Hangi nirvanayı almalıyım?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Hangi nirvanayı almalıyım?
Evet laptop almayı düşünür dururum ancak bu güne dek yaklaşık on yıldır diz altı bilgisayarı kullanıyorum. Teknoloji çok gelişti ve bilgisayarlar diz üstüne çıkmaya başladı. Olacak elbette başımızın üstüne de çıkacaktır zamanla. Herneyse fazla konu başlığından sapmadan sorularımı sorayım. Donanım hakkında pek bi bilgim yok sadece 4 gb ramin 3 gb ram den iyi olduğunu falan biliyorum i3 < i5 < i7 işlemcilerinin sıralamalarını falan.

Şimdi 1500 tl sınırım var ve taksitle alacağım. İlçede casperci abi var ona taksit yaptıracağız.

Model 1 :
Model 2 :
Model 3 :
Model 4 :
Model 5 :

Öncelikle hızlı olsun. Ben bilgisayarın canını okurum. Tümü i5 işlemcili ve 8 gb ramli pcler. Sanırım hızlıdır herhalde.
Ekran kartı hangisinin iyi performans vereceğini bilmediğimden iyi olanı siz seçin istiyorum. 3 gb ekran kartından 2 gb ını ayırınca mı daha iyi oluyor yoksa 2 gb dan 1 gbını ayırınca mı daha iyi oluyor bilmiyorum yorumlar sizden inşallah.

Hdd kapasitesi yüksek olsa çok daha iyi olur. 500+ olması ve 700+ olursa çok daha fazla iyi olur.
Wifi, bluetooth hdmi hepsi olsun multimedyatik bir cihaz istiyorum.
Şarj tutumunda iddialı olsun. Beni şaşırtsın yani.
Ve en önemlisi çok fazla ısınmasın. Hatta mümkünse hiç ısınmasın. Model hakkında öyle kronik bir rahatsızlık varsa elemek gerekir.

Şimdiden teşekkür ederim. Umarım siz değerli pc den anlayan maxicep üyeleri bana yardımı esirgemezsiniz. Bu arada nirvanayı ucuz diye seçtiğim apaçık ortada. 4 gb ramli pcler 1500den anca başlıyor o kadar para veremem. Teşekkürler.

ozakin70

ozakin70

Üye
kardeşim benden sana tavsiye Şimdi çok ısınmasın diyorsan 1)Dell 2)Asus 3) Toshiba bu üründe ısı sorunu görünmez ....
Casper in adı çıkmış çünkü Türkiye de en çok reklam veren o (pc olarak) ama illa bunlardan olacak diyorsan 3le 4 hemen hemen aynı ikisinden birini seçin derim ama gel sen beni dinle şu saydığım 3 markadan birini al hem çeşit de çok begendini alırsın :):)

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Bunları internet dışında nasıl temin edeceğimi bilmiyorum. Önemli olan bu da değil aslında. Bana 3. Model veya 4. Model ile aynı özelliklere sahip bu saydığın markalardan örnekler verebilir misin? Bütçe 1500.

- - - Eklendi - - -

Bu nasıl acaba?
http://www.hepsiburada.com/liste/dell-inspiron-5110-intel-core-i5-2450m-25ghz-6gb-750gb-156-tasinabilir-bilgisayar-b45b67/productDetails.aspx?productId=bd761089&categoryId=98&SKU=BD761089

- - - Eklendi - - -

Buna da bir bakar mısınız?
http://www.hepsiburada.com/liste/asus-k53sd-sx139r-intel-core-i5-2450m-25ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd761100&categoryId=98&SKU=BD761100

EneSinan

EneSinan

Üye
nihat casper alma :)

ugur1000

ugur1000

Üye
sana şu casperi önerecektim 1500 e iindirime düşmüştü :( bende almayı düşünüyodum indirimi gitmiş mahalesef

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Casperin ne kötülüğünü gördünüz :D Ya biri güzelce açıklayabilir mi? Internet siteleri ile uğraşmak istemiyorum nasıl olacak bilmiyorum.

milestone

milestone

Üye
Casper nirvana nb 15.6
I5 islemci
8gb ram
2gb nvidia gt540m cuda ekran karti

Teknosadan 1480 liraya aldim bir ay once,
Kimin ne dedigine bakma, isiniyo falan hikaye, battlefield 3,cod mw3,ghost recon future soldier bunlarin hepsini extra ayarlarda oynuyorum,hic sikinti yok...

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Mesela kucağına aldığında sıcaklığı hissediyor musun acaba? Ve çıkan tüm oyunları oynanabilirlik derecesinden yüksek ayarda ayarladığında ısınma söz konusu oluyor mu? Hiç kasma oluyor mu?

milestone

milestone

Üye
Mersideyim suan,malum mevsim yaz + nem , dogal olarak isinmasi normal lakin, performansta hicbir sikinti yasamadim, bir onceki mesajdada yazdigim gibi oyunlari max oynuyorum,,,,

futbol123

futbol123

Üye
Kardeşim casper en çok arıza veren markalardan biri daha kaliteli markalara yönel.Bunu tavsiye ederim

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Ama bu hp nin bilgisayarı ve ben bile bile hp alamam.

ozakin70

ozakin70

Üye
Alma ne hp nede casper bak git lenova al ama bunlari alma
BENDE 2 TOSHİBA 1 ASUS VAR ÇOK MEMNUNUM EN BAŞTA BENDE CASPER ALDIM BİR SÜRÜ SORUN AŞIRI ISINMA SONRA Bİ ARAŞTIRDIK KİMSE ÖNERMİYOR Bİ HP ALDIK ERTESİ GÜN SATTIM ASUS ALDIM

- - - Eklendi - - -

İkinci verdiğin çok güzel az önce incelerken gördüm bende hayırlı olsun hiç düşünmeden al kardeşim asus biraz pahalı olur ama kalitelidir:oke:
:oke:

milestone

milestone

Üye
Casper fani degilim ama casper negibi arizalar veriyor merak ettim, sonucta casper ne islemci nede herhangi bir donanim uretemiyor,tipki diger markalar gibi.bir iki istisna haric... Ayrica caspera karsi hp onermesi icin yorum bile yapmaya gerek yok....

Ben aldim memnunum,tavsiye ederim..

ozakin70

ozakin70

Üye
doğrudur arkadaşım inanırım ama ben arkadaşa yardımcı olmak istiyorum kendi verdiği linklerden 2. linktedi ASUS model çok güzel isteklerinin fazlasını verir tercih Nihat arkadaşımıza kalmış

futbol123

futbol123

Üye
Ama bu hp nin bilgisayarı ve ben bile bile hp alamam.
Niye hp de nevarki? casper alıyorsunda bunumu almıyorsun:ehe bu arada hp te ısınma var diyenlere söylüyorum eski modellerinde vardı dogru ancak yeni nesil notebooklarda coll sense sayasinde ısınma falan olmuyacaktır.Bunun gibi özellikler asus vs.. gibi kaliteli firmalarda var.Casperda yok + olarak casperların kasası en kötü plastikten yapılıyor.Buda ısınma sorunlarına neden oluyor.İlla dersenki hp istemiyorum başka önerebilirim sana :)
Alma ne hp nede casper bak git lenova al ama bunlari alma
BENDE 2 TOSHİBA 1 ASUS VAR ÇOK MEMNUNUM EN BAŞTA BENDE CASPER ALDIM BİR SÜRÜ SORUN AŞIRI ISINMA SONRA Bİ ARAŞTIRDIK KİMSE ÖNERMİYOR Bİ HP ALDIK ERTESİ GÜN SATTIM ASUS ALDIM

- - - Eklendi - - -

İkinci verdiğin çok güzel az önce incelerken gördüm bende hayırlı olsun hiç düşünmeden al kardeşim asus biraz pahalı olur ama kalitelidir:oke:
:oke:
Hp neden almıyacakmış? hplerde eski ısınma sorunları yok coolsense teknojisi var:oke: ayrıca önerdiğin laptobun ekran kartı berbat okadar para veripte 64bit kötü bir ekran kartı almak mantıklı olmaz:oke:
Casper fani degilim ama casper negibi arizalar veriyor merak ettim, sonucta casper ne islemci nede herhangi bir donanim uretemiyor,tipki diger markalar gibi.bir iki istisna haric... Ayrica caspera karsi hp onermesi icin yorum bile yapmaya gerek yok....

Ben aldim memnunum,tavsiye ederim..
En çok arıza veren markalardan biridir.Isınma sorunu,Kapanıp açılma,touchpad arızası vs.. daha saymıyım.

ozakin70

ozakin70

Üye
bide şunlara bak

toshiba

asus

milestone

milestone

Üye
Isinma dizustu bilgisayarlarin genel sorunudur,dar bir alana sikistirilmis donanimin masaustu bilgisayar kadar ferah calismasini bekleyemeyiz, ayrica harici (harici ve guclu) her donanim (ornegin ekran karti,wlan ve ses karti.......) bu isinmaya etkendir.

Kapanip acilmama cok buyuk ihtimalle yazilimsal bir sorundur,isletim sistemi sikintilari,yanlis surucu yukleme gibi

Touchpad arizasinin tercih edilmeme sebebi olacagini sanmiyorum...

futbol123

futbol123

Üye
Isinma dizustu bilgisayarlarin genel sorunudur,dar bir alana sikistirilmis donanimin masaustu bilgisayar kadar ferah calismasini bekleyemeyiz, ayrica harici (harici ve guclu) her donanim (ornegin ekran karti,wlan ve ses karti.......) bu isinmaya etkendir.

Kapanip acilmama cok buyuk ihtimalle yazilimsal bir sorundur,isletim sistemi sikintilari,yanlis surucu yukleme gibi
Casperlarda özel bir soğutma yok çünkü asus ve hp vs.. markalar gibi ve en önemli etken kasalarının plastik olması.

milestone

milestone

Üye
Cok ozel (alienware,monster) dizustu modellerin disindaki marka ve modellerde kullanilan sogutuci 1" fan ve bakir sogutucu... Gordugum tum dizustulerin kasalari plastik,sanirim hafiflik acisindan daha uygun bir malzeme oldugu icin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt