Sony Xperia Z1 aldım (sonunda)

Sponsorlu Bağlantılar

Invoke

Invoke

Üye
abim de z1 almisti,akvaryuma sokup baliklarin resmini cekerken su kacirdi kameraya falan. garantiye yolladik 1953 lira istediler vermedik telefon geri geldi. pirincte beklettik ekran falan calisiyo ama simdi hoparlor calismiyo. cihaz degisikligi icin ugrasiyo su an.kardes hayirli olsun bu arada. benim mesaji gorup de korkma :) onun telefonu sorunluymus heralde arka kapak falan kalkiyo sanirim

Geçmiş olsun. :/
Hayırlı Olsun Telefon Hakkında Sorum Var Nexus 4 Kadar Adi Bir Cihaz'mı? Kasmalar Mevcutmu.

Adi mi? At gibi cihaz Z1. Bir elinize alıp inceleyin isterseniz. =)

Luck Star

Luck Star

Üye
Hayırlı Olsun Telefon Hakkında Sorum Var Nexus 4 Kadar Adi Bir Cihaz'mı? Kasmalar Mevcutmu.

Adi degil kasa ve tasarim kalitesi olarak en iyi htc one ve xperia z ler var gerisi plastik tabiki . 1300 tl uzeri telefonlarda kasma olcagini sanmiyorum ama s4 kasiyor.:)

slant1111

slant1111

Üye
hayırlı olsun kardeşim ama xperia z kullanıyorum 10-15 kez yıkadım tlf ama bir kac kezde su dolu kovaya attım=) ama içim gitti dikkatli kullan kapağa filan bakmıyor bir su sızdırması olsun garanti tarafından karsılanmıyor mümkün olduğu kadar etrafındaki girişleri kullanmıyorum.sarj için dock kullanıyorum ve bluetooth kulaklık.Her zaman riski var =)

turgutilbars

turgutilbars

Üye
doğru özellikler böyle olur kesin 5.0 inc ekran 2gb ram IPS Ekran 2500 veya 3000 mah batarya snapdragon 800 :D
bilemedin dostum :D
Ekran Boyutları5.2-inç IPS – Live Colour LED
[TBODY] [/TBODY]
RAM3GB
[TBODY] [/TBODY]
Video Kaydı4K 2K
[TBODY] [/TBODY]
Batarya Kapasitesi (min)3200
[TBODY] [/TBODY]

enver_techno

enver_techno

Üye
bilemedin dostum :D
Ekran Boyutları5.2-inç IPS – Live Colour LED
[TBODY] [/TBODY]
RAM3GB
[TBODY] [/TBODY]
Video Kaydı4K 2K
[TBODY] [/TBODY]
Batarya Kapasitesi (min)3200
[TBODY] [/TBODY]
Biri Z2'den mi bahsetti :)
Z1 ile aşırı bir fark yok aralarında ;) o yüzden hiç kasmayın :)

Invoke

Invoke

Üye
Önemli farklar var.

enver_techno

enver_techno

Üye
4K Video Çekimi, 3200 mAh pil, Live Colour LED LCD, 3GB Ram, 2,3 GHz işlemci, başka bir fark yok, benchmarklarda puan farkı da öyle tavan değil ;)

Invoke

Invoke

Üye
4K Video Çekimi, 3200 mAh pil, Live Colour LED LCD, 3GB Ram, 2,3 GHz işlemci, başka bir fark yok, benchmarklarda puan farkı da öyle tavan değil ;)

Benchmarklar önemli değil zaten.

+4K da önemli değil ama kamerada iyileştirmeler mevcut.
+Ekran ki en önemlisi de bu (Renk gamutu daha da geniş ve üstelik bu sefer ıps panel kullanılıyor.)
+Çift hoparlör, daha iyi ses kalitesi
+1GB Ram de önemli bir artı. (Gerçi 2GB da yeterli)
+Adreno 330 578mhz de çalışıyor, bu da daha fazla oyun performansı demek. (Doomkernel ile Z1de de yakın saat hızına ulaşabilirsiniz. Tam hatırlamasam da gpu overclockluydu, artırabilirsiniz yani ama gerek de yok.)
+Tasarımda düzenlemeler. Daha büyük ekran ve boşluklarda azalma var ve toplam ağırlıkta da hafifleme var.

