İnternetten Telefon Alacaklar veya Takas Edeceklere Uyarı!!!

Sponsorlu Bağlantılar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
İnternetten Telefon Alacaklar veya Takas Edeceklere Uyarı!!!
Bir alışveriş sitesindeki ilanıma birgün mesaj geldi, mesajda linkte ki telefon ile takas yapar mısın diye sormuşlar. Linkte ki telefonu beğendim (Iphone5) daha sonra bu kişi ile whatshap üzerin den konuşmaya başladım, yani güven ortamını kurmaya çalışıyorduk. Neyse bir kaç kez telefonun fotoğrafını çekip göndermesini istedim, önce kamera yok mok dedi sonra kamera (sözde) buldu birkaç fotoğraf gönderdi.

Google ile iphone5 diye arattığımda o gönderdiği fotoğrafların aynısı çıktı karşıma,:) haliyle gönderdiği fotoğraflar beni bir hayli şüphelendirdi. Bende gönderdiği fotoğraflara tekrar bakıp iyice inceledim (site, normalde yüklenen fotoğrafların üzerine otomatik olarak "siteadı.com"diye bir yazı ekliyor) adamın yüklediği fotoğraflarda site adı yan yana iki defa yazılmış görünüyordu. Anladım ki adam kopyala yapıştır yapmış, artık hiç güvenim kalmamıştı fakat bunu ona aksettirmeden diyaloğa devam ettim. Ona telefonları aynı anda gönderelim dedim, tamam dedi. Ben vermedim tabi ama kendisi kargoya vermiş telefonu (sözde) ve bugün kargo geldi. Kutunun içinden iphone yazılı bir kutu içerisinde; çivileri sökülmüş, bataryası filan olmayan eski bir samsung telefon çıktı. :)

Bu şahsı daha sonra ne kadar aradıysam nafile telefonlarımı açmadığı gibi whatsapp tan filanda engellemiş. Oysa sadece nasihat edecektim. Çünkü böylelerini görünce gerçekten çok üzülüyorum, neden dünyalıklar için ahiretini satıyorlar ki! Gerçekten kahroluyorum.

İşte arkadaşlar başımdan böyle bir olay geçti ve sizinle paylaşmak istedim. Unutmayın belki birgün aynı duruma sizler de düşebilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: bilal72, hasan3472ty ve OttomaN TigeR

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Aman dikkat . Ben böyle 500 tl kaptirdim. Değişik cihazlar geldi öyle akillandik. Get yada bilindik firma olmalı veya elden kesinlikle güveniyorum yalnış olur .

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Aman dikkat . Ben böyle 500 tl kaptirdim. Değişik cihazlar geldi öyle akillandik. Get yada bilindik firma olmalı veya elden kesinlikle güveniyorum yalnış olur .
Elden teslim olmadığı sürece artık hiç güvenmem.

MUSTAFA AKPINAR97

MUSTAFA AKPINAR97

Üye
Deli mi sey yaptı beni kargoyla yolucam elden en iyisi baska turlu olmaz

TheChaosLORD

TheChaosLORD

Üye
Kardeşim 199 tlye tv reklamlarından telefon alan bi arkadasıma ısırılmış elma yollamışlar insan adam olmadıkça dilden bişey gelmez.

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim 199 tlye tv reklamlarından telefon alan bi arkadasıma ısırılmış elma yollamışlar insan adam olmadıkça dilden bişey gelmez.
Dalga geçer gibi ... yazık gerçekten yazık. ışte böyle şeyler yüzünden insanımız diğer insanlara olan inancını ve güvenini yitiriyor . Ondan sonra dert yakıyorlar komşuluk neden öldü diye. Daha ne olsun ...

