Kvk rezaleti

Sponsorlu Bağlantılar

komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
Kvk rezaleti
Saygı değer moderatörlerim bu konuyu buraya açtığım için özürdilerim.en iyi yardımların buradan yapılacağını umuyorum.benim 920 bir ay oldu sürekli şarj problemi yapıyordu.mesela 100de 100 olan şarj 5dakikada duruyordu batarya zayıf uyarısına şarja takıncada beş dakikada doluyordu.bu sorundan dolayı bugün 4.cü kez vermeme rağmen cihazın sorununu halletmedikleri gibi bide sorun olmadığını söylediler.ve çiziksiz cihazımi haritaya çevirmişler.değişimide onaylamıyorlar.kvk nokiaya nokiada kvkya yönlendiriyor.sonucu beklemek gerekiyormuş ama kvk yine bir yazılım atıp verecek sorun yok diyecek ki adım gibi eminim.bu durum hep böyle devam edecek ne yapmam gerektiğini lütfen bana söyleyin şimdiden çok teşekkür ve saygılarımı sunuyorum

DeEenzameMan

DeEenzameMan

Üye
Tuketici haklarina sikayet et ustune para bile alirsin

PureFood

PureFood

Üye
şikayet var.com'a da yaz bütün derdini.. o zaman işte daha iyi oluyor işler..

dedereis123

dedereis123

Üye
Geçmiş olsun kardeşim . Eğer senin kasanı açıp donanımsal olarak bir temasda bulundularsa değişim yapmak zorundalar ancak bunun için telefonu dediğin gibi 1 ay lıkdı sanırım bu sure zarfı için geçerli . Yazılımsal olayı pek takmıyorlar bunu Nokia ilede görüş istersen . 4. Kez aynı sorunla gönderilen cihaz yasal hakkını arayabilirsin bencede ama . Sanırım biraz masraflı olabilir senin için . Nokia biraz bastır direkt onlarla görüş . Eğer istanbuldaysan direkt kvk git sanırım kozyatağında buranın ana bayiisi orası . Ordan görüşme sansın olursa ordan dene sansını . Tekrar geçmiş olsun . Benim bildiğim kadar bu konuyla ilgili şeyler bunlar yanlış bildiğim şeyler olabilir . Kusura bakmayın
L920

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Anlattıklarından anlaşıldığına göre bataryada ciddi bir sıkıntı var.
Koskoca Nokia veya KVK için cihazdaki bataryayı değiştirmek o kadar zor olmasa gerek.
Cihaz değişmese bile en azından bataryasının değiştirilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Umarım hakkını sonuna kadar arar ve çözüm bulursun.
Geçmiş olsun kardeşim.

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
Al faturanı, belgelerini eline git tüketici haklarına. Bak nasıl yeni telefon veriyorlar sana. Üstüne sağlam gönderdiğim telefonu çizmişler, harita gibi olmuş dersen üstüne para alabilirsin.

komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
Anlattıklarından anlaşıldığına göre bataryada ciddi bir sıkıntı var.
Koskoca Nokia veya KVK için cihazdaki bataryayı değiştirmek o kadar zor olmasa gerek.
Cihaz değişmese bile en azından bataryasının değiştirilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Umarım hakkını sonuna kadar arar ve çözüm bulursun.
Geçmiş olsun kardeşim.

Allah razı olsun abi teşekkürler

- - - Eklendi - - -

Al faturanı, belgelerini eline git tüketici haklarına. Bak nasıl yeni telefon veriyorlar sana. Üstüne sağlam gönderdiğim telefonu çizmişler, harita gibi olmuş dersen üstüne para alabilirsin.

