Otomatik kilitlenen konular hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Otomatik kilitlenen konular hakkında
1 yıl süreyle mesaj yazılmamış konular otomatik olarak kilitleniyor. Güncel konuların ön sıralarda yer alması sağlıyor ve konu hortlatmalarının önüne geçmiş oluyor. Bu sistemin bundan başka bize sağladığı yarar var mıdır?

Bir süredir bunu dile getirmek için enine boyuna değerlendirmeler yapıyordum ve oto kilit sisteminden vazgeçmemiz gerektiği sonucuna vardım. Konuya yazılan mesajların Google arama sonuçlarını etkilediğini hepimiz biliyoruz. 365 gün mesaj yazılmamış bir konu 366. gün mesaj alıp tekrar güncel hale gelir mi bunu tartışmak lazım.

Söz konusu Symbian, Android veya diğer dosya paylaşımı yapılan kategorilerse, 1 yıl boyunca cevap almamış konu için güncelliğini yitirmiş konu diyebiliriz. Ama diğer kategorilerde benzersiz içeriğimiz arama sonuçlarında nispeten üst sıralarda yer almasına rağmen kilitli duruyor.

TV tavsiye konusu, tarihte önemli bir kişinin hayatı gibi, dün aranmayan ama bugün herhangi bir sebeple tekrardan popüler olmuş konularımızı kendi ellerimizle çöpe yolluyoruz gibi geliyor bana. Kültür -Sanat bölümünde çok güzel konularımız var mesela. Ödev araştırması için yada bir dizide gördüğü için insanlar bu konuları tekrardan araştırıyorlar. Bu konulara "teşekkürler" şeklinde bir mesaj yazılması dahi arama sonuçlarına etki edebilir.

Cep melodi konularının kilitlenmesi de zira bana çok anlamsız geliyor. Toplu taşıma araçları melodi modası hakkında araştırma yapılacak en güzel yerlerden birisidir :) Ben bunu uzun bir dönem kullandım ve gayet başarılı sonuçlar elde ettim. Şuan baktığımda insanlar hala 2009-10'lu yıllarda hit olmuş melodilerle kendisini ifade etmeye devam ediyorlar.

Diğer bir örnek kadın-moda kategorimiz. Şimdilik bu bölümlerle ilgilenen kimse yok ama geçmişte çok değerli konular açtık oraya. Dizilerde yada magazin programlarında gördükleri dövmeler, kıyafetler ve aksesuarlar kadınların tekrar ilgi alanına giriyor ve bunları arıyorlar. Bizim konularımız zaten orada hazır duruyor arayan yine bulabilir ancak bu konulara yapılacak yeni yorumların önüne duvar çekmiş oluyoruz. Sonuç olarak aynı konuyu daha güncel bir tarihte yazan siteler bizim üstümüzde yer almaya başlıyor.

Konu hortlatmanın zararı değil, yararı vardır. Tabi ki hortlatmanın da bir adabı var, amaçsız konu hortlatmalarına karşı bizler buradayız.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ben hiçbir zaman bu sistemin taraftarı olmadım açıkçası. Bence de olmaması olmasından daha çok yarar sağlar.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Çok güzel bir noktaya parmak basmışsın kardeşim.

Misal benim bir yıldan eski Windows platformu ile ilgili yüzlerce konum var. Hepsi ciddi anlamda hit,etiket ve yorum almıştır. İddialar,haberler,konseptler,tartışmalar falan okuyucu çekecek konular yani.

Bugün Windows Phone kelimesi son dönemde en çok arananlar listesinde ve biz o güçlü konuları kullanamıyoruz.

Ozan

Ozan

Admin
Evet haklısınız arkadaşlar aslında illa olması gereken bir özellik de değildi bu bir bakıma. O yüzden ben tarafsızken start vermiştim simdi de aklın yolu bir olduğundan enine boyuna düşününce konulara otomatik kapama isleminin gereği olmadığına karar vermiş oluyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Praetor ve papakudioflu
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bundan sonraki konular mı kilitlenmeyecek yoksa geçmişe dönük kilitler açılabilir mi

Ozan

Ozan

Admin
Bundan sonraki konular mı kilitlenmeyecek yoksa geçmişe dönük kilitler açılabilir mi
Açabiliriz ancak neye göre açarız onu düşünmemiz gerek.

Şimdi sistem 365 gün boyunca cevap gelmeyen konuları kitliyordu, eğer biz de 365 gün boyunca cevap gelmeyen konuları aç dersek, o zaman hata yapmıs oluruz çünkü bazı konular 365 günden eski olup da gerçekten kitlenmesi gerekiyor olabilir. Bu durumda aklıma şöyle birşey geldi, yönetici log sisteminde 10bin civarı kilit aksiyonu var baktım şimdi (1 Ocak 2012 den bu yana) yönetici loglarında görünmeyip de kitli olan tüm konuları aç dersem, 466bin kitli konu görünüyor 10bin hariç hepsi açılacak. Veya 1 Ocak 2012 den öncesine hiç dokunmayacagiz sonrasında aksiyon kaydı gördüğümüz için sonrasına müdehale edecegiz. 2012 den sonraki konuları açacagiz mod tarafından kapanmayan, en mantıklısıbu gibi.

Veya bunu bölüm bazında da yapabiliriz ? Bu kitli konuların birçoğu gereksiz bölümlerde olabilir bilemiyorum :sos

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Yani bazı bölümler işin içine katılmadan dediğin gibi yapılabilir @Ozan ama mesela cep telefonları geneldeki eski tavsiye konularının açılmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Bu durumda da orayı bu işlemden ayrı tutmamız,lazım.

Üst Alt