Herkesin yardımını bekliyorum (güncellendi)

Sponsorlu Bağlantılar

tezgelegemen

Üye
    Konu Sahibi
Herkesin yardımını bekliyorum (güncellendi)
Lumia 920 sahibiyim ve Avea hattı kullanıyorum. Ancak karşı taraf söylediklerimi anlamakta zorlanıyor. Bu kötü ses iletiminin avea'dan kaynaklandığını düşünüyorum ve yakında Turkcell'e geçeceğim. Sizden ricam herkes telefon modelini, kullandığı gsm şirketinin ismini ve sorun yaşayıp yaşamadığını yazsın ki ses iletişim sorunu telefondan mı yoksa şebekeden mi kaynaklanıyor anlayabilelim.

Örn.
Lumia 920 - Avea - Sorunlu

15.04.2013
Turkcell hattım açıldı ama üzülerek söylüyorum ki ses iletişiminde ki problem hattan değil telefondan kaynaklanıyormuş. Yani aktif gürültü engelleme olayı yüzünden istediğim ses kalitesini yakalayamıyorum. Bu yüzden Lumia 920'mi satmaya karar verdim. Gerçekten şimdiye kadar ihtiyaçlarımı en güzel karşılayan telefondu ancak görüşme sesi kalitesi benim için ilk plandadır. 1100TL'ye almayı düşünen varsa kutusu ve 50tl değerinde kılıfıyla birlikte satıyorum. Siyah renktir ve çiziksizdir. 20 aylık genpa garantilidir. Takas isteyen olursa iphone 5 ile takas edebilirim. isteyenler özelden mesaj yazsın lütfen.

yşm

yşm

Üye
Şebekeden kaynaklandığını sanmıyorum. Telefonun kirli ses engelleme özelliği,var bu yüzden telefon yanağa tam yapıştırılarak konuşulmazsa ses tam olarak gitmiyor.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Ben Vodafone kullanıyorum telefonumu da yanağıma yapıştırmama gerek olmuyor aktif gürültü engelleme sistemi de gayet güzel çalışıyor normal bir caddedeyken araba sesleri ve gürültüler duyulmuyor.

Çok memnunum maaşallah

• Beğen
Tepkiler: n000k
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Türkcell
Soyle söyleyeyim sesim süper gidiyor.
Birde telefonumun özelliği sessiz ortamda odadaki herkes duyuyor karşıdakini
Sent from my RM-825_eu_turkey_211 using Board Express

ardacumhur

ardacumhur

Üye
:evet:

tezgelegemen

Üye
    Konu Sahibi
bu 2-3 cevap bile avea'dan kaynaklandığını gösteriyor. Lumia'nın akti gürültü önleme olayı avea'yı aşıyor anlaşılan

ferit.61

ferit.61

Üye
Merhaba arkadaşım,

Telefonum Lumia 820 hattım Avea.
Bundan önce N9 da da kullandım aynı hattı böyle bir sorun yoktu. Bu bahsettiğin sorun ne gürültü engelleme ne de simkart ile alakalı bildiğim kadarıyla. Lumia serilerinde böyle bir sıkıntı duydum. Bende konuşurken karşı taraf sesimin bazen az veya derinden geldiğini söylüyordu. Ama zamanla düzeldi gibi, şimdi nadir durumlarda yapıyor. Donanımsal sorun olsa her zaman yapar diye düşünmüştüm ama güncelleme ile düzelecek birşey ise güncelleme beklemekte fayda var.

Ekstra bilgi : Şirkette başka bir arkadaşımda da var Lumia 820 ve hattı Turkcell, aynı sorun onda da var.

Yurtdışında da bu konudan sıkıntı çeken epeyce insan var.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
bu konuda benimde sıkıntım benimde avea ama bu avea ile alakalı değil bence çünkü daha önce n8 vardı yine avea kullanıyordum şimdi bu sorun bendede başladı bu aktif gürültü önleme nasıl oluyor

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Sorun bence operatör kaynaklı değil.

Cihazda sorun olabilir ancak donanımsal mı yoksa yazılımsal mı bilemiyoruz çünkü bir düzen içerisinde görülmüyor bu sorun.

Kimisinde var kimisinde yok.Servise de göndermek herhalde en rahatı olur.Eğer sorun sizi işinizden alıkoyuyorsa.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Avea-Hafif Sorunlu (Bazen)

Telefonu yaklaştırmak yada daha iyi sinyal alan bir yere geçmek gerekebiliyor.

tezgelegemen

Üye
    Konu Sahibi
Telefonun üst kısmında bir mikrofon var, sen telefonla alt mikrofona konuşurken üstteki mikrofonda çevreden gelen sesleri duyarak bunların karşıya kişiye iletilmesini engelliyor.

- - - Eklendi - - -

Turkcelle başvuru yapıcam. 3-4 güne turkcelle geçmiş olurum. ondan sonra belli olacak herşey. Antalyadayım ve ne yazıkki Merkezde olmama rağmen çekim sıkıntısı yaşıyorum avea'da.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Aktif gürültü önleme üstteki mikrofondan gelen sese bakıyor,alttaki mikrofondan gelen sese bakıyor ve kıyaslıyor.

Alttan gelen ses haliyle bizim sesimiz.Üsttekiler de ortam sesi (%80 bizim sesimiz %20 dış sesler, üstte de %20 bizim sesimiz %80 dış sesler. gibi)

İki mikrofondan da gelen seslere bakıyor ve alttan gelen ama üstte az olan sesi ayırt edip bu sesi yükseltiyor,diğerini düşürüyor. :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
aktif gurultu onleme sistemi operatörün hd ses kalitesi destegine baglı. Yani sinyal aldiginiz bir şebeke istasyonu hd ses destekliyordur ve o anda sesinizde problem olmaz. Başka bir noktada hd ses teknolojisini desteklemeyen bir baz istasyonundan sinyal alirsiniz ve sesiniz karşi tarafa sorunlu gider.

Yani bu olay operatör kaynaklidir. Turkcell'in hd ses altyapisi daha geniş oldugu icin bu sorun Turkcell'de daha az yaşanabilir fakat Turkcell'de de bu sorun gorulebilir.

Aslinda wp8 ve Lumia serisinde kullanilan teknolojiler gunumuze göre biraz erken çıkmış teknolojiler. Bir başka örnek de forumlarda yaşanan klavye sorunu. Bu da wp8 veya cihazla alakali degil tamamen vBulletin4 forum alt yapisinin mesaj editorunun wp8'de bulunan gelişmiş metin tahminli klavyeyi bazi durumlarda algilayamamasindan kaynaklaniyor.

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Bu dışarıya gurultu engelleyici L820 de dr var dimi alırken telefondan başkasını arayıp kontrol etmiştim ama sessiz ortamdı

boyabatlı

boyabatlı

Üye
Bende Vodafone hattım telefon s3. Mini ses kirliliği epeydir var bazen arada bir oluyordu şimdi fazla değil

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Test ettim sanırsam var

alical33

alical33

Üye
aynı sorun bendede vardı sorunun kaynağı üstteki mikrofonun arızalı olması garantisi varsa servide gönder ben avea ve turkcell denedim orijinal micro sim çıkarttım ama düzelmedi sonra üstteki mikrofonu çıkarıp konuştum ses gitmesi düzeldi

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Üstteki mikrofonu mu çıkarttın? :blink:

:kac:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
aynı sorun bendede vardı sorunun kaynağı üstteki mikrofonun arızalı olması garantisi varsa servide gönder ben avea ve turkcell denedim orijinal micro sim çıkarttım ama düzelmedi sonra üstteki mikrofonu çıkarıp konuştum ses gitmesi düzeldi

:blink: ops...

Üst Alt