Peki Lumia'Larda Tutmazsa Nokia Batar Mi .?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
    Konu Sahibi
Peki Lumia'Larda Tutmazsa Nokia Batar Mi .?
[h=3]Nokia'nın yeni WP8 bombaları tutmazsa cep devinin sonu mu gelir? İşte bu sorunun cevabı...[/h]


Windows Phone 7'den sonra Windows Phone 8 ile daha da büyük oynayan Nokia'nın başarısız olması halinde şirketin sonunun geleceğine inananların sayısı çok. Ancak Nokia akıllı cihazlar ikinci başkanı Jo Harlow, bu topluluğun içinde bulunmuyor. Harlow'a göre Lumia 920 ve Lumia 820, Nokia'nın rakipleri karşısında kendini ispatlamak için son şansı değil.
Harlow, konuyu şöyle açıklıyor: "Bu, yolculuktaki bir adım. Son adım olduğuna dair karakterizasyonlar, gerçeği yansıtmıyor. Bunlar sadece iki cihaz ve Windows Phone 8 ile sunacağımız bütün cihazlar değiller. Bu bizim stratejimiz ve bu bir yolculuk, her şeyi tanımlayan tek bir an bulunmuyor."
Lumia 920 ve 820, Nokia'nın tanıttığı ilk Windows Phone 8'li cihazlar. WP8 işletim sistemiyle yenilenen cepler, daha iyi kamera ve kablosuz şarj gibi yeni özelliklerle geliyorlar. Yeni Lumia'lar birçok çevreyi etkilemeyi başarsa da, analistlere göre "wow faktörü"nün eksikliği Nokia'nın hisselerinin yüzde 15 gibi yüksek bir oranda düşmesiyle sonuçlanmıştı.





Kaynak ;
 
  • Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan


esokmen

esokmen

Üye
Nokia bence batmaz. İlla çıkar nir teknoloji bulacak yada uretecektir.
 
SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Bu wow faktörü ne oluyo? Bi de cevap vermek istedim... Bence batmaz çünkü s40 var... Ve alt segmentin kralı... Herkesin parası fazla olmadığı için alt segment alanların sayısı az değildir... Bi de Ali Kemal abi bi yerde yazmıştı apple nokia ya 1 milyar dolar tazminat ödüyor diye ( sertifikalardan dolayı yıllık )... Batmaz :)
 
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Nokianin her zaman bir b planı vardır. Boşuna jolla projesini desteklemiyor.. Ama şu gerçek ki nokia her zaman sağlam telefon üretmesi ile ünlüdür. Kolay kolay batmaz.
 
n000k

n000k

Üye
sadece bazı saçma sapan insanlar ağzı ile batırıyor!!
 
Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
batmaz batmaz
 
ecel54

ecel54

Üye
sadece bazı saçma sapan insanlar ağzı ile batırıyor!!

chip sitesinin wp8'i övdüğünü görmedim , hep kötüleyici haber :D onlar için chrome os bile windows yerine kullanılabilir :D
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin


chip sitesinin wp8'i övdüğünü görmedim , hep kötüleyici haber :D onlar için chrome os bile windows yerine kullanılabilir :D

maxicep forum ve portalini bildiginiz diger sitelerle kariştirmayin. Bu ortamda butun sistem ve markalara eşit mesafede tarafsizlik ilkesine bagli bir yonetim var.
 
  • Beğen
Tepkiler: n000k
haltie

haltie

Üye
Olay batma olayı değil şirket imajı,nokia çok iyi bir imaja sahipken geldiği durumdur biraz bu konu bile nokia için çok acı verici.

Bende çok severdim eskiden çok güzel cihazlar yaptı ama geride kaldı iosun başarısi androidin çok yaygın kullanılması nokianin çok geç kalması bunlara etken.

Ama büyük bir şirket kullerinden doğabilecek güce sahip ilerleyen zamanda göreceğiz.
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Nokia batmaz.
 
haltie

haltie

Üye
Bencede batmaz bu kadar şeye rağmen ayakta ise hiç bisey olmaz:D
 
Seglopsi

Seglopsi

Üye
nokia asla bitmez de çok hatalı stratejiler güdüyor. mesela donanım olarak geride kalıyor, n900 gibi cihazları her pazara sunmuyor ve şuan zayıflayan bir firma olduğu halde düşük kâr marjlı çok cihaz satma stratejileriyle hareket etse global pazarda samsung ve apple ı yakalayacaktır.
 
erdgnblt

erdgnblt

Üye
Nokia patentten bile para kazanır. Sektöre kazandırdığı ve kazandıracağı çok şeyler var. Telefon üretmese pureview teknolojisini kullanma hakkı verse bile çok büyük paralar kazanır.
 

MaxipmaN

Üye
batmaz ama bi cacık ta olmaz ozaman nokiadan
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
bu laflarin aynisi lumia900 icin de soyleniyordu. Ne oldu? O zamandan bugune nokia hisseleri %70 deger kazandi. Yine ayni durum temcit pilavi gibi onumuze geldi. Mantikli ve biraz arastirarak duşundugumuzde zaten nokianin batmasi neredeyse imkansiz. Batmak nedir? Once bunu anlamak lazim. İflas koruma başvurusu yapan bir şirket batmiş sayilir. Peki iflas koruma başvurusu ne gibi durumlarda yapilir. Gelir gider dengesi eksi yonde bozulmuş,borclarini geri ceviremeyen şirketler kredibilitesi duşup krediyle de kisa vadede donemiyorsa iflas koruma başvurusu yapar. Peki nokia'nin şu anda borcu var mi? Hayir yok. En son iki ay oncesine kadar kasasinda 5.9milyar dolar nakiti kalmişti. Son care iflas koruma başvurusunda da hukumet tarafindan yonetimi kayyuma devredilip borclari temizlenir bilancosu arti vermeye başlayinca ya tamamen halka acilir ya da ozel sektore satilir. Sonuc olarak nokianin onumuzdeki 5yil icinde batmasi mumkun degil. Bu konuda farazi varsayimlarla iddiada bulunmak gereksiz. Ama elinde resmi ya da saglam kaynak bilgileri olan varsa da yine tartişiriz.
 
haltie

haltie

Üye
Nokia yıllarca piyasayı tek elinde tutmuş bir bence parası az bile kalmış :D

Nokia zaten kolay kolay batmaz ama çok zamanı yok eğer wp pazarda tutunamaz ve satış hedeflerinin altında kalırsa risk başlar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt