Lperia Rom *RESİMLER EKLENDİ* *S.S.S EKLENDI*

Sponsorlu Bağlantılar

pasha2020

Üye
    Konu Sahibi
Lperia Rom *RESİMLER EKLENDİ* *S.S.S EKLENDI*
Bu rom Xperia telefonlarında kullanılan arayüzünün kopyalanmış hali Xperia'da Walkman var bunda da var. XDA'da pek sorun yok. Onlardaki sorun sadece Settings yani ayarlara girememe ama onun çözümünü söyleyeceğim. Bu arada bu rom GAPPS (google play apps) ile geliyor.
RESİMLER:
ADIM 1:
Cihazınızda root bulunmalıdır! Root olmazsa olmaz! Bunun için verdiğim linke tıklayın otomatik olarak apk inmeye başlayacaktır. Bunu kurun "SuperSu"yu seçin ve "Gandalf"a tıklayın eğer "Succes" gibi şeyler derse yeniden başlatın telefonunuzu.
ADIM 2: Eğer rom atma olayında bootloader kilidi kırılmamışsa ve cwm kurulmamışsa rom atılmaz! Bunun için vereceğim linkteki dosyayı indirin
Alternatif: .
Ardından dosyayı kurun ve de karşınıza 2 dikey bölme gelecek soldakine tıklayın uyarısına onay verin diğerine de aynısını yapın. Karşınızda bootloader kilidi kırılmış ve cwm kurulmuş bir telefon tabii eğer o işlemleri yaptıktan sonra Unlocked yazısı çıkarsa.
ADIM 3: Geldik pırasanın faydalarına :horse: . İpleri ele almanın tam zamanı :) Romu yükleme zamanı! :)

Rom linki:

Kernel linki:

Alternatif:
Kernel nedir diye soracak olursanız şöyle anlatabilirim: Eğer ki kerneli kurmazsanız şarjsız 2-3 gün dayanabilecek telefon günde 1 kere şarja ihtiyaç duyacak. Eğer kurarsanız bu sorun ortadan kalkar. Her neyse romu ve kerneli yükleyin ve de sd kartınıza atın (hafıza kartı). Şimdi açma/kapama tuşu+ses kısma tuşu+home tuşuna aynı anda basın ne zaman LG logosu görünürse elinizi sadece açma/kapama tuşundan çekin ve diğer iki tuşa basmaya devam edin ta ki Clockworkmod'un ekranı gelene kadar.
Bu ekranda dokunmatik çalışmaz. Ekranda gezinebilmek için ses kısma ve arttırma tuşlarını ve açma kapama tuşunu kullanmanız lazım ses tuşları aşağı yukarı yapar açma kapama ise enter tuşu işlevini yapar :) Her neyse Wipe Data'ya basın Yes'e tıklayın sonra Wipe Cache Partition'a basın aynı şekilde Yes'e basın. Şimdi buraları dikkatli yapın anasayfada olmanız lazım! Install zip... (tam adını hatırlayamadım) seçeneğine tıklayın ve de romu nereye attıysanız oraya gelin romu seçin ve yes diyerek yükleyin. Sonra kerneli de yükleyin. AYRICA ROM VE KERNELİ ZİP HALİNDE YANİ HERHANGİ BİR ÇIKARTMA İŞLEMİ OLMADAN HAFIZA KARTINA ATMANIZ LAZIM! DİKKAT LÜTFEN!
Ana menüden reboot'a tıklayın.
Daha işlemimiz bitmedi. Şimdi eğer ki settings'e gelmeye çalışırsanız gelmez hata verir. Bunun için vereceğim linkteki iki dosyayı indirin. Aynı şekilde bunu da .zip halinde hafıza kartına atın. Çıkartıp da atarsanız olmaz!
Linkler: bu 1.dosya
bu da 2.dosya
Alternatif: bu 1.dosya

bu da 2.dosya.
1. dosya CM10 Settings 2.si de FIX settings bunları sırasıyla hafıza kartına atınız.

Az önce verdiğim kombinasyonla CWM'ye geliniz. Sırasıyla şunları yapınız
1-) Wipe Data
2-) Wipe Cache Partition
3-) Advanced seçeneğine basın
4-) Wipe Dalvik Cache
5-) Ana menüye gelip mounts and storages'e tıklayın
6-) format/system
7-) format/data
8-) format cache
9-) format/data and/data/media.
10-) Ana menüden advanced'a
11-) Reboot recovery
12-) 2 dosyayı da attığınız yere gelin CM10 settings'i yükleyin (sonuç olmazsa ilk önce romu tekrar yükleyin.)
13-) Ana menüden reboot seçin yeniden başlasın.
14-) Yeniden başladıktan sonra aynı kombinasyonla CWM'ye gidin ve de 2 dosyayı attığınız yerden FIX settings'i yükleyin.
15-) Ana menüden reboot'u seçin.
16-) Arkadaşlar GSM operatörünüzü görmesi için şunu yapmanız gerekli:
A) Vereceğim linkteki dosyayı indirin: .
B) Bu dosyayı telefonunuzun hafıza kartına atın.
C) CWM'ye gidin ister aynı kombinasyonla ister güç tuşuna basılı tutarak gelecek ekrandaki Reboot seçeneğine tıklayıp Recovery'e tıklayıp onaylayın. (cümle çok bozuk oldu özür dilerim.)
D) Aynı install seçeneğinden nereye attıysanız oraya gidip yükleyin.
E) Reboot now diyin.
Bu kadar. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim :)
Eğer telefonunuz logoda kalırsa bu konuya bakın.
Şansınız bol olsun. Güle güle kullanın :). Eğer sorunuz varsa elbette elimden geldiğince cevaplarım çevrimiçi olursam :).
Kaynaklar: LG E 612 Optimus L5 - [L5][E610/E612/E617][ROM][4.4.2 KİTKAT] Unofficial CyanogenMod 11 Builds Çıktı!!!!! - MaxiCep

Emeğe saygım sonsuz. Romun linki haricinde diğerleri kendi upload'ım. İyi günlerde kullanın :) Ben bunu yapamam diye de korkmayın. Sonuçta kdz ile telefon eski haline geri dönebiliyor :) Bisiklet öğrenmeye başlayınca nasıl düşe kalkarak öğrendiysek bunu da böyle öğreneceğiz :)
S.S.S
1-) Settings'den dili Türkçe olarak seçtiğimde Xperia klavye durdu hatası veriyor ne yapmalıyım?
Cevap: Sanırım daha Türkçe dili desteklenmiyor. Yapılacak bir şey yok. Eğer istenirse Google Play'den yeni bir klavye yüklenebilir. Mesela A.I Type Keyboard linki .
2-) Kamera ile çektiğim fotoğrafları bilgisayara aktaramıyorum. Ne yapabilirim?
Cevap: Kameraya girip çözünürlüğü 480p yapmalısınız. Cihazımız 720p'yi desteklemiyor şu an için.
3-) Kernel yüklemez isem ne olur?
Cevap: Yukarıda anlattım ama yine de tekrar anlatayım, hiç sorun yok.
Kernel yüklemeden telefonun şarjı çabuk biter. Mesela aktif kullanıma yarım saat ile 1 saat arası kullandınız bir bakmışsınız şarjınızın yarısı bitmiş.
4-) Klavyeye nereden kişiselleştirme yapabilirim?
Cevap: Ayarlara girin. Language & Inputs'a tıklayın. Oradan Xperia klavyenin sağındaki simgeye tıklayın. En üstteki seçeneğe bastığınız zaman kişiselleştirme yapabilirsiniz. Yani burası:
5-) USB kablosunu telefona taktığımda telefondaki dosyaları nasıl görebilirim?
Cevap: Ayarlara girin. Device seçeneği altında Storage kısmı bulunur. Yani burası:
EDIT: Arkadaşlar S.S.S kısmındaki 4.sorunun cevabının resimi en aşağıya kaymış oradan bakabilirsiniz. Kusura bakmayın.
 
Son düzenleme:


aşkım1985

aşkım1985

Üye
bunları nasıl indiricegiz
 


Üst Alt