Asus X550VC-XO016D

Sponsorlu Bağlantılar

BlackPyton

BlackPyton

Üye
    Konu Sahibi
Asus X550VC-XO016D
Merhaba arkadaşlar. Notebook almaya karar verdim ve şuan hem cebimi yakmayan hemde iyi olan bi notebook buldum.
Kullananlar varsa önerilerini can kulak dinliyorum. Eğer önerecekseniz asusdan başka önermeyin lütfen.

Bi başka sorum ise bu laptopu teknosa electro world gibi yerlerde bulamadım. Daha önce internet üzerinden hiç alışveriş yapmadım ve hiç bir siteyede güvenemiyorum. acaba güvenilir bi siteden bu notebooku alabilirmiyim?
Mesela

Özellikleri de burada.
Yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.

Uhops

Uhops

Üye
Oyun oynamak için alıyorsan zayıf kalır.
Normal kullanım için ideal.

BlackPyton

BlackPyton

Üye
    Konu Sahibi
Oyun da oynamak istiyorum ama ben. Hangi yönden zayıf kalıyor sizce

fredwerevıra

fredwerevıra

Üye
ev arkadasim kullaniyodu bende biraz kullanma firsati bulmustum. acikcasi aldigina pisman etmez ama cok cok fazla sey beklememek lazim oyun konusunda.asiri oyun sevdan yoksa al derim

Muhammed.KCR

Üye
<< buradan ekran kartı listesini görüntüleyebilirsin. Şuan senin yazdığın bilgisayarla arasında 200-300 lira fark var ama ekran kartı seninkinden ciddi anlamda yüksek bir laptop önerisi yapacağım. Bu bilgisayardan daha iyi performans alırsın en azından. Karşılaştırmaları da yazayım maddeler halinde. Bu arada bilgisayarımız .

* İşlemciler aynı zaten. İkisi de i5 3230M işlemci.

* Ram ve ekran boyutu ile çözünürlükleri de aynı.

* Alacağın bilgisayar Freedos olarak geliyor fakat Z500 orjinal Windows 8 ile geliyor.

* Bu arada bende Asus N56VZ var ve asus yetkili servisleriyle ve vatan bilgisayarla sürekli iletişim içindeyim. Nova bilgisayarın malları asus türkiye olmayabiliyormuş. Yani bir sıkıntı çıkarsa garantiye götürürsen türkiye malı değil diye almazlar. Eğer ille de Z500 yerine asus alacaksan buna dikkat et.

* Geldik en önemli ve can alıcı farka. Senin asus ekran kartı modeli GeForce GT720M iken, Z500 ekran kartı modeli GeForce GT740M. Arada baya fark var.

* Ayrıca ikisi de 1 tb fakat asus bilgisayar çoğu modelindeki gibi (N56VZ yani sahip olduğum modelde de aynı şekilde) 5400 rpm harddisk kullanmış. Fakat Z500 yazmıyor vatanda kaç rpm olduğu. Ama tahminimce 7200 rpmdir. Yani yine asustan üstünlük sağlıyor.

Bu arada Z500 şuanki indirimle 1811 TL. 200 lira fark var arada. Bence bu farka değer. Ha değinmek istediğim son nokta ASUS kasa kalitesi kız gibi çok etkileyicidir fakat Z500'ü bizzat inceledim. Z500 kasa kalitesinin linkteki asustan aşağı kalır yanı yok.

BlackPyton

BlackPyton

Üye
    Konu Sahibi
çok güzel bi kıyaslama kardeşim teşekkür ederim ama ben almicam babam alıcak o yüzden bu fiyattan yukarısı olamaz :) bu site güvenilirmidir sizce? başka bilgisayar önerecek varsa dikkate alırım :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
sadecenotebook novabilgisayar pcdepo bu siteler güvenilirdir diye biliyorum. Bana sorarsan en güveniliri sadecenotebook ve pcdepo diğerini tam bilmiyorum çünkü kullandığım bilgisayarı çoğu bu sitelerden temin etmişti ben vatandan almıştım önceden yoktu vatanda. Özellikle pcdepodan sitemizde alan üyelerde gördüm. Ancak oyun oynamak istiyorsan gt720 biraz zayıf kalır. Bana kalırsa lenovo z500 serisine bak 1500 gibi fiyata bulabilirsin bu sitelerde.

Uhops

Uhops

Üye
İlla asus olsun demiştin ama bunuda bi düşün:

BlackPyton

BlackPyton

Üye
    Konu Sahibi

Buna karar verdim kardeşim :) Yalnız soracağım bi kaç soru var.!

Fredos işletim sistemi olduğu için ben bunu formatlicam. Asusun kendine ait bazı programları varmış pil ömrünü uzatan falan onları buraya yazar mısınız acaba? onları formatladıktan sonra yükleyeyim :) teşekkürler :)
He bide bilgisayarın yanında driverları veriyorlar mı?

Uhops

Uhops

Üye

Buna karar verdim kardeşim :) Yalnız soracağım bi kaç soru var.!

Fredos işletim sistemi olduğu için ben bunu formatlicam. Asusun kendine ait bazı programları varmış pil ömrünü uzatan falan onları buraya yazar mısınız acaba? onları formatladıktan sonra yükleyeyim :) teşekkürler :)
He bide bilgisayarın yanında driverları veriyorlar mı?
Driverler laptobun yanında CD/DVD ile gelir. Ama gelmez ise internetten indirebilirsin.

Burdan Windows8 64bit için bütün driverler var

Takipçi Satın Al

Üst Alt