Nokia Camera Uygulaması Ve Diğerleri Arasındaki Fark

Sponsorlu Bağlantılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Camera Uygulaması Ve Diğerleri Arasındaki Fark
Arkadaşlar herkese iyi bayramlar öncelikle. Telefonun kendi kamera uygulaması ile marketten indirdiğim bir kaç uygulama arasında ev içerisinde yakın çekimde birkaç deneme yaptım. Yeğenimde de Htc'nin 3d Evo modeli var. Onunki 5 mp ama sürekli çok iyi foto çektiğini iddia ettiği için onun telefonu da karşılaştırmaya kattım. Ev içinde iki nesnenin fotosunu çektim. Lumia 820'de orjinal kamera uygulaması, Proshot ve ImagineCam uygulamaları ile, Htc'de ise sadece orjinal kamera uygulaması ile çekim yaptık. Hepsinde de otomatik ayarları kullandık. Resimler aşağıdaki gibi çıktı. Lumia'nın orjinal kamerası malesef çok yetersiz kaldı. Hem renk tonlarının gerçekliği hem de netlik açısından ImagineCam en iyi sonucu verdi gibi.

HTC EVO 3D 5MP

Lumia 820 Orjinal Kamera Uygulaması

Lumia 820 ImagineCam Uygulaması

Lumia 820 ProShot Uygulaması

0MG90

0MG90

Üye
Evo 3D daha güzel cekmis sanki film tarzında.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
LG.G2.32GB

LG.G2.32GB

Üye
Lumia 820 ImagineCam Uygulaması :spr

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Burada da başka bir nesnenin çekimleri var. Duvardaki yapay bir çiçeği çektik. Burada ProShot kullanmadım.

Htc 3D Evo

Lumia 820 İmagine Cam

Lumia 820 Orjinal Kamera
Evo 3D daha güzel cekmis sanki film tarzında.

Evo biraz bulanık çekiyor

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
LG.G2.32GB

LG.G2.32GB

Üye
imagine :perfect:

skynet

Üye
Hocam birde pro cam örneği koysaydın keşke :pc:

• Beğen

skynet

Üye
Nasıl kurulacağı hakkında bir konu vardı bulursan rahatça kurabilirsin :)

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Pro cam üstüne tanımam

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Karşılaştırmalar HATALI arkadaşım.Fotoğraf çekme uzunlukları aynı değil.Yukseklikleri aynı değil.Bu konuda sadece fotoğrafa bakarsın çok düşük Bi karşılaştırma yaparsın bence hepnisi aynı uzaklık ve yükseklikte çek

• Beğen
Tepkiler: zaferozkan ve Dede
LG.G2.32GB

LG.G2.32GB

Üye
Karşılaştırmalar HATALI arkadaşım.Fotoğraf çekme uzunlukları aynı değil.Yukseklikleri aynı değil.Bu konuda sadece fotoğrafa bakarsın çok düşük Bi karşılaştırma yaparsın bence hepnisi aynı uzaklık ve yükseklikte çek
zaten aynı yükseklik ve uzunlukta onlar sadece programlar kendi ayarlıyor zoomunu

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
pro cam ile deneseydin ?

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
zaten aynı yükseklik ve uzunlukta onlar sadece programlar kendi ayarlıyor zoomunu
İlk sus eşyasının çekildiği resimde sanki ilk fotoğraf yakından çekilmiş gibi diğerleri uzaktan eğer programlardan dolayıysa ayarlar yapılmalıydı diye düşünüyorum :)

Son düzenleme:
osmanmert94

osmanmert94

Üye
Birde gece çekimlerinde kapıştıraydın eyiydi.

• Beğen
LG.G2.32GB

LG.G2.32GB

Üye
İlk sus eşyasının çekildiği resimde sanki ilk fotoğraf yakından çekilmiş gibi diğerleri uzaktan eğer programlardan dolayıysa ayarlar yapılmalıydı diye düşünüyorum :)
zaten bu tür programlar otomatik ayar yapar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
ImagineCam oldukça başarılı çekimler yapmış :hmmm

• Beğen
Tepkiler: osmanmert94
sebahattinART

sebahattinART

Üye
Bencede adaletsiz bir karşılaştırma olmuş. Bu yüzden bende bir karşılaştırma yaptım. Buyurun bakalım :)

Lumia 820 Orjinal Cam

Lumia 820 Imagine Cam

Lumia 820 Nokia Smart Cam

Lumia 820 Nokia Pro Cam

Lumia 820 ProShot

Size bırakıyorum artık :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: zaferozkan, skynet ve maydinmaydin
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi

Htc ile biblo çekimini yeğenim yaptı ama uzaklığı bizzat kendim göstererek çektirdim. Ama ben fark etmeden mesafeyi bozduysa bilemem. Çiçek çekiminde de aynı şey söz konusu. Her isikisinde de lumiaya gore biraz yakın almış. sanırım htc'nin programından kaynaklanıyor. ama diğer lumia çekimlerinin mesafesi aynı.
Bencede adaletsiz bir karşılaştırma olmuş. Bu yüzden bende bir karşılaştırma yaptım. Buyurun bakalım :)

Lumia 820 Orjinal Cam

Lumia 820 Imagine Cam

Lumia 820 Nokia Smart Cam

Lumia 820 Nokia Pro Cam

Lumia 820 ProShot

Size bırakıyorum artık :)

resimleri büyütünce procam ile çekilen resim diğerlerine göre daha iyi ama diğerleri arasında da fark yok gibi. yine en kötüsü orjinal kamera olmuş. kötü derken benim orjinal kamera resmine göre çok daha iyi yine de. sende renkler birebir aynı çıkmış ama benim telde nedense mavimsi yeşilimsi bir görüntü oluyor orjinal uygulamada.

skynet

Üye
Bir karşılaştırmada benden gelsin :)
Pro Cam

Normal Kamera Uygulaması

İmagine Cam

Son düzenleme:
  • Beğen

Üst Alt