arkadaşlar bilgisayarı açtım güç kaynağının fanından zzzzzzzzzz diye ses geliyor sorun nedir? Bilgisayar çalışıyor ama
Toz da kaplamış olabilirbilgisayar fanını yağlamak yapılacak 1 numaralı yanlış şeydir.Fan sabit değildirMotor yağıyla pervaneyi yağla az.
Pervaneler sürtüyor da olabilir aynen
![]()

Her açtığımda yapmaya başladı bilgisayarım 8 yılllık 8 yıl önce son sitem toplamıştım hala şuanın mevcut online oyunlarını açıyor ve hiç sorun yapmadı hiçbir parçasını değiştirmedim ve sadece ram aldım ek olarak bu ses az öncede vardı kasaya bir tokat birde 5cm uzaklıktan yere bırakınca düzeldi sanırım fan sabit değil çarpıyo olabilir kenarları ama böyle böyle geçer ya yazın yeni bilgisayar alıcam idare etsin yeter![]()

kasaya 1 tokat![]()

elini korkak alıştırmayaydın iki tane vuraydınBugün farklı bir teknik denedim, kasanın kapağını açtım ve psu'ya tokat attım. Küsmez inşallah

çok aşırı bi ses değilse sadece sessiz ortamda ve arada sıra oluyorsa hardiskten olabilir o da normal bi sesstir eğer sürekli ise fanını bi kontrol ettirsen iyi olur genelde fan dan kaynaklı sesler çıkıyor başkada değildir.
- - - Eklendi - - -
elini korkak alıştırmayaydın iki tane vuraydın![]()

kasayı açtım psu yu söktüm psu nun içini açtım elektrik süpürgesiyle psunun tozunu çektirdim (psuya zarar vermeden!). sonra fısfıslı kolonya şişesiyle psunun hertarafını yıkadım kolonyağı ile bildiğin su gibi hertarafını yıkadım tanzikli olarak fışkırtarak. sonra güneşli havada 1 saat kadar kuruttum psuyu. sonra kasaya taktım kasayı çalıştırdım. sonuçççç mikemmmell
artık o sesi duymuyorum
DİKKAT: KOLONYAĞI İLE YIKADIKTAN HEMEN SONRA TAKMAYIN PSUYU PATLATIRSINIZ KURUMASINI BEKLEYİNİZ...!!