Sony Xperia Z - iPhone 5 - Galaxy S4 Zoom

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi modeli önerirsiniz?

• Sony Xperia Z (bunu alırsam smart watch da alacağım)

Kullanılan: 2 40.0%
  • iPhone 5

Kullanılan: 3 60.0%
  • Galaxy S4 Zoom

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
  • Anket kapatılmış .

Kutluk_Han

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia Z - iPhone 5 - Galaxy S4 Zoom

Arkadaşlar yakın zamanda telefon alacağım, galaxy s4'ü çok önerdiler ama dayanıksız malzemesinden ötürü düşünmüyorum. Beklemeye vaktim olmadığı için s4 active'i bekleyemiyorum.
Şuan NFC özellikli, çok dayanıklı telefon Xperia Z konusunda düşünüyorum.
Ancak iPhone5 ve s4 Zoom arasında da seçim yapabilirim.

S4 Zoom farklı olması ve kaliteli kamerası ile cezbetti,
iPhone uygulama mağazası, verdiği dayanıklılık hissi, ve havasıyla tercih edilebilir model benim için.
İstediğim önemli özellikler;
1- Dayanıklılık olması; suya, toza, darbelere, düşürmeye, yıllara.
2-Stabil Olması (Menü geçişlerinde vs. takılma, donma olmamalı)
3-Ekran (Ekranın kaliteli olması )
4-İnternet (İnternete aşırı girmem ama girdiğimde beni çileden çıkarmamalı)
5-Kamera (Kamerası kötü olmamalı en azından orta dereceli bir kamera olmalı )
6- Müzik (Müzik deneyimi çok kötü olmamalı )
7- Pil ömrü; Şuan kullandığım telefon 2 hafta şarj götürüyor anncak akıllı modellerden bunu beklemek imkansız.
Lütfen Anket katılın ve fikir edinmemde destek olun.

ANIL

ANIL

Admin
S4 Zoom kamera odaklı bir telefon ve yazdığınıza göre orta dereceli bir kamera size yetiyor. Bu durumda iPhone 5 ve Z arasında bir tercih yapın. Benim düşüncem iPhone 5 almanız yönünde.

Invoke

Invoke

Üye
Ben Z'ye verdim, i5de güzel cihaz. Z'de smartwatch tavsiye etmem açıkcası pek kullanışlı olacağını düşünmüyorum.

Kutluk_Han

Üye
    Konu Sahibi
Peki neden iPhone 5'i öneriyorsunuz açıklayabilir misiniz lütfen Sn. ANIL.

ANIL

ANIL

Admin
Peki neden iPhone 5'i öneriyorsunuz açıklayabilir misiniz lütfen Sn. ANIL.

Stabil bir işletim sistemi var, kamerası kötü değil. İnternet konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Xperia Z'yi tercih etmememin asıl sebebi rakiplerine göre (One-S4) geride kalması. Android düşünüyorsan One ve S4'ten memnun kalırsın. Yanlış anlaşılmasın Xperia Z'de iyi bir telefon kötülemiyorum.

Kutluk_Han

Üye
    Konu Sahibi
Anladım teşekkür ederim. Ben işletim sistemlerini pek takip etmiyorum açıkçası, benim için işlevsellik önemli. Bir de farklılık. One adını çok duydum ama beim piyasayı takip ettiğim zamanlar HTC yoktu, yeni bir marka benim için ve hiç güvenmiyorum. S4'ü de bu kadar önerildiğine göre muhakkak memnun bırakacaktır ama android konusunda gönlüm su geçirmez ve dayanıklı bir telefon olmasından yana. Aldığım telefon düşürdüğümde falan sağlam kalsın, dayanıklı olsun istiyorum. Bu nedenle tutumum Xperia Z'den yana biraz. Ama iPhone 5 de denemek istiyorum, bayrama kadar kesin kararımı vereceğim.

ANIL

ANIL

Admin
Almadan önce telefonları incelemeni tavsiye ederim. Bu arada S4'te ilk Gorilla Glass 3 cam kullanıldı. Daha dayanıklı ve çizilse bile daha az gösteriyor.

Kutluk_Han

Üye
    Konu Sahibi
Alma tarihim eylül 1'e kadar uzadı. Almanya'dan getirteceğim. Getiren kişi 3 eylülde geliyor. Bu süre zarfında yeni ve belirttiği modellerin fiyatını aşmayacak uygun bir model olursa onu da düşünebilirim.
.
Yazılım sürümü vs. de takılmam, zira aldığım telefonu en az süreyle 3 yıl kullanmayı düşünüyorum. Yani önemli olan 3 yıl sonunda darbelere ve çizilmelere vs. dayanıklı kalsın ve satacağım zaman fiyatı ölmesin.
Sürekli video incelemeleri takip ediyorum. Galaxy s4'ün sensörleri benim için gereksiz. Olacaksa ya iPhone5 ya Xperia Z, yada onların ayarında şık, sağlam ve stabil bir model olsun istiyorum.
En kötü yanı tam yeni modellerin arifesinde almak durumunda kalmam. Aralık ayı gibi alacak olsaydım çok daha iyi bir seçim yelpazesi olurdu. Ancak imkanlar doğrultusunda elde avuçta bunlar var.

fk555897

fk555897

Üye
Ben cevabımı iPhone 5 yönünde kullandım. Bence bütün isteklerini karşılıyor.

Kutluk_Han

Üye
    Konu Sahibi
Ben cevabımı iPhone 5 yönünde kullandım. Bence bütün isteklerini karşılıyor.

iPhone5'in beni düşündüren yanı diğer Xperia Z'ye göre sistem özellikleri düşük. Ram, İşlemci vs. Bir de ucuz iPhone modeli gelecek. O geldiğinde prestij kaybetmez mi?

-efşan

-efşan

Üye
İphone 5'in özellikleri düşük olduğu hâlde stabilitesine hayran bıraktı beni. Ama yine de ısırılmış elma kullanmam. :D

frk uzn

frk uzn

Üye
İphone 5 ama falza sağlam değil kasası kuzendede var

Üst Alt