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Eğer cok ihtiyacımız varsa ve gidecek para size koymaz ise riski göze alırsınız . Borç vermekte böyledir dönem böyle . Ben en son bir uydu alıcı aldım ama adamın referansları bana güven verdi adama 100 tl trink ödedim sonra cihaz yolladı . Istese yollamaz . Çünkü telefon alırken parayı önce yolladım adam cihazı yollamadi. Orda hata yaptım . Yani 100 tl de eyvallah ama 200 ve üstü insana fena koyar . Sen baya tedbirlisin ama bizim gibiler başa gelmeden akillanmaz . Illede kazık yicez yani . :)

• Beğen
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Eğer cok ihtiyacımız varsa ve gidecek para size koymaz ise riski göze alırsınız . Borç vermekte böyledir dönem böyle . Ben en son bir uydu alıcı aldım ama adamın referansları bana güven verdi adama 100 tl trink ödedim sonra cihaz yolladı . Istese yollamaz . Çünkü telefon alırken parayı önce yolladım adam cihazı yollamadi. Orda hata yaptım . Yani 100 tl de eyvallah ama 200 ve üstü insana fena koyar . Sen baya tedbirlisin ama bizim gibiler başa gelmeden akillanmaz . Illede kazık yicez yani . :)
Referans veya site sağlam olursa eyvallah . Ben vatan bilgisayara 2000 lira dan fazla havale yaptım daha sonra pc yi yolladılar. ama böyle ikinci el sitelerinde,forum un ikinci el bölümünde çok dikkat etmek lazım . Geçen forum da pasaport hakkımi satıyorum diyerek 2-3 kişi yi dolandırip çıktı ..

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Oda doğru adam 100 kişiyi 100 tl ile dolandirsa köşeyi doner. Bu işin sebebi tv de ve sanalda kamu spotu yok . Uyarı yok bu iş 2000 lerde tc de hemen bir meclis önergesi ile sanal ticaret yasası kanunu çıkmalıydı . Radyo ve tv lerde uyarı reklamları olmalıydı yan sanayi ve lisansiz ilaç ve ürün astana ceza gelmeliydi ne oldu tam tersi oldu. On yılda kazık moda oldu sömüren somurene . Artık başa çıkamıyorlar . Adam tv de s4 200 tl diyor ama java Li bir çöp . Herhalde depoda üretiyorlar .

• Beğen
OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
geçmiş olsun kardeşim :D hayat hırsızlık kopyacılık dolandırıcılık olmuş vallahi yazık ya ben sana 2 kere tel sattım hiç bi yamugumu gördünmü :D birde güvenmemiştin ilk başta :D

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bu tür sorunlarımızı site adı vermeden paylaşalım lütfen. Geçmiş olsun. :)

• Beğen
Tepkiler: Dede ve mehsevim
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Oda doğru adam 100 kişiyi 100 tl ile dolandirsa köşeyi doner. Bu işin sebebi tv de ve sanalda kamu spotu yok . Uyarı yok bu iş 2000 lerde tc de hemen bir meclis önergesi ile sanal ticaret yasası kanunu çıkmalıydı . Radyo ve tv lerde uyarı reklamları olmalıydı yan sanayi ve lisansiz ilaç ve ürün astana ceza gelmeliydi ne oldu tam tersi oldu. On yılda kazık moda oldu sömüren somurene . Artık başa çıkamıyorlar . Adam tv de s4 200 tl diyor ama java Li bir çöp . Herhalde depoda üretiyorlar .
Evet bence de asıl kaynak denetimsizlik. Özellikle tv de bunların kurbanları çok oluyor.
geçmiş olsun kardeşim :D hayat hırsızlık kopyacılık dolandırıcılık olmuş vallahi yazık ya ben sana 2 kere tel sattım hiç bi yamugumu gördünmü :D birde güvenmemiştin ilk başta :D
Yok kardeşim. Senin gibi iyi insanlar da var yok değil.. :)
Bu tür sorunlarımızı site adı vermeden paylaşalım lütfen. Geçmiş olsun. :)
eyvAllah. Düzenleme için de teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: hasan3472ty
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
rica ederim. ;)

• Beğen
nokia_belle

nokia_belle

Üye
Bunu şu yüzden yapıyorlar;nasilsa internet ortamı ve nasilsa baska yerde ilk önce onu kandirip telefonunu elinden alirim,böyleliklede bedaya sahip olurum yada onu satarim mantigiyla. O yuzden kişisel olupta,sehir dışında olan ilanlara hiç bulaşmıyorum. Anca aynı şehirde olacak hatta köklü saglam bir iş yeri olacak ki o zaman bile gidip elden alırım. Şehir dışından kapıda ödemeli kullandigım yerlerden hic bir zaman başıma olay gelmedi çünkü başta sahibinden tarzı yerlerde degilde,siteleri olan,şikayetleri az yada hiç olmayan yerlerden alisveris yaptigimdan bir sorun gelmedi basima. Şu önceden para ödeme işinede bulasmiyorum isterse bedava gibi bir fiyata versin urunu yine almam. Basta yapilan hata zaten cok urunu ucuz fiyata gorup odemesini hemen yapma gibi birsey olursa sorun o zaman basliyor. Sahibinden de sadece bir kez basima sorun acmaya calisti bir uye ama sonra bende sistemini uygulayamiyinca sinirlendi ve gitmisti. Telefon ilani acmistim,o da benim telefonumla takas edelim dedi bende peki sen gonder dedim ama bu kezde basladi iste oyle ben cok sorun yasadim da soylede boylede,dedim peki iyi gunler sana. Yani bunu artik meslek haline bile getirenler var amac sizin dikkatli olup bunlara paranizi kaptirmamaniz tabi illa ben o ucuz urunu alicagim,parasini hemen yatiricagim derseniz,bende derim ki hic degilse o parayla cocuklara yada cocuk esirgemeye bir hediye alinda bagri oylelikle cocuklar gulumsemis olur:)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve mehsevim
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Bunu şu yüzden yapıyorlar;nasilsa internet ortamı ve nasilsa baska yerde ilk önce onu kandirip telefonunu elinden alirim,böyleliklede bedaya sahip olurum yada onu satarim mantigiyla. O yuzden kişisel olupta,sehir dışında olan ilanlara hiç bulaşmıyorum. Anca aynı şehirde olacak hatta köklü saglam bir iş yeri olacak ki o zaman bile gidip elden alırım. Şehir dışından kapıda ödemeli kullandigım yerlerden hic bir zaman başıma olay gelmedi çünkü başta sahibinden tarzı yerlerde degilde,siteleri olan,şikayetleri az yada hiç olmayan yerlerden alisveris yaptigimdan bir sorun gelmedi basima. Şu önceden para ödeme işinede bulasmiyorum isterse bedava gibi bir fiyata versin urunu yine almam. Basta yapilan hata zaten cok urunu ucuz fiyata gorup odemesini hemen yapma gibi birsey olursa sorun o zaman basliyor. Sahibinden de sadece bir kez basima sorun acmaya calisti bir uye ama sonra bende sistemini uygulayamiyinca sinirlendi ve gitmisti. Telefon ilani acmistim,o da benim telefonumla takas edelim dedi bende peki sen gonder dedim ama bu kezde basladi iste oyle ben cok sorun yasadim da soylede boylede,dedim peki iyi gunler sana. Yani bunu artik meslek haline bile getirenler var amac sizin dikkatli olup bunlara paranizi kaptirmamaniz tabi illa ben o ucuz urunu alicagim,parasini hemen yatiricagim derseniz,bende derim ki hic degilse o parayla cocuklara yada cocuk esirgemeye bir hediye alinda bagri oylelikle cocuklar gulumsemis olur:)
Ne kadar da güzel anlatmışsın .. :)

Atlarımız boşuna dememişler; Bir müsibet bin nasihatten iyidir diye.. Başımıza öyle geldi, artık katiyyen bulaşmam bu tür işlere ..

• Beğen
Tepkiler: nokia_belle

Üst Alt