Anket Bir isim çok şeyi ifade eder.[Nokia] . Siz hala Nokia (Microsoft) alır/kullanır mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Bırakır mısınız? kullanır mısınız?

• Kullanırım

Kullanılan: 57 46.0%
  • Bırakırım

Kullanılan: 23 18.5%
  • Kararsızım

Kullanılan: 19 15.3%
  • Ha Microsoft Ha Nokia

Kullanılan: 25 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    124
BRKTNL

BRKTNL

Üye
Meego çok canavar (tabiri yerindeyse) olacaktı da erken kestiler ayaklarınıOlur da canlanırsa her türlü desteklerim

• Beğen
Tepkiler: merlin19

PureFood

PureFood

Üye
  • Beğen
Tepkiler: merlin19

technocu1

Üye
Nokia isminin tarih olması beni üzer açıkçası. Ben sırf ismi Nokia diye lumia 925 aldım ve ismi Nokia diye sistem eksiklerini kafama takmamaya çalışıyorum. Microsoft bence bu konuda yanlış yapıyor.

TurboCall

TurboCall

Üye
Microsoft daha şimdiden logoları kaldırdı ::))

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

merlin19

merlin19

Üye
Hmm peki yukarıda Sinan abi demiş ki, ''Tizen kesinlikle Nokiasız iş yapamaz sonuçta Tizen yani meegonun Anahtarı Nokia elinde'', sen de diyorsun ki abi patentler de Nokia'nın elinde. Şimdi yine her çıkacak Tizen cihaz başına Nokia patent parası mı alacak, alacaksa Microsoft neden bu işe de elini atmadı acaba, sonuçta uzun vadede iş görecek bir şeyler çıkabilir elbet.
Şimdi olay şu bunun çekirdek ham yapısı nokianın elinde ve meego üzerine hali hazırda kurulu sistemler Firefox os Ubuntu os Sailfish os ( Nokianın işten çıkardığı elemanlar ) ancak şu bir gerçek Linux tabanlıda olsa işin içinde kernel var buda tıpkı şu olay nasıl Windows Mobile bir anda çekirdek uyumsuzluğu yüzünden derlemek yerine sıfırdan windows Phone yazdılar şu anda Tizen os un başındakide odur :D yani ne yaparlarsa yapsınlar nokiasız fazla geliştiremezler kapalı kutu bu olay

• Beğen
Tepkiler: PureFood

yunusiyunus

Üye
ozaman bu da nokianın bitmediğine delalet değil mi?

PureFood

PureFood

Üye
Şimdi olay şu bunun çekirdek ham yapısı nokianın elinde ve meego üzerine hali hazırda kurulu sistemler Firefox os Ubuntu os Sailfish os ( Nokianın işten çıkardığı elemanlar ) ancak şu bir gerçek Linux tabanlıda olsa işin içinde kernel var buda tıpkı şu olay nasıl Windows Mobile bir anda çekirdek uyumsuzluğu yüzünden derlemek yerine sıfırdan windows Phone yazdılar şu anda Tizen os un başındakide odur :D yani ne yaparlarsa yapsınlar nokiasız fazla geliştiremezler kapalı kutu bu olay
İyi iş, bekleyelim görelim ne olacak bu cephede ileride :)

