pentium d 945 3.40( lga 775) uygun anakart

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

crowxxxxx

Üye
    Konu Sahibi
pentium d 945 3.40( lga 775) uygun anakart
merhaba arkadaşlar elimde pentium d 945 3.40 (lga 775)işlemci var bu işlemciye uygun bi anakart almak istiyorum araştırma yaptım fiat açısından Asus P5G41T-M LX G41 / DDR3 1333 anakartı buldum birde 16 gb ram destekli olarak piyasada tek bulduğum anakartta Asus P5P43TD/USB3 DDR3 1600MHz bu anakartın kötü tarafı onboard ekran kartı yok fiatı çok pahalı ve ram uyumluluk sorunu olması. anakart için maksimum vericeğim para 200 tl .şunuda belirteyim pcyi oyun için toplycam para açısından bu elimdeki işlemciyi kullanmak zorundayım. oyun olarak örnek vermem gerekirse just cause 2 ,battlefield 3,tarzı oyunlar.ilk yazdığım anakartta ekran kartını yüksek tutup ramde 8 gb koydumu bu tarz oyunları kaldırabilirmi yoksa daha değişik anakart modelleri varmı şimdiden teşekkür ederim

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Pek çok kişi işlemcinden bir halt olmaz vs. diye yorum yapacaktır. İkinci el olarak Asus P5P43TD/USB3 bulabilirsen işini görecektir. Yada toplam bir bütçe oluşturup L-LumieRe arkadaşımıza danışabilirsin. O da bu aralar sana cevap yazacaktır zaten.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
merhaba arkadaşlar elimde pentium d 945 3.40 (lga 775)işlemci var bu işlemciye uygun bi anakart almak istiyorum araştırma yaptım fiat açısından Asus P5G41T-M LX G41 / DDR3 1333 anakartı buldum birde 16 gb ram destekli olarak piyasada tek bulduğum anakartta Asus P5P43TD/USB3 DDR3 1600MHz bu anakartın kötü tarafı onboard ekran kartı yok fiatı çok pahalı ve ram uyumluluk sorunu olması. anakart için maksimum vericeğim para 200 tl .şunuda belirteyim pcyi oyun için toplycam para açısından bu elimdeki işlemciyi kullanmak zorundayım. oyun olarak örnek vermem gerekirse just cause 2 ,battlefield 3,tarzı oyunlar.ilk yazdığım anakartta ekran kartını yüksek tutup ramde 8 gb koydumu bu tarz oyunları kaldırabilirmi yoksa daha değişik anakart modelleri varmı şimdiden teşekkür ederim

o ıslemcıyle battlefıeld 3 just cause 2 felan oynayamazsın.. Islemcı yetersız kalır. Ayrıca 8gb ramın bır faydasını goremezsın bosuna masraf 8gb ram.
En ıyı ekran kartında bıle kasma yapar....
200 lıra anakarta verecegıne ve sanırım ram ekran kartı felanda alacaksın ??

Intel yerıne amd sıstem topla derim... ucuza halledersın ve cok daha fazla performans alırsın...

Bı dusun derım....

Elınde ıslemcı dısında kasa guckaynagı harddısk dvdrom felan varmı ?.

Bırde fıyat belırtırsen amd sıstem toplarım sana.
Elındekı ıslemcıyıde 2. Elden sattın mı tamamdır.

crowxxxxx

Üye
    Konu Sahibi

o ıslemcıyle battlefıeld 3 just cause 2 felan oynayamazsın.. Islemcı yetersız kalır. Ayrıca 8gb ramın bır faydasını goremezsın bosuna masraf 8gb ram.

Intel yerıne amd sıstem topla derim... ucuza halledersın ve cok daha fazla performans alırsın...

Bı dusun derım....

yorumun için teşekkür ederim işlemcinin ön belleği 4 mb olup çift çekirdek işilemcilerin en iyileri arasında geçiyo just cause2 ye bakarsanız bu işlemcinin 3 .0 özellikli olanı dahi bu oyunu kaldırıyo kuzenimde Pentium Dual Core e5700 3.00 Ghz işlemci var ön belleği 2 mb o bile çok rahat kaldırıyodu bu oyunu .amacım bu işlemciye güzel bi anakart bulmak .

