Nokia Belle FP2 (113.010.150x) Yeniden Çıktı! [603, 700, 701 ve 808 PureView]

Sponsorlu Bağlantılar

sago_alp

sago_alp

Üye
ben fp1de kendi tarayıcısından istediğim filmi izliyordum fp2de hiçbir siteden film izleyemiyorum buda fp2 sevmeme sebebim

Yigit Reyiz

Yigit Reyiz

Üye
Arkadaşlar ben flash ile yükledim. Telefonum 603. Tarayıcı da adres çubuğunun önceden gelmesi ve resim ile video düzenleyicisinin olmaması (zaten hiç kullanmadım, hatta diğer klasöründe duruyorlardı.) dışında bir problem yok. Başka hata yok kameranın yan ekranda uzun sürede açılma problemi yok. Kamera ara yüzü, klavye, kilit ekranı harika olmuş. Ben ayda 10000 kadar SMS atıyorum Microsoft Apps yüklü olmasına rağmen hiç sorun olmadı. Ayrıca FP2'yi yükledikten sonra telefon biraz hızlandı. Zaten hackte problem değil. Hatta önceden hack yaptığımda installerlı uygulamaları yüklerken hata veriyordu. Bu yüzden patchleri kapamak gerekiyordu. Artık öyle bir şeye ihtiyaç yok.

gdb888

Üye
asigsasi

asigsasi

Üye
böyle bir yanıt olmaz. Bir şey söylüyorsan arkasında durmalısın bence. OOsca yazılan hihbar sıkıntıyı yaşamıyorum.

böyle bir yanıt olmaz. Bir şey söylüyorsan arkasında durmalısın bence. OOsca yazılan hihbar sıkıntıyı yaşamıyorum.

anlatayım

kamera çıkış tuşu yok dokunmatik olarak şimdiye kadar duruyordu şimdi niye yok çok mu ram harcıyor du sanki ve ön kamera özelliğini kaldırmışlar ne karışıyorlar benim ön kamerayı açmama bu yenilik değil de özellik çalma

galeride toptan işaretle me gönderme vardı şimdi o özelliği de çalmışlar

resim düzenlemenin özellikleri kısıtlanmış bumu yenilik

alfasayısal tuş klavye ile resmen çin işkencesi olmuş

anna da klasör içine klasör açarken şimdi mod kullanılarak yapılıyor klasör oluşturmak telefonun stabil çalışmasını sağlıyor bunu kendileri de biliyor ve kısıtlıyorlar bumu yenilik

web tarayıcı üzerinde hiç söylenecek birşey yok zaten iğrenç allah tan opera var

fotoğraf kalitesi var birde güzel fotoğraf çekiyor fakat yakınlaştırınca resim berbat

fotoğraf çekerken kamera ayarların da fotoğraf isim ayarları vardı şimdi yok sadece tarih zorunlu olmuş

daha neler neler...

swaklim

Üye
Nokia C7 ye artık güncelleme gelmicek mi acaba?

aLLanToyiS

Üye
Bir kaç soruna değinmek istiyorum:

1. Kamerayı kapama seçeneği, telefon dokunmatik olduğu için, yanlışlıkla kapat tuşuna basılması suretiyle kameranın kapanması sonucu gelen şikayetlere bianen kaldırılmış olabilir. Memnun olmayan varsa şikayet edebilir, düzeltme yayınlayacaklarsa eklenmesini sağlayabilir

2. Ön kamera için uygulamalar var. Çoğunluğun işine yaramıyorsa (ki benim işime yaramıyor) kaldırılması doğaldır, çoğunluğun fikirleri ile kaldırılmıştır.

3. Bu yazıyı 603'ün ekranından, hem de dik tutarak yazıyorum. Gayet de seri oluyor. Beğenmeyenler için forumda çeşitli tuş ebatlarına sahip klavyeler mevcut.

4. Telefondaki web uygulamasının kullanıldığını sanmıyorum. Opera kota kullanımını yarıya indirirken, normal tarayıcıyla uğraşmamışlardır geliştirmek için.

5. Galeriden toplu foto göndermek kaldırılmış. Bu konuda önerebileceğim pratik yol yok. Sebepleri mutlaka vardır ama niye yapsınlar şuan aklıma gelmiyor. Dosya yöneticisinde işaretleyip gönderme seçeneği mevcut.

6. Fotoğraflarda isim seçeneği olmamasınında sebebi var. Belkide ben hep iyi tarafını görüyorumdur. Ama bu kadar memnun insan varken sorun bende de değildir sanırsam.
Fotoğraflarda tarih yazması daha düzenli bir görünüm sergiler. Ki isimlerini değiştirmek isterseniz, bilgisayarda ctrl+a kısayolunu kullanarak 2 saniye içinde istediğiniz kadar resmin ismini değiştirebilirsiniz. Tabiki nokia burda seçimi kullanıcıya bırakmalıydı. Ama ne yaparsa yapsınlar beğenmeyenleri çıkacaktır, durumun bu tarafından bakmayı deneyin..

Yine iyi tarafını görerek şunu eklemek istiyorum; gereksiz, kullanılmayan fonksiyonları olabildiğince azaltmak sistemi hızlandıracak ve ram kullanımını düşürerek, orantılı bir şekilde batarya tüketimini azaltacaltır.
Bu durumda nokia; çoğunluğun kullanımını dikkate alarak, en az kullanılan ve ya neredeyse hiç kullanılmayan fonksiyonları azaltma yoluna gidecektir. Tabiki takdir, her zaman olduğu gibi, biz kullanıcılara aittir.

asigsasi

asigsasi

Üye
1. Belki on kere mail atmışımdır fakat bu bi gerekçe değil nokia symbian uzmanlarını dağıttığı için elinde kalanlarda böyle baştan savma işler yapmış oradaki bir buton dursa ne olur çok şey mi kaybederler

2.senin işine yaramıyor diye bizde mi kullanmayalım telefonu alırken ön kameralı diye aldık suçmu ettik ön kamerayı açan bi buton orda dursa ne olurdu sanki

3.fp2 için alfasayısal tuş takımı için mod yok ben beğenmiyorum sırf bu klavye yüzünden nokia dan acayip soğudum

4.Telefondaki web uygulamasını ben kullanırken yanımdamıydın ki biliyorsun

5.dosya yöneticisin de 500 adet fotoğraf var diyelim ben bunun 50 tanesini gönderecegim ne yapacan tek tek bi klasöre kopyalayıp öyle mi gönderecegim galeriden tek tek gönderesem daha hızlı olur nokia senin gözlerini kapatmış

6.niye pc den değiştireyim bu telefonlar ne işe yarayacak dünya para verip alacağız bi güncelleme ile o yok bu yok şu yok ya bilgisayarı olmayanlar

nokia nin bi sebebi var var da bu sebebleri biz bilmiyoruz yada lumia satılsın diye symbiana neşteri vurdu bu kadar da iyi niyetli olmayın
nokia kullanıcıların sözünü dinleseydi şu an elimiz de ki telefonlar lumia dan bile donanımlı olurdu

- - - Eklendi - - -

birşey daha var dlna ve araç modu mu çok ram tüketir yoksa 2 adet butonmu (kamera ön ve kamera çıkış)
yani sonradan yüklenen uygulamaları ram i etkileyen uygulamaları zorunlu niye yapmış
yeni klavyenin eski klavye den çok kastığı ve hala klavyeyi değiştiren bi tema yok carbide de bile yapılama dı eski klavye üzerinden alfasayısala geçiş yapılırken şimdi ayarlar telefon dil yazma dili valla resmen hikaye
şimdi arkadaş derki nokia nin sebebi vardır diyecek

Yigit Reyiz

Yigit Reyiz

Üye
asigsasi adam senin yerine değil, genelin adına konuşuyor. Bu arada akıllı telefonda alfasayısal tuş takımı kullanıyorsan bu senin hatandır. Ayrıca dünya kadar para verdik demişsin. Söyle bana iPhone mu aldın Galaxy S3 mü yoksa Lumia 920 mi? Verdiğin para en fazla 800 lira. Artık bu devirde bilgisayarı olmayan yok. Olmasa bile her sokak başında Net Cafeler var. Allah aşkına zaten ölmüş bir sisteme gelen güncellemelere bare iyi yönüyle bakın.

• Beğen
Tepkiler: hizan
asigsasi

asigsasi

Üye
2 adet 701 ve 603 aldım 2400 tl verdim ve bana demediginden emin misin üstelik 800 tl bir insanın bir aylık aldığı asgari ücretine denk ve alacağım telefon yine nokia lumia 920 bende nokiacıyım fakat sizin kadar bu son güncellemeden sonra objektif bakamıyorum.
Birde öyle bi demişsin ki daha önce telefondan yapılan ufak bir işlem için internet kafeye mi gidelim

amedli2117

amedli2117

Üye
en son artık dayanamadım bugün 603 telefonumu güncellemeye kalktım, telefon resetlenicek yazısı çıktı ve bir daha açılmadı, tuşlar işlemio batarya çıkarıp taktım yine yok
ölü flaş at telefonuna forumda ara nasil atilacağini bulursun

gdb888

Üye

anlatayım

kamera çıkış tuşu yok dokunmatik olarak şimdiye kadar duruyordu şimdi niye yok çok mu ram harcıyor du sanki ve ön kamera özelliğini kaldırmışlar ne karışıyorlar benim ön kamerayı açmama bu yenilik değil de özellik çalma

galeride toptan işaretle me gönderme vardı şimdi o özelliği de çalmışlar

resim düzenlemenin özellikleri kısıtlanmış bumu yenilik

alfasayısal tuş klavye ile resmen çin işkencesi olmuş

anna da klasör içine klasör açarken şimdi mod kullanılarak yapılıyor klasör oluşturmak telefonun stabil çalışmasını sağlıyor bunu kendileri de biliyor ve kısıtlıyorlar bumu yenilik

web tarayıcı üzerinde hiç söylenecek birşey yok zaten iğrenç allah tan opera var

fotoğraf kalitesi var birde güzel fotoğraf çekiyor fakat yakınlaştırınca resim berbat

fotoğraf çekerken kamera ayarların da fotoğraf isim ayarları vardı şimdi yok sadece tarih zorunlu olmuş

daha neler neler...

alfasayısal tuş takımı daha önce de belirttiğim gibi sezgisel çalışıyor. Yani sen "nasılsın " yazdıktan sonra "iyi misin "yazarsan sözlükl bir daha nasılsın yazdığında iyi misin kelimesini sana ilk öneri olarak getiriyor. Yapmayın bu mu kötü piyasada şu anda tek. Kameradan çıkma konusunda da no tuşuna basmakla ekranda bir yere dokunmak arasında ne fark var? Vicdansızlık yapmayın. Galeri ve ön kamera konusunda haklısın ama telefondan soğutacak bir özellik mi sence? Tarayıcı konusunda da haklısın ama opera varken zaten diğer tarayıcının tercihi pek mantıklı değil. Ama lütfen 700 lira verdiğiniz (701 kullanıyorum) fiyat performansından bu kadar mı memnuniyetsizsiniz?

asigsasi

asigsasi

Üye
alfasayısal tuş takımı daha önce de belirttiğim gibi sezgisel çalışıyor. Yani sen "nasılsın " yazdıktan sonra "iyi misin "yazarsan sözlükl bir daha nasılsın yazdığında iyi misin kelimesini sana ilk öneri olarak getiriyor. Yapmayın bu mu kötü piyasada şu anda tek. Kameradan çıkma konusunda da no tuşuna basmakla ekranda bir yere dokunmak arasında ne fark var? Vicdansızlık yapmayın. Galeri ve ön kamera konusunda haklısın ama telefondan soğutacak bir özellik mi sence? Tarayıcı konusunda da haklısın ama opera varken zaten diğer tarayıcının tercihi pek mantıklı değil. Ama lütfen 700 lira verdiğiniz (701 kullanıyorum) fiyat performansından bu kadar mı memnuniyetsizsiniz?

çok hoşuna gidiyorsa sana göndereyim 701 i 700 tl versen yeter bak piyasada böyle temiz fp2 cihaz bulamazsın :ehe üstelik hacklı ve garantisi devam ediyor sen bi anket aç fp2 den memnun musunuz değilmisiniz diye çoğunluk ne derse saygı duyacağım

- - - Eklendi - - -

ben 3 telefon aldım ilk çıktığı zamanlar aldım ilk bekleyi kullandım ve belle çok çok iyiydi bunların yanında

701 2 adet ve 603 1 adet 2400 tl verdim sen bana hala fiyat performansı diyorsun

tengin

Üye
Arkadaşlar ne yapalım hep birlikte nokia mail mi atsak eski yazılımı istiyoruz diye
nedersiniz böyle bişey olabilirmi ?

cesur5534

Üye
Arkadaşlar ne yapalım hep birlikte nokia mail mi atsak eski yazılımı istiyoruz diye
nedersiniz böyle bişey olabilirmi ?

evet iyi olurdu fp1 ve fp2 nin karması bişey çıksaydı iyi ulurdu iki yazılımın iyi yönleri alınıp

StaLKeR-190E

StaLKeR-190E

Üye

çok hoşuna gidiyorsa sana göndereyim 701 i 700 tl versen yeter bak piyasada böyle temiz fp2 cihaz bulamazsın :ehe üstelik hacklı ve garantisi devam ediyor sen bi anket aç fp2 den memnun musunuz değilmisiniz diye çoğunluk ne derse saygı duyacağım

- - - Eklendi - - -

ben 3 telefon aldım ilk çıktığı zamanlar aldım ilk bekleyi kullandım ve belle çok çok iyiydi bunların yanında

701 2 adet ve 603 1 adet 2400 tl verdim sen bana hala fiyat performansı diyorsun

belle fp2 den daha iyi olemi . sen bisey biliyosan bende silerim bu uyeligi dahada girmem maxicep e

asigsasi

asigsasi

Üye
senin amacın ne tartışma çıkarmak mı istiyorsun yazdığın mesajlar fazlasıyla kırıcı oluyor artık tartışmanın da bi usulü var

gdb888

Üye
senin amacın ne tartışma çıkarmak mı istiyorsun yazdığın mesajlar fazlasıyla kırıcı oluyor artık tartışmanın da bi usulü var
mesajım silinmiş neyse sağlık olsun. En başından bir şeyleri ifade etmeye çalışmak hataydı zaten. Ben sana şu kadarını söyleyeyim. Adamlar iphone u 1600 5 ini e 3000 liraya satarken 700 liraya 701 'i öp de başına koy. Yoksa senin verdiğin parayla benim ne derdim olur? 2400 lira verdim diye kaşe yapma yani. Her türlü karlısın, tartışmanın da bi adabı var doğru ama ticaretin de bi adabı yok mu sıfırı 700 lira olan bir şeyin 2. Elini 700 liraya al demen de hoş değil.

asigsasi

asigsasi

Üye
mesajım silinmiş neyse sağlık olsun. En başından bir şeyleri ifade etmeye çalışmak hataydı zaten. Ben sana şu kadarını söyleyeyim. Adamlar iphone u 1600 5 ini e 3000 liraya satarken 700 liraya 701 'i öp de başına koy.

artık sana cevap vermeyeceğim

Üst Alt