önerin için teşekkürler kardeşim öyle yapacağım son aşamayı bekliyorum bende

braayn

braayn

Üye
TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL ve ESASLARI
Satın aldığınız herhangi bir mal veya hizmetin ayıplı (kusurlu) olduğunu fark ettiğinizde öncelikle o mal veya hizmeti aldığınız satıcı veya sağlayıcı ile görüşmeniz gerekir. Sorunu çözemiyor ve karşı taraf yükümlülüğünü yerine getirmiyorsa, firma yetkilileri ile görüşmenizde yarar vardır.
Bu tür görüşmelerde yasal haklarınızı (malın iadesi, malın yenisi ile değiştirilmesi, malın tamiri, malın özürü kadar değerinden indirilmesi) bildiğinizi ve seçimlik haklarınızdan hangisini tercih ettiğinizi belirtmeyi unutmayın.
Her şeye rağmen, sonuç alamadıysanız, mal ya da hizmeti satın aldığınız yerde bulunan;
*Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine,
*Tüketici Mahkemelerine,
başvurmalısınız. Böyle bir durumda hakkınızı aramamanız sadece o mal veya hizmet nedeniyle sizin zarara uğramanızı değil, aynı zamanda tüketiciye saygılı olmayan satıcıyı ödüllendirmek ve başka tüketicilerin de benzer mağduriyetlere uğramasına sebep olmak anlamına gelir.
HAKEM HEYETLERİ VE TÜKETİCİ MAHKEMELERİ NEREDEDİR?
Hakem Heyetleri illerde Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, ilçelerde ise Kaymakamlık binalarındadır.
81 İl Müdürlüğü ile 851 ilçede Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri bulunmaktadır.
Tüketici Mahkemeleri ise her il ve ilçenin Adliye binalarında bulunmaktadır.
NEREYE BAŞVURULMALI?
Satın aldığınız ve şikayet konusu olan mal ya da hizmetin değeri 1 Ocak 2006’dan itibaren 724.99 YTL’nin (Parasal sınır her yıl DİE’nin TEFE’de meydana gelen yıllık artış oranında artırılır.) altında ise sorunun çözümü için Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurmanız zorunludur. Bu durumda, hakem heyetlerinin aldığı karar bağlayıcıdır.
Hakem heyetinin lehinize verdiği karara satıcı veya sağlayıcının uymaması durumunda İcra Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.
Hakem heyeti kararı, aleyhinize çıktıysa 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilirsiniz. İtirazı görüşen Tüketici Mahkemesinin kararı kesindir.
Şikayet konusu olan hizmetin değeri 724.99 YTL’nin üstünde ve 1.892,63 YTL.’nin altında ise Hakem Heyetlerine başvurulabileceği gibi, Tüketici Mahkemelerine de başvurulabilir.
Ancak bu durumda, Hakem Heyetlerinin kararı delil niteliğinde olup, bağlayıcı değildir. Lehinize olan heyet kararına karşı tarafın uymaması halinde Tüketici Mahkemesine başvurmanız gerekecektir.
BAŞVURUNUZU NASIL YAPACAKSINIZ?
Şikayet konusunu içeren dilekçe ve ekinde konuya ait belgelerle (fatura, satış fişi, garanti belgesi, sözleşme vb.) bizzat veya posta yolu ile başvurabilirsiniz.
Yazılı dilekçenizde,
• Satın aldığınız mal ya da hizmetin ne olduğunu, özelliklerini,
• Malın ne zaman teslim edildiğini ya da hizmetin ne zaman ve nerede verildiğini,
• Ne kadar para ödediğinizi,
• Sorunun ne olduğunu,
• Satıcı ya da sağlayıcıya durumu ilettiğinizde neler olduğunu,
• Ne yapılmasını istediğinizi anlatın.
BAŞVURULARDAN ÜCRET ALINMAZ
Hakem heyetlerine yapılan başvurulardan herhangi bir ücret alınmaz. Hakem heyetlerince görevlendirilecek bilirkişi ücretleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanır.
Tüketici Mahkemeleri nezdinde tüketiciler tarafından açılacak davalar her türlü resim ve harçtan muaftır.
GÖRÜŞÜLME SÜRESİ
Hakem Heyetlerine yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç 3 ay içinde karara bağlanır.
Kararlar, alındığı tarihten itibaren 5 gün içinde taraflara yazılı olarak bildirilir.
Hakem Heyeti kararlarının taraf ve sonuçlarını gösterir listeler, İllerde İl Müdürlükleri, İlçelerde Kaymakamlıklarda duyuru panolarında aylık olarak ilan edilir.

aynı zamanda kvknın resmi facebook sayfasında duvarınada gerekli şikayetini yap bak gör nasıl çözülüyor.Parayı sokakda bulmuyoruz hertürlü hakkını savun en doğal hakkın bir dünya para saymışız cihazlara....

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
bi mail adresi adresi vereceğim bulabilirsem oraya mail atıyorsun agızna geleni sayıyorsun geri dönüş yapıp onaylıyorlar yüzde seksen 920 değişim yaptırdım daha önce c7 yaptırmıştım. dört kez aynı sorundan servise girdiyse her türlü değişmek zorundalar nokiayayı önce arıyorsun durumu bildiriyorsun kvk işine glemiyor bunu yapmıyor cihazı servise verdikten sonra nokiayıyı arıyorsun tekrar verdim diyorsun sonra her allahın günü arıyorsun sinirlenip küfür ediyorsun falan derken değişim %50 olacaktır şayet ki benim tecrübeme dayanarak yapmıcaklar cihazı servisten alınca kvk müdürünün yanına çıkıyorsun servis formlarını önüne yığıyorsun güzelce derdini anlatıyorsun anlayışlı biriyse yardımcı oluyor :) bu kadar basit kardeşim allah kolaylık versin :)

