Bi universite var hayatta sahip oldugum onuda okutmiyacaklar galiba.

Sponsorlu Bağlantılar

NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
    Konu Sahibi
Bi universite var hayatta sahip oldugum onuda okutmiyacaklar galiba.
maddi manevi sorunlar bitmiyor tam hersey duzeldi diyorum yine bastan basliyoruz.son bi sene tas catlasa 1.5 ama bitirtmeyecek bu hayat bana.

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Ne oldu ki? :(

hikmet366

hikmet366

Üye
:hmmm

NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
    Konu Sahibi

Ya 5 kardeşiz 2 kardeşim 14 yaşından beri çalışıyor ben buna hep karşıydım.Nese kardeşim şimdi 18 yaşında srmadan bi telefon almış babam almış bunları azarlıyor falan filan.Kendiside işten çıktı geçen ay.Ya aslında çalışsa çalılmasa bişe değişmicek ev kirasından başka bişe yaptıgı yok.Bende buna yılların birikimini boşaltım ağzıma ne geldiyse söyledim.Herkesin psikolojisi bozuk evdekilerin.2 kişi universite okuyoruz bide küçük var ilk okul.En sonunda bırakıcam girip 700-800tl ömür boyu çalışmaya mahkum olacam.Daha binlerce şey var.Abi bakamayacagınız çocuk dogurmayın başbajkan 3-5 dogurun diyor ama bu ülkeye 1 cocuk bile fazla.

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Ya 5 kardeşiz 2 kardeşim 14 yaşından beri çalışıyor ben buna hep karşıydım.Nese kardeşim şimdi 18 yaşında srmadan bi telefon almış babam almış bunları azarlıyor falan filan.Kendiside işten çıktı geçen ay.Ya aslında çalışsa çalılmasa bişe değişmicek ev kirasından başka bişe yaptıgı yok.Bende buna yılların birikimini boşaltım ağzıma ne geldiyse söyledim.Herkesin psikolojisi bozuk evdekilerin.2 kişi universite okuyoruz bide küçük var ilk okul.En sonunda bırakıcam girip 700-800tl ömür boyu çalışmaya mahkum olacam.Daha binlerce şey var.Abi bakamayacagınız çocuk dogurmayın başbajkan 3-5 dogurun diyor ama bu ülkeye 1 cocuk bile fazla.

Sonuna kadar haklısın 3 çocukmuşta falanmışta filanmış.
Bu ülkeye değil 3 çocuk 1 çocuk bile getirilmez.

muzocuk.

Üye
allah yardimcin olsun kardesim kismet olursa bende bu sene universiteye gidecegim ailedeki tek erkegim babam yaslandi ama hala calisiyo korkuyorum bende :(

ümran

Üye
kardeşim haklısın valla böyle ortamlardada insanın okuma hevesi kacıyor ,güçlü olmaya çalışın hayat sizi dğl siz hayatı yenmelisiniz , böyle şeyler söylemeyin Allah her çocuğun rızkını beraberinde verir ,eskiler bunu bilmez bende fazla çocuğa karşıyım bunun nedeni hayatın gttikce zorlaşmasıdır , eğer bakamayacksa yapmasın yapmakla iş bitmiyor malesef ,geleceğini hazırlayabileceğmiz kadar yapılmalı bence

• Beğen
Tepkiler: Dede
sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Biz de dort kardesiz,abim su anda Sinop'ta universite okuyor.Ben lisedeyim seneye sinava giricem.Iki kiz kardesim var onlarda okuyor.Yeni evi degistirdik ve bu zaman kadar babam bunlarin hepsini tek basina yapti.Iyi kotu bir Kangoo'muz cok cilesini cektik ama artik bizim.Annem 2-3 aydir calisiyor.Ev borcu,araba tamiri-sigorta,abimin masraflarini kaldiramadi.Demek istedigim dunyaya bir defa geliyoruz.Aile planlamasinin onemli oldugunu dusunuyorum.Istanbul o kadar kalabalik ki artik hicbir sey fayda etmiyor.

ozakin70

ozakin70

Üye
Sonuna kadar haklısın 3 çocukmuşta falanmışta filanmış.
Bu ülkeye değil 3 çocuk 1 çocuk bile getirilmez.

