Ben daha öncede dediğim gibi Carla veya Donna güncellemesinin gelmiyeceğini düşünüyorum...
Sadece bizim telefonlar için değil 2. nesil symbian^3 telefonlar içinde gelmeyecek...
Bunuda Nokia'nın hala resmi bir açıklama yapmamasına, Symbian belle'nin Nokia belle olarak yeniden adlandırılmasına ve bahsedilmesine rağmen tek bir ekran görüntüsü yada özelliğinin günyüzüne çıkmamasına bağlıyorum...
Benim düşüncem ki yanılabilirimde bundan sonraki güncellemeler Nokia Belle 1.1, 1.2, 2.0 vb kodlarla gelecek...
Her güncelleme fazlasıyla yenilik getirecek...
Yakında çıkacak 1.2 ve 1.4 ghz işlemcili telefonlara 2 çekirdekli symbianlarda eklenecek bu sayede oyun ve uygulama sayısında bir artışta olacak...
Her ne kadar Nokia symbian'dan desteğini çekecegini daha önce açıklamış olsada belledeki başarıyıda göz ardı etmiyor...
Bu başarıyı gören Nokia işletim sisteminin yeni güncellemesine bile kendi adını vererek Nokia belle olarak tanıttı...
Bunun ardında başka projelerde olabilir...
Nokia geleceğe microsoft ve symbian ile ilerleyebilir...
Yani özetlersek önümüzdeki 2 yıl içerisinde cep telefonu dünyasının ilk ve en çok kullanılan işletim sistemi olan ve bana göre akıllı telefonların gelişmesinde en büyük katkısı olan symbian işletim sistemi ile ilgili yeni gelişmelere şahit olabiliriz...
Ben açıkcası az uygulamada olsa bazen canımıda sıksa SYMBİAN'I seviyorum...
Çünkü o beni akıllı telefonların adının bile geçmediği, pc işletim sistemlerinin bile yeni yeni gelişmeye başladığı dönemde küçüçük telefonlarda ayrıcalığı yaşamama neden olan işletim sistemidir... Kolay kolay vazgeçemem ve desteğimde hep olacaktır...