Belki bilmeyenler vardir dun rok yapan arkadastan aciklama geldi:
Bundan sonra yeni rom gelmeyecek. Nedenmi?
1-Önce ROM kurabilmeniz için telefonları riske atıp orijinal ROM paketlemeyi başardık, sonra recovery modu yazdım rom kurabilmek için, yetmedi recovery modunuda kolay kurun diye Discovery Customizer'i yazdım. Peki başıma neler geldi?
2-Bir XOLO Gionee port mevzusudur gidiyor defalarca dedimki: BU ROM BiR PORT DEĞİLDİR SADECE AYARLAR MENÜSÜ VE BİRKAÇ UYGULAMA A900 ve N828'DEN ALINMIŞTIR. XOLO'DAN APK BİLE ALINMAMIŞTIR SADECE BUILD.PROP'UN BU ŞEKİLDE OLMASI GEREKMEKTEDİR.
3-Sonrasında üstünde xolo yazan bütün romlar birşekilde denendi birileri tarafından. Üstünde önemli değişiklikler yapmadan özellikle son denenen Xperia HD ve Infinity isimli kernel değiştirilmeden flashlanan romlar ŞARJ OLMUYOR ve pilinizi yıpratıyor demiştim. Bütün voltaj değerleri farklı demiştim. Aradan 1, 2 saat sonra: YOK ÇALIŞIYOR HATTA ÖYLE BİR ÇALIŞIYORKİ PİL 5 GÜN GİDİYOR OYUNU ABARTIRSAM 3 GÜN GİDİYOR (ziya bukadar sallamadı) şeklinde postlar gelmeye devam ediyor. Yani gereksiz yere beni yalancı çıkarıyor bu kişiler matematik yanılmaz millet bu voltaj ile bu telefon ne adam gibi şarj olabilir nede bu voltaj ile şarj olan pilin bir ömrü olur. Tek sorun buda değil ama bundan sonra açıklamayacağım zaten.
4-6589'u 1.7 ghz'ye voltajlarla oynamadan overclockladım antutu 20.000 civarındaydı. micro-lag yaşanan oyunlarda akıcı çalışıyordu bu şekilde. ayrıca voltajlarla oynamadığım için hem pil aynı süre gidiyordu hemde ısınma problemi olmuyordu. Aradan çok bilmişin biri gelip voltajları değiştirmeden overclock yapmak (altını çiziyorum bide) !ciddi derecede! CPU ömrünü kısaltır dedi. Yani bildiğin dünya düz dedi teknolojik açıdan. Bir çipin metal ömrü onun voltajına ve sıcaklığına bağldırı frekansı ile hiç bir alakası yok. Bu şekilde insanların kafasını karıştırıyor millet ve insanlar bana bununla ilgili tek tek mail atıyor.
5-Android 4.3 çalıştırmayı başardığımı söyledim kimse yardımcı olmadı hala tek başıma çalışıyorum ve daha XDA dahil hiçbiryerde böyle bir çalışma olmamasına rağmen yeterli ilgi görülmedi. Üstelik isteyenlere kaynak kodunuda göndereceğimi söylemiştim. Hala insanlar launcher değiştirme peşinde ve bana bununla ilgili mailler atmaktalar.
6-Hala ilk sayfada yazan çok basit şeyler defalarca soruluyor ve bunları okurken herhangi bir gelişim ve fikir gelmiyor. ROM'larım popülerleşiyor ve beraberinde bu soruların artmasına neden oluyor. Ben gerekirse TeamViewer ile bağlanıp sorunları çözmeye çalışıyorum bu karışıklıkta ama hala takılmadığını belirten onlarca mesaj var mesaj kutumda.
Yani tek başıma bukadar yükü kaldıramıyorum. cyber71khan size gerekli bilgileri verecek ve romlar yayınlamaya devam edecektir. Ben teamhacksung ile beraber cyanogenmod için şuanda çıkmış bütün MTK cihazlarda çalışacak bir kernel ve cyanogenmod desteği hazırlama çalışmalarına başlayacağım. Buradaki güzel ve samimi insanlarada çok teşekkür ederim belki birçoğundan yaş olarak küçüktüm fakat bana saygı duyuldu eğer bende bir kusur işlediysem size karşı hakkınızı helal edin benimde sizlere hakkım helal olsun. Bu arada Discovery Customizer duruyor aynı şekilde gelecek custom romları yükleyebilirsiniz. Eğer cyber71khan yeni bir recovery modu vesaire yazarda bana gönderirse customizere eklerim sizde faydalanmaya devam edersiniz. İyi geceler herkese.