Soruyu bilene adminlikYarışma bölümüne mi taşınsa ne![]()

1.Soruyu tam anlatamadım galiba bu yüzden bir daha düzenledimmantıklı düşünürsen bu sonuç çıkmaz.
Soru "o köyden biri" diye sorulmuş. Yani adam köyden biri.
Ayrıca berberin kendini traş ettiği zaten soruda yazıyor, soru berberi kimin traş ettiği değil. Berberin hangi grupta olduğu =P
Kısacası saçma sorulara saçma cevaplar verdiğin için seni tebrik ediyorum...DİKKAT DİKKAT BU YORUMU OKUYUN GENÇLER =P![]()
![]()
Soruyu soran vatandaş yorumumu iyi oku senin de beynin mıncıklanacak şimdi =P
1.Her ikisi de... Yüzdeyi filan karıştırma. Olay çok net. İlkokul matematiği kümeler konusu. Venn şeması düşünün. A ve B kümeleri. Bunlar kesişen kümeler. AnB=berber s(A )ns(B)=1
2.Dikkatli okuyun. "Herkesin yalan söylediği bir köy varmış. O köyden bir adam, 'bu köydeki herkes yalacıdır' diyor..." Yalnız şu var... İlk cümlede... Herkesin yalan söylediği bir köy burası... Herkesin her zaman yalan söylediği bir köy değil... Adam da herkes "yalancı" demiş. Kısacası adam doğruyu söylemiş evet herkes yalancı ama herkesin her lafı yalan değil...
Geliyoruz en önemli yere. Bu sorular sorulurken, "doğru çözün" denmemiş. "çözün baalım" denmiş. Başlıkta da "cevaplayana" denmiş, "doğru cevaplayana" denmemiş. Kısacası herkes siteyi kazandı ama herkese veremezsin bu durumda ilk cevabı yazana vermelisin.
. Zaten anlayan anlıyor doğru cevabın istediğimi
berbere gider demiyorum berberde traş olur diyorum1: kendini traş eden.berbere gidemez cünkü kendi berber
2:köyde herkes yalancı değil.köyde bir deli var herkes yalan söylüyor diyor
hiç bir alakası yok kel köse ile falan ben hangi gruba dahil olduğunu soruyorumAyrıca ilk sorunun orjinalini biliyorum eksik yazmışsın.Berber aynı anda kendi saçınıda kesemiyor sorunun orjinaline göre.Cevabı ise kel-köse olması.2. soruda ise söylediğim 2 şeyde olabilir, başka şeylerde olabilir bilmiyorum.
cevabın yanlış dostumİlk ben dedim ve doğruymuş sitemi alayım
1.Ama berberde de traş oluyur1.kendi traj oluyor
2.o adam yalancı olduklarının farkında, o yuzden dogru söyluyor
HeSite ödüllü yarışma![]()

Soruyu bilene adminlik![]()

ben aktım aslında 2.sayfada =P

Köyde yaşayanların her lafı yalan1- Berber köse - kel olabilir, en mantıklı açıklama bu.
2.sinde ise şöyle bir durum var köydeki herkes yalancı olabilir fakat bu söyledikleri her lafın yalan olduğunu göstermez.Yalancı diye niyelendirilen bir adam arada sırada doğru sözler söyleyebilir yoksa yaşayamaz zaten.Bir diğer ihtimal ise şu ; adam köydeki herkesin yalancı olduğunu bilmiyordur, güzel yalan söylüyordur köydekiler, ve adam yalan söylemek için köydeki herkes yalancıdır der.Bu durumda kendi açısından yalan söylemiş olur.
Bekliyorum siteyi![]()
Kendini traş eden ve traş olan var berber traş mı ediyor traş mı oluyor1) traş edenler arasında
2) her zaman yalan söylüyo diye bir şey yazmıyor doğru![]()
ben ne diyom la ??sen ne diyon la değişik![]()

aaaaaahh tamam düzeltiyom hadiama değiştiremiyorum ???bu soruları doğru cevaplayana siteyi vereceğim yazsaydın bari
yoksa cevaplayan herkese bir site borçlusun
hem belki cevaplayan genşler web sitesi değil konut sitesi isteyecekler![]()
Köyde yaşayanların her lafı yalan
Kendini traş eden ve traş olan var berber traş mı ediyor traş mı oluyor
her iki durum ??? ben sadece hangi gruba girdiğini soruyorum1. Berber her iki durumda da kendini traş etmiş olur.
2. Yalan söylüyor çünkü kendisi hariç herkes doğru söylüyor![]()
Kendini traş ediyor işteher iki durum ??? ben sadece hangi gruba girdiğini soruyorum
kendisi hariç herkes doğru söylüyor ??? herkes yalan söylüyor o köyde