- - - Eklendi - - -

bu arada tüketici haklarından bahsedilmiş öyle bişey var ama uygulanmıyor ben verdim dilekçeyi daha sürüyordu cihazı değişim yaptırdım ne bi geri dönüş var ne bişey var. o iş en son çaresiz kalırsan yaparsın. sen istanbuldasın galiba en son çare nokia binasına gidebilrisin ben aradığımda ordaki kadınla tartışıp adresi almıştım gitmeden değiştiler ama :D

komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
bi mail adresi adresi vereceğim bulabilirsem oraya mail atıyorsun agızna geleni sayıyorsun geri dönüş yapıp onaylıyorlar yüzde seksen 920 değişim yaptırdım daha önce c7 yaptırmıştım. dört kez aynı sorundan servise girdiyse her türlü değişmek zorundalar nokiayayı önce arıyorsun durumu bildiriyorsun kvk işine glemiyor bunu yapmıyor cihazı servise verdikten sonra nokiayıyı arıyorsun tekrar verdim diyorsun sonra her allahın günü arıyorsun sinirlenip küfür ediyorsun falan derken değişim %50 olacaktır şayet ki benim tecrübeme dayanarak yapmıcaklar cihazı servisten alınca kvk müdürünün yanına çıkıyorsun servis formlarını önüne yığıyorsun güzelce derdini anlatıyorsun anlayışlı biriyse yardımcı oluyor :) bu kadar basit kardeşim allah kolaylık versin :)

- - - Eklendi - - -

bu arada tüketici haklarından bahsedilmiş öyle bişey var ama uygulanmıyor ben verdim dilekçeyi daha sürüyordu cihazı değişim yaptırdım ne bi geri dönüş var ne bişey var. o iş en son çaresiz kalırsan yaparsın. sen istanbuldasın galiba en son çare nokia binasına gidebilrisin ben aradığımda ordaki kadınla tartışıp adresi almıştım gitmeden değiştiler ama :D
çok teşekkürler kardeşim linki bulabilirsen bekliyorum çok teşekkürler

Toros542

Toros542

Üye
Öncelikle geçmiş olsun.bende 2007 senesinde kvk ile bir sorun yaşamıştım.o zamanlar bir arkadaşım Nokia 6280 hediye etmişti.cihazı ekran probleminden dolayı Antalya kvk servisine verdim.cihazı 9 ay kullandım.kvk 30 iş günü içerisinde yapamadı.bende 31.günde direk tüketici Haklarına gittim.orada cihaz ile ilgili ne kadar evrak varsa hepsini teslim ettim.T.H avukatı 3 tane dilekçe yazdı.bu dilekçeleri kvk,Nokia ve bağlı bulunduğun ilçenin hakem heyetine iletmemi istedi.ben kvk ve hakem heyetine dilekçeyi elden teslim ettim.nokia ya ise fax çekerek ilettim.bu işlemler tamamlandıktan sonra kvk beni arayıp cihazımın onarım işleminin tamamladığını ve servise gelip teslim almamı söyledi.bende kvk ya sizinle tüketici haklarında görüşmek dileğiyle diyerek tlfnu kapattım.aradan 1,5 ay kadar geçti-geçmedi kararla ilgili yazı geldi.hakem heyeti cihazı ayıplı ürün olarak tescil etmiş ve cihazın yenisi ile değiştirilmesine aynı cihaz temin edilemiyorsa bir üst model yada cihaz bedeli iadesi kararını vermiş.cihaz bana hediye geldiği için ücret iadesi alamadım.kvk da cihazın aynısını temin edemediği için bir üst model cihaz gönderdiler.yani arkadaşım demek istediğim eğer haklı isen hakkını her türlü alırsın.yeterki adımları doğru at ve konunun sana düşen kısmını yerli yerinde yap.gerisi çorap söküğü gibi gelir.ben kvk dan hakkımı aldım.umarım senin sorununda en kısa zamanda çözüme kavuşur.şimdiden kolay gelsin...

komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle geçmiş olsun.bende 2007 senesinde kvk ile bir sorun yaşamıştım.o zamanlar bir arkadaşım Nokia 6280 hediye etmişti.cihazı ekran probleminden dolayı Antalya kvk servisine verdim.cihazı 9 ay kullandım.kvk 30 iş günü içerisinde yapamadı.bende 31.günde direk tüketici Haklarına gittim.orada cihaz ile ilgili ne kadar evrak varsa hepsini teslim ettim.T.H avukatı 3 tane dilekçe yazdı.bu dilekçeleri kvk,Nokia ve bağlı bulunduğun ilçenin hakem heyetine iletmemi istedi.ben kvk ve hakem heyetine dilekçeyi elden teslim ettim.nokia ya ise fax çekerek ilettim.bu işlemler tamamlandıktan sonra kvk beni arayıp cihazımın onarım işleminin tamamladığını ve servise gelip teslim almamı söyledi.bende kvk ya sizinle tüketici haklarında görüşmek dileğiyle diyerek tlfnu kapattım.aradan 1,5 ay kadar geçti-geçmedi kararla ilgili yazı geldi.hakem heyeti cihazı ayıplı ürün olarak tescil etmiş ve cihazın yenisi ile değiştirilmesine aynı cihaz temin edilemiyorsa bir üst model yada cihaz bedeli iadesi kararını vermiş.cihaz bana hediye geldiği için ücret iadesi alamadım.kvk da cihazın aynısını temin edemediği için bir üst model cihaz gönderdiler.yani arkadaşım demek istediğim eğer haklı isen hakkını her türlü alırsın.yeterki adımları doğru at ve konunun sana düşen kısmını yerli yerinde yap.gerisi çorap söküğü gibi gelir.ben kvk dan hakkımı aldım.umarım senin sorununda en kısa zamanda çözüme kavuşur.şimdiden kolay gelsin...
çok teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun inşallsah

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Serdar cihazın son durumu nedir

komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

abi cihaz kvkda şu an 4.cü kez verdim nokia birini saymıyor neymiş arıza tespit edilmemiş birinde,halbuki cihaz her aldığımda aynıydı hiç düzelmedi
Elindeki servis forumunda, cihazın görüşünü ile ilgili bir not düşüldü mü? Yani kasada deformeler var vs. gibi!

komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
Elindeki servis forumunda, cihazın görüşünü ile ilgili bir not düşüldü mü? Yani kasada deformeler var vs. gibi!

evet abi ben ilk önce farketmedim yazmışlar cihazda çizikler var istenirse ücretli değişim yapılır diye.bu arada anakart değişecekmiş abi sorunsuz dedikleri bir cihazın anakartını değiştiriyorlar.ve ben yazdırdım çiziklerin onlardan kaynaklandığını

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Hatırladığım kadarı ile bu kvk hep aynı rezalet son zamanlarda önceden bunla genpa vardı zaten şimdi itibarı kalmadı bu firmanın zaten nokia nın kendi servisi var bizim evin oraya KVK yer açtı bir haftada kapattılar ürünün arkasında duracaksın ne var ya parça maliyeti kaç para hem binlerce telefonun yanında belkide maliyet sıfır ücretsiz gönderiyordur firma zaten bilemem

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

evet abi ben ilk önce farketmedim yazmışlar cihazda çizikler var istenirse ücretli değişim yapılır diye.bu arada anakart değişecekmiş abi sorunsuz dedikleri bir cihazın anakartını değiştiriyorlar.ve ben yazdırdım çiziklerin onlardan kaynaklandığını
:hmmm Serdar bu durumda adamların eline koz vermiş oldun. :( Sen çiziklerin onlardan kaynaklandığını yazdırsan bile, onların bunu kabul edeceklerini sanmıyorum, çünkü bir önceki verdiğin servis formunda cihazın temiz göründüğü ile ilgili not almışlardır. O şeklide sana verdiklerinde kabul etmemen gerekiyordu.:( Süreci birlikte izleyelim bakalım, bildiğimiz konularda sana yol göstermeye çalışırım inşallah.

komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
:hmmm Serdar bu durumda adamların eline koz vermiş oldun. :( Sen çiziklerin onlardan kaynaklandığını yazdırsan bile, onların bunu kabul edeceklerini sanmıyorum, çünkü bir önceki verdiğin servis formunda cihazın temiz göründüğü ile ilgili not almışlardır. O şeklide sana verdiklerinde kabul etmemen gerekiyordu.:( Süreci birlikte izleyelim bakalım, bildiğimiz konularda sana yol göstermeye çalışırım inşallah.
abi bugün aradılar anakartını değiştireceklermiş cihaz bu şekilde değişim yapılıyormuş bende kabul etmedim ama hayırlısı olsun bakalım arka panelinde çiziğinin onlardan kaynaklandığını kabul ettirdim zaten bakalım ne olacak nokia ya cihazın birebir yenisini istediğimi mail olarak attım

Takipçi Satın Al

Üst Alt