Digia Qt'yi Nokiadan satın almış

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
    Konu Sahibi
Digia Qt'yi Nokiadan satın almış
Digia, bugün yaptığı açıklama ile Qt’yi Nokia’dan satın aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada satın alma için Nokia’ya ödenen ücrete ilişkin ise bir açıklama yapılmadı. 2011′in mart ayında Qt’nin ticari lisanslama ve hizmet birimlerini Digia’ya satan Nokia, şirketin tamamını Digia’ya devretmiş oldu. Şirketten yapılan açıklamada öncelikli hedefin Qt’yi Android, iOS ve Windows 8 ile uyumlu hâle getirmek olduğu belirtildi. Nokia’nın strateji departmanının başındaki isim olan Sebastian Nyström, şirket olarak dört yıl boyunca yaptıkları katkılardan ötürü gururlu olduklarını ve Digia tarafından satın alınan Qt’nin başarılı bir açık kaynak projesi olarak hayatına devam edeceğini dile getirdi.
Sevimli olarak tanımlanan Qt arayüzü birçok popüler yazılımda kullanılıyor. Adobe Photoshop, VLC, Skype, Autodesk Maya akla ilk gelen yazılımlar arasında. Google, Samsung ve RIM gibi birçok şirket Qt tarafından sağlanan çerçeveyi kullanmakta. Qt’nin en son sürümü olan Qt 5′in eylül ayında yayınlanması bekleniyor. Yorum Sizin 0 nokia 0 açık kaynak

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
E normaldir Microsoft'un olmak kolay mı?:ehe

doctorrr

doctorrr

Üye
oytuneren söylmeişti nokia qt yi bırakacak meydanı boş bulan biri üşüşücek qt ye diye :spr

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
    Konu Sahibi
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Ben biliyirdum boyle olacagini :D

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ben demiştim microsoft in açık kaynak out

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Qt'de gitti hadi bakalım Nokia bir kalesini daha yıktı.

bountykiller

bountykiller

Üye
  • Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Haber için teşekkürler.Bende bekliyordum böyle bir gelişmeyi -.-

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
    Konu Sahibi
bu güne kadar windows u kapalı kaynak olarak kullandınızda ne kaybettiniz ?

Herkeste yazılım mühendisi gibi konuşuyor...
Herkes senin gibi düşünürse tüm dünya Kapalı kaynak Tekelinin eline düşer . Zaten hep sizin gibiler yüzünden bilinmiyor neyin ne olduğu atadan microsoft gelmiş biz devam edelim mantığı . Ayrıca açık kaynağın kapalı kaynağa göre faydalarını buraya sıralarsam akşam ezanına kadar devam ederim ...

• Beğen
Tepkiler: lord_keles
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Herkes senin gibi düşünürse tüm dünya Kapalı kaynak Tekelinin eline düşer . Zaten hep sizin gibiler yüzünden bilinmiyor neyin ne olduğu atadan microsoft gelmiş biz devam edelim mantığı . Ayrıca açık kaynağın kapalı kaynağa göre faydalarını buraya sıralarsam akşam ezanına kadar devam ederim ...

Gidip bilgisayarında Windows mu kullanıyorsun linux tabanlı bir sistem mi ? Mobil sektördeki en başarılı sistem kapalı kaynaklı değil mi ? PC sektöründe de öyle.E zaten kapalı kaynaklı sistemler daha başarılı onların tekelinde olsa ne değişir.Ayrıca Windows'un kapalı kaynaklı olduğunu kaç kere hissettinde sıkılıp şu linux tabanlı sistemlere geçim dedin ya da kaç kişi diyor bunu...

