Sony Xperia S Sorunlar-Yardım Lütfen

Sponsorlu Bağlantılar

Arai

Arai

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia S Sorunlar-Yardım Lütfen
Selam Arkadaşlar,
Cumartesi günü Ankara Kentparktaki Turkcell bayisinden Sony Xperia S aldım. Aslında teknosadan alacaktım fakat ankarada 3 tane kalmış onlarda teşhir ürünü diye almadım. Şans eseri turkcell bayisinde gördüm oradan aldım kapalı kutu. Aldıktan sonra bayide telefonu açıp kartı ona göre kesip kurulumu felan yaptılar. Fakat bazı sorunlar var telefonda. Herkesdemi var bu sorunlar yoksa benim şanssızlığım mı bilmiyorum. Telefondaki sorunlar şu şekilde

1- Ekranın Sol üst köşesinde (bildirim çubuğunun orada) 45 derecelik açıyla aşağı doğru giden 1-2 cm uzunluğunda sadece yan tutup baktığın zaman görülen beyaz bi iz gibi birşey var.
2- Kulaklığı dibine kadar iyice bastırınca radyo çalışıyor ve kulaklıktan konuşurken yada radyo açıkken kulaklık milim kıpırdasa radyo kapanıyor yada karşıdakine sesim gitmiyor.
3- Kulaklıkla müzik dinlerken yada film izlerken son sesde bile okadar az geliyor ki ses, ben bangır bangır müzik dinlemeyi seven birisi olarak açtığım şarkıları türk sanat müziği gibi mıymıy dinlemekten ne dinlediğimide anlayamıyorum.

Şimdi sorularım şunlar,
1. de bahsettiğim şu ekrandaki çizgi olayını ben ilk aldığım günde görmüştüm fakat ekran koruma jelatininde ki bir iz sanmıştım bilirsiniz onlarda olur öyle izler. fakat dün jelatinin orasını kaldırıp baktım iz ekrandaymış. ve kesinlikle alırkende vardı bu iz. ben sonradan yapmadım yani. şimdi ben bu telefonu aldığım yere götürürsem direk cihaz değişimi isteyebilirmiyim yoksa servise mi gönderilecek illaki telefon. 1650 tl verip aldığım telefonu 1-2 gün içinde geri servise gönderilmesi açıkcası sinir bozucu. Direk değişim istemek benim hakkım. fakat doğal olarak aldığım yerinde servise gönderilmesini istemek hakkı. çünkü adamlar bilemez ben alırken varmıydı yokmuydu.

sizce bu anlattığım durumda ne yapmalıyım? yada nasıl bi süreç beni bekliyor. Şimdi götürdüğüm zaman ne olacak açıkcası pek bilgim yok bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Not: Biraz uzun anlattım kusura bakmayın okursanız sevinirim :d:

Arai

Arai

Üye
    Konu Sahibi
40 görüntüleme , 0 cevap var.
okumayamı üşeniyor millet acaba :D

---------- Eklendi @ 16:19:40 ---------- Yazıldı @ 14:30:19 ----------

arkadaşlar hiçmi telefoncu yok aramızda :S

mc_shekil

mc_shekil

Üye
bence hiç bekletmeden götür aldığın yere durumu izah et kesinlikle yardımcı olurlar sonuçta garantili cihaz..su kulaklıktaki ses olayı benide tatmin etmedi kulaklıkları iyice kulağının içine sokman lazımki iyi bi ses alabilesin benim eski x10da bile daha iyi kulaklık sesi vardı...birde senin kulaklık girişindede sorun var sanırım bende hiç oynatınca kesilme falan olmuyor

KayraBey

KayraBey

Üye
Zaman kaybetmeden geri götür.Yardımcı olurlar inşallah.

hotlock

hotlock

Üye
Aldığın yere götür ve birazda atarlı davran servise faln gitmesini istemiyorum de. Ya birebir değiştr yada paranı al bnce en mantklısı paranı al farklı bir cıhaz al mesela one x i öneririm..

---------- Eklendi @ 19:02:09 ---------- Yazıldı @ 18:59:53 ----------

Zaman kaybetmeden geri götür.Yardımcı olurlar inşallah.

inşallahı faln yok eşşek gibi almak zorundalar 1650 lira para veriyosn ve defolu cihaz satıolar !

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
hemen götür ve sakın servise verme daha alalı iki üç gün olduysa yenisiyle değiştirme hakkını kullan servisler türkiyede genelde ......lik yapıyorlar bu yüzden derdini anlatamazsan illaki tüketici hakları hakem heyetine yada tüketici hakları mahkemesine başvur sakın ekran tamiri yaptırma yazık

işte bende bu yüzden dün telefonumu sattım kvk tarzı garantili olmadığı için zararına elden çıkardım
bir aylık cihazda dediğin gibi enine çizgi iz şeklinde ve ekrann alt kısmı ile sol kısmında karanlık bir ortamda bakınca ışık saçılması gibi beyaz lekeler oluştu süper amoledlerdeki gibi ekran yanması bu telefonlarda da oluyor

kulaklık olayına gelince müzik playerindeki o kadar güzel ses efektlerine rağmen kulaklık cidden hikaye bende philips kulaklık almıştım öyle dinliyordum şarkıları gümbür gümbür :)

