Anket Bir isim çok şeyi ifade eder.[Nokia] . Siz hala Nokia (Microsoft) alır/kullanır mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Bırakır mısınız? kullanır mısınız?

• Kullanırım

Kullanılan: 57 46.0%
  • Bırakırım

Kullanılan: 23 18.5%
  • Kararsızım

Kullanılan: 19 15.3%
  • Ha Microsoft Ha Nokia

Kullanılan: 25 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    124
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Bir isim çok şeyi ifade eder.[Nokia] . Siz hala Nokia (Microsoft) alır/kullanır mısınız?
Bildiğiniz gibi'" Nokia " artık " Microsoft " oldu.

Ben 6600 modeli ile Nokia' yı tanıdım bendeki evrimi ;
6600 > 6630 > n70 > n73 > n79 > n95 > 5228 > 5800 > n97 > Lumia 820 > 925 > 1020.

Kulaklığı , kamerayı , müziği , emek etmeyi , uğraşmayı , sorunlarla başa çıkmayı Nokia' dan öğrendim.( Bu kez gerçekten Anlayamazsınız)
N70 kullanmaya başladığımda Nokia benim içimi okuyarak yapıyor dedim ve sadece Nokia kullanacağım demiştim. Öyle de oldu. N97 modelini kullanırken. Nokia' dan Android cihaz beklerken , " Neden Lumia almıyorum ki ? " dedim. Ve 820 ile başladım. Başta afalladım. Sonra geçti, Sonra her şey İyi güzel giderken Satış haberi beni resmen yıktı. İsim değişmeyecek dendiğinde rahatladım.
Fazla uzatmayayım, İsim değişir ise ben ve milyonlarca insan bırakır ..!

Ben Microsoft'a zerre kadar güveniyorum. Tamam işini biliyor. Ama bi Nokia edemez.
Mesela; biz Microsoft'un telefonlarını kullanıyoruz fakat bir Android cihazdaki kadar güzel SKYPE programımız yok!
Telefon Microsoft' un > uygulama Microsoft'un

Kendi uygulamasını kendi telefonuna sorunsuz sunamayan bir şirketten bahsediyorum.

" Nokia anan baban mı ? " , " Nokia babanın oğlu mu ?" Gibi kötü esprilerinizi kendinize saklayın. Zaten onları takmıyorum.

Nokia ile büyüdüm, Nokia ile ölmek isterdim. Nokia' nın ölmesini değil..

• Beğen
Tepkiler: The Benefit, The SLayeR ve Serhan

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Sahibi Microsoft olduktan sonra NOKİA yazması bence belirli bir kitleyi tutmak için yapılacak bir hamle olurdu en azından dürüst adamlar. Artık cihazlarda Microsoft'mu yazacak millet ona göre bakıp alır yada almaz Sadece LUMİA yazarsa berbat olur diye düşünüyorum ama Microsoft yazacaksa oda gayet iyi durur. Bu arada ilk telefonum Nokia 5110. :bye2: Nokia.

• Beğen
Tepkiler: parberk99
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Sahibi Microsoft olduktan sonra NOKİA yazması bence belirli bir kitleyi tutmak için yapılacak bir hamle olurdu en azından dürüst adamlar. Artık cihazlarda Microsoft'mu yazacak millet ona göre bakıp alır yada almaz Sadece LUMİA yazarsa berbat olur diye düşünüyorum ama Microsoft yazacaksa oda gayet iyi durur. Bu arada ilk telefonum Nokia 5110. :bye2: Nokia.
:bye2: Seçenek sunulmadı. Y

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Bence duygusallığa gerek yok.Nokıa dışında telefon kullanmama rağmen Nokıa ismi için almıyorum telefonları istediğim özellikleri karşıladığı için alıyorum bu yüzden Microsoft telefonların özelliğini bozmadıkça ben almaya devam ederim..

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2527662
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Sırf isim için alan bir sürü kişi var. :bye2: Nokia

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Akıllı telefonlarda bir süre daha Nokia ismi kullanılmaya devam edecek.
Ancak elbette bunun ömürlük olmasını bekleyemezsiniz.
Satın alma işlemi gerçekleştiren bir firmanın, satın aldığı firma üzerinde zamanla vizyon değişikliğine gitmesi normaldir.
Tahminimce bu sene sonu veya gelecek sene ortalarına kadar Nokia ismini görmeye devam edeceğiz.

Microsoft piyasanın nabzına göre, kendi markasını ne zaman yapıştırması gerektiğini zaten ileride görecektir.
Ancak şu an (her ne kadar aynı cihaz, aynı kalite, aynı personel de olsa) aniden markayı telefonlardan söküp alması ters etki doğurabilir.
Sızan bilgiler de Microsoft'un cihazlardan Nokia ismini hemen değil, yavaş yavaş alacağı yönünde.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bahadır kardeşim, fikirlerimizi sormuşsun. Sana kişisel olarak söyleyebileceğim tek şey, bizi bırakma :).
Diğer yandan şöyle düşünmek lazım. Microsoft Nokia'yı satın aldı diye onu yaratan, şekillendiren personeli işlerinden kovacak değildir herhalde. Sadece ismini satın almadı ki, teknolojisini, yolunu, yöntemini ve işleyişini de satın aldı. Yani adı Microsoft olsa bile çıkan telefon Nokia olarak çıkacak. Microsoft sadece ismini değiştirse de daha gelişmiş olmasını sağlayacak o kadar.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
paranın olduğu yerde duygusallığa yer yok maalesef. Belki de bir çoğunuzun yaşı kadar zamandır Telefon kullanıyorum ve kullanmadığım marka model de kalmamıştır.

