Samsung D900i ye Bluetoohtla program yükleme. Resimli anlatım...

Sponsorlu Bağlantılar

goblinhunter

goblinhunter

Üye
    Konu Sahibi
Samsung D900i ye Bluetoohtla program yükleme. Resimli anlatım...
Arkadaşlar ben de D900i kullanıyorum. Jar,jad uzantılı programları kurabiliyorum. Tabi hepsi olmuyor ama hiç yoktan iyidir.

Ben size Bluetoohtla nasıl yapacağınızı anlatayım. İşlem 5 ( beş ) dakika bile sürmüyor.

Gerekli Programlar :
1) bunu kuracaz. :oke:
2) bunu kurmaya gerek yok. Zaten kurulu. :oke:

Hazırlık:
1) Bluetooht etkinleştirip, görünürlüğünü açıyoruz.
2) Softick Programımızı hatalara bakmaksızın yüklüyoruz.
Hata diyorum çünkü bu aslında bir palm programı palm dosyasını istiyor o kadar önemli de değil.

Yükleme işleminde, USB Share mode kısmına geldiğinizde, exclusive mode seçeneğini seçin.

Kurulum bittikten sonra saatin yanında Softick programının simgesi çıkar sağ tıklayıp şifreyi yazın. Programı kurduk şifreyi girdik. Sağ tıklayıp programı kapatıyoruz.

* Softick için - number: 380A-017K-2EJF-2SEF

3)Telefonunuzda, Uygulamalar -> Java Dünyası -> Şebeke Ayarları'na gidip telefon ayarlarını aşağıdaki gibi yapıyoruz.

APN : Internet
Oturum kimliği: Boş
Şifre : Boş
Proxy : Devre dışı bırak

şeklinde ayarlayıp kaydet de.
Telefonun Bluetuhoothunu aç.

Denemek için Samsung PC Studio 3 ü çalıştırıp. Telefonu bilgisayara bağla. Birbirini görüyorsa Samsung PC Studio 3 programını kapat. Saatin yanında simgesi duruyorsa onuda kaldırın.

Bluethooth Yükleme Ayarları:

Softick PPP programını çalıştırın. Telefona bağlantı isteği gelecek kabul edin. Saatin yanında simge çıkacak mausu üzerine tuttuğunuz da
“no devices connected PPP is disable” yazması gerekiyor. Bluethootun Port numarasını da kontrol edip Softick PPP programından aynısını işaretleyin. Saatin yanındaki Softick PPP programının simgesine sağ tıklayın. Settingsi seçin oradan da Bluethooth/- sekmesine tıklayın. Örneğin Com4 gibi sizde farklı çıkabilir. Önemli olan bluethooth modemi görmek. Tamam deyip onaylayın.

Tekrar sağ tıklayın. Active yapın. softick ppp sizden usbport.dll dosyasını bulmanızı isteyecektir ... cancel (çıkış) butonuna tıklayın kapansın.

Hemen telefona bağlantı isteği gelecektir. Kabul edin.

Ayarı yaptık saatin yanındaki Softick PPP simgesi üzerine geldiğinizde
“1 device(s) connected PPP is enabled” yazması lazım. Eğer yazmıyorsa bağlanmadı demektir. Bağlantıyı sağladıktan sonra devam ediyoruz. En zor işi yapmış olduk.
Telefondan *#52828378# kodunu girin ve ota type settings menusunden ****** ota seçin ...

Daha sonra pc de hazırda bulunan java uploader programını çalıştırın ve telefona yüklemek istediğiniz uygulamayı seçin
Burada dikkat edilmesi gereken şey jad ve jar uzantılı dosyaların aynı klasör içerisinde olması gerektiğidir ...

İşlem tamamen bitene kadar Java Uploader programını kapatmayın...

Az önce telefondan *#52828378# kodunu girip ota type settings menusunden ****** ota seçmiştik. Şimdi bulunduğumuz menüde ise ****** test seçeneğinin oradaki menülerden PPP UP Menüsüne gelin ordan BlueTooth seçin.

****** Test menüsüne geri döndüğünde ****** yükleme yi seçin.
Yükleme başlayacaktır.

UYARI : Bazı cihazlarda oluyormuş bende olmadı. Olma sebebide işlem sırasında ki hata yada uygulamadaki hatadır.

Kod:
Bir kaç saniye icinde telefon resetlenecektir. Telefonun açılmasını bekleyin Bu aşamadan sonra Softick programını kapatin ve bluetooth ayarlarından connect yazan yerin altındaki disconnect diyip tekrar connect yapın ( Telefon resetlenince otomotik olarak disconnect olabilir ozaman direk connect yapın) (DİKKAT! Kesinlikle java Uploader programını kapatmayın)
Kod:
[COLOR=black]Softick ile yeninde baglanin. *#52828378# kodunu girin ordan ****** Test --> - yükleme diyin java uygulamanın yüklendiğini görüceksiniz [/COLOR]

Yüklendikten sonra yüklediğiniz uygulama açılıyor zaten. Telefonu kapatıp tekrar açın. *#52828378# kodunu girin Ota type settingi GPRS yapın bu kadar...
Eğer ayarı değiştirmezseniz Bloethoothla bağlantı kuramazsınız.

Not : Resimler bu siteden alıntıdır. Exalans'a Teşekkürler :oke:

goblinhunter

goblinhunter

Üye
    Konu Sahibi
Bu kod D 900i içindir. D 900lerde çalışmıyor. :(

abdullah1222

Üye
kardes sen yapabildin mi

goblinhunter

goblinhunter

Üye
    Konu Sahibi
kardes sen yapabildin mi

Evet arkadaşım. Ben yaptım. Çalışıyor. Telefonun desteklediği bir uygulama olduğu zaman hiç bir sorun çıkmıyor.
Eğer telefonun RESETlenirse yani kapanıp pin kodu sormadan açılırsa;
1 - Yaa işlem sırasında hata yapmışsındır.
2 - Yaaa daaa en büyük ihtimal TELEFON UYGULAMAYI DESTEKLEMİYOR... :( demektir.

denjz

Üye
baba senin yaptıklarını ben yapamadım eğer resimli anlatım yaparsan daha iyi yardımcı olacaksın bizlere çalışmalarını bekliyorum şimdiden teşk.

goblinhunter

goblinhunter

Üye
    Konu Sahibi
Tamamdır. Konu "Resimli, Anlatımlı" olarak değiştirilmiştir. :oke:

furkan38

Üye
Kardes d 600 de java ayarlarina girmiyor oyun olmadigindan.Baglanti var pc ve Telefon arasinda.Biraz bizim anlayacagimiz sekilde anlatirsan memnun olurum.

goblinhunter

goblinhunter

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım. Konu başlığında yazıyor ; Samsung D900i ye Bluetoohtla program yükleme.
D 600 lerde çalışmaması çok doğal. Çünkü D9OO lerde bile kod farklı.

cc53

Üye
konu başlığında yazıyomuş sallama bee ne yazıyo palm işletim sistemine ait bi softick programıyla yani senin sisteminle çalışmıcak ve sen hatalara bakma geç yok böyle yok şöyle sen bu güne kadar hangi prog. hata veripte çalıştını gördün sallamayın bilgi bilgi diyosunuz kopyala yapıştır yapıp milleti kekliyosunuz vaktini çalıyounuz sinirlenmesine sebep oluyosunuz kim yüklemiş bu şekilde oyun yükleyen gelsin yanıma pcmi camdan atıcam aşağa sallama ve bilmediğiniz konularda konuşmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

atacan06

Üye
Kardeş bu softick benzer başka bi program yokmu bunun sınırLı gün kuLanımı var ve format atmakLa uğraşmak istemiyorum...Ne yapmak Lazım başka bi biLgisi oLan varsa cvp Lasın Lütfen..

atacan06

Üye
cc53 Kardeş ben yükledim sen pcyi camdan aşağıya atmada bana paketLe yoLLa ben Kargo parasını öderim uyuss inanmıyor ve yapamıyorsan miLLetin söyLedikLerini karaLama....

16donjuan16

Üye
arkadaşlar ben bir tane CEPINFO denilen program yükledim gayet güzel çalışıyor. ama sonra başka program yüklemedi. softick ten başka bi program varmı alternatif [email protected]

karargah

Üye
kardesim sagolda cok akrısık be

goblinhunter

goblinhunter

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar daha önce bakamadım konuya ama önemli değil. Şimdi yazıyorum.

Program palm için de olsa burada çalışıyor. Ben daha önce 2 tane sözlük programı, 3 tanede oyun yükledim telefonuma. Uygulama çalışıyor.

konu başlığında yazıyomuş sallama bee ne yazıyo palm işletim sistemine ait bi softick programıyla yani senin sisteminle çalışmıcak ve sen hatalara bakma geç yok böyle yok şöyle sen bu güne kadar hangi prog. hata veripte çalıştını gördün sallamayın bilgi bilgi diyosunuz kopyala yapıştır yapıp milleti kekliyosunuz vaktini çalıyounuz sinirlenmesine sebep oluyosunuz kim yüklemiş bu şekilde oyun yükleyen gelsin yanıma pcmi camdan atıcam aşağa sallama ve bilmediğiniz konularda konuşmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Softick programı olmadan bunu yapabilirsiniz. Bluetooht ayarlarını değiştirerek yapabilirsiniz. Ben denemedim. Ama sizler için bulup foruma eklicem. En kısa zamanda.

Kardeş bu softick benzer başka bi program yokmu bunun sınırLı gün kuLanımı var ve format atmakLa uğraşmak istemiyorum...Ne yapmak Lazım başka bi biLgisi oLan varsa cvp Lasın Lütfen..

arkadaşlar ben bir tane CEPINFO denilen program yükledim gayet güzel çalışıyor. ama sonra başka program yüklemedi. softick ten başka bi program varmı alternatif

Anlatımın karışık olduğu konusuna katılmıyorum. Gayet açık ve net bir şekilde anlatmaya çalıştım. Ama illada bana karışık geliyor, ben yapamıyorum diyen arkadaş varsa anlatım sırasına uygun olarak bir kez daha denesin. Nerede takılıyorsa yazsın.

kardesim sagolda cok akrısık be

Kendinize iyi bakın...

goblinhunter

goblinhunter

Üye
    Konu Sahibi
Evet arkadaşlar. Softick programı olmadan seri bağlantı kurma işlemi için anlatım eklenmiştir.
Buyrun...

Saygılar...

orhan900i

Üye
mig 33 programını yükleyemedim kardesler aynı şeyleri yaptım herşey dedğinizi gibi ama olmadı.

goblinhunter

goblinhunter

Üye
    Konu Sahibi
mig 33 programını yükleyemedim kardesler aynı şeyleri yaptım herşey dedğinizi gibi ama olmadı.

Arkadaşım. En basit ve sorunsuz çalışan uygulama Mig33tür. Bu şekilde uğraşmana da gerek yok.

Senin sorunun şu şekilde çözülüyor:
wap.mig33.com adresine giriyorsun. Ordan D serisi için bir program seçiyorsun. Telefonuna indirdikten sonra kuruyorsun. Hattın AVEA ise yaklaşık saatte 1 kontöre kullanıyorsun.

Senin yaptığın yöntemlede olur. Ancak D9OOi ye uyan programı indirmemiş olabilirsin. En kısa ve kestirme yol waptan yapmaktır.

erhanto

Üye
kardeşim şu işi doğru anlatacak biri yokmu söylenenleri harfiyen yerine getirdim olmadı aksine tlf. daki kendi oyunlarım bile tam ekrandan yarım ekrana düştü... lütfen şu işi bilenler yazsın.........

anyy_ra

Üye
evet aynı sorun benim de basım da artık bunca ugrastan sonra yapa madı isem kendim den değil bunu anlatanlardan şüphe ediyorum.

knighttt

Üye
şifreyi kabl etmio baba yawwww :agla

Takipçi Satın Al

Üst Alt