iphone 5 çıkıncaya kadar iphone 4 32 gb 1350 tlye almak mantıklı mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
    Konu Sahibi
iphone 5 çıkıncaya kadar iphone 4 32 gb 1350 tlye almak mantıklı mı ?
sony xperia s talihsizliğimden sonra tekrar xperia s almak istemedim htc one x kullanıcı şikayetleri bu telefondan da soğuttu beni samsung galaxy s3 kasa olarak tercihim olmayınca iphone 5 e yönelmeye karr verdim ama ilk çıktığındaki yine dudak uçuklatacak fiyatı biraz daha sabretmem gerektiğini gösteriyor :) ve en azından uygulama oyun sıkıntısı yaşamayacağım bir telefonla 8-9 ay idare etmek istiyorum

garantisi yaklaşık 16 ay devam eden genpalı iphone 32 gb modelini 1350 tlye bir yakınımdan almayı düşünüyorum telefonda bir sıkıntı yoksa çizik vs.. almak mantıklımı ne diyorsunuz ?

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
paran çoksa mantığa gerek yok şimdilik al i4 cebinde dursun i5 çıkınca alırsın ama iphonedan iphona geçmek çok büyük değişiklik olmaz

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ama 4 ten 5 e gecmek bence cok degisiklik getirir.

franzliszt

franzliszt

Üye
iphohe 4 sonuçta 4s in tüm getirilerine ios5 le sahip bir cihaz bence hayli hayli götürür.

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
    Konu Sahibi
açıkcası iphone 4s in 16 gb lık modeli bana yetmiyor 32 gb lık modelinede fazla para vermek istemiyorum iphone 4 ün 32 gblık olması artı faturalı garantili olması telefonu satacağım zaman herhangi bir kusur olmazsa çokta aşşağı bir fiyata gitmeyeceği için bunu düşündüm çünkü iphonedne başka hangi telefonu alırsan al satarken yarı fiyatına falan gidiyor

---------- Eklendi @ 11:35:15 ---------- Yazıldı @ 11:30:05 ----------

paran çoksa mantığa gerek yok şimdilik al i4 cebinde dursun i5 çıkınca alırsın ama iphonedan iphona geçmek çok büyük değişiklik olmaz

iphoneden sonra androidli bir cihaz kullanmak farklı olsada açıkcası sağlamlığı göremedim yine aynı sağlamlıkta daha büyük ekran ve daha iyi bir kamera ile gelmesi bile bana yetecekken artı çok daha iyi bir işlemci seti ile geleceğide cabası bence bu bile yeter iphone 5 i beklemeye consept modeller gibi uçuk özelliklerine gerek yok

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
iPhone çok iyi cihaz ama bana hiç sıcak gelmiyor

teknoloq

Üye
iyi olur ama bak internette 1300 e 4s yurtdışı 1yıl garantili sıfır var ve simkilitsiz

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
    Konu Sahibi
o 1 yıl garanti hikaye herhangi, bir kusuru olduğunda türkiyede yaptıramıyosn ab ülkelerinde geçerli bir garanti artı satarken de Türkiye garantisi olmayan cihazlar daha düşük rakamlara satılıyor

1300 tlye 16 gblık modeli üstelik pasaport kaydı bile yok

bana 16 gb yetmiyo bile :)

HanKaĞaN

Üye
Hocam garantili almak istemenin sebebi sadece satarken zarar etmemekse bu mantıklı değil. Zira sen 16 GB bana yetmiyor diyorsun. Bu senin çok uygulama yüklediğin, dolayısıyla aktif bir kullanıcı olduğun anlamına geliyor. Bundan ötürü eğer garantili iPhone alırsan JailBreak yapamazsın. JB yaparsan garanti dışı kalır cihaz. Seni bilemem ama JB yapılmamış bir iPhone, aktif bir kullanıcıya gelmez. Bu yüzden garantiye fazla takılma bence. Garantili telefon kullanacağım derken kısıtlamalara boğma kendini...

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
    Konu Sahibi
son 5 ayda iki telefon alım satımından yaklaşık 1000 tl zararım olduğu için sanırım böyle düşünmeyi hak ediyorum :) evet 16 gb yetmiyo sürekli oyun uygulama yüklüyorum ama zaten apple storede ücretsiz olarak bile sayısız oyun ve uygulama var arada bazı oyunlarıda paralı yüklerim bu çok sorun olmaz benim için jb falan hiç işime gelmiyor özellikle iphone garantili ise peynir ekmek gibi satılıyor bulunduğum yerde spot her dükkanda olduğu için kimse umursamıyo spotu bir süre sıkı kullanıp satacağım çünkü

artı garantili iphonenin kısıtlanıyor diye eleştirilen yanları beni çok rahatsız etmiyor itunesi kullanmayıda seviyorum varsın olsun başka telefonlarla veri alışverişi yapmayayım bu benm için hiç önemli değil :)

HanKaĞaN

Üye
son 5 ayda iki telefon alım satımından yaklaşık 1000 tl zararım olduğu için sanırım böyle düşünmeyi hak ediyorum :) evet 16 gb yetmiyo sürekli oyun uygulama yüklüyorum ama zaten apple storede ücretsiz olarak bile sayısız oyun ve uygulama var arada bazı oyunlarıda paralı yüklerim bu çok sorun olmaz benim için jb falan hiç işime gelmiyor özellikle iphone garantili ise peynir ekmek gibi satılıyor bulunduğum yerde spot her dükkanda olduğu için kimse umursamıyo spotu bir süre sıkı kullanıp satacağım çünkü

artı garantili iphonenin kısıtlanıyor diye eleştirilen yanları beni çok rahatsız etmiyor itunesi kullanmayıda seviyorum varsın olsun başka telefonlarla veri alışverişi yapmayayım bu benm için hiç önemli değil :)

Aldığın telefonlar neydi bilmiyorum ama, zarar edip etmemen senin telefonun çıkış tarihinden ne kadar süre sonra aldığına ve ne kadar uzun vadede kullandığına bağlı. Zira iPhone 4S ilk ABD'de ilk çıktığında, Türkiye'de yoktu. ABD, Kanada ve Singapur gibi ülkelerden kaçak getirip satan tüccarlar neredeyse 2.300 liraya 16 GB'lık beyaz iPhone 4S satıyorlardı. Aradan birkaç ay geçti, dünyaya yayıldı, Türkiye'de satışa sunuldu ve kaçakları 1.300 liraya kadar düştü. Garantili olan iP 4S 16 GB şuan 1.950 lira. Gerisini sen düşün...

Geçtiğimiz günlerde çıkan Samsung Galaxy S III içinde aynı şey geçerli. Önsipariş 2.300 lira civarı. Ama birkaç ay içinde 2.000 liranın altına düşeceğine yemin edebilirim. Aynı şeyi Galaxy S II'de de gördük çünkü...

Yani demek istediğim; çok popüler olan ve çıkışının dört gözle beklendiği bir telefonu, çıkar çıkmaz uçuk fiyatlara almaktansa, aradan 1-2 ayın geçmesini bekleyip, daha ucuza almak daha mantıklı. Bu sayede satarken edilen zarar da en aza indirilmiş oluyor.

Senin konuna gelirsek hocam; garantisiz iPhone'ların kendine has bir 2. el pazarı var. Garantili de alsan sattığında yine garantisiz olanlara göre aynı oranda kâr veya zarar edersin. Ha sen JB benim için problem değil, parasını verir indiririm uygulamaları diyorsan, paran da varsa garantili al tabii. Çünkü mutlaka bir artısını görürsün zaten.

iPhone 5'i bekleyip beklememe kararsızlığına gelirsek; biliyorsun 4S'in tanıtıldığı gün herkes 5'in tanıtılmasını bekliyordu. Sonra Haziran ayında çıkacak dendi, 1-2 aydır herkes sonbaharda çıkacak diyor. Bugün okudum iPhone 5'in ekran üretimine başlandığı iddiaları vardı. Bence ne zaman çıkacağı hiç belli olmaz. Sen sonbahara kadar beklebilirim diyorsan bekle. Galaxy S III çıktığı için, iPhone 5'in sonbaharda çıkması muhtemel...

(Yazım biraz uzun ve sıkıcı olduysa affola. :) )

WebStyle

WebStyle

Üye
1350 TL'nin üstüne 250 ya da en fazla 300 TL daha koyup g.g ya da sanalpazar üzerinden 4S almanız daha mantıklı olur..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt