Anket Bir isim çok şeyi ifade eder.[Nokia] . Siz hala Nokia (Microsoft) alır/kullanır mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Bırakır mısınız? kullanır mısınız?

• Kullanırım

Kullanılan: 57 46.0%
  • Bırakırım

Kullanılan: 23 18.5%
  • Kararsızım

Kullanılan: 19 15.3%
  • Ha Microsoft Ha Nokia

Kullanılan: 25 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    124

BRKTNL

BRKTNL

Üye
:D

Son düzenleme:
dakamon

dakamon

Üye
acaba bu 18 ay içersinde bazı modeller deneme amaçlı hem nokia hemde microsoft damgalı çıkar mı?

• Beğen
Tepkiler: emz
braayn

braayn

Üye
Kameraya Bağli Nokia Gibi Taçını Kaptırmazsa Devam Ama İlk Önce 1520 Yada1020 Almaya Niyetim Var :oke:

kardeşim 1520 çok çok iyi almanı tafsiye ederim şöyle söyliyim dün akşam pil seviyesi %10 iken pil uyarısı vardı 1 saat kullandım %7 e düştü kapadım cihazı inanılmaz bir batarya var bu dediğim olayı 820de olsaydı pil uyarısından sonra en fazla 5 dk kullanabilirdim :)

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
kardeşim 1520 çok çok iyi almanı tafsiye ederim şöyle söyliyim dün akşam pil seviyesi %10 iken pil uyarısı vardı 1 saat kullandım %7 e düştü kapadım cihazı inanılmaz bir batarya var bu dediğim olayı 820de olsaydı pil uyarısından sonra en fazla 5 dk kullanabilirdim :)
:worshippy:

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Nokia için sıkıntı çekmek? Varlığından bile haberleri yok kardeşim bu fanatikliğin öylesine haberin olsun :)
[örnek] Fenerbahçe için sesi kısılanlara plaket veriliyor zaten :D

zbahadir

Üye
Marka içim telefon alsam kesinlikle SONY alırdım. Ama ben kullanıcı dostu özelliğiyle Nokia aldım hep. Çok gördük bir sürü telefon ama menülerin arasında kaybolduğumuz sırf adına cep telefonu denilen şeyleri. Adı Microsoft bile olsa alırım çünkü MS Nokia'yı değil bize telefon yapan adı Nokia olan mobil telefon fabrikasını satın aldı.

MS desktop pazarında kuşkusuz en iyi kullanıcı dostu işletim sistemini yapıyor. O halde mobil telefon pazarında kullanıcı dostu bir mobil telefonumuz oldu. Hala almaya devam edeceğim çünkü kullanımı kolay ve pratik bu mobil cihazlar için en önemli gereksinimdir.

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve Aybin.Kilic
zırtvırt

zırtvırt

Üye
Açıkcası ben windows phonu, windows phone olduğu için almadım. Nokia bu işletim sistemini kullanıyor diye aldım. O yüzden Nokia markası kalkarsa benim için bundan sonraki telefonum çok büyük ihtimalle Microsoft Mobile olmaz.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
WP / Nokia kullanıcılarının 3/1'i Nokia olduğu için aldığı bir gerçek :)

• Beğen
Tepkiler: Yağız Ryan

jepaq

Üye
konuyla alakalı olarak nokia ismi cihazlardan silindiğinde here maps, mix radyo, nokia camera gibi uygulamalar tüm wp8'li telefonlar için kullanılabilir mi olacak..şu an durum nedir bilmiyorum belki de zaten yukleniyordur diğer markalara..

hookword

hookword

Üye
Ben ihtiyaçlarıma göre aldıydım ama 8.1 yükleyip uygulamaları çoğaltınca başlangıç ekranında kaybolur oldum. Adeta tüm pratikliğini yitirdi. Uzun lafın kısası bir ayrılacakta burda. Konuya gelince Nokia isminin kalkması çok daha iyi olur. Nokia nın modası geçti artık.

dakamon

dakamon

Üye
Sony nin tasarımını samsung samimiyetsizliğini htc nin vasatlığını Apple ın lüksünü sevemedim arkadaş :D lg güzel bak :D ama oda android kullanıyor işte :)

Tost Makinası ile gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve okinro
okinro

okinro

Üye
Ben ilk olarak Ericsson GH 688 ile başladım ve oldum olası Nokia markasına ısınamadım. Telefon piyasasını domine ettiği yıllarda birbirine benzeyen model numarası farklı telefonları peşpeşe piyasaya sürerek uyanık geçinen, paraya para demeyen bir firmaydı. Bu politikası ve her şeyi ben belirlerim kibri Nokia'nın sonunu hazırladı. İlk Nokia telefonum da herkesin "Nokia bitti" dediği döneme denk gelen Lumia 920 oldu. Bu telefonu Apple firmasının Nokia'nın biraz önce bahsettiğim yaklaşımına sahip olmasına tepki olarak Windows Phone için aldım. Yani telefonun ismi Nokia olmuş, Microsoft olmuş hiç farketmiyor benim için. Hatta daha iyi olur Microsoft olması:)

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
ben nokianın ismi için aldıydım bu işletim sistemi için değil ama symbian almayı düşünüyordum zamanında ama zamanla çok sevdim windows phone'u ve lumiayı :biggrin::züü: bundan sonra yoluma yinede microsoft ile devam ederim ha microsoft ha nokia keşke satılmasıydı bende @sekajmer gibi nokiayı sırf onun hataları ile seviyordum onun yani nokianın hatalarını bile seviyordum sırf derdini bile çekerdim nokianın bundan sonra yoluma microsoftlu windows phone ile devam edeceğimKeşke satılmasaydı :(

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Fenerbahçe Ülker gibi düşünün.

