Ve beklenen oldu: Google Microsoft'tan WP Youtube uygulamasını durdurmasını istedi!

Sponsorlu Bağlantılar

ecel54

ecel54

Üye
Hiç endişe etmeyin anlaşılır böyle büyük firmalar bir şekilde anlaşır bence Windows daha avantajlı tehdit konusunda ben hayatımda windows olmayan PC görmedim arkadaşın dediği gibi kaldırırsa google ne yapacak

kaldırması mümkun değil. Çünkü mobil platformalar gibi marketten yükleme yok. Setup dosyasını indor kur, buna bir çözüm gelemez

- - - Eklendi - - -

Google'yi Google yapan firmadır Microsoft. Google ise çıkmış kendini adam eden yazılım devine (geçmişini unutmuşçasına) kafa tutuyor. Asıl neden belli, en basitinden çevremde de arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla söyleyeyim: S3 kullananlar bile L820 optimizasyonu karşısında Android' den soğudu. Google kendisine tek dişli rakibin Microsoft olduğunun farkında ve isterse kendisini yine ilk geldiği yere geri götürebileceğini de görememiş! Android' de bulunan güvenlik açıkları ve marketindeki bol miktardaki virüs taşıyan uygulama/oyunları da değerlendirmeye alırsak ve kodlama sebebiyle de isterse 8 çekirdekli Cpu ile 8 gb ram koysalar da kasmalar yaşanacağı gerçeğini de göz önüne aldığınızda, aklı başında ve telefondan ne istediğini bilen ve bilinçli kullanıcıların WP platformuna geçeceği gün gibi aşikâr. İşte Google'ı korkutan asıl neden de bu..
Gelelim benim görüşüme: ben youtube'a ömrü hayatımda birkaç sefer girmişimdir. Gmail'den ise asla resmi işlerim için mail almadığım gibi normal kullanım için de aldıklarımı unuttum ve açıp bakmıyorum bile.. Google' nin bir tek arama motorunu kullanıyorum ki o da olmasa da olur. Zira internette de çok fazla sörf yapan bir adam değilim. İnanıyorum ki benim yaş grubumdaki kullanıcılar da aynı düşünceye sahiptir.
Sözün özü Google, Microsoft'u her ne kadar mobilden silmek istese de, bunu asla başarabilecek donanıma sahip değil. Zira Google'nin mantıksız ve kendilerine dahi güven vermeyen adım ve davranışlarını gören Samsung, Linux ile yazılmış yeni bir işletim sistemini desteklemekte ve bu işletim sistemine ürün bile çıkarmayı düşünmektedir. Google yakın gelecekte yoluna Apple gibi tek tip telefonla (Motorola) devam ederse hiç şaşırmam

motorola ve çin malı telefonlarda kullanılır :D

DeEenzameMan

DeEenzameMan

Üye
Bende birakiyorum arkadas o zaman iki yüzlü firmanin teki zaten, kincilerde ayni zamanda kendileri...
Rekabet diyoruz evet, ama böyle olmaz... Piyasa sadece ios ve android'e kalsin istiyorlar ama rüyalarinda görürler! Bende geri bildirimimi yapip arama motorum olarak Microsoft'un Bing anasayfasini kullanacagim... Sizede öneriyorum ayni zamanda

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Belkide gelir ekrem ya google nin işini zorlaştırması da yeter bence

serinaga

serinaga

Üye
bu olay bazı konularda milat olucak gibi. Öncelikle google boyle bir istekte bulunarak kendi ayagına kurşun sıktı.

Ne demiş atalarımız "öfkeyle kalkan zararla oturur", birileri hatırlatmalı bunu google amcaya ...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

açar mısın biraz abi kendi aleyhine gerçekleşek olan şeyler nedir.

