Sony Ericsson Xperia Ray hakınnaki tüm sorularınızı cevaplarım

Sponsorlu Bağlantılar

cyber518

cyber518

Üye
Merhabalar, ben telefon almayi dusunuyorum, sola ile ray arasinda kaldim. Ray i fiyati icin dusunuyorum, hem bence cok şık. sizin gorusleriniz nedir cok fark var mi aralarinda

- - - Eklendi - - -

Bir de ray 4.0 guncellemesi aldi ama jb almaz diye dusunuyorum dogru mu

- - - Eklendi - - -

Xelord

Xelord

Üye
Merhabalar, ben telefon almayi dusunuyorum, sola ile ray arasinda kaldim. Ray i fiyati icin dusunuyorum, hem bence cok şık. sizin gorusleriniz nedir cok fark var mi aralarinda

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Ray'e jb vermeyecekler. Ray bende var. Fiyat senin için çok önemli değilse sola al bence aralarında ne kadar fiyat farkı var onu da bilmiyorum gerçi ama sola daha iyidir. Ray'in işlemcisi vs grafik kartı daha dandik sola mali 400 gpu kullanıyor ray adreno 205 Ayrıca ray tek çekirdekli.
Ve telefonumu tvye bağlayım şöyle bir oyun oynayım dersen rayde hdmi girişi yok bunu da söyleyim (ben çok yakındım da bu eksiklikten :D )
Ama önceki mesajda yazmıştım kardeşim rayde nova3 most wanted filan oynuyor hiç kasmıyor da ama Wildblood biraz kasıyor mesela Ama sola da kasmaz diye düşünüyorum.
Solanın ekranı biraz daha büyük sen bir teknosaya filan git telefonları al eline bir incele hangisi daha çok hoşuna gidecek, bir bak.
Ray kötü değil ama sola daha iyi :)

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
bende yeni ray aldım!!! şimdı teli root yapmak isteyorum!! nasıl yapılar yardamcı olun! :)
bıde hangı internet taraycı daha ıyı??

XperiaArcS

XperiaArcS

Üye
bende yeni ray aldım!!! şimdı teli root yapmak isteyorum!! nasıl yapılar yardamcı olun! :)
bıde hangı internet taraycı daha ıyı??

Kendi tarayıcısı dışında kullanmak istiyorsan Dolphin Browser dene

Xelord

Xelord

Üye
Aynen dolphin iyidir. Hatta bence en iyisidir.
Root 2.3.4 için önceden şöyle bir şey yazmıştım bunu bir dene ben bu şekilde yapmıştım
indirecen bunu

- - - Eklendi - - -

içindekileri bir klasöre çıkart.
Runme.bat'e tıkla telefon pcye bağlı olacak tabi. 3-5 kez rest atar. Sonra rootlanmış olur. Bu sırada telefonun kablosunu filan çekme.
Telefonda olması gereken ayarlar:
Ayarlar>Usb hata ayıklaması açık olmalı (Tam yerini bilmiyorum gbde)
Yine Ayarlarda bilinmeyen kaynaklar açık olmalı

- - - Eklendi - - -

Ve bir de ayarlar>usb bağlantı modu>yığın depolama(MSC) olmalı.

sekil_27

sekil_27

Üye
Aynen dolphin iyidir. Hatta bence en iyisidir.
Root 2.3.4 için önceden şöyle bir şey yazmıştım bunu bir dene ben bu şekilde yapmıştım
indirecen bunu

- - - Eklendi - - -

içindekileri bir klasöre çıkart.
Runme.bat'e tıkla telefon pcye bağlı olacak tabi. 3-5 kez rest atar. Sonra rootlanmış olur. Bu sırada telefonun kablosunu filan çekme.
Telefonda olması gereken ayarlar:
Ayarlar>Usb hata ayıklaması açık olmalı (Tam yerini bilmiyorum gbde)
Yine Ayarlarda bilinmeyen kaynaklar açık olmalı

- - - Eklendi - - -

Ve bir de ayarlar>usb bağlantı modu>yığın depolama(MSC) olmalı.

bu ise yaramıyor arkadaşım root prodi var,yalnız sürüm 2.3.3. un 42 ile biteni root oluyor.proyu kurup root yazan yere basıp pronun teli tanımasını bekliyorsun.xperia ray ı tanıyınca okey deyip bekliyorsun tel kapanıp açılıyor,super ser nenuye gelmisse root olmuştur.ARKADAŞLAR KAPSAMLI OLARL KONU ACIP ANLATICAM..RAY KULLANIPTA SURUM YUKSELTIP DUSUREMEYEN,ROOT YAPAMIYAN,ROOT YAPMANIN NE İŞİNE YARIYACAGINI ANLAMIYAN KALMIYACAK.BU AKŞAM TAMAMLAMIŞ OLUCAM ,NEDEN YAZIYORUMA GELİNCE BU KONUDA ÇOK MESAJ GELİYOR BANA ÖZELDEN VE BİLDİKLERİMİ SİZLERLE PAYLASICAM.DAHA ÖNCE ANLATMIŞ OLANLAR OLSADA BENİMKİ ANLAŞİLIR,BASİT,DAHA İLERİ SEVİYE OLUCAK.

panorama_ömer16

panorama_ömer16

Üye
hiç ısınma yapıyor mu?

devgeneral

Üye
Arkadaşlar bazı sorularım olacak,gingerbread kullanıyorum.
Menüyü aşağı yukarı kayar şekilde yapmak mümkün mü?
Menü içinde klasör açmak oluyor mu launcher uygulaması kullanmadan
Varsayılan tarayıcıyı değiştirme ayarını bulamadım
Ana ekrana sayfa eklemek,yine launcher kullanmadan mümkün mü? Tarayıcıdan,google playden vb çıkış tuşu olmayan uygulamalardan çıkarken geri tuşuyla mı çıkmalı yoksa ana sayfa tuşuyla çıktığımızda da olur mu?
ICS yükleyen arkadaşların da görüşlerini merak ediyorum

Heracles_

Üye
Meraba ben de bugün üye oldum.Birkaç sorum olacak; (yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum)

-Birincisi ve bana göre en önemlisi telefonumda önceden yükleyip sildiğim onlarca oyun var(şuanda 5-6 tane). Bu oyunlarda çok kasma durumu oluyor.Yorumlara ve önerilere bakınca ''benim telefonumda neden donuyor?'' diye sormadan edemiyorum.Donan oyunlara örnek olarak(Asphalt 7 - Extreme Skater)

-İkincisi telefonumu pc'ye bağladığımda nerden geldiğini bilmediğim dosyalar görüyorum, bunların programlarımla veya oyunlarımla ilgili olmadığını nasıl anlayabilirim?(Resimle göstermek isterdim ama yeni üye olduğum için gönderemiyorum, dosyalara örnek olarak: LazyList, .beintoo, .astro, .doodlemobile_featureviewnew, Not belgesi olarak: Traceability, MemStickInfo, XML olarak: default-capability, customized-capability ve IND Dosyası olarak: MEMSTICK, MSTK_PRO --Bunların çoğu 0 Bayt olarak gözüküyor--)

Son olarak sanırım v4.0.3. güncellemesi ile ''Durum Deçmişi'' Widget'ında bir sıkıntı var?(Şarjımın olması gereken halini widget'ı kaldırıp yeniden ana ekrana koyduğumda görebiliyorum.)

Şimdiden Teşekkürler.

gng_style

Üye
Hayirli aksamlar admin kardesim benim sony ericsson xperia e15 i telefondan youtube den video izleyemiyorum yardimci olurmusun simdiden tsk ederim

Heracles_

Üye
Hayirli aksamlar admin kardesim benim sony ericsson xperia e15 i telefondan youtube den video izleyemiyorum yardimci olurmusun simdiden tsk ederim

Ben de az çok anlarım, sorunu açıkca yazarsan yardımcı olabilirim belki

Heracles_

Üye
youtube den acmiyor zannedersem flash player istiyor onuda bulamiyorum

Tarayıcıyla giriyorsan, diğer sitelerde de açmıyorsa evet flash player'dandır.(Sanırım android'ini güncelleyince oldu bu? eğer öyleyse google play store'dan uygulamalarım'a gidip ilk indirilen uygulamalarda Adobe Flash Player 11 diye bir program var aşağılarda, şuanda silinmiş olarak gözüküyordur sende, onu tekrar yükleyip, video izlemek için videonun üstüne 1 kere tıklayıp yapabilirsin.)Link yollayamıyorum k.bakma site izin vermiyor.

Eğer sadece youtube sitesinde oluyorsa Google Play Store'da 'Youtube' programı var, onu da deneyebilirsin.

sekil_27

sekil_27

Üye
youtube den acmiyor zannedersem flash player istiyor onuda bulamiyorum

arkadas flasplayer 11 apk diye arat bulucaksin,yalniz 2.3.4 gb ile 4.0.4 flashplayerleri farkli haberin olsun, opera 12 kullan ,gelismis ayarlardan flasplayeri etkinlestir olay tamam

kaan7878

kaan7878

Üye
    Konu Sahibi
hocam telefonu siparis ettim kız arkadasım 3g olup olmadıgını sordu var dedim önde kamerası var diye ama nete baktım 3g baglantı var ama görüntülü konusma yok demişler bu forumda başka bi konuydu zannedersem görüntülü konusma yokmu kalp krizi geçirmek üzereyim 650 lira veriyorum önde kamera var görüntülü konusamayacakmıyım lütfen acil cevap

Kardeşim bu yazılımsal bi sorun. 3g bağlantısı telefonda mevcut iken 3g ile şebeke üzerinde görüntülü konuşma yapmak mümkün değil. Görüntülü konuşmayı şebeke üzerinden yapan 2 androit telefon markası var biri lg diğeri samsung, htc ve diğer androit markalarıda da bu özellik yok.

- - - Eklendi - - -

hiç ısınma yapıyor mu?

Tabiki :D sınma yapmaya androit 3g li telefın bulman zaten zor. Üstelik bu 9mm lik bi telefon olduğundan iç donanımı oldukça sıkışık. eğer edge bağlantısı ve otomatik parlaklık ayarında kıllulanırsan hiç sıkıntı olmaz, ancak 3g ve ekran parlaklık kulanırsan ( pil en hızlı böyle biter :D ) ısınacaktır. Ben en çok 50 derece gördüm ( tabiki işlemcı sıcaklığı, elime o kadar yansımıyo :D ) normal kullanımda ısınma olmaz. Pili ne kadar hızlı tükenecek şekilde ayarlarsan pilin çalışma sırasında ürettiği ısı o kadar artar.

sekil_27

sekil_27

Üye
arkadas program var goruntulu konusma yapan skaype ve googletalk; TABİKİ İKİ TARAFİNDA İNTERNETİNİN OLMASİ SART,ondeki kamera bu ise yariyor ;2000 liralik iph. bile hat uzerinden yapmiyor,yada 2.el bir n 73 ekstra olarakisini gorur

- - - Eklendi - - -

ne isinmasi?soba mi bu? telefon mu?cygo 9 mod yukkeyin eliniz ususun biraz

kaan7878

kaan7878

Üye
    Konu Sahibi
Meraba ben de bugün üye oldum.Birkaç sorum olacak; (yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum)

-Birincisi ve bana göre en önemlisi telefonumda önceden yükleyip sildiğim onlarca oyun var(şuanda 5-6 tane). Bu oyunlarda çok kasma durumu oluyor.Yorumlara ve önerilere bakınca ''benim telefonumda neden donuyor?'' diye sormadan edemiyorum.Donan oyunlara örnek olarak(Asphalt 7 - Extreme Skater)

-İkincisi telefonumu pc'ye bağladığımda nerden geldiğini bilmediğim dosyalar görüyorum, bunların programlarımla veya oyunlarımla ilgili olmadığını nasıl anlayabilirim?(Resimle göstermek isterdim ama yeni üye olduğum için gönderemiyorum, dosyalara örnek olarak: LazyList, .beintoo, .astro, .doodlemobile_featureviewnew, Not belgesi olarak: Traceability, MemStickInfo, XML olarak: default-capability, customized-capability ve IND Dosyası olarak: MEMSTICK, MSTK_PRO --Bunların çoğu 0 Bayt olarak gözüküyor--)

Son olarak sanırım v4.0.3. güncellemesi ile ''Durum Deçmişi'' Widget'ında bir sıkıntı var?(Şarjımın olması gereken halini widget'ı kaldırıp yeniden ana ekrana koyduğumda görebiliyorum.)

Şimdiden Teşekkürler.

androit telefonlar senin telefonda yaptığın her işlemi kaydeder. bunları bazılarını görünebilir dosya olarak kalır önemsizdir.Silersen en fazla o programda yaprığın kullanıcı tanımlı ayarların silinir ve progamı sıfırdan yüklemiş gibi olursun ( nadiren olur ). Bu kaydedilen çerezler telefonun ilemcisinde ve ram inde sürekli yer kaplar ve bunları sürekli gözden geçirir. Bu da telefonun performansını gözle görülür şeklide düşürür. Şarj süresini dahi etkiler. Zaten 1,5 yılın verileri varmış kasma yapması normal. Benim sana tavsiyem eğer imkanın varsa müziğini resimlerini rehberini pc ye yedekleyip telefonu fabrika ayarlarına döndürmen ve bu sırada hafıza kartı dahil tüm verileri silmesini istemen ( virüs falan da olabilir ). Daha sonrada kullanmadığın uygulamaları yüklemeden önceden seçip beğendiklerinle yola devam etmen. Androit en iyi bu şeklde performasını gösterir. [tecrübe ile sabit ;) ]

- - - Eklendi - - -

arkadas program var goruntulu konusma yapan skaype ve googletalk; TABİKİ İKİ TARAFİNDA İNTERNETİNİN OLMASİ SART,ondeki kamera bu ise yariyor ;2000 liralik iph. bile hat uzerinden yapmiyor,yada 2.el bir n 73 ekstra olarakisini gorur

- - - Eklendi - - -

ne isinmasi?soba mi bu? telefon mu?cygo 9 mod yukkeyin eliniz ususun biraz

kardeşim kendim denedim telefon işlemicisi 50 dereceyi gördü. buda elime farkedilir şekilde yansıdı. Gayet bi kış günü elimi ısıtacak kadar ısındı. Yani evet bu bir soba .. Eğer RAY ın varsa çık dışarı dene. Ekranı aç. 3g ile bişiler indirmeye başla 15 dk sonra bu kış gününde 40 dereceyi görecektir

sekil_27

sekil_27

Üye
EVET RAYİM VAR ,UZERİNDEKİ YAZİLİMDAN DOLAYİ İSİNMA YAPMİYOR ,AYNİ TELEFON ,YAZİLİM FARKİ ,BASKA BİR SEY DEİL ;ayni olay baska markanin modelindede olmustu ve ayni bu sekilde modifiye edilmis yazilimlan cozmustum ,androidlerde ise cwm modlan halloldu,arti batarya stabilitesi yapilmis ,ELİN YANMADAN DENE GOR ,ELESTİRİNİ SONRA YAP ,cynagonmod 7.2 TAVSİYEM,

uNdeRqr0unD

uNdeRqr0unD

Üye
ya mod eklemeden güncellesek kasma oluyormu ice cream yapsak kasarmı :S yoksa eski sürümünün farkı nedir 2.3'ün 4.4'den farkı ney?
arayüzünü değiştiriyor galiba bu cyngamod 7.2 youtubedan izledimde ben değişmesini istemiyorum.

sekil_27

sekil_27

Üye
ARKADASLAR RAY DA İCS(4.0.4) ,GB (2.3.4) TE KASMA,TAKİLMA HER HANGİ BİR SORUN,PROBLEM YOK,İNSANLARİ YANLİS BİLGİLENDİRMEYİN ,İCS NİN FARKİ GORSELLİK VE KAMERADA İYİLESTİRME,BUDA REMİN AZALMASİ DEMEK,ROOT YAPİP GEREKSİZ UYGULAMALARİ SİLEREK AYNİ SEVİYEYE CİKARTİRSİNİZ(140 MB A KADAR CİKAR ,)
2.3.4 un farkiysa oyunlarin hepsini calistirir ,oyunlarda sorun cikartmaz,4.0.4 te bazi oyunlar calismaz yada bir sure sonra durur,ornek 2.3.4 te caliasan sorun yasatmiyan stret faht 4 gb de calisir(2.3.4),ics de(4.0.4) te calismaz,isteyenlerde cyganamon mod 7.2 yukleyip gorsellik (camerada iyilesme,menulerde ,seste) COK DAHA VERİMLİ KULLANİR
TERCİH SİZİNN,SAYFAMDA ANLATTİM , KULLANİRSİNİZZ,SUAN TELİMDE (RAY) 7.2 kullaniyorum

Üst Alt