Nokia Camera Uygulaması Ve Diğerleri Arasındaki Fark

Sponsorlu Bağlantılar

4MaGuS

4MaGuS

Üye
normal çektiğim resim kenar duzeltmesi yapıyor ya telefon bende o düzeltme sırasında yeşil yapıyor görüntüyü
kenar dzeltmesi derken 16-9 , 4-3 falan diyorsunuz sanarım resmi çektikten sonra düzenleme yapıyor anladıgım kadarıyla ancak bende şimdi deneme yaptım 1 tane çektigim resimde sorun olmadı değişik bir sorunmuş buda

metrix355

metrix355

Üye
kenar dzeltmesi derken 16-9 , 4-3 falan diyorsunuz sanarım resmi çektikten sonra düzenleme yapıyor anladıgım kadarıyla ancak bende şimdi deneme yaptım 1 tane çektigim resimde sorun olmadı değişik bir sorunmuş buda

yok o değil fotoğrafı çektiğine çok net oluyor sonra hafif düzeltmeler yapıyor telefon bulnıklaşıyor filan görüntü onda sıkıntı yok fakat düzeltme yaparken yeşil renk fazla oluyor devamlı

4MaGuS

4MaGuS

Üye
yok o değil fotoğrafı çektiğine çok net oluyor sonra hafif düzeltmeler yapıyor telefon bulnıklaşıyor filan görüntü onda sıkıntı yok fakat düzeltme yaparken yeşil renk fazla oluyor devamlı
bilemiyorum aynı sorunu yaşan varmı ben ilk defa duyuyorum böyle birşey

metrix355

metrix355

Üye
bilemiyorum aynı sorunu yaşan varmı ben ilk defa duyuyorum böyle birşey

fazla birşey değil ya çok az bir farklılık oluyor fotoğraf koyayım diyeceğim öncesini çekemem sonuçta güncelleme ile giderilir snrm gdr3 finale bağladım ümidi :)

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
820ci arkadaşlara sesleniyorum; Gece çekimi tamamen iso değerleri ve ışık almayla alakalı bir şeydir. Nokia bu WP8 li cihazları tanıtırken 92X serisi için en iyi gece çekimi dedi. eğer 920 sahibi olsaydınız gece video çekiminde karanlık olmasını anormal karşılayabilirdiniz çünkü adamlar f diyafram değerine 2.0 vermişler. Aynı değere sahip HTC 8X ten çok daha karanlık çekiyor videoda. Fakat 820 sahipleri çok büyük bir şey beklemesinler gece çekimi için. Üzgünüm:cry:

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
sekajmer

sekajmer

Üye
820ci arkadaşlara sesleniyorum; Gece çekimi tamamen iso değerleri ve ışık almayla alakalı bir şeydir. Nokia bu WP8 li cihazları tanıtırken 92X serisi için en iyi gece çekimi dedi. eğer 920 sahibi olsaydınız gece video çekiminde karanlık olmasını anormal karşılayabilirdiniz çünkü adamlar f diyafram değerine 2.0 vermişler. Aynı değere sahip HTC 8X ten çok daha karanlık çekiyor videoda. Fakat 820 sahipleri çok büyük bir şey beklemesinler gece çekimi için. Üzgünüm:cry:
Yani nokianın sadece pureview li lumiaları gece çekimi değil mi ?? Diğerleri üvey evlat zaten pureview yoksa gece çekimi de yok dimi? Anlatamıyorum galiba ben derdim fotoğraf değil sadece video çekiminde olmaması gereken karıncalanmalar ve aşırı derecede karanlık var mesela gm discovery mi lumia 820 mi daha iyi çeker desem düşünmeden 820 dersiniz ama Hayır!! Defalarca karşılaştırdım gece video çekimi 820 den iyi bende hiç görünmeyen şey onda görünebiliyor ve benim kameramın yapay ışıkta yaptığı karıncalanmayı gm discovery sadece çok düşük ışıklı ortamlarda yapıyor yani düz mantığa burada yer yok üst modelde + bir özellik varsa bir alt modelin o işi yapamaması anlamına gelmez, her gün test ediyorum hep kötü kötüden kastım olmaması gereken şeyleri yapması

