Bu Soruları Cevaplayana Site Verecem :d

Sponsorlu Bağlantılar

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Soruda o köydeki herkes yalan söylüyor dedin şimdi herkes yalancı olmamış oluyor diyorsun ona aklım karıştı.

100 kişilik bir köy düşün bunlardan 1 i herkes yancıdır diyor bunu söyleyince o kişi doğru söylemiş oluyor 99 kişi hala yalancı. Ama herkes demiş bak yani 100 kişinin yalan söylüyor olması lazım

marist

marist

Üye
100 kişilik bir köy düşün bunlardan 1 i herkes yancıdır diyor bunu söyleyince o kişi doğru söylemiş oluyor 99 kişi hala yalancı. Ama herkes demiş bak yani 100 kişinin yalan söylüyor olması lazım
Tamamda bunu söyleyen kişi zaten başka köydenmiş ?

Invoke

Invoke

Üye
1) berber kendini tıraş eder.
2) o adam o odam o köyden biri değil. Başka biri.

mantık olarak düşünürsek bu sonuç çıkıyor.

mantıklı düşünürsen bu sonuç çıkmaz.
Soru "o köyden biri" diye sorulmuş. Yani adam köyden biri.
Ayrıca berberin kendini traş ettiği zaten soruda yazıyor, soru berberi kimin traş ettiği değil. Berberin hangi grupta olduğu =P
Kısacası saçma sorulara saçma cevaplar verdiğin için seni tebrik ediyorum...DİKKAT DİKKAT BU YORUMU OKUYUN GENÇLER =P :D :ehe

Soruyu soran vatandaş yorumumu iyi oku senin de beynin mıncıklanacak şimdi =P
1.Her ikisi de... Yüzdeyi filan karıştırma. Olay çok net. İlkokul matematiği kümeler konusu. Venn şeması düşünün. A ve B kümeleri. Bunlar kesişen kümeler. AnB=berber s(A )ns(B)=1
2.Dikkatli okuyun. "Herkesin yalan söylediği bir köy varmış. O köyden bir adam, 'bu köydeki herkes yalacıdır' diyor..." Yalnız şu var... İlk cümlede... Herkesin yalan söylediği bir köy burası... Herkesin her zaman yalan söylediği bir köy değil... Adam da herkes "yalancı" demiş. Kısacası adam doğruyu söylemiş evet herkes yalancı ama herkesin her lafı yalan değil...

Geliyoruz en önemli yere. Bu sorular sorulurken, "doğru çözün" denmemiş. "çözün baalım" denmiş. Başlıkta da "cevaplayana" denmiş, "doğru cevaplayana" denmemiş. Kısacası herkes siteyi kazandı ama herkese veremezsin bu durumda ilk cevabı yazana vermelisin.

• Beğen
Tepkiler: Dede
marist

marist

Üye
Ayrıca berberin kendini traş ettiği zaten soruda yazıyor, soru berberi kimin traş ettiği değil. Berberin hangi grupta olduğu =P
Kısacası saçma sorulara saçma cevaplar verdiğin için seni tebrik ediyorum...DİKKAT DİKKAT BU YORUMU OKUYUN GENÇLER =P :D :ehe

1.Her ikisi de... Yüzdeyi filan karıştırma. Olay çok net. İlkokul matematiği kümeler konusu. Venn şeması düşünün. A ve B kümeleri. Bunlar kesişen kümeler. AnB=berber s(A )ns(B)=1
2.Dikkatli okuyun. "Herkesin yalan söylediği bir köy varmış. O köyden bir adam, 'bu köydeki herkes yalacıdır' diyor..." Yalnız şu var... İlk cümlede... Herkesin yalan söylediği bir köy burası... Herkesin her zaman yalan söylediği bir köy değil... Adam da herkes "yalancı" demiş. Kısacası adam doğruyu söylemiş evet herkes yalancı ama herkesin her lafı yalan değil...

Geliyoruz en önemli yere. Bu sorular sorulurken, "doğru çözün" denmemiş. "çözün baalım" denmiş. Başlıkta da "cevaplayana" denmiş, "doğru cevaplayana" denmemiş. Kısacası herkes siteyi kazandı ama herkese veremezsin bu durumda ilk cevabı yazana vermelisin.
Bilemedinnn :D 2. sorudaki köy aynı iki köy yokmuş orda :D

Invoke

Invoke

Üye
Bilemedinnn :D 2. sorudaki köy aynı iki köy yokmuş orda :D

Ben de aynısını diyorum zaten.La, daha napıyım, noktala işareti bile kullanıyorum. :D "İki köy var" mı dedim ben?

Son düzenleme:
Invoke

Invoke

Üye
:D

BelaMonte

BelaMonte

Üye

benim görüşüm bu. Saygı duyarsan bende seninkine saygı duyarım.

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
İlk ben dedim ve doğruymuş sitemi alayım

47MaDo47

47MaDo47

Üye
1.kendi traj oluyor
2.o adam yalancı olduklarının farkında, o yuzden dogru söyluyor

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye