Lumia 920 Beyaz Kasada CPU Kısmında Rengin Daha Beyazlaşması

Sponsorlu Bağlantılar

erhanercan

erhanercan

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 Beyaz Kasada CPU Kısmında Rengin Daha Beyazlaşması
Merhaba,

Yaklaşık 1 ay kadar önce Nokia Shop'tan beyaz Lumia 920 aldım. Hep orjinal kılıfında kullandım dün gece kılıfı çıkarıp gözlük beziyle temizlerken farkettim; sağ üst köşede belirgin olmak üzere ve bazı kısımlarda rengin daha beyaza doğru atmasıyla karşılaştım özellikle ısınan bölgenin olduğu yerde.. Bugüne kadar cihazla ilgili ne yazılımsal ne don msal donma gecikme vs sorunu bir anlık bile olsa hiç yaşamadım.

P ikarbon olduğu için mi ısınan bölgelerin renginde tuhaf beyazlaşma oldu acaba? Bunun için Teleservice göndermek istemiyorum çünkü bütün giden Nokia markalı telefonlarım onarımı tam yapılmadan üstüne başka bir kısmı bozularak geri geldi..

Bu durum garanti kapsamında kasanın değişimine girer mi ?

Sizde bu bir sorun mudur ? Dediğim gibi cihazın donma vs sorunu yok.

Bunun için telefonun açılması değer mi?

Arkadaşlar aranızda buna benzer sorun yaşayanınız oldu mu acaba ?

Özetlersek krem renginde bir kumaşın bazı yerlerine çamaşır suyu sıçmarış gibi oldu görüntüsü sanki..

Kafam karıştı acaba beyaz olduğu için mi böyle oldu..

Saygılarımla..
Paylaş

man20

man20

Üye
bence diğer kısımları birazcık karardığı için sen o kısmı beyazladı sanmışsındır

• Beğen
Tepkiler: sahte_suhte
BelaMonte

BelaMonte

Üye
Diğer kısmı kılıf nedeniyle kararmıştır. Çok rahatsız ediyorsa benim siyah ile takas edebiliriz :) bir hafta sabredemedim lumia sarı yada beyaz yerine siyah aldım :D

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

alical33

alical33

Üye
bir görsel ekleyebilirsen iyi olur bende ilk beyaz kullanıyorum öyle bir sorun yaşamadım

erhanercan

erhanercan

Üye
    Konu Sahibi
bir görsel ekleyebilirsen iyi olur bende ilk beyaz kullanıyorum öyle bir sorun yaşamadım

Arkadaşlar orjinal siyah kılıfı ile kullandım düzenli olarak kılıfı da telefonu da çizmeyen labarotuvar beziyle ilaçla temizlerim kılıf karartsa temizlenebilme ihtimali olurdu resim çekince koyacağım fazladan makinam yok şu anda, kasanın durup dururken kararması mümkün değil sadece işlemcinin oldugu kısımda ve etrafında çamaşır suyu sıçramış gibi beyazlanma var. Sanırım zamanla bu hepinizin başına gelecek gibi görünüyor ısıdan dolayı sanıyorum metal veya alüminium kasa olsaydı belli olmazdı

- - - Eklendi - - -

Burada resimler eklenmiş halde var kardeşim

BelaMonte

BelaMonte

Üye

Arkadaşlar orjinal siyah kılıfı ile kullandım düzenli olarak kılıfı da telefonu da çizmeyen labarotuvar beziyle ilaçla temizlerim kılıf karartsa temizlenebilme ihtimali olurdu resim çekince koyacağım fazladan makinam yok şu anda, kasanın durup dururken kararması mümkün değil sadece işlemcinin oldugu kısımda ve etrafında çamaşır suyu sıçramış gibi beyazlanma var. Sanırım zamanla bu hepinizin başına gelecek gibi görünüyor ısıdan dolayı sanıyorum metal veya alüminium kasa olsaydı belli olmazdı

- - - Eklendi - - -

Burada resimler eklenmiş halde var kardeşim

kardeş bence kasadan, çünkü kılıfın izleri kasadan çıkmaz yani silsen bile çıkmaz. Zaten kaliteli bir kılıfın kasaya izi çıkmaz. Bende kalitesiz kılıf almıştım siyah lumia ma iz bırakmıştı ve de silinmiyordu bende yenisini aldım, daha kalitelisini. Hem işlemciden filan kaynaklı olsaydı beyaz değil kararmış olurdu. Ama sen o kılıfın içine bir bak, hepsi kararmış iken o bolum neden beyaz olmuş. Eğer kılıfta bir sorun filan yoksa servise ver.