----------Eklendi @ 16:43:13 ---------- Yazıldı @ 16:39:55 ----------

Pek çok kişi işlemcinden bir halt olmaz vs. diye yorum yapacaktır. İkinci el olarak Asus P5P43TD/USB3 bulabilirsen işini görecektir. Yada toplam bir bütçe oluşturup L-LumieRe arkadaşımıza danışabilirsin. O da bu aralar sana cevap yazacaktır zaten.

merhaba dediğin gibi işlemciyi kötülemeye başladılar :D o anakartın 2. eli malesef hiç bir yerde yok pentadan bakıyoruz buaralar sipariş üzerine geliyo onlar dahil sıfırını bile bulamadılar bazı sitelerde rastladım stokta var gözüküyo ama fiatları 250 tl falan okadar paraya deymez bence :)

crowxxxxx

Üye
    Konu Sahibi

Bı dusun derım....

ksura bakma alttaki tavsiyelerini görmedim elimde kasa harddisk falan herşey mevcut zaten ürünleri servisten alıcam giriş fiyatına anakarta 200 lira dediğim piyasa fiatı 200 olan ucuza kapatırım işi birsürü anakart modeli biliyorum bu işlemciye uygun ama işte hiç denemediğim için bu oyunu kasma yaparmı bilmiyorum oyunun destek özelliklerinde zaten yazıyo pentium d 3.0 ghz die :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
arkadasım..
Kotuki ıslemcıyı kotuluyorum. Surda bısey bılıyoruzda konusuyoruz......

Oyunu ıslemcının ghz hızı veya önbellegı oynatmıyor... Bunlar bır olcek degıldır... Cekırdek performansı herseyden once gelır.

Tmm o islemciyle oyunu acasınız ancak darbogaz yasarsınız.

Yazdıgınız ıslemci cift cekırdek olabilir ama amd nin cıft cekırlerının sadece tek cekırdegı kadar performans verıyor..

Senın ıslemcı 1000 puan amdnın 2 cekırdk ıslemcısı 1900puan...
2 cekırdekle tek cekırdek performansı verıyor senın ıslemcı...

Mısal benım ıslemcı core2duo e6750 1700 puanı var ancak blackops modernwarf3 battlefıeld3 gıbı oyunlarda kasma donma yasıyorum azda olsa..

Sen o ıslemcıyle akıcı bır sekılde ve zevk alarak zor oynarsın....

----------Eklendi @ 20:23:15 ---------- Yazıldı @ 20:21:45 ----------

destek ozellıkerınde en dusukte yazıyordur...
Low ayarda ancak kasmadan oynatır...

Aynı fıyata peformanslı sekılde oynamak varken low da oynamayı tercıh edıyorsan keyfın bılır.

----------Eklendi @ 20:40:44 ---------- Yazıldı @ 20:23:15 ----------

bılgı vermesı acısından yazıyorum.

Pentium D 945 3.4 ghz---- 928 puan
dual core E5700----- 1997 puan
amd athlon II x2 260---1884 puan
core2duo E6750---- 1672 puan

pentıum D nerdeeee dıyer cıft cekırdekler nerde.

crowxxxxx

Üye
    Konu Sahibi
bu işlemciyi kullanmak istemememin sebebi elimde kasa harddisk ram var bi ekran kartıyla anakarta para vericem oyüzden bu işlemciye yöneldim elimden çıkartmak zorunda kalıcam sanırım..

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bana sorarsan sat derim..
100 liraya anakart 150 liraya işlemci bulabilirsin AMD aTHLon II x2

----------Eklendi @ 21:15:12 ---------- Yazıldı @ 21:14:23 ----------

sıfır fiyatları

crowxxxxx

Üye
    Konu Sahibi
bana sorarsan sat derim..
100 liraya anakart 150 liraya işlemci bulabilirsin AMD aTHLon II x2

----------Eklendi @ 21:15:12 ---------- Yazıldı @ 21:14:23 ----------

sıfır fiyatları
önerin için teşekkürler elimden çıkartmaya bakıcam

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
önerin için teşekkürler elimden çıkartmaya bakıcam

elınde bulunan parcalar nedır ?
Ve alacagın parcalar nedır..
Ayrıntılı bır sekılde yazarsan dahada yardımcı olurum...yanı en ucuza en ıyı performans alman ıcın sıstemı lıstelerım sana..

----------Eklendi @ 23:51:57 ---------- Yazıldı @ 23:51:12 ----------

ve bırde fıyat nedır ??

crowxxxxx

Üye
    Konu Sahibi

elınde bulunan parcalar nedır ?
Ve alacagın parcalar nedır..
Ayrıntılı bır sekılde yazarsan dahada yardımcı olurum...yanı en ucuza en ıyı performans alman ıcın sıstemı lıstelerım sana..

----------Eklendi @ 23:51:57 ---------- Yazıldı @ 23:51:12 ----------

ve bırde fıyat nedır ??

işlemciyi elimden çıkartacağım için uzun süre bilgisayar toplyamıycam i3 işlemci alırım büyük ihtimal elimdeki parçalar 400 watt power 250 gb samsung hdd 4 gb ddr3 ram var

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
i3 1155pin pahalıdır ama :ehe

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
1156pın kasa :kop2:
yaz bakalım bızde gorelım.

----------Eklendi @ 07:47:26 ---------- Yazıldı @ 07:44:13 ----------

haa bırde 1156pın i3 ile 1155pın i3 arasında 1 dağ boyu fark var.
Yzde25 ındırımle 200 lıraya 1155pın i3 satılıyor. :ehe

crowxxxxx

Üye
    Konu Sahibi
1156pın kasa :kop2:
yaz bakalım bızde gorelım.

----------Eklendi @ 07:47:26 ---------- Yazıldı @ 07:44:13 ----------

haa bırde 1156pın i3 ile 1155pın i3 arasında 1 dağ boyu fark var.
Yzde25 ındırımle 200 lıraya 1155pın i3 satılıyor. :ehe

arkadaşa topladık 1156 pin bütün oyunları oynuyo ;) 200 tlye 1155 pin hangi üzellikli işlemci var ama onu söyle bana :D
i3 550 1156 işlemci
Asus p7h55 anakart
msi N9800gt-md1g ekran kartı
i3 bu özellikle varsa 1155 pin 200 tlye alıcam hemen :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
arkadaşa topladık 1156 pin bütün oyunları oynuyo ;) 200 tlye 1155 pin hangi üzellikli işlemci var ama onu söyle bana :D
i3 550 1156 işlemci
Asus p7h55 anakart
msi N9800gt-md1g ekran kartı
i3 bu özellikle varsa 1155 pin 200 tlye alıcam hemen :D
var tabi vatan pc de ındırımle 200 lira...

sen bana toplam bir fiyat söyle anakart işlemci ram ve ekran kartı için en babasını dizeyim..

bu arada i3 2100 1156 i3 550 den yuzde50 daha hızlı ve oyun performansı 4çekirdek düzeyinde.

futbol123

futbol123

Üye

var tabi vatan pc de ındırımle 200 lira...

sen bana toplam bir fiyat söyle anakart işlemci ram ve ekran kartı için en babasını dizeyim..

bu arada i3 2100 1156 i3 550 den yuzde50 daha hızlı ve oyun performansı 4çekirdek düzeyinde.
i3 550 %25 indirimde 175tl oluyor :)

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
[QUOTE=" Tehlike ";4436616]
i3 550 % indirimde 175tl oluyor :)
[/QUOTE]
tercih yap
i3 550 + 9800gt mi yoksaa i3 2100 + HD6750 ddr5 mi ?

crowxxxxx

Üye
    Konu Sahibi

tercih yap
i3 550 + 9800gt mi yoksaa i3 2100 + HD6750 ddr5 mi ?

i3 2100 daha iyi onu tercih ederim dediğin ekran kartıyla kaça gelir bana

----------Eklendi @ 15:12:03 ---------- Yazıldı @ 15:06:50 ----------

şuan vatana baktım i3 2100 282 TL benmi indirimi kaçırdım neoldu :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
i3 2100 daha iyi onu tercih ederim dediğin ekran kartıyla kaça gelir bana

----------Eklendi @ 15:12:03 ---------- Yazıldı @ 15:06:50 ----------

şuan vatana baktım i3 2100 282 TL benmi indirimi kaçırdım neoldu :)
indirim 2-3 haftada bir oluyor.
indirimle beraber işlemci ve ekran kartı 430 lira :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt