Sony Ericsson Xperia Pro İşlemcisini Overclockladım: 2 Ghz! (SS'li)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

-efşan

-efşan

Üye
Neden geçemesin yahu. Ben Desire Z'i kullanıyorum ıcs ile. 2.016 GHz işlemci ile.

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
Neden geçemesin yahu. Ben Desire Z'i kullanıyorum ıcs ile. 2.016 GHz işlemci ile.
Gpu kapalı olunca isterse 2 ghz olsun bir şey olmaz. Sony yaptığı güncellemede(ics) gpu'yu kapatmış. Furkan abinin başka konusunda yazılmıştı biraz gülünç bir durum olsada

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

ayakkabı kutusu üzerine monte edilmiş 12 cm pc fanı:ehe

Fotosunu vermiştin bir ara o galiba :)

Ics yukleyebilirsin artık :D

GPU kapatılmış, cpu zaten iyiydi ona :ehe Sonuç: Yüklemiyecem :hih: Ama Cyanogenmod 9 olabilir. O da ilerde.

Gpu kapalı olunca isterse 2 ghz olsun bir şey olmaz. Sony yaptığı güncellemede(ics) gpu'yu kapatmış. Furkan abinin başka konusunda yazılmıştı biraz gülünç bir durum olsada

İşte bu yüzden :)

_Unforgiven_

_Unforgiven_

Üye
"Manyak mısın olum sen!" dediğinizi duyar gibiyim :ehe Aslında manyak değilim, korkmuyorum o kadar :)

Dili İngilizce bile olmayan (ne dil olduğunu çözemedim) bir site buldum. Orada linkleri kırılmamış dosyalar buldum. İçinde kernel dosyası da vardı. Şansım vardı ki bulduğum kernel telefonumla aynı sürüme ait sonu .58 ile biten Android 2.3.4 derleme sürümüydü :) Hemen flaşladım ve SetCPU programını kurup overclockladım. Bir de görüntü aldım:

Dosyaları veren adam telefonu 1.7 Ghz'de kullanın demiş bende öyle yaptım, max 1.7'ye ayarladım min 122 Mhz'ye ayarladım. Böylece telefon kilitliyken fazla güç tüketmeyecek :)

##########################

Benchmark Testi:

Telefonu 2Ghz ile Quatrant Benchmark programıyla test ettim, işlemci testi sırasında telefon yeniden başladı. Ancak 1.9 Ghz'de telefon gayet stabil testleri bitirdi ve sonuç:

Peki overclock gerçekten faydalı olmuş mu? EVET! Nerden mi anladım? Çok kolay, bu konuya bakarsanız özellikle benim attığım mesajlara, o zaman gerçeği görürsünüz.

Önceden Android 2.3.4 üzerinde 1204 puanını görmüştüm. Şimdi ise 1715 puanını görüyorum. Bence gayet güzel overclock olmuş :)

bukadar overclocklamışken telefonun üstünde bi yumurta kırıp yiyeydin :D

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
Acaba ben one xime 3bin falanmı yapsam xD

ismail

ismail

Üye
ya bu konuyu kapatsanız overclocku avarlok diye okuyon ulan telefonada mı ovarlok yapılıyo diye düşünüyom

PriZm

PriZm

Üye
yeni skor 1.1 ghz overclock:ehe

Edit: biraz sonra Cyanogen Mod 10'a geçeceğim birde onda deneyeyim bakalım sonuç ne olacak :D

Uchiha Sasukee

Uchiha Sasukee

Üye
Aynen

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
TheMadness

TheMadness

Üye
Ovırklok diye okunur :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...