sony kendi adını taşıyan ilk modelinde bu fiyaskoyu yaşattı

Arai

Arai

Üye
    Konu Sahibi
aldığım mağazayı aradım. getirin cihazı faturasıyla birlikte bi arkadaşlar baksınlar, servise gideceksede biz ilgileniriz felan dediler. ben gittiğim zaman birebir değişim isteyeceğim. yoksa tamiri kabul etmediğimi söyleyeceğim. 1.650 tl verdim aldım üstelik anlaşmalı felanda değil yani direk satın aldım. neden tamir olsunki. gerekirse mahkemeye başvururum zaten yargıtayda çalışıyorum katip olarak. hiç çekinmem yani

klongs

klongs

Üye
aldığım mağazayı aradım. getirin cihazı faturasıyla birlikte bi arkadaşlar baksınlar, servise gideceksede biz ilgileniriz felan dediler. ben gittiğim zaman birebir değişim isteyeceğim. yoksa tamiri kabul etmediğimi söyleyeceğim. 1.650 tl verdim aldım üstelik anlaşmalı felanda değil yani direk satın aldım. neden tamir olsunki. gerekirse mahkemeye başvururum zaten yargıtayda çalışıyorum katip olarak. hiç çekinmem yani

başvur

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
tabikide çekinecek bir şey yok burda mağdur durumunda olan zaten sizsiniz ve haklı olanda tüketici hakları %99 sizi haklı bulacaktır

• Beğen
Tepkiler: hotlock
hotlock

hotlock

Üye
Sony türkiye resmi facebook sayfası : bide burdan yardım isteyin mutalaka iade alırlar.

mysterious_06

Üye
Arkadaşlar yaklaşık 1.5 ay önce aldım Xperia S i yalnız telefonda ısınma sorunu yüzünden ekranın alt kısmı ve alt kısmından sağ üst tarafından yukarıya doğru sarı leke oluşuyor görmek için oyun oynamanız yeterli bariz bir şekilde görünüyor zaten ve alt kısmı (şeffaf yeri tutan alt parça) oynuyor kısacası alıp alacağıma pişman oldum ilk partilerde mi oluyor sadece bilmiyorum ama canım fena halde sıkılmış durumda Android 4.0 güncellemesiyle bu ısınma sorunu çözülür mü? bir onun merakı içerisindeyim diğer yandan bütün sitelerin altını üstüne getirip yaptığım araştımada oluşan bu sarı lekenin fabrikasyon hatası olduğunu ve bi çok kişi bu yüzden mahkemeye kadar çıktığını bazı garanti yerleride direk telefon değişimi yaptığını yalnız yeni telefonda da bu sorunun tekrar gündeme geleceği korkusunu taşıyorum.. Dediğim gibi sadece şu 4.0 güncellemesini bekliyorum sonra direk garantiye verip yeni cihaz talebinde bulunacağım..

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
bu sarı ekran sorunu tam olarak nedir acaba ben bunu çok araştırdım ama detaylı bir açıklama yapılmamış nasıl anlayabiliriz bu sarı ekran olup olmadığını nasıl bir test ile çözebiliriz ?

mysterious_06

Üye
Şöyle bir örnek verebilirim NFS Shift oyununu yükle ve oynamaya başla telefon ısınsın sen devam et oynamaya sonra oyunu kapat beyaz bir ekran aç (sadece beyaz renkli resim) ve sonra incele telefonunu sarı lekeleri göreceksin..

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
bu sarı lekelerin olması demek bi sorun mudur peki bende ona göre geç kalmadan direk garantiyle muhatap olayım en iyisi ayrıca arkadaşım sana birşey soracağım benim telefonum 20 günlük bir cihaz çıkar çıkmaz almıştım diyebilirim.. kasasında sürtünmeden dolayı bazı yerlerde renk kayıpları olmuş gibi bide açma kapama tuşunun 2 cm yanında bi parlaklık var aldığım günden beri duruyor o. acaba servise söylesem kasa değişimi falan yaparlarmı ? bu bi sorunmudur yani

femtv

Üye
sarı leke önemli değil, siyah ölü pixel demek

dadaraz

dadaraz

Üye
Nazar değmesin diyeceğim, bahsettiğiniz problemlerin hiçbiri yok telefonumda, ayrıca ses kalitesi ve yüksekliğindende gayet memnunum... :good:

canaytekin

canaytekin

Üye
beyler bende de sarı leke sorunu olmadı ama telefon cok ısınınca hafif kasmaya baslıyor ve bazen reset atıyor ama su reset atma olayı ısınma sorunu olmadan da olabiliyor sizdede bu sorunlar yasanıyormu acaba birde bu sorunlar yazılımsal olabilirmi ıcs ile düzelebilirmi yorumlarınızı bekliyorum tesekkurler simdiden

mysterious_06

Üye
sarı lekeler fabrikasyon hatasından dolayı telefonun ısınma probleminden kaynaklı tabiki de garantiye goturulmeli.. o surtunme olayıda cihazı aldıgında varsa dogru garantiye derim zaten 20 gunluk 1 ay bile olmamıs direk cıhazın degisimini talep et..

---------- Eklendi @ 01:52:08 ---------- Yazıldı @ 01:49:22 ----------

reset atma durumu buyuk ıhtımal yazılımsaldır zaten 1 hafta 10 gun icinde ics gelecegi icin daha saglıklı dusunebilirsin garantiye verme konusunda..

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
reset atma sorunum hiç olmadı benimde çok şükür..sarı lekelerde yok arkadaşlar kaç kere denedim.. ölü pixeliminde olduğunu görmedim çok şükür Rabbime.. umarım sorunu olan arkadaşlarımızada yetkili servisler yardımcı olurlar

canaytekin

canaytekin

Üye
ics güncellemesi tam olarak ne zmn gelecek bi haber varmı acaba

Üst Alt