Google sessiz sedasız windows phone platformunun gelişmesini engellemek icin elinden gelen engeli ortaya koymaya calişiyordu zaten. Bu hareket "ben yapayım ama sen yapma" der gibi oldu biraz ve google'in aşiri derecede antipati toplamasını sagladi. Yani olay şu basit bir örnekle aciklarsak; google masabaşi oyunlarla maçı kendi lehine çevirmeye çalışırken Microsoft sahada ter döktü. Ama baktı ki olmuyor dinsizin hakkından imansız gelir misali bu uygulamayı yaptı. Aslında bu olay google'ın ilk vukuatı degil. Daha önceden de tarayıcılar üzerinden wp'nin youtube erişimini engellemişti ama sonra tekrar acmak zorunda kaldı. Wp cihazların gmail senkronizasyonu yapmasi engellendi Microsoft yazilimla cozdu sorunu. Bu uygulama bardagi taşiran son damla oldu ve iş aciga cikti. Şimdi google bu uygulamayi da engelleyemedigi icin bunu Microsofttan istedi. Bu sorun google'in uygulama icin gerekli bilgileri microsofta vermesiyle son bulacak ama google bu arada buyuk prestij kaybetmiş olacak.

• Beğen
Tepkiler: n000k, antdn ve PureFood
sebahattinART

sebahattinART

Üye
Eminim Google'ın yerinde biz olsak, bizde Microsoft'un önünü kesmek için bişeyler yapardık. Yanlış anlamayın ama Google korkularında çok haklı. Çünkü Dünyadaki bütün PC'ler hemen hemen Microsoft'a bağlı. Mobil cihazlarda da aynı şeyin olduğunu bir düşünsenize...
Çünkü Windows Phone'un gidişatı onu gösteriyor. Google şu açıklamasıyla "teknoloji tek bir platforma bağlı kalmamalı" bir nevi şunu söylemeye çalışıyor: Pc'de olduğu gibi Mobil cihazlarıda ele geçirmene izin vermem..

AMA SON KAÇINILMAZ OLACAK.

• Beğen
Tepkiler: antdn ve PureFood
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Eminim Google'ın yerinde biz olsak, bizde Microsoft'un önünü kesmek için bişeyler yapardık. Yanlış anlamayın ama Google korkularında çok haklı. Çünkü Dünyadaki bütün PC'ler hemen hemen Microsoft'a bağlı. Mobil cihazlarda da aynı şeyin olduğunu bir düşünsenize...
Çünkü Windows Phone'un gidişatı onu gösteriyor. Google şu açıklamasıyla "teknoloji tek bir platforma bağlı kalmamalı" bir nevi şunu söylemeye çalışıyor: Pc'de olduğu gibi Mobil cihazlarıda ele geçirmene izin vermem..

AMA SON KAÇINILMAZ OLACAK.

Sana katılıyorum
Google Gelen Çığ'ın önünde duramazsın Dimi Durursan senin yutar altına alır bence ses yapıp onu hareketlendirmemeliydin
şimdi çıksan önünden iyi olur :alkis

pirenuri

pirenuri

Üye
Lan alttarafı bi kere adam akıllı benim işime yarar bi uygulama çıktı onu da google'ın p..liğiyle geri kaybediyoruz

sebahattinART

sebahattinART

Üye
Bu arada 'a tarayıcıdan giremiyorum, masaüstü modundan açılıyor. Ama mp3tube'de ve tubenox'da bir sıkıntı yok.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bu arada 'a tarayıcıdan giremiyorum, masaüstü modundan açılıyor. Ama mp3tube'de ve tubenox'da bir sıkıntı yok.
Bende sorun yok tarayıcıdan giriliyor onuda kısıtlayamazlar sanırım

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Ilginc bir rekabet ama Microsoft her zaman avantajli :)

tapatalk

tapatalk

Üye
google microsofttan değerli bir firma piyasa değeri olarak google la baş etmek öyle kolay değil. oracleden javayı arakladılar bide üstüne davayı kazandılar

sebahattinART

sebahattinART

Üye
geçmişi sildim durum aynı

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Youtube video indirdiğimizde pcye arkadaşımıza atabiliyormuyuz

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
Microsoft, google ve youtube bilgisayarlardan erişimi engellerse gör birde.

Üst Alt