Evet Nokia ismi farklı bir duygu yaşatıyor. Özellikle Lumia cep telefonlarını elinize aldığınızdaki his çok farklı. Bu tasarım çizgilerinin verdiği hissi hiç bir telefondan alamadım.

Microsoft, Nokia markasını kaldırıp kendi markasını kullanır mı? Ne farkeder ki. Bana bu hissi yaşatmaya devam edersin yeterli benim için. Ki öyle olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Son olarak Nokia markalı modelleri 18 ay daha görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor. Bu sure sonunda zaten anlaşmanın şartları gereği devam edemez zira Nokia firması da kendi markasıyla devam ediyor.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Ben Microsoft'a da saygı duyduğum ve sevdiğim için herhangi bir farklılık olmayacak benim açımdan ;)

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
sonuçta artık Nokia yok ama isim olarak yok olan bir şirketi başka bir şirket almış önemli değil neden kullanmayayım

sefaturut

Üye
Benim için nokia önemli değil microsoft olması önemli sırf windows olduğu için aldım bu telefonu.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
aslında baktığımızda Nokia'nın Nokia markasıyla girmeye zorlandığı ABD pazarında Microsoft markasıyla çok daha guçlu olacağı da aşikar.

sonuç olarak bir çok pazarda ülkemizdeki gibi bir Nokia bağlılığı yok. Bu da Microsoft Windows Phone cihazlarının daha hızlı yayılabileceği anlamı taşıyabilir.

yunusiyunus

Üye
malesef ben duygusal bakıyorum olaya.android çıktığı zamanda ben nokiacı olduğum için gidip de android telefon almadım symbian ile devam ettim tabi android yeni işletim sistemi olduğundan olabilir ama ben bir türlü ısınamadım.sonra android aldı başını gitti symbian desteği kesildi haberi alınca yeni telefon arayışına çıktım ki o ara da wp8 yeni çıkacaktı nokia adıyla neyse bekleyeyim dedim ve sırf nokia olduğu için aldım (ki o dönemde wp nasıl bir sistemdir bilen çok azdır) yani diyeceğim o ki şuan nokia olmazsa işletim sistemi olarak wp kullanmışım android kullanmışım ios kullanmışım ne farkeder.tabi abilerin dediği gibi wp kaliteliği ve stabilirliği konusunda böyle devam ederse wp de kalmak en mantıklısı

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
genel olarak ;
%50 kullanırım %50 bırakırım şeklinde .
Mesela Microsoft marka telefonunuz var( Yeni çıkacak lumialar ) bir arkadaşınız sordu "bu telefonun markası ne ?" diye. "Microsoft" derseniz adam size güler. Nokia Lumialara gülenler azalırken isim değişiyor. 0'dan başlayacak. Yine Koyu WP kitlesi kalacak. 2011'de wp7 ile başlanan yola kısmen geri dönülecek. tek fark kitle %25 daha fazla olacak ve sistem gelişmiş olduğundan kitleyi kolayca geliştirecek. Nokia' da ölecek.
Sonra "Microsoft" olacak.
Neyse yedekte s4 duruyor. olası bir hamle de s4'e geçiş yaparım[Temelli]

sefaturut

Üye
Yeni ideolojimizin adı nokiaizm :D

Bay H

Bay H

Üye
Kendi kullandığınız cihaz için dışarıdakilerin ne düşündüğünün ne önemi var. Sen kullanabiliyor musun,neyin ne olduğunu biliyor musun? Evet. Kimin ne düşündüğü bu kısımdan sonra zaten umursanmaz. Microsoft Lumia demek yerine "Lumia" demek de ayrıca zor değil,ki zaten asıl önemli olan LUMIA ismi pazarda benimsenen bu.

Son düzenleme:
ANIL

ANIL

Admin
Kullanırım tabi. Benim ihtiyaçlarımı karşılayacak bir cihaz olacak ve ben Nokia olmadığı için kullanmayacağım. Pek mantıklı gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: narnia16 ve emz

ErenMSC

Üye
Doğrusu artık her 3 kişiden 2si nokia boş diyor.Microsoft olursa hem bir değişiklik hemde yeni bir hava oluşur i.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2527662 ve emz

skynet

Üye
Desteği verdiği sürece benim için sorun yok (h)

• Beğen
Tepkiler: emz
parberk99

parberk99

Üye
Sonuçta o telefonu Microsoft üretmiş olucak nokia adı üstünde laf olsun diye kalacak

Nokia 1100 ile gönderildi.

Üst Alt