Son düzenleme:
enver_techno

enver_techno

Üye
Benim demek istediğim Z ile Z1 arasındaki gibi dağlar kadar değil ;)
Bunu Sony'de söyledi, ünlü forumlar da. :)

Invoke

Invoke

Üye
Kardeş, farklar önemli. Zaten Z1'in performans eksiği yoktu. Z2'de tam anlamıyla Z1'in eksikleri giderilmiş, üstte yazdım zaten. Sony "Z2'yi çıkardık, Z1'i unutuyor kenara atıyor değiliz" gibi sözler söyledi. Zaten böyle de söylemeliydi.
Sana demiyorum ama bazı forumlarda bazı insanlar olay yapıyor, "Z1 aldık hemen Z2 çıktı" diye. Bu yanlış bir davranış, çünkü Z2'nin bu zamanlarda çıkacağı daha Z1 çıkmadan belliydi. Adamlar yılda bir deyip iki yapmadı. Neyse bu da dip not olsun. İyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: .caner. ve enver_techno
enver_techno

enver_techno

Üye
Umursanmayacak farklar yok demiyorum canım :D tabiki var benim demek istediğim performans konusunda x2 olacak şekilde tasarlamamışlar o kadar. İlk bakışta aynı gibiler, üst ahizeyi ve alttaki hoparlör kısmını değiştirmişler sadece. Donanım kısmında RAM ve işlemci tipi değişmiş. 4K olayı da zaten yazılımsal. KitKat Z1'e gelirse bir ihtimal o da destekleyebilir çekimi. Yanlış bilmiyorsam Exmor RS kamera ikisinde de aynı :)
Benim beklediğim Z2; Z1'i solda sıfır bırakması gereken bir cihazdı, ama mâlesef Sony amca aşırıya kaçmamış :D Şöyle en az 2.5 GHz 4 sanal 4 gerçek işlemci, 3GB 1GHz hızında RAM, Nvidia GPU gibi bişey olsa Z1'in yüzüne bakmazdım :D :D

0MG90

0MG90

Üye
Ne kadar aşırıya kaçabilir ki? Özellikleri iyi işte.

Invoke

Invoke

Üye
Aşırıya kaçamazdı zaten. Olacaklar belliydi, sen yanlış bekliyormuşsun. Sony daha önce de hiç kullanmadı nvidia. (Benim bildiğim.) Ki gerek de yok zaten adreno 330 çok başarılı bir gpu. Z1'e 4K getirebilirler ama getireceklerini sanmıyorum.
Hatta benim beklediğim Ramde 2GB olurdu ama olmadı. Z2 beklenenden iyi geldi. Performans olarak zaten fark atamaz, çünkü Z1 fark atılacak bir cihaz değil.

• Beğen
Tepkiler: enver_techno
enver_techno

enver_techno

Üye
Darısı Z3'e diyelim o zaman :) ;)

Invoke

Invoke

Üye
Z3 büyük ihtimalle Snap810 kullanır. :D O zaman fark olur.

• Beğen
Tepkiler: enver_techno
enver_techno

enver_techno

Üye
Farkın kralı olur hemde :D
Türkiye'ye geldiği gün alırım o zaman :) :D

Invoke

Invoke

Üye
Farkın kralı olur hemde :D
Türkiye'ye geldiği gün alırım o zaman :) :D

Para sorun değilse, senin bileceğin iş tabi ama ben de Z1 olsa Z5'e kadar almazdım yenisini. :D (Ama temiz kullanır 2.el iyi fiyattan verirsen işler değişir tabi. :D)Ayrıca, Z3 de tasarım farklı olabilir.

enver_techno

enver_techno

Üye
Bendeki hastalık usta yaa, bunun için doktora bile gittim, o da çare bulamadı. Teknoloji delisi oldum resmen. Şuan Apple'da çalışıyorum, her dakika cihazları inceliyorum :D
Hoşuma giderse hiç Z5'i beklemem :D Sony'nin 2. eli de para ediyor. LG gibi değil çok şükür :D
Adam sadece 2 gün kullanılmış G2'ye verdiği fiyatı duysan telefoncuyu döversin kesin :D
Sony'den memnunum valla :P
Merakla bekliyorum Z3'ü :D

Invoke

Invoke

Üye
Malzeme kalitesi yüksek olunca, fiyatı da yüksek oluyor. Tabi 2.eli de. :D

Üst Alt