merlin19

merlin19

Üye
ozaman bu da nokianın bitmediğine delalet değil mi?
Nokia 148 yıldır bitmemiş :) son 5 yılda mı bitirecekler sandın? nokia bilmeden çok köklü firmayı bitirdi başta Fotoğraf makinası ve foto film üreticisi çok firmayı artık millet filmleri bile büyük devasa kameralar yerine Ceptelefonları ile çekmeye başladı bunun örnekleri var bazı yabancı dizi filmleri 1020 ile çekenler var hatta ülkemizde dahi bazı bölümlerini Kurtlar vadisinin 1020 kamerası ile çekildiğine şahit olanlar var yani teknolojiye ayak uydurmak çok zor Nokia gibi bir dev bitmez o kadar kolay değil bunlar bakınız en basit örneği Rahmetli necmettin erbakana çoğu kızar yok tonla altını var yok bin kere hacca gitti ama şu bir gerçek adam Mühanedis ve Dünyanın en ünlü ve güçlü alman tanklarının Projesinde bulunan ve bazı bölümlerinin tasarımını yapan şahıs bu nedenle necmettin erbakan'a Milyarlar getiren ve o tankların her satışında Onun soy adını taşıyan aile bireylerine para getirisi var yani adamın bir projesi 7 sülalesini ihya etti bu Nokianın patentleri dahilinde üretilen her cihaz için geçerli patenti kullanılmadan şu anki teknoloji ile ceptelefonu üretimi yapmak imkansız yapsalar dahi çalışması imkansız yani çoğu özelliği olmayan bir iphone yada samsung yada en kral telefonu kaçınız alır? ben söyleyeyim kimse süs için bir cihaza 3 bin tl vermez :) o yüzden nokianın ölüsüde para diriside para napolyon abimiz bile bu işe şaşar kalır :D

• Beğen
Tepkiler: technocu1 ve PureFood
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Nokia ismi kaldırılsa bile malesef daha iyi bir alternatif göremediğim için ben Microsoft adıyla kullanmaya devam ederim. Ne yani gidip Samsung mu alıcam? HETECE, ELCİ, SONİ? Bir Nokia'cıya yakışmaz bunlar. Microsoft yeter ki IOS seviyesinde bir sistem geliştirsin. Adamın saliseler içinde açtığı şeyleri ben birkaç saniye bekleyerek açıyorum. Hatta bazen daha da uzun sürüyor.

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Şu güne kadar Nokiadan bir kez olsun vazgeçmedim ancak satılma haberi resmen yıktı beni. Şu an hala Nokia yazıyorsa telefonlarda (1520, 930 falan onları kastediyorum) pazar kaybını engellemek içindir. ancak nereye kadar böyle gideceği muamma... Nokia olmadan nasıl olacak bilemiyorum. Lumia modelleri aynı devam ederse ben de devam ederim köklü bir değişiklik yaparlarsa IOS almaktan başka çare kalmaz benim için. en azından müşterisini tutuyor adamar az kaldı iphone 3 için bile ios 7 gelecek sandım ben :)

technocu1

Üye
Ben android karşısında bu kadar çok eksiklerine rağmen sırf Nokia diye Windows Phone kullanıyorum.

merlin19

merlin19

Üye
Nokia ismi kaldırılsa bile malesef daha iyi bir alternatif göremediğim için ben Microsoft adıyla kullanmaya devam ederim. Ne yani gidip Samsung mu alıcam? HETECE, ELCİ, SONİ? Bir Nokia'cıya yakışmaz bunlar. Microsoft yeter ki IOS seviyesinde bir sistem geliştirsin. Adamın saliseler içinde açtığı şeyleri ben birkaç saniye bekleyerek açıyorum. Hatta bazen daha da uzun sürüyor.
Yanlışın var Hacı dayı Şu anda dünya üzerinde en hızlı ve en stabil roket tek işletim sistemi Windows Phone 8 yani android ve İos u üst üste koysalar 1 Windows Phone Hızı etmiyor helede 2 gb 3 gb ramlı 4 çekirdekli cihazların yaptığı işi bir lumia 1 gb ile onlardan çok hızlı yapıyorsa burada kalite var demektir zaten şu bir gerçek Nokia bir telefon dahisi Microsoftta yazılım 2 parça artık tek bir çatı altında yani bunun anlamı çok değişik şeyler windows phone 8 bir geçiş aracıdır tıpkı Windows 8 gibi Windows Phone 9 ve Windows 9 için alt sürüm :D

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Herkes Nokia Nokia diye tutturmus. Sizin o taptiginiz Nokia 2009 oncesinde kaldi canlarim. Sizin o taptiginiz Nokia tuslu, yilan oyunlu telefonlardi. Kabul edin kimse 5800'dan sonra cikan C7, C6-01 gibi telefonlara asik olmadi.
Asil soruya gelinirse evet kullanmaya devam ederim. Wp8'i, o kutucuklari sevdigim icin alirim.

Üst Alt