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
    Konu Sahibi

Gidip bilgisayarında Windows mu kullanıyorsun linux tabanlı bir sistem mi ? Mobil sektördeki en başarılı sistem kapalı kaynaklı değil mi ? PC sektöründe de öyle.E zaten kapalı kaynaklı sistemler daha başarılı onların tekelinde olsa ne değişir.Ayrıca Windows'un kapalı kaynaklı olduğunu kaç kere hissettinde sıkılıp şu linux tabanlı sistemlere geçim dedin ya da kaç kişi diyor bunu...
Şu an bilgisayarımda ubuntu ve windows yüklü ve en kısa sürede Windows'tan kurtulmayı planlıyorum Telefonum Symbian ki biliyorsunuz Symbian şu an açık kaynak Tabletim Android her ne kadar açık kaynağın yüz karası olsa da Açık KAYNAK . Ayrıca 5'e yakın arkadaşımı da Ubuntu'ya geçirmiş bulunmaktayım . Sıradaki Alacağım Telefon da Açık Kaynak (MeeGo) olacak . Eğer Kapalı kaynaklaşmanın zararlarını merak ediyorsan bu yazı dahil imzamdaki yazıları okumalısın :oke:

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Şu an bilgisayarımda ubuntu ve windows yüklü ve en kısa sürede Windows'tan kurtulmayı planlıyorum Telefonum Symbian ki biliyorsunuz Symbian şu an açık kaynak Tabletim Android her ne kadar açık kaynağın yüz karası olsa da Açık KAYNAK . Ayrıca 5'e yakın arkadaşımı da Ubuntu'ya geçirmiş bulunmaktayım . Sıradaki Alacağım Telefon da Açık Kaynak (MeeGo) olacak . Eğer Kapalı kaynaklaşmanın zararlarını merak ediyorsan bu yazı dahil imzamdaki yazıları okumalısın :oke:

Ubuntu kullanabilirsin ama bu Windows'un daha başarılı olduğunu değiştirmiyor.Windows'un bilgisayar sektöründeki tekel olduğu sarsılmaz bir gerçek.En yakın ve düzgün rakibi Apple-Mac'lerde kapalı kaynak kodlu...Symbian şuan kapalı kaynak kodlu kaynak kodları bi ara açıklanmış daha sonra tekrardan kapatılmıştı.Kullandığın tablet Android tablet olabilir ama bir kapalı kaynak kodlu New iPad kadar başarılı mı ? Benzer zamanlarda çıkan Galaxy SII ve Iphone 4S'i örnek gösterebiliriz.Birde Galaxy SIII, One X ile Iphone 5'i de kıyaslarız.Açık kaynak kodlu olması daha iyi gibi durabilir ama bugüne kadar hep kapalı kaynak kodlu sistemler daha başarılı olmuştur ve olacakta.Eğer tek bir şirketin hakimiyeti olursa zararı olabilir kapalı kaynak kodunun ama aynısı açık kaynak kodlu olsaydıda olurdu.Asıl işe yarayan ve önemli olan açık ya da kapalı olması değil rekabet.Rekabet edecek sistem olmazsa açık kaynak kodluda olsa kapalı kaynak kodluda olsa değişmez...Mobil platformdan bahsedelim mesela.Açık kaynak kaynak kodlu Galaxy SII'de yapıpta Iphone 4S'te yapamadığın ne var.N9 apayrı bir cihaz ama gidipte N9'u işe yarar bir şekilde kullanan, kullanabilen kişilerin sayısı çok az.Bu durumda kullanıcıların %99'u için açık kapalı kaynak kodlu sistemlerde kullanım farkı olmuyor.Tabi birde üstüne her zaman olan kapalı kaynak kodlu sistemin avantajlarıda var.

Zaten dediğim gibi bilgisayar sektöründe de mobil sektörde de en başarılı sistemler hep kapalı kaynak kodlu sistemler.Sonuç değişmiyor yani...

bountykiller

bountykiller

Üye

kardeş açık aynak kötü demiyorum. Aksine çok iyi. Ama uzun iş. Herkesin oturup açık kaynakla uğraşcak zamanı yok. Sen bütün gün pc yada cep telfnu başında olabilirsin. Kurcalaya bilirsin. Yeni program yapıp kendini geliştirebilirsin. Senin için açık kaynak iyidir. Ama vakti olmayan , işi gücü belli , calışmaktan kurcalamaya fırsat bulamayan insanlar için ise kapalı kaynak iyidir. Adam markete girer , uygulama indirir, sorunsuz rahat rahat kullanır. Lütfen yorum yaparken kendiniz için konuşmak yerine genel kullanıcı kitlesine göre yorum yapın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt