Şu an N9 almak mantıklı bir kararmı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
    Konu Sahibi
Şu an N9 almak mantıklı bir kararmı?
Merhaba arkadaşlar. N9 almak ıstiyorum ama ne kadar mantıklı bir karar olur bilmiyorum. Sonuçta ne adam gibi destek alıcak ne de 2. Bi meego lu telefon gelecek. Ben çok oyun oynamam bu dert değil. Ama opera nimbuzz skype msn gbi programlar da olmalı. Çok fazla internete girerim ayda 2gb harcyorum telden internet performansı da önemli benim için tabi

Sırf arayuzu ve kullanımı + sıradışı tasarımı için n9 almak istiyorum. Mantıklı bir karar sizce?

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
bence mantıklı. Oyun derdim olmasa ben de alırdım

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
    Konu Sahibi
wala bende şuan c7 var yaklaşık 1 yıldır aynı oyunlar hafıza kartımda sis halinde bekliyor. Belki oynarım diye olece duruyor. Yani oyun dert değil 1 tane olmasa yine problem deil. Sadece internet, video, muzik, bazen film izleme, ve msn facebook gbi şeyler. Başka bişey yapmam telde.

projectmaximo

projectmaximo

Üye
ben de birebir aynı durumdayım. şu an n8 kullanıyorum. sırf arayüz ve tasarımı için n9 almayı düşünüyorum ama şu an alamam yaz geçtikten sonra alabilirim. oyun oynamayı pek sevmem. şu an telefonumda bir tek asphalt 6 hd kurulu ama onu da çok nadir oynuyorum. telefonla yaptığım şeyler nerdeyse seninkiyle aynı.

n9 almayı çok istiyorum ama bi yandan da düşünüyorum acaba o kadar para vermeye değer mi bu saatten sonra diye. diğer arkadaşlar da yorum yapsınlar bakalım. ben şimdilik aşmak istüyorum ve kimse beni vazgeçirmezse alıcam 3 ay sonra.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
ben de birebir aynı durumdayım. şu an n8 kullanıyorum. sırf arayüz ve tasarımı için n9 almayı düşünüyorum ama şu an alamam yaz geçtikten sonra alabilirim. oyun oynamayı pek sevmem. şu an telefonumda bir tek asphalt 6 hd kurulu ama onu da çok nadir oynuyorum. telefonla yaptığım şeyler nerdeyse seninkiyle aynı.

n9 almayı çok istiyorum ama bi yandan da düşünüyorum acaba o kadar para vermeye değer mi bu saatten sonra diye. diğer arkadaşlar da yorum yapsınlar bakalım. ben şimdilik aşmak istüyorum ve kimse beni vazgeçirmezse alıcam 3 ay sonra.

Al yani iyi edersin.Muhtemelen zamanla değer kaybeder.Ama parasını bence hak eder.

projectmaximo

projectmaximo

Üye
Al yani iyi edersin.Muhtemelen zamanla değer kaybeder.Ama parasını bence hak eder.

zamanla değer kaybetmesi önemli çünkü telefon satmayı sevmem de, mesela o telefonu aldıktan sonra bi 2 sene daha yeni telefon alamicam, o kadar zengin değilim sonuçta. beni en bi buçuk iki yıl idare etmesi lazım. şu an her türlü idare eder; ama teknoloji çok hızlı ilerliyor öyle bir teknoloji çıkar ki ona erişmek için içim gider diye korkuyorum:)

neyse ya n9 almazsam da içimde kalır alayım en iyisi:)

pRime.

pRime.

Üye
alacaklara önceden söyleyelim de sonra burada başımızın etini yemesinler.

işletim sisteminin kullanılmaması nedeniyle cihaza gelen oyun ve uygulamalar çok kısıtlı. öyle habertürk, fifa bilmem ne uygulaması kurayım diyemezsiniz ancak çok kullanışlı uygulamalar ve eğlenceli oyunlar mevcut.

internet hızı çok başarılı, opera ve firefox gibi alternatifler de mevcut. firefox flash player destekliyor.

cihazın kendisi çok hızlı ve stabil. geçenlerde bir n9 ile özellikle multitask'i denedim, menüdeki tüm uygulamaları açtım ve gerçekten cihaz bana mısın demiyor. 1ghz işlemcinin hakkını veren bir telefon ve kesinlikle akıcı çalışıyor, internet tarayıcısı da buna dahil.

fotoğraf kalitesi ve çekim hızı çok iyi ancak n8 kullananlar n8 performansı beklemesin.

video kaydı çok başarılı özellikle makro videolarda başarılı buldum.

nokia kendi yaptığı yazılımları eksik bırakmayı sevdiği için rahatsız edici olmayan bir takım hatalar ve eksiklikler bulabilirsiniz. mesela cihazda radyo donanımı olmasına rağmen radyo uygulaması yok. mağazadan radyo uygulamasını kurabilirsiniz.

sataer

Üye
ben de alabilirim belki n9 bakalım

- - - Eklendi - - -

nitdroid hala geliştiriliyor mu n9 un geliştirilme özgürlüğü beni cezbediyor mobil platformlar için yazılımlar yapmak istiyorum bu işe n9 la başlamak en mantıklısı sanırım

pRime.

pRime.

Üye
ben de alabilirim belki n9 bakalım

- - - Eklendi - - -

nitdroid hala geliştiriliyor mu n9 un geliştirilme özgürlüğü beni cezbediyor mobil platformlar için yazılımlar yapmak istiyorum bu işe n9 la başlamak en mantıklısı sanırım

evet nitdroid geliştiriliyor. n9 ile başlayacaksanız qt öğrenmek en iyisi olur.

sataer

Üye
aynen hoşuma gitti keşke geliştirilseydi daha fazla n9 aslında işlemci biraz daha yükselseydi 2.nesil s3 lerdeki gibi 1.3 falan olsa daha iyi olurdu.

pRime.

pRime.

Üye
aynen hoşuma gitti keşke geliştirilseydi daha fazla n9 aslında işlemci biraz daha yükselseydi 2.nesil s3 lerdeki gibi 1.3 falan olsa daha iyi olurdu.
overclock yapabilirsiniz.

sataer

Üye
alırsam bana yardımcı olacak insanlar görmek güzel.. Son bi soru sonra başınızı şişirmiyicem kaç Ghz e kadar oc yapabiliriz.

pRime.

pRime.

Üye
alırsam bana yardımcı olacak insanlar görmek güzel.. Son bi soru sonra başınızı şişirmiyicem kaç Ghz e kadar oc yapabiliriz.

sanırım 1300'e kadar. daha fazlası da olur ancak cihazın stabilliğinin ve donanımın zarar görmemesi açısından bunu kısıtlamışlar.

sataer

Üye
teşekkür ederim. 1.3 yeterli olur zaten meego harika 1 gb ramde var ben android sevmem sadece fps oyunlar için kullanırım

- - - Eklendi - - -

teşekkür ederim. 1.3 yeterli olur zaten meego harika 1 gb ramde var ben android sevmem sadece fps oyunlar için kullanırım

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
    Konu Sahibi
aslında doğru soylüyorsunuz. Hem dendiği gbi n9 tam anlamıyla geliştirmeye açık. Androıd yükleniyorsa bence wp da yüklenir. Hatta wp o kadar stabil olurki orjinal lumialar kadar bence. Tek eksiği geri, home ve arama tuşu dur o da belledeki gibi bi bar a oturtulur yanı. Evet karar verdim 2 aya kadar alıcam. Hem pc alıcam hem n9 o yüzden fazla kasılmamak için 3 ay snra da alabilirim.
Teşekkür ederim yardimlarınız ve yorumlarınız için.

- - - Eklendi - - -

bu arada 2 el n9 kimde var? Sıfır almazsam cok arayacam :)

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
dawid

dawid

Üye
bence en iyisi n9 kesinlikle a derim androidde olan hersey var dahada fazlasi teknik ozellikler desen hepsiyle baseder eywallah

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
    Konu Sahibi
Ya ben döneklik yapmış gibi hıssedecem ama lumia 800 de karar kıldım. Hem önü açık bi platform hem de çok seri bi sistem. Ucuz donanım ile gayet hızlı bi sistem gerçekten o yüzden sadece tasarım için meego almak mantıksız geldi birden. Sonuçta aynı tasarım lumiada da var. En azından en hızlı web tarayıcı var. Birde dosya yönetici ayarlarsak tamam.:)

kararım lumia 800

barbin3900

barbin3900

Üye
Ya ben döneklik yapmış gibi hıssedecem ama lumia 800 de karar kıldım. Hem önü açık bi platform hem de çok seri bi sistem. Ucuz donanım ile gayet hızlı bi sistem gerçekten o yüzden sadece tasarım için meego almak mantıksız geldi birden. Sonuçta aynı tasarım lumiada da var. En azından en hızlı web tarayıcı var. Birde dosya yönetici ayarlarsak tamam.:)

kararım lumia 800
:alkisdoğru seçim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...