Flash Atmaktan Korkanlar - Bilmeyenler # Risksiz Telefonunuzu Sıfır Gibi Kullanın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
Flash Atmaktan Korkanlar - Bilmeyenler # Risksiz Telefonunuzu Sıfır Gibi Kullanın
Merhaba arkadaşlar.

Bugün çok merak ettiğim bir konunun üzerine gittim. Aslında ben hep merak ediyordum hard formattan sonra yazılımı yeniden yüklesek flash atmış olur muyuz diye. Biraz mantık açısından düşününce yaptım.

Şimdi şöyle düşündüm. Benim gibi flaş atmaktan korkanlar ve eline sıfır cihaz isteyenler ne yapmalı?
Arkadaşlar flaş atmış gibi sıfır kullanacaksınız. Karışık değil çok basit.

Başlıyoruz.
1-) Hafıza kartı biçimledirme: Menü > Dosyalar > Hafıza kartınızın üstüne basılı tutup biçimlendir diyoruz ve biçimlendiriyoruz.
2-) Hard format atıyoruz.
a) C6-01 İçin: Ses kısma tuşu , Menü tuşu, kamera tuşuna basılı tutarken Telefonu açma(kırmızı tuşa) basılı tutuyoruz. Nokia yazısı geliyor bi 5-7 saniye daha tutuyoruz ve çekiyoruz. Telefon açılıyor. Ayarları yapıyoruz (Nokia hesabı vs.).
RESİMLİ ANLATIM ( http://www.maxicep.com/symbian-3-ci...1-soft-format-ve-hard-format-atma-556424.html )
b) N8 İçin: ses kısma tuşu, Kamera, Menü, tuşuna basılı tutarken güç düğmesini basılı tutun nokia yazısı geliyor. 5 Saniye bekleyin ve tuşlardan ellerinizi çekin. Hesap ayarlarınızı yapın.
RESİMLİ ANLATIM ( http://www.maxicep.com/symbian-3-cihaz-destek/nokia-n8-reset-hard-format-422455.html )
c) Diğer telefonlar için Forumda arama yapabilirsiniz. İyi bir arama için Google aramasını kullanın. Örn: N8 hard format yazarak bulabilirsiniz.
3-) Nokia suite giriyoruz. Güncelleştirmelere geliyoruz. Telefon güncelleştirmesinin altında "en son xxx.xxx güncellenmesi yüklenmiş" yazacaktır. Ve >>" YENİDEN YÜKLE "<< yazması gerekir. (yazmıyorsa yenileye tıklayın) Yeniden yükleye basıp koşulları kabul edip, yazılımı yeniden yükleyin.

İşte bu kadar.
Cihazınız hazır iyi kullanımlar
:)

Zaten biliyorduk yazacak olan olursa lütfen yazmasın. Bilmeyenler faydalansın diye paylaşıyorum :tşk:

• Beğen
Tepkiler: bkurtulus ve OttomaN TigeR

ggokhan008

Üye
teşekkürler faydalı bi anlatım bunları bilmeyenler okadar çok ki n8 i ilk yazılımla kullanan var şu anda :D

Mayk29

Mayk29

Üye
Flash Atmaktan Korkmayınız:naughty:

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
Flash Atmaktan Korkmayınız:naughty:
Korkunuz! :)
Zor ve tehlikeli olduğu için korkabilirler. Telefona yazılım yeniden yükle diyince hata alsalar bile resmi bir programla yeniden yükle yapıyorlar. :)

catdog136

catdog136

Üye
Suite sorunlu olduğu için flash daha sağlıklı, yok usb takın yok usb çıkarın diye hata almazsınız.. Anlatım için teşekkürler :)

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Teşekkürler ama flashtan korkmamak lazım çünkü zaten Nokia'nın programıyla yapıyoruz doğru yapılırsa cihaza hiç bir şey olmaz .

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
Suite sorunlu olduğu için flash daha sağlıklı, yok usb takın yok usb çıkarın diye hata almazsınız.. Anlatım için teşekkürler :)

Phoneix de usb tak çıkarda veya dosya yolunda felan sıkıntı olabilir. Bunda herşeyi program yapıyor. Daha sağlıklı BENCEDE :)

---------- Eklendi @ 17:46:23 ---------- Yazıldı @ 17:46:00 ----------

Teşekkürler ama flashtan korkmamak lazım çünkü zaten Nokia'nın programıyla yapıyoruz doğru yapılırsa cihaza hiç bir şey olmaz .
Zaten bu anlattığımdan korkmamak lazım dedim bende hocam :tşk:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Teşekkürler kardeşim faydalı bilgi olmuş emeğine sağlık.:oke:

Dandanakan92

Dandanakan92

Üye
Telefonu Amerika'dan aldım ilk aldığımda 14.1 yüklettim telefoncuda Flash atmaktan korktuğum için Aralık 2011'e kadar 14.1 kullanmıştım ama artık alışkanlık yaptı her hafta her hafta flash atıyorum :D

---------- Eklendi @ 18:07:22 ---------- Yazıldı @ 18:05:26 ----------

Teşekkürler bu arada :)

TheMadness

TheMadness

Üye
flash sayılmaz bu. Update software sadece.

• Beğen
Tepkiler: Dandanakan92
TheMadness

TheMadness

Üye
Flashta sistem komple sıfırlanır.

---------- Eklendi @ 18:14:59 ---------- Yazıldı @ 18:14:08 ----------

hard format sıfırlar c: yi zaten. Ama z yi sıfırlayamazsınız

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
sıfırlanmaz var olanın üzerine yazar

TheMadness

TheMadness

Üye
aynen ;)

---------- Eklendi @ 18:17:42 ---------- Yazıldı @ 18:17:23 ----------

artıklar aynen kalır z de.

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
Flashta sistem komple sıfırlanır.

---------- Eklendi @ 18:14:59 ---------- Yazıldı @ 18:14:08 ----------

hard format sıfırlar c: yi zaten. Ama z yi sıfırlayamazsınız

Z hangisi oluyordu hocam. z ne işe yarıyodu yani.?
Hacki C ye atıyoduk. Z ile oynama yapmıyorduk diye biliyorum.

TheMadness

TheMadness

Üye
z üstüne yazma engellidir. Güncellemelerde yazar sadece.

---------- Eklendi @ 18:21:42 ---------- Yazıldı @ 18:20:58 ----------

z asıl sistem dosyalarının bulunduğu yerdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt