TheCower
Üye
Hangi nirvanayı almalıyım?
Evet laptop almayı düşünür dururum ancak bu güne dek yaklaşık on yıldır diz altı bilgisayarı kullanıyorum. Teknoloji çok gelişti ve bilgisayarlar diz üstüne çıkmaya başladı. Olacak elbette başımızın üstüne de çıkacaktır zamanla. Herneyse fazla konu başlığından sapmadan sorularımı sorayım. Donanım hakkında pek bi bilgim yok sadece 4 gb ramin 3 gb ram den iyi olduğunu falan biliyorum i3 < i5 < i7 işlemcilerinin sıralamalarını falan.
Şimdi 1500 tl sınırım var ve taksitle alacağım. İlçede casperci abi var ona taksit yaptıracağız.
Model 1 :
Model 2 :
Model 3 :
Model 4 :
Model 5 :
Öncelikle hızlı olsun. Ben bilgisayarın canını okurum. Tümü i5 işlemcili ve 8 gb ramli pcler. Sanırım hızlıdır herhalde.
Ekran kartı hangisinin iyi performans vereceğini bilmediğimden iyi olanı siz seçin istiyorum. 3 gb ekran kartından 2 gb ını ayırınca mı daha iyi oluyor yoksa 2 gb dan 1 gbını ayırınca mı daha iyi oluyor bilmiyorum yorumlar sizden inşallah.
Hdd kapasitesi yüksek olsa çok daha iyi olur. 500+ olması ve 700+ olursa çok daha fazla iyi olur.
Wifi, bluetooth hdmi hepsi olsun multimedyatik bir cihaz istiyorum.
Şarj tutumunda iddialı olsun. Beni şaşırtsın yani.
Ve en önemlisi çok fazla ısınmasın. Hatta mümkünse hiç ısınmasın. Model hakkında öyle kronik bir rahatsızlık varsa elemek gerekir.
Şimdiden teşekkür ederim. Umarım siz değerli pc den anlayan maxicep üyeleri bana yardımı esirgemezsiniz. Bu arada nirvanayı ucuz diye seçtiğim apaçık ortada. 4 gb ramli pcler 1500den anca başlıyor o kadar para veremem. Teşekkürler.
Şimdi 1500 tl sınırım var ve taksitle alacağım. İlçede casperci abi var ona taksit yaptıracağız.
Model 1 :
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Model 2 :
Model 3 :
Model 4 :
Model 5 :
Öncelikle hızlı olsun. Ben bilgisayarın canını okurum. Tümü i5 işlemcili ve 8 gb ramli pcler. Sanırım hızlıdır herhalde.
Ekran kartı hangisinin iyi performans vereceğini bilmediğimden iyi olanı siz seçin istiyorum. 3 gb ekran kartından 2 gb ını ayırınca mı daha iyi oluyor yoksa 2 gb dan 1 gbını ayırınca mı daha iyi oluyor bilmiyorum yorumlar sizden inşallah.
Hdd kapasitesi yüksek olsa çok daha iyi olur. 500+ olması ve 700+ olursa çok daha fazla iyi olur.
Wifi, bluetooth hdmi hepsi olsun multimedyatik bir cihaz istiyorum.
Şarj tutumunda iddialı olsun. Beni şaşırtsın yani.
Ve en önemlisi çok fazla ısınmasın. Hatta mümkünse hiç ısınmasın. Model hakkında öyle kronik bir rahatsızlık varsa elemek gerekir.
Şimdiden teşekkür ederim. Umarım siz değerli pc den anlayan maxicep üyeleri bana yardımı esirgemezsiniz. Bu arada nirvanayı ucuz diye seçtiğim apaçık ortada. 4 gb ramli pcler 1500den anca başlıyor o kadar para veremem. Teşekkürler.

bende almayı düşünüyodum indirimi gitmiş mahalesef
Ya biri güzelce açıklayabilir mi? Internet siteleri ile uğraşmak istemiyorum nasıl olacak bilmiyorum.
bu arada hp te ısınma var diyenlere söylüyorum eski modellerinde vardı dogru ancak yeni nesil notebooklarda coll sense sayasinde ısınma falan olmuyacaktır.Bunun gibi özellikler asus vs.. gibi kaliteli firmalarda var.Casperda yok + olarak casperların kasası en kötü plastikten yapılıyor.Buda ısınma sorunlarına neden oluyor.İlla dersenki hp istemiyorum başka önerebilirim sana