Sony Ericsson Xperia Ray hakınnaki tüm sorularınızı cevaplarım

Sponsorlu Bağlantılar

uNdeRqr0unD

uNdeRqr0unD

Üye
ARKADASLAR RAY DA İCS(4.0.4) ,GB (2.3.4) TE KASMA,TAKİLMA HER HANGİ BİR SORUN,PROBLEM YOK,İNSANLARİ YANLİS BİLGİLENDİRMEYİN ,İCS NİN FARKİ GORSELLİK VE KAMERADA İYİLESTİRME,BUDA REMİN AZALMASİ DEMEK,ROOT YAPİP GEREKSİZ UYGULAMALARİ SİLEREK AYNİ SEVİYEYE CİKARTİRSİNİZ(140 MB A KADAR CİKAR ,)
2.3.4 un farkiysa oyunlarin hepsini calistirir ,oyunlarda sorun cikartmaz,4.0.4 te bazi oyunlar calismaz yada bir sure sonra durur,ornek 2.3.4 te caliasan sorun yasatmiyan stret faht 4 gb de calisir(2.3.4),ics de(4.0.4) te calismaz,isteyenlerde cyganamon mod 7.2 yukleyip gorsellik (camerada iyilesme,menulerde ,seste) COK DAHA VERİMLİ KULLANİR
TERCİH SİZİNN,SAYFAMDA ANLATTİM , KULLANİRSİNİZZ,SUAN TELİMDE (RAY) 7.2 kullaniyorum
ya real football 2013 kasmadan oynayabiliyormusunuz?yada eternity warriors 2? birde angry birds space fruit ninja bunları aynı anda yüklersek kasarmı?

illegalulayn

Üye
konuyu inceledim kimse sormamış acaba xperia rayin ekranı ne kadar dayanıklı çizilme ve kırılmalara karşı ?

Xelord

Xelord

Üye
ya real football 2013 kasmadan oynayabiliyormusunuz?yada eternity warriors 2? birde angry birds space fruit ninja bunları aynı anda yüklersek kasarmı?

eternity warriors 2 nasıl bir oyun bilmiyorum da.
angry birds space fruit ninja kasmaz.
Ben de hiç arkadaşın dediği gibi cynagon mode filan yoktu. Bildiğin ics 4.0.4 .587ile biten sürüm.
NFS most wanted
Asphalt 6-7
Modern combat 3
Dungeon hunter 3
nova 3
nba jam
batman
hiç kasmadan oynadım
modern combat 4 biraz kasıyordu ama
dead trigger grafikleri mediuma alıyordu biraz kasıyordu. Highta hiç açmıyordu. Lowda sorun yoktu. Bu şekilde yani.

- - - Eklendi - - -

konuyu inceledim kimse sormamış acaba xperia rayin ekranı ne kadar dayanıklı çizilme ve kırılmalara karşı ?

Sonynin sitesinde çizilmeye karşı dayanıklı olduğu yazıyor. Ben biraz incelediğimde üzerinde ince ufak çizikler olduğunu fark etmiştim (güneş ışığında ya da bir masa lambasının altında filan dikkatli bakınca belli olacak şekilde)
Ama sonra öğrendim ve farkettim, telefonun üzerinde ince bir jelatin var çizilen şey o jelatinmiş yani.

sekil_27

sekil_27

Üye
eterniti warrior 2 çok hafif kalır kasma yapmaz (100 mb lık bir oyun,para hilesinide atınca super oluyor ,tavsiye ederim)kasma yapmaz her ne kurarsan

kapadoky_ali

Üye
Arkadaşlar yeni üyeyim,ilk fırsatta bütün konuyu gözden geçireceğim inşaallah.Ancak acilen bir desteğe ihtiyacım var.Cihazımın üzerinde takılı olarak gelen kılıfta kabarcıklar var.Gittikçe de artıyor.Bir an önce kılıf almam lazım.Öneriniz nedir.Araştırdım kapaklılar haricinde üç çeşit kılıf var.Rubber,TPU ve şeffaf silikonlar.Renk siyah dolaysıyla siyah düşünüyorum ama TPU ile silikon arasında kaldım.Farkı nedir,siz ne tavsiye edersiniz?Saygılar...

kaan7878

kaan7878

Üye
    Konu Sahibi
Bana kalırsa tpu kılıf iyidir ama bunda ziyade önemli olan bu kılıfın dış kayganlığı. Xperia ray da bu düşünülerek arka kapak kısmında kaygan olmayan bi kılıf var. Yani cepten düşme benim için hiç sorun olmadı. Diğer önemli olan konu çok sert olursa kılıf takıp çıkarırken çizilme yapabilir. Ben çok fazla alternatifin olduğunu düşünmüyorum aksesuar bulmak zor. telefonun boyutlarına tam olanı al gitsin.

BARMEN81

BARMEN81

Üye
hocam bit soruda ben sotmak istiyorum. Nokia e 63 kullanıyordum ve daha sonra ray cihazı aldım. Hattim vodafone. Nokia telefonumda you tube uzerinden hiç takılmadan kendi internet paketimle video izleyebiliyordum. Ama bu cihazla bir saatte anca yuklem yapiyor. Wireless uzerinden en hızli internette bile yuklemeler videolar siteler yavaş açılıyor deliricem. Yapılması gereken bir ayarmi var lütfen yardimci olursan sevinirim

Xelord

Xelord

Üye
hocam bit soruda ben sotmak istiyorum. Nokia e 63 kullanıyordum ve daha sonra ray cihazı aldım. Hattim vodafone. Nokia telefonumda you tube uzerinden hiç takılmadan kendi internet paketimle video izleyebiliyordum. Ama bu cihazla bir saatte anca yuklem yapiyor. Wireless uzerinden en hızli internette bile yuklemeler videolar siteler yavaş açılıyor deliricem. Yapılması gereken bir ayarmi var lütfen yardimci olursan sevinirim

İnternet hızından kaynaklanıyordur, başka bir ayar yok ben takır takır izliyorum. Ama şöyle bir şey yapabilirsin: Youtubeda videoyu açtığında sol altta HQ yazar onu kapat. Daha düşük görüntü kalitesiyle izlersin daha çabuk yüklenir.

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
arkadaslar xperia rayda usb otg kablo destekli kernel varmi???

- - - Eklendi - - -

veya flash bellek açabilirmi??

farukyildiz748

Üye
kardeşim ray yeterli depolama alanı yok diyor.nasıl çözebilirim?

xperay

Üye
Bana kalırsa tpu kılıf iyidir ama bunda ziyade önemli olan bu kılıfın dış kayganlığı. Xperia ray da bu düşünülerek arka kapak kısmında kaygan olmayan bi kılıf var. Yani cepten düşme benim için hiç sorun olmadı. Diğer önemli olan konu çok sert olursa kılıf takıp çıkarırken çizilme yapabilir. Ben çok fazla alternatifin olduğunu düşünmüyorum aksesuar bulmak zor. telefonun boyutlarına tam olanı al gitsin.

Selamlar,

mobilcadde.com/nillkin-sony-ericsson-xperia-ray-siyah-sert-rubber-kilif-5577

ben bu kılıfı aldım. Profesyonel bir şey, harika. Ama kapak açıp kapamak biraz zorlaşıyo tabiki. Telefonun kapağını sık açmıyorsanız mükemmel.

Ekran koruyucu jelatin için ise

mobilcadde. com/sony-ericsson-xperia-ray-ipg-ekran-koruyucu-film-3024

bu mükemmel birşey. ANCAK DİKKAT, yapıtırmak çok çok zor. Kesinlikle talimatları birebir uygulayın. Ama jelatin mükemmel kalitede birşey.

Bu arada xperia ray ler kendinde orjinal jelatinli geliyor. Güvenmeyip kendiniz jelatin koymak isterseniz eğer.

xperay

Üye
Xperia ray resmi 4.0.4..587 yükleyenler genel olarak memnun mu acaba? Tabi 2.3 gb kullanmış ve farkı görmüş olanların fikirleri ve yorumları daha önemli olacaktır.

Ben 2.3 gb kullanıyorum hala, telefonla çok konuşan biri olarak karşı tarafı duymada memnun değilim, eski telefonda daha iyiydi. Ama karşı taraf beni iyi duyuyormuş şimdi de :)

sekil_27

sekil_27

Üye
Xperia ray resmi 4.0.4..587 yükleyenler genel olarak memnun mu acaba? Tabi 2.3 gb kullanmış ve farkı görmüş olanların fikirleri ve yorumları daha önemli olacaktır.