Arkadaslar sosyolojiden anlayanlar daha iyi bilir ama basbakanin dedigi illaki yapin degil bakabiliyorsan yap bak kurtlere cogu doguda coban ciftci ama cogunun 5 hatta 9 cocugu var yakinda turkiye de turkler azinlikta kalcaz
Senin dutuma gelirsek kardesim burs filan aliyor musun yani devletten veya ozelden bide part time calisabilirmisin bir yerlere girsen harclik cikarirsin okulu birakmada sakin bide hani derler ya akisina birak diye kader belki okuycsn ama o meslekte ekmek yemek nasip olmayacak sen yine elinden geleni yapmaya calis Allah yardimcin olsun :)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Kardes sakin pes etme sakin yolundan donme alti ustu 1 sene elbet biter sende rahat edersin ondan sonra hayatin duzene girer sakin birakmayi filan dusunme

SquaLTR

Üye
Kardes nolursa olsun vazgecme hayatta hic bencil olma ama bir kerelik yap bunu sakin vazgecme.. Bir kerelik yapacağın bencillik hayatin boyunca herkesi kurtarabilir allahtab umidini asla kesme hayirli geceler

federico2424

federico2424

Üye
bence ufaktan 1 iş bak kendine hani kafanıda rahat tut derim.ALLAH ÇEKEMEYECEĞİ YÜKÜ KULUNA VERMEZMİŞ.ALLAH yardımcın olsun kardeş.şu 1 gerçekki.insan büyudukçe dertleride büyür.ama ilacıda vardır merak etme sen.

Samet.25

Arkadaslar sosyolojiden anlayanlar daha iyi bilir ama basbakanin dedigi illaki yapin degil bakabiliyorsan yap bak kurtlere cogu doguda coban ciftci ama cogunun 5 hatta 9 cocugu var yakinda turkiye de turkler azinlikta kalcaz
Senin dutuma gelirsek kardesim burs filan aliyor musun yani devletten veya ozelden bide part time calisabilirmisin bir yerlere girsen harclik cikarirsin okulu birakmada sakin bide hani derler ya akisina birak diye kader belki okuycsn ama o meslekte ekmek yemek nasip olmayacak sen yine elinden geleni yapmaya calis Allah yardimcin olsun :)

Iyi guzel diyonda onlar bosuna yapmiyo cocuk basina 100 tl mi 200 tl mi ne para aliyolar onun icin 9 10 tane yapiyo yani dusun artik durumu 200 tl icin 1 cocuk ayrica basbakanin agzimdanda hic duymadim bakabilen yapsin diye 3 dio 3 den 5 e cikiyo tuzu kuru olan konusuyo kardess

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
doğru diyorsunuz bu hükümet çok tutarsız sanki her ailenin maddiyatı aynı

marist

marist

Üye
Yuzup yuzup Kuyruguna gelmişsin bu saatten Sonra bırakırsan cok sacma oLur az daha dayan.

Hicbir Basarıya çiçekLi yoLdan gidiLmez. !

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
Allah yardımcn olsun kardeşim :(

KayraBey

KayraBey

Üye
1-Konuyu siyasete çekmeyin.
2-Kimse bu ülkede çocuk başına 100 ya da 200 lira almıyor.önce hangi şartlarda ne tutarda ödeme yapılıyor öğrenip öyle yorum yapın.
3-Rızkı veren Allah'tır bundan şüpheniz olmasın.Geçim derdi her ailede az ya da çok vardır.Unutmayalım Peygamberimiz "Çoğalınız" buyuruyor.Allah cümlemizin yardımcısı olsun.
4-Avrupa'da yapılan bir araştırmaya göre bir milletin çoğalıp yayılabilmesi için evlenen her çift 2.8 oranında çocuk yapması gerekir.Bu da 3 çocuk istenmesinin bir sebebidir.

qarzulocne

qarzulocne

Üye
Okudugun bolum ve il nedir adamim.
Iktisat pc veya turizm uzerine ise istanbul bodrum ve ankarada en azindan 800 lira sigorta yol yemek saglayacak bi yerde yaz icin staj yapmani desteklicek bi kac amca dayi kuzen yoldan gecen biri destegi saglayabilirim.

Sende nerden ciktin diyenler icin bir not;

Universite aile ve benlik psikolojisi ile ilgili biraz hasas ve yardim sever biriyim diyelim.

NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
    Konu Sahibi
Okudugun bolum ve il nedir adamim.
Iktisat pc veya turizm uzerine ise istanbul bodrum ve ankarada en azindan 800 lira sigorta yol yemek saglayacak bi yerde yaz icin staj yapmani desteklicek bi kac amca dayi kuzen yoldan gecen biri destegi saglayabilirim.

Sende nerden ciktin diyenler icin bir not;

Universite aile ve benlik psikolojisi ile ilgili biraz hasas ve yardim sever biriyim diyelim.
Bölüm makine muhendisliği hocam.

Takipçi Satın Al

Üst Alt