kapatılan kilitlenen konular hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
    Konu Sahibi
duyarlılıgınız öncelikle teşekkür ediyorum.

Kilitlenen veya çöp kutusuna taşınan konular belli bir süre sayfalarda görünür ve o süre sonunda sistem otomatik olarak o konuları sayfadan kaldırıp site arşivine alır.

Sayfa kirliligi oluşması konusunda ise forum yöneticileri tarafından belirlenen kurallar dahilinde moderatorler yetkilileriyle sınırlı olarak "silme" veya "kapatma" uyguluyorlar. Forumun akışı icinde kilitlenen konular zaten bir kac saat icinde arka sayfalara duşuyor. Bu konuda en etkili yöntem ise mutlak surette etkin temizlikten ziyade temiz kullanmaktır. Forumda uzun suredir aktif olmasina ragmen konu acarken dikkat edilmesi gereken hususları atlayan veya unutan arkadaşlarimiz olabiliyor. Bizler mumkun oldugu kadar bu tip konulara cabuk mudahele etmeye calişiyoruz. Tabi ki yetişemedigimiz de oluyordur. Sonuc olarak uyelerimiz konu acarken biraz daha dikkat ve itina gosterirse bu sorun kendiliginden ortadan kalkacaktir.

kemal bey zaten kilitli konulara bizler tarafından yorum yapılamıyor ve uzun sürede orada öylece yer kaplıyorlar hani yeri burası olmayan konuları yerine taşıdığınızda bi kaç saat kalıp sonrasında taşındığı gibi bu kilitlenen konularıda aynı şekilde daha uygun bi yere taşımanız mümkün değilmi böyle olursa kimseninde itirazı olmaz genel bölüm 20. 30. sayfa 6. ayın 15 i hatta daha geçmiş tarihlerde kilitlenmiş öylece duran öneri yada yazı yazamadığımız bir çok konu var sizler konuyu kilitleme yaparken bi uygun yerede taşıyamazmısınız.

- - - Eklendi - - -

Konu sahibinin şikayeti önceliklidir, eğer bölümde ilgili konu içeriği daha evvel verilmişse bu konunun kapatılarak silinmesi, dediğiniz gibi bölüm için daha faydalı olacaktır. Ayrıca faydalı olamayan veya mükerrer açılmış konular için en iyi yer bana göre çöp kutusu. Bu sayede forumda konu kirliliği önlemiş olur ve faydalı konular gündemde kalır.

bende bunu dile getirmek istedim en az 100 200 tane hatta daha fazla öylece durup yer kaplayan bir sürü kilitli konu var istenilse uygun bi yere taşınabilir diye umut ediyorum

ÖEY

ÖEY

Üye
Yani bence kesinlikle bir temizlik yapılmalı. Bu arada aklıma bir şey geldi. Konu açılmak istendiğinde her şey bitip tamama basıldıktan sonra mod onayına düşürülebilir konu başlığı. Yani mod arkadaşlar biri görüp onay verene kadar forumda görünmez konu. Hemen hemen sürekli olarak da bir mod arkadaş online olduğu için zaman kaybıda olmaz diye düşünüyorum. Konu mod tarafından onay almazsa da konu sahibine sebebi özel mesajla bildirilir.

• Beğen
Tepkiler: mesutcinik

blackcemre

Üye
arkadaşlar ben zannediyorumki konu iptal yazılıdığında konu iptal oluyor böyle yaptım bir baktımki ceza aldım ama ben konuyu iptal ettim niye ceza aldm.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar ben zannediyorumki konu iptal yazılıdığında konu iptal oluyor böyle yaptım bir baktımki ceza aldım ama ben konuyu iptal ettim niye ceza aldm.

konu iptal yazinca sadece başlik ve icerik editlemiş olursun bunun dişinda konu iptal olmaz. Cezayi da birden fazla konunu editleyerek konuların iceriklerini sildigin için almiş olabilirsin.

Uyelerin konu silme veya taşima,kilitleme gibi yetkileri yok olamaz da. O yuzden uyeler forum duzeni adina bizlere yardimci olmak için şikayet butonunu kullanmalidir.

Kilitlenen konularda ise yapilabilecek cok secenek yok ama kilitlendikten sonra iz bırakarak çöp kutusuna taşinsa bile konu cöpte olacagı için uyeler konuya giremeyecek. Dolayısıyla kilitlenen konunun forum sayfasindan kaybolmasi forumun dogal akişi icinde kendiliginden olmalidir.

mesutcinik

mesutcinik

Üye
Yani bence kesinlikle bir temizlik yapılmalı. Bu arada aklıma bir şey geldi. Konu açılmak istendiğinde her şey bitip tamama basıldıktan sonra mod onayına düşürülebilir konu başlığı. Yani mod arkadaşlar biri görüp onay verene kadar forumda görünmez konu. Hemen hemen sürekli olarak da bir mod arkadaş online olduğu için zaman kaybıda olmaz diye düşünüyorum. Konu mod tarafından onay almazsa da konu sahibine sebebi özel mesajla bildirilir.
Bence de Özgür Abinin önerisi çok yerinde bunu site yönetimi olarak düşünseniz fena olmaz aslında sayfada ki konu kirliliğinden kurtulmuş oluruz, bilgiye erişim kolaylaşır.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar silinecek konular ile kilitlenecek konuları bir tutmamak gerekir.

Paylaşılması yasak içerikleri barındıran konular silinir, daha önce paylaşılmış olan bilgi ve içerikleri barındıran, uygun şekilde açılmamış olan veya moderatör tarafından gerekli görülen konular ise kilitlenir.

Kilitlenen konuların çöp kutusuna gönderilmemesinin nedeni o konu üzerinden eski açılmış konuya ulaşma imkanı sağlanması.
Yani konusu kilitlenen kişi ya da diğer forum üyeleri konunun neden kilitlendiğini öğrenebilir ve verilen link üzerinden daha önceki konuya ulaşabilirler.

Ancak talep ettiğiniz şeyi, daha önce paylaşılan ve yasak içerik grubuna da giren "diğer yerli sitelerden alıntı olan, yönlendirme yapıcı" kilitlenmiş konular için yapabiliriz.

bu haberler için öyle olabilir ama bazı çok önemli bilgi içeren ve başka sebeplerden kapatılmış konular silinirse kötü olur.Çünkü bazı konular Google aratarak geliyor ve tekrarı olan knuya yönlendirme yarıyor ve çoğu zaman işime yaramıştır.Karar elbette sizlerin ama kapatılması kötü olur.özellikle de süreklli forumu tkip etmeyenler ve de foruma üye olmayanlar için :oke:

duyarlılıgınız öncelikle teşekkür ediyorum.

Kilitlenen veya çöp kutusuna taşınan konular belli bir süre sayfalarda görünür ve o süre sonunda sistem otomatik olarak o konuları sayfadan kaldırıp site arşivine alır.

Sayfa kirliligi oluşması konusunda ise forum yöneticileri tarafından belirlenen kurallar dahilinde moderatorler yetkilileriyle sınırlı olarak "silme" veya "kapatma" uyguluyorlar. Forumun akışı icinde kilitlenen konular zaten bir kac saat icinde arka sayfalara duşuyor. Bu konuda en etkili yöntem ise mutlak surette etkin temizlikten ziyade temiz kullanmaktır. Forumda uzun suredir aktif olmasina ragmen konu acarken dikkat edilmesi gereken hususları atlayan veya unutan arkadaşlarimiz olabiliyor. Bizler mumkun oldugu kadar bu tip konulara cabuk mudahele etmeye calişiyoruz. Tabi ki yetişemedigimiz de oluyordur. Sonuc olarak uyelerimiz konu acarken biraz daha dikkat ve itina gosterirse bu sorun kendiliginden ortadan kalkacaktir.

konu iptal yazinca sadece başlik ve icerik editlemiş olursun bunun dişinda konu iptal olmaz. Cezayi da birden fazla konunu editleyerek konuların iceriklerini sildigin için almiş olabilirsin.

Uyelerin konu silme veya taşima,kilitleme gibi yetkileri yok olamaz da. O yuzden uyeler forum duzeni adina bizlere yardimci olmak için şikayet butonunu kullanmalidir.

Kilitlenen konularda ise yapilabilecek cok secenek yok ama kilitlendikten sonra iz bırakarak çöp kutusuna taşinsa bile konu cöpte olacagı için uyeler konuya giremeyecek. Dolayısıyla kilitlenen konunun forum sayfasindan kaybolmasi forumun dogal akişi icinde kendiliginden olmalidir.

Bence bu açıklamalar yeterli arkadaşlar.
WP bölümüne özel bir düzenleme yapamayız.
Tüm forumu ilgilendiren bir konu.
Ayrıca daha önce de belirtildiği üzere kilitlenen konular bir şekilde forum veya google aramalarında çıkabiliyor.
Ve kişiler bu konulara geldiğinde altında verilen yönlendirici linklerle esas konuya yönlendiriliyor.

Eğer tüm forum için bu yönde bir talebiniz olursa Forumun>Site Hakkında kısmına konu açarak belirtebilirsiniz.
Emin olun adminlerimiz inceleyip değerlendirecektir. Ancak bizim gerekçelerden farklı bir şey söyleyeceklerini sanmıyorum.

Anlayışınız için teşekkürler.

:locked2:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt