Digia Qt'yi Nokiadan satın almış

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
    Konu Sahibi

Ubuntu kullanabilirsin ama bu Windows'un daha başarılı olduğunu değiştirmiyor.Windows'un bilgisayar sektöründeki tekel olduğu sarsılmaz bir gerçek.En yakın ve düzgün rakibi Apple-Mac'lerde kapalı kaynak kodlu...Symbian şuan kapalı kaynak kodlu kaynak kodları bi ara açıklanmış daha sonra tekrardan kapatılmıştı.Kullandığın tablet Android tablet olabilir ama bir kapalı kaynak kodlu New iPad kadar başarılı mı ? Benzer zamanlarda çıkan Galaxy SII ve Iphone 4S'i örnek gösterebiliriz.Birde Galaxy SIII, One X ile Iphone 5'i de kıyaslarız.Açık kaynak kodlu olması daha iyi gibi durabilir ama bugüne kadar hep kapalı kaynak kodlu sistemler daha başarılı olmuştur ve olacakta.Eğer tek bir şirketin hakimiyeti olursa zararı olabilir kapalı kaynak kodunun ama aynısı açık kaynak kodlu olsaydıda olurdu.Asıl işe yarayan ve önemli olan açık ya da kapalı olması değil rekabet.Rekabet edecek sistem olmazsa açık kaynak kodluda olsa kapalı kaynak kodluda olsa değişmez...Mobil platformdan bahsedelim mesela.Açık kaynak kaynak kodlu Galaxy SII'de yapıpta Iphone 4S'te yapamadığın ne var.N9 apayrı bir cihaz ama gidipte N9'u işe yarar bir şekilde kullanan, kullanabilen kişilerin sayısı çok az.Bu durumda kullanıcıların %99'u için açık kapalı kaynak kodlu sistemlerde kullanım farkı olmuyor.Tabi birde üstüne her zaman olan kapalı kaynak kodlu sistemin avantajlarıda var.

Zaten dediğim gibi bilgisayar sektöründe de mobil sektörde de en başarılı sistemler hep kapalı kaynak kodlu sistemler.Sonuç değişmiyor yani...
Dediklerinin aynısını tekrar etmişsin :birak: Bi iftardan sonra cevap vereyim ben sana

- - - Eklendi - - -

Konu amacından şaşacak bu gidişle kilitleyebilir miyiz :locked: uyarı almak istemiyorum

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Dediklerinin aynısını tekrar etmişsin :birak: Bi iftardan sonra cevap vereyim ben sana

Tamam ver ama cevap verilecek bir şey yok.Kapalı kaynak kodlu sistemler daha çok satıyor mu satıyor, daha başarılı mı başarılı bitti...

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
    Konu Sahibi

Tamam ver ama cevap verilecek bir şey yok.Kapalı kaynak kodlu sistemler daha çok satıyor mu satıyor, daha başarılı mı başarılı bitti...
başarılı olması görecelidir kardeşim bana göre Linux sistemler başarılıdır sana göre kapalı kaynaklar

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

başarılı olması görecelidir kardeşim bana göre Linux sistemler başarılıdır sana göre kapalı kaynaklar

Şimdi Android mi başarılı IOS mu sorusuna ya da şuanki durumuyla MeeGo mu başarılı IOS mu soruna cevabın Android ya da MeeGo mu olacak.Başarılı olması göreceli bir kavram değil.Sana uygun olup olmaması göreceli bir kavramdır...

• Beğen
Tepkiler: franzliszt
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Konu sahibi isteği üzere :locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt