Akıllı Telefonlarda Veri Temizleme Yöntemleri

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Akıllı Telefonlarda Veri Temizleme Yöntemleri
Akıllı telefonların yaygınlaşması ile artık milyarlarca kişi farklı marka ve modelde akıllı telefon kullanmaya başladı. Telefonlar için geliştirilen yüz binlerce oyun ve uygulama olduğu için birçok kullanıcı cihazına çok sayıda oyun ve uygulama yüklüyor. Elbette cihazlarda fiyatına göre donanım özellikleri sunduğu için bazı noktalarda kullanıcılarına yetemiyor. Bu gibi durumlarda cihazlarda meydana gelen kasma veya donma sorunlarını çözebilmek için en basit yöntem olarak cihazı sıfırlamak akıllara geliyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Akıllı telefonlarda veri temizleme yaparak cihazınızda bulunan birçok gereksiz dosyayı silebilir ve bu sayede telefonunuzun daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Öncelikle akıllı telefonlarda veri temizleme işleminin sonucunda cihazınızda oluşacak herhangi bir veri kaybından maxicep.com sorumlu değildir.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Android telefonlarda veri temizleme işlemi için cihazınızın ayarlar menüsüne girerek yedekle & sıfırla menüsü altından telefonu sıfırlama seçeneğini kullanabilirsiniz. Burada dilerseniz hafızada bulunan fotoğraf ve videoları saklayarak telefonu fabrika ayarına döndürebilir yani sıfırlayabilirsiniz. Elbette sıfırlama işlemi yaparken her ihtimale karşı özel dosyalarınızın bir yedeğini almanızı tavsiye ediyoruz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Mümkün olduğunca cihazı sıfırlarken hafıza ile birlikte sıfırlayın. Bu sayede cihazın depolama alanı tamamen temizlenmiş olacaktır. Daha sonrasında özel dosyalarınızı geri cihaza atarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer cihazı açamıyorsanız ve sıfırlamanız gerekiyorsa bunun için Android telefonlarda yer alan Recovery menüsüne girmeniz gerekiyor. Her cihazda farklı şekillerle bu stock Recovery menüsüne erişme imkanı bulunuyor. Genellikle cihaz kapalıyken ses kısma + güç tuşlarına veya ses arttırma + güç tuşlarına basılı tutarak bu menüyü açabilirsiniz.

Bu menü üzerinden de wipe data / factory reset seçeneği ile cihazınızı tamamen sıfırlayabilirsiniz. Dileyen kullanıcılar ayarlar menüsünden uygulamalar menüsüne girerek burada cihazda en çok yer kaplayan uygulamanın verilerini temizleyebilir veya o uygulamayı cihazdan kaldırarak yeniden kurabilir. Bunun etkisi küçük olsa da cihazı tamamen sıfırlamak istemeyen kullanıcıların tercih edebileceği bir yol diyebiliriz.

Diğer taraftan iOS işletim sistemine sahip Apple cihazlarında veri temizleme işlemi yapabilmek için ayarlar menüsünden genel menüsüne girmeniz ve oradan sıfırla menüsü altından cihazı sıfırlamanız gerekiyor.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt