Nokia Lumia 920 vs Samsung Galaxy S3 - Fotoğraf Karşılaştırmaları

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 920 vs Samsung Galaxy S3 - Fotoğraf Karşılaştırmaları

WP8'in tanıtılmasıyla birlikte Nokia Lumia 920 de pazardaki yerini almaya başladı.
Tabii ki pek çok mobil ve teknoloji sitesi de telefonu alır almaz rakip modellerle kıyaslamaya koyuldu.

Aşağıda yer alan ve çeşitli ışık koşullarında çeşitli yerlerde çekilmiş fotoğraflardan üsttekiler Nokia Lumia 920'ye, alttakiler ise Samsung Galaxy S3'e aittir.

Yapraklar

Parlak Işık

Hedef

Çikolatalar

,

Bu arada dipnot olarak HTC'yi de ziyaret edelim :kıskıs:

• Beğen
Tepkiler: KinG Tornado ve Esendağlı

pirenuri

pirenuri

Üye
çikolatalar :ehe :ehe

yasirtaha

yasirtaha

Üye
zorla kanımıza girecekler yahu yeter işkencemi bu ne artık telefonun reklamgelirlerinden size pay vermeleri gerekir arkadaşlar

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Bu yapraklar arasında kameraya göre bu kadar fark olabilir mi :hmmm Sadece burda S3 daha iyi gibi geldi bana..

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Dipnot iyiymiş :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Gündüz çekimlerinde tüm markaların amiral gemileri birbirine yakın sonuçlar veriyor.

Hatta gündüz çekimlerinden dolayı WPCentral'de "Acaba Lumia 920'nin kamerası beklediğimiz kadar iyi değil mi" diye bir konu açılmış. Sayfalardır tartışıyorlar.

Gece çekimlerinde attığı büyük fark, Lumia 920'nin kamerasından ve dolayısıyla gündüz çekimlerinden beklentileri de aynı oranda artırıyor.

Ama bence önemli olan şu. Gündüz çekimlerinde tüm telefonlar aşağı yukarı tatminkar sonuçlar veriyor. Netlikler amatör kullanıcılar için gayet iyi ve yeterli bence.

Burada önemli olan gece çekimleri. Çoğumuz mevcut telefonlarla "gece vakitlerinde" düzgün görüntüler elde edemiyorduk. Lumia 920 gece modunda çekilen net fotoğraflarla bu sıkıntıya son verdi.

Gündüz çekiminin ideal netlikte olması yeterli. Profesyonel fotoğrafçı değiliz pek çoğumuz.

• Beğen
Tepkiler: FastBreaker ve Esendağlı
amcalu1

amcalu1

Üye
Htc 8x Ile niye karşılaştırmiyor kimse

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yaprakli resimde sgs3 daha gercekci renkler vermiş. Fakat lumia920'nin resminde odaklanma hatasi var gibi renkler ortada daha gercekci kenarlara acildikca renkler bozulmuş gibi duruyor.

yasirtaha

yasirtaha

Üye
nokiadaki gerçek renkten ziyade fotoshop yapılmış gibi görüntüler veriyor oda bir adım öne atar bence nokia yı haksızmıyım

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Çok teşekkürler,kamera da nokia herzaman önde zaten

phantomddl

Üye
Tam ekran görüntüleri var mı? :hmmm

gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
Yapraklarda bir sıkıntı olduğu ortada..

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Bence farklı yapraklar :ehe

NUD

NUD

Üye
Zaten normal samsung mercekli samsung fotograf makinaları da pek bir işe yaramaz ama Carl-Zeiss Tessar fark atar

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Zaten normal samsung mercekli samsung fotograf makinaları da pek bir işe yaramaz ama Carl-Zeiss Tessar fark atar

carl-zeis firması gerçekten kaliteli mercek üretiyor ; s3 un mercegi samsungun kendi mercegi değil kardeşim iphone 4s de de kullanılan sony firmasının yapmış olduğu bir mercek ;) yalnız s3 ile çekilen resimler beni şaşırttı biraz , bende s3 ile resim çekiyorum ama böyle güzel olmuyor :( devamlı fokuslama yapıyorum çektiğim fotoğraflarda 3 fotoğraftan 2 sinde fotoğraf ta bir bulanıklık oluyor. Buda insanın sinirini bozuyor ; bu adamların kullandığı s3 ise benimkisi ne :ehe

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
carl-zeis firması gerçekten kaliteli mercek üretiyor ; s3 un mercegi samsungun kendi mercegi değil kardeşim iphone 4s de de kullanılan sony firmasının yapmış olduğu bir mercek ;) yalnız s3 ile çekilen resimler beni şaşırttı biraz , bende s3 ile resim çekiyorum ama böyle güzel olmuyor :( devamlı fokuslama yapıyorum çektiğim fotoğraflarda 3 fotoğraftan 2 sinde fotoğraf ta bir bulanıklık oluyor. Buda insanın sinirini bozuyor ; bu adamların kullandığı s3 ise benimkisi ne :ehe

Aslında başkalarının çektiği fotoğrafa göre hareket ediyoruz doğal olarak yanlış olabilir çekimde başka zamanlar yada hangisi gerçek karıştırılmış olabilir ama lumia nınki biraz soluk ama sonuçta biraz doğal olan o gibi geldi yapraklar hepsi bir andamı sararmış hafif farklılıklar olması lazım bence s3 çok parlak görünüyor ve oldukça sarı

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Yapraklar Haric Ondede ..

O Yapraklarda Bir Sorun Varr .. =]

Placebo-

Placebo-

Üye
Yapraklarda bir sıkıntı yok. O normal rengi. Aşırı canlı çeken kamera iyi değildir. Gözünüz boyanmasın.

sancaqbey42

sancaqbey42

Üye
Bırakın s3le uraşmayı NOKİADAN OLMAZ İSTERSE 41 MP KAMERALI TELEFON YAPSIN SYMBİAN OLDUKTAN SONRA.........

ecel54

ecel54

Üye
Bırakın s3le uraşmayı NOKİADAN OLMAZ İSTERSE 41 MP KAMERALI TELEFON YAPSIN SYMBİAN OLDUKTAN SONRA.........

symbian :oha: hangi forumda olduğunun farkındamısın yoksa sadece laf atıp gitmek içinmi geldin :dover:

Üst Alt