Serhan

Serhan

Üye
Ha microsoft ha nokia ! Forever WP (L)

• Beğen
Tepkiler: Rainesto, Silinen Üye 2527662 ve Murat Alper
merlin19

merlin19

Üye
Nokia 5110 3310 gibi ilk çıkan cihazların tamamını kullandım ilk telefonum Ericson 628 idi 120 tl para vermiştim sonra nokia almıştım 130 milyona :D hiç unutmam ama şunu size açık ve net söylemek istiyorum Nokia satılmadı arkadaşlar sadece Microsoft ve nokia 10 yıllık bir anlaşmaya imza attılar aslında Nokianın yaptığı Microsoft'a Lumia adında bir Ekol yapmaktı ve yaptılarda yani olayın özü sözü budur zaten Bu satın alma ala vere dala veresi bir şok etkisi dahi yaratmadı bunun sebebide açık ve net 7 Milyar dolar gibi çok komik bir rakama Nokianın satıldığı haberleridir şunu ben dahil sayfa adminleride az çok bilirler nokianın Sadece N harfi 15 Milyar Dolar edecek güçte bunun içine Nokianın elinde bulunan 75 Binden fazla ( Gsm ve telefon sektörünün yüzde 80'ine yakın bir patent ) i ele almığımızda Nokianın zaten yıllık sadece Patentlerinden aldığı bir Miktara Satıldığı haberi çok ama çok komik bunu normal insanların yemesi çok doğal birde bunu borsa ve yatırım işleri ile uğraşanlardan dinlemenizi tavsiye ederim burada Ön plana çıkartmaya Çalışılan Nokia Lumia değil sadece Lumia ismidir bunuda 10 yıla yaydılar şimdi biraz mantıklı düşündüğünüzde bir kaba hesap yaptığınızda anlayacaksınız Motorola yı Google Kaça aldı? Kaç bin patenti vardı? Sony Ericsonu Kaça aldı? Kaç bin Patenti vardı? Google motorolanın yüzde 60 Hissesini 15 Milyar dolar gibi bir raka aldı şimdi 15 Milyar dolar bu piyasaya lanse edilen bir rakam bence bir 15 de aradaki hissedarlara uçuruldu ve motorolanın 20 bin gsm patenti var hemen hemen Ericson unda 5 bine yakın patenti var gel gelelim nokiaya yaklaşık 60 binden fazla gsm teknolojisi ve telekom üzerine Patenti olan nokia yılda sadece iphonede 350 Milyon dolar Patent parası alıyor Samsung tan 250 Milyon dolar sırası ile htc , sony ,Motorola , Lg , ve dahası firma Nokiaya sırf teknolojiyi bulduğu için patent veriyor kaba bir hesap yaptığınızda nokianın cebine zaten hiç bir cihaz üretmeden Milyar dolar para giriyor yani Nokia'nın sadece ismi Altın yumurtlayan bir tavuk işin diğer olayına bakalım Google de Microsoft gibi ne yaptı Motorolayı aldı Nexus olayı için ama ne yaptı? önce Samsung sonra Lg ye Nexusları yaptırdı sizcede bir anormallik yokmudur? yani Ekmek fırını almışsınız tonla Un sığmışsınız tonla kömür odun almışsınız eleman almışsınız ama gidip başka yerdeki Fırına ekmek yaptırıyorsunuz? burada Microsoftun zekası Nokia ismini bitirmek değil anlaştılar Nokia çatısı altında Önce Lumia markasını Gündem yaptılar Nokia kalitesini Uzmanlığını Sağlamlığını Başına koydular sonra Piyasada iyi yerlere geldiğinde Sadece Lumia olarak devam etmesi gibi ona bakarsanız Sony telefon yapmayı 2 yıllık Ericson evliliği ile yaptı Microsoft tamam sağlam firma ama şu bir gerçek Dünya üzerinde Telefon denildiğinde Microsoft değil ilk akla gelen 3 markadan 1 tanesi Nokiadır yani yazılım devi olabilir ama bir telefon devi asla olamaz.
neyse fazla takmaya gerek yok zaten 10 yıl sonra hepimiz bunun bir piyasayı egomanya kumpasına almak için yapıldığını anlayacaksınız böyle diyorum çünki 10 yıllık anlaşmanın en can alıcı yeri Patentleri :) yani microsoft tekeli gel diyecek benim işletim sistemim ile çalışan cihaz yap diyecek ee hadi Sony yapmasın? Hadi Samsung Yapmıyorum Desin? peki ya diğerleri? hiç birisi o patentler nokia ve microsofta olduğu sürece asla Yapmam diyemez dediği anda ellerinde Şık görünümlü Telefon adında ve Çalışmayan sadece İçi boş çiplerle dolu kutu olarak kalır yani nokianın Patentleri kullanılmadan günümüz teknolojisinde bir Ceptelefonu yapma şansımız yok yapacakları şey sadece Şık ve boş kutu olur.

• Beğen
Tepkiler: csll, PureFood ve Silinen Üye 2527662

Üst Alt