• Beğen
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
demek istediğim, adamlar Discovery de 820den daha düşük bir f değeri ve daha yüksek iso değerleri veriyor olabilir video çekiminde. Yoksa 820ye üvey evlat muamelesi falan yok. Olay iso değeriyse güncellemeyle düzelir fakat f değeriyse yapılacak bir şey yok. Onun için üzgünüm. Yorumlamam bu kadar.

sekajmer

sekajmer

Üye
demek istediğim, adamlar Discovery de 820den daha düşük bir f değeri ve daha yüksek iso değerleri veriyor olabilir video çekiminde. Yoksa 820ye üvey evlat muamelesi falan yok. Olay iso değeriyse güncellemeyle düzelir fakat f değeriyse yapılacak bir şey yok. Onun için üzgünüm. Yorumlamam bu kadar.
820 de f2.2 iphone 4s te f2.2 belki daha yüksek ama 4s bile benimkini yiyor gece çekiminde ayrıca iphone 5 te bile f2.2 yani benim bahsettiğim sorunla ilgili f değerinin bir etkisi yok

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
onlar yazılımsal sorunlar. Bir şekilde videoda aydınlık yapılabilir. Kurtarılamaz değil. Ama haklısın benzer sorunlar 920de de var. Video çekerken hiç aydınlık değil.

zırtvırt

zırtvırt

Üye
Ben açıkcası Lumia'da video/fotoğraf çekiminde resmen hayal kırıklığı yaşadım. Bu yüzden Lumia'ları kimseye tavsiye etmiyorum artık. Carl Zeiss'li 3,2 MP kameralı ikinci telefonum, benim Lumia 820'den daha iyi fotoğraf ve video çekiyor.

• Beğen
sekajmer

sekajmer

Üye
amberde beyaz dengesi bayağı bir gelişti ama gece kesinlikle berbat 820 den daha fazlasını beklerdim. Ayrıca 925 i inceledim 820 den bir farkını görmedim .

SympHonicaL

SympHonicaL

Üye
Freelance Fotoğrafçıyım . İmagine Cam daha net ve temiz görüntüler çıkarmış

zırtvırt

zırtvırt

Üye
Peki kamera tuşuna bastığımızda orjinal kamera yerine imagine cam programının çalışması mümkün mü arkadaşlar?

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Ben açıkcası Lumia'da video/fotoğraf çekiminde resmen hayal kırıklığı yaşadım. Bu yüzden Lumia'ları kimseye tavsiye etmiyorum artık. Carl Zeiss'li 3,2 MP kameralı ikinci telefonum, benim Lumia 820'den daha iyi fotoğraf ve video çekiyor.

ha şöyle gerçekleri dökelim ortaya :icelim: ayrıca video çekiminde telefonu hareket ettirince görüntüde kararma sararma tarzı şeyler de oluyor. bu telefonun kefiyle kullanacağım bir yanını henüz bulamadım. telefonu yatay konuma getirip ekranda bişeylerle uğraşırken elim geri tuşuna değse geri gidiyor, home tuşuna değse uygulam kapanıyor, arama tuşuna değse yandex açılıyor. ve mutlaka bu üçünden biri olur ve beni deli eder :alsana:

4MaGuS

4MaGuS

Üye
ha şöyle gerçekleri dökelim ortaya :icelim: ayrıca video çekiminde telefonu hareket ettirince görüntüde kararma sararma tarzı şeyler de oluyor. bu telefonun kefiyle kullanacağım bir yanını henüz bulamadım. telefonu yatay konuma getirip ekranda bişeylerle uğraşırken elim geri tuşuna değse geri gidiyor, home tuşuna değse uygulam kapanıyor, arama tuşuna değse yandex açılıyor. ve mutlaka bu üçünden biri olur ve beni deli eder :alsana:
L820 hakkında bilemem ama akşam L920 ile ilgili bir kaç resim ve viydo paylaşırım gece olsun gündüz olsun deneriz bakalım

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar güzel bir konu. Telefon Kameranız Ne Kadar İyi?
daha önce okumadıysanız faydası olacaktır. gerçekten de biz kameranın kç Mp olduğuna bakarız genelde. büyük yanılgı içindeyiz dostlar. 8.7 carl zeiss dediler aldık ama cevap önerdiğim yazıda gizli sanırım.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye

Üst Alt