Ben 2.3 gb kullanıyorum hala, telefonla çok konuşan biri olarak karşı tarafı duymada memnun değilim, eski telefonda daha iyiydi. Ama karşı taraf beni iyi duyuyormuş şimdi de :)

arkadas cyanagon mod 7.2 yukleee,yada 9.1

Xelord

Xelord

Üye

Ben de sorun yok kardeş .587 orijinal rom.

cyni3

cyni3

Üye
arkadaslar telefonu sifir olarak internetten aldim,guncellemek istiyorum kendi menusunden guncelleme kontrol ettiriyorum telefonunuz guncel diyor.
ben de bilgisayarima Sony PC Companion ve Update Service programlarini kurdum bilgisayarim vista.
telefonu tanitip bagliyorum,suan ki yazilimi 2.3.4 android, numero de build 4.0.2A.0.62 ve bana 4.1.B.0.587 guncellemesi oldugunu soyluyor. ben de tamam diyorum basliyor yazilimi bilgisayara indiriyor falan buraya kadar sorun yok hersey bitiyor telefonu guncellemeye baslayacagi sirada telefonu kapatip ses kisma tusuna basarak usb kablosunu takin diyor,yapiyorum ekran degismiyor tekrar deniyorum yine ayni sanki telefonu iyi tanimiyor mu neden bir turlu cozemedim acaba vista ile alakali mi? bilgisi olan arkadaslar paylasirsa memnun olurum.​

Xelord

Xelord

Üye
arkadaslar telefonu sifir olarak internetten aldim,guncellemek istiyorum kendi menusunden guncelleme kontrol ettiriyorum telefonunuz guncel diyor.
ben de bilgisayarima Sony PC Companion ve Update Service programlarini kurdum bilgisayarim vista.
telefonu tanitip bagliyorum,suan ki yazilimi 2.3.4 android, numero de build 4.0.2A.0.62 ve bana 4.1.B.0.587 guncellemesi oldugunu soyluyor. ben de tamam diyorum basliyor yazilimi bilgisayara indiriyor falan buraya kadar sorun yok hersey bitiyor telefonu guncellemeye baslayacagi sirada telefonu kapatip ses kisma tusuna basarak usb kablosunu takin diyor,yapiyorum ekran degismiyor tekrar deniyorum yine ayni sanki telefonu iyi tanimiyor mu neden bir turlu cozemedim acaba vista ile alakali mi? bilgisi olan arkadaslar paylasirsa memnun olurum.​

vistayla alakası olduğunu hiç sanmam, telefonu kapatacaksın kabloyu çekeceksin. Tuşa basılı tutarak kabloyu takacaksın ekran nasıl değişmiyor?
Bilgisayarın ekranında değişiklik olur zaten. İndirdiği telefona yükler. Yüklemiyor mu? Biraz bekledin mi?
Yanlış anlama beni, ben tam anlayamadım ondan soruyorum.
Tekrar bir dene istersen. Çünkü olması lazım, yine olmuyorsa flashtool ile dene.

cyni3

cyni3

Üye
kabloyu taktiktan sonra bilgisayarin ekrani degismiyor,hep ayni ekran ses kisma tusuna basarak usb kablosunu baglayin diyor ve kaliyor

- - - Eklendi - - -

flashtool ile denedim lakin o da

ERROR -Drivers need to be installed for connected device.
ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.

bu hatayi veriyor,Flashtool Driver klasörüne girip cihaz icin uygun olan flash mode sürücüsünü listeden seçip kurdugum halde boyle hata veriyor.bilmem ama sorun galiba Drivers .

Xelord

Xelord

Üye
C:flashtool/drivers ordan da "Flashtool-drivers" denilen programı çalıştırıyorsun hangi driverları yükledin?
Pro-Ray ADB Drivers
Flashmode Drivers
Flashboot Drivers

- - - Eklendi - - -

Bir de bölge ve dili ABD yaptın mı flashtoolda?
Ve bir de telefondan USB bağlantı modu>> Yığın depolama (MSC) ,Bilinmeyen Kaynaklar ve USB hata ayıklaması gibi seçenekleri açtın mı?

cyni3

cyni3

Üye
Pro-Ray ADB Drivers -bunu yukledim.Flashtool 0.8.5 versiyonunda bolge ve dili degistirmek gerekiyor mu,gerekiyorsa nasil degisir

Xelord

Xelord

Üye
Sen flashmodu da yükle ben yükledim mi yükleniyor mu hatırlamıyorum ama zararı olmaz zaten 10-20mb bir şeydir.
win7 başlata yaz: bölge ve dil
ya da xpyse denetim masasından bölge ve dil ayarını bulacaksın :/

Üst Alt