erhanercan

erhanercan

Üye
    Konu Sahibi
kardeş bence kasadan, çünkü kılıfın izleri kasadan çıkmaz yani silsen bile çıkmaz. Zaten kaliteli bir kılıfın kasaya izi çıkmaz. Bende kalitesiz kılıf almıştım siyah lumia ma iz bırakmıştı ve de silinmiyordu bende yenisini aldım, daha kalitelisini. Hem işlemciden filan kaynaklı olsaydı beyaz değil kararmış olurdu. Ama sen o kılıfın içine bir bak, hepsi kararmış iken o bolum neden beyaz olmuş. Eğer kılıfta bir sorun filan yoksa servise ver.

kılıfta her hangi bir renk atması yok orjinal nokia nın siyah kılıfı.. ısınan tek bölgede renk atması var kasada bunun kılıfla hala alakası oldugunu dusunuyor musun ?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Benimki de beyaz ancak öyle bir sorun görmedim.
Senin paylaştığın resimlerde de açıkçası öyle üstüne ozon suyu dökülmüş gibi bir fark göremedim. :hmmm
Ancak için rahat değilse servise ver, bir incelesinler.

BelaMonte

BelaMonte

Üye

kılıfta her hangi bir renk atması yok orjinal nokia nın siyah kılıfı.. ısınan tek bölgede renk atması var kasada bunun kılıfla hala alakası oldugunu dusunuyor musun ?
sadece işlemcinin öyle bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

luckysleven

luckysleven

Üye
Android kullanırken forumlarda sık rastlardım işlemcinin ısındığı için telefona zarar verdiğini. Ama genelde ekrana zarar verirdi. Bu kadar yeni bir telefon ve iddalı ilginç ..

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Benim telefonda beyaz ve bu tarz sorun yok. Ben kılıf kullanmadığım için telefonun sırtında koyduğum yere temas eden bölgesindeki parlaklık kaybolup iz belirdi o kadar :) onuda hiç takmıyorum. Zaten telefonun ömrü belli. Ömür boyu kullanacak değilim :P

• Beğen
Tepkiler: erhanercan
suyunsesi

suyunsesi

Üye
O bölgeye bir şekilde kimyasal bir sıvı/yağ filan değmiş olabilir mi?

OozyStaw

OozyStaw

Üye
Bende mavi kap kullanıyordum telefonun ısıldığı bölge koyu mavi arka geri kalan beyaz yerlerde açık mavi oldu kabı çıkarttım 1ay kadar geçti renk geçti ama telefon ısınınca plastikten polikarbona renk geçişi oluyor telin ısınması ile ilgili bir sorun garanti kapsamındadır diye düşünüyorum benim sınav dönemine denk geldi yollayamadım geçti ama hâlen mavi olan yerler var

• Beğen
Tepkiler: ekoks20
erhanercan

erhanercan

Üye
    Konu Sahibi
Bende mavi kap kullanıyordum telefonun ısıldığı bölge koyu mavi arka geri kalan beyaz yerlerde açık mavi oldu kabı çıkarttım 1ay kadar geçti renk geçti ama telefon ısınınca plastikten polikarbona renk geçişi oluyor telin ısınması ile ilgili bir sorun garanti kapsamındadır diye düşünüyorum benim sınav dönemine denk geldi yollayamadım geçti ama hâlen mavi olan yerler var

aha hmm o zaman durum farklı bir hal alır tabi.. telefonun ne renk kullandıgın kılıf orjinal mi temizlenmiyor da sanırım eğer renk geçişi olduysa

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
eğer daha önce başınıza geldiyse bilirsiniz. Lake mobilya üzerine bir şey koyulduğunda onun rengini vernigin altına çeker ve çıkmaz. Zamanla o renk kendi kendine kaybolur. Galiba sizde de durum buna benziyor. Açık renkler lekeyi daha çok belli ettiği için kılıftan renk alıyor cihaz.

OozyStaw

OozyStaw

Üye
aha hmm o zaman durum farklı bir hal alır tabi.. telefonun ne renk kullandıgın kılıf orjinal mi temizlenmiyor da sanırım eğer renk geçişi olduysa

temizliyordum ansızın oldu tel ısınmıştı koydum kenara ertesi gun arkadaşım telin kapağını çıkarttı öyle fark ettim orjinallik bir şeyi değiştirmez sonuçta ısınmadan kaynaklanıyor

- - - Eklendi - - -

çok çok sorduklarında kabı attım dersin orjinaldi dersin

erhanercan

erhanercan

Üye
    Konu Sahibi

temizliyordum ansızın oldu tel ısınmıştı koydum kenara ertesi gun arkadaşım telin kapağını çıkarttı öyle fark ettim orjinallik bir şeyi değiştirmez sonuçta ısınmadan kaynaklanıyor

- - - Eklendi - - -

çok çok sorduklarında kabı attım dersin orjinaldi dersin

nasıl temizlenir anasını satayım temizlenmiyor :)) aybaşından kalma oldu kasa :)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
ilacla temizledigin icin olmadi demi. ilac ve isi boyle yapmis da olabilir