Silinen Üye 94869
Kapalı Hesap
Sony Ericsson Xperia Pro İşlemcisini Overclockladım: 2 Ghz! (SS'li)
"Manyak mısın olum sen!" dediğinizi duyar gibiyim
Aslında manyak değilim, korkmuyorum o kadar 
Dili İngilizce bile olmayan (ne dil olduğunu çözemedim) bir site buldum. Orada linkleri kırılmamış dosyalar buldum. İçinde kernel dosyası da vardı. Şansım vardı ki bulduğum kernel telefonumla aynı sürüme ait sonu .58 ile biten Android 2.3.4 derleme sürümüydü
Hemen flaşladım ve SetCPU programını kurup overclockladım. Bir de görüntü aldım:
Dosyaları veren adam telefonu 1.7 Ghz'de kullanın demiş bende öyle yaptım, max 1.7'ye ayarladım min 122 Mhz'ye ayarladım. Böylece telefon kilitliyken fazla güç tüketmeyecek
##########################
Benchmark Testi:
Telefonu 2Ghz ile Quatrant Benchmark programıyla test ettim, işlemci testi sırasında telefon yeniden başladı. Ancak 1.9 Ghz'de telefon gayet stabil testleri bitirdi ve sonuç:
Peki overclock gerçekten faydalı olmuş mu? EVET! Nerden mi anladım? Çok kolay, bu konuya bakarsanız özellikle benim attığım mesajlara, o zaman gerçeği görürsünüz.
Önceden Android 2.3.4 üzerinde 1204 puanını görmüştüm. Şimdi ise 1715 puanını görüyorum. Bence gayet güzel overclock olmuş
Aslında manyak değilim, korkmuyorum o kadar 
Dili İngilizce bile olmayan (ne dil olduğunu çözemedim) bir site buldum. Orada linkleri kırılmamış dosyalar buldum. İçinde kernel dosyası da vardı. Şansım vardı ki bulduğum kernel telefonumla aynı sürüme ait sonu .58 ile biten Android 2.3.4 derleme sürümüydü
Hemen flaşladım ve SetCPU programını kurup overclockladım. Bir de görüntü aldım:Dosyaları veren adam telefonu 1.7 Ghz'de kullanın demiş bende öyle yaptım, max 1.7'ye ayarladım min 122 Mhz'ye ayarladım. Böylece telefon kilitliyken fazla güç tüketmeyecek

##########################
Benchmark Testi:
Telefonu 2Ghz ile Quatrant Benchmark programıyla test ettim, işlemci testi sırasında telefon yeniden başladı. Ancak 1.9 Ghz'de telefon gayet stabil testleri bitirdi ve sonuç:
Peki overclock gerçekten faydalı olmuş mu? EVET! Nerden mi anladım? Çok kolay, bu konuya bakarsanız özellikle benim attığım mesajlara, o zaman gerçeği görürsünüz.
Önceden Android 2.3.4 üzerinde 1204 puanını görmüştüm. Şimdi ise 1715 puanını görüyorum. Bence gayet güzel overclock olmuş