C6-01 Anna ve Belle'de Devam Eden Dokunmatik Ekran ve Tuş Kilidi Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Yakınlarımda servis maalesef bulunmuyor ama video işi bugün benimde aklıma geldi. Şimdi telefonda anna yazılımı varken ve üzerine belle yazılımı kurulduğunda zaten telefonun iç hafızasındaki sistem dosyaları komple değişmedi mi sadece upgrade mi oldu? Dead Phone ile flashlamanın bir faydası olabileceğine emin misiniz eğer anna'dan belle'ye upgrade olduysa ben sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum ben sistem dosyalarının komple değiştiğini düşünüyordum.

tabi ki upgrade oldu eski sistem dosyalarının bir kısmını belki suite temizlemiş olabilir ama sonuçta yazılımı sıfırdan atmadı eskilerle yenilerin yerini değiştirdi
imkanın varsa bi dead phone flaş atıp şansını dene derim servise verirsen zaten hiçbirşey yapmasalar bile format ve yeni yazılım upgrade i yapacaklardır

• Beğen
Tepkiler: soyluozcan

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Bir tane video çektim. Videoda telefon kilitli halde. Menüye giriyorum başka yerler açıyorum ama ekran yinede çalışmıyor. Ama tuş kilidini kapatıp kilidi bu sefer kilit aç yerine basıp açtığımda dokunmatik ekran devreye giriyor. Kısa zamanda yükleyeceğim burayada. Dead Phone'uda deneyeceğim önerin için teşekkürler hocam. Peki dead flash attığımda yine en son belle yüklü olacak değilmi anna'ya falan dönmüyorum yani

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Bir tane video çektim. Videoda telefon kilitli halde. Menüye giriyorum başka yerler açıyorum ama ekran yinede çalışmıyor. Ama tuş kilidini kapatıp kilidi bu sefer kilit aç yerine basıp açtığımda dokunmatik ekran devreye giriyor. Kısa zamanda yükleyeceğim burayada. Dead Phone'uda deneyeceğim önerin için teşekkürler hocam. Peki dead flash attığımda yine en son belle yüklü olacak değilmi anna'ya falan dönmüyorum yani

istersen anna ya dönüş için downgrade yöntemi var forumda ama normal şartlarda Navifirm den belle son sürümü indirip dead phone olarak flaşlarsan belle son sürüm olacaktır cihazda

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Anladım hocam teşekkür ederim. Hard formattan sonra ilk açtığımda dondu ama o zamandan beri sürekli mesajlaşmama rağmen şu an sorun yok. Olursa direk flashlıyorum.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Anladım hocam teşekkür ederim. Hard formattan sonra ilk açtığımda dondu ama o zamandan beri sürekli mesajlaşmama rağmen şu an sorun yok. Olursa direk flashlıyorum.

dün bu konuya yazdıktan sonra gece de benim telefon benzer birşey yaptı neyse ki benim telefon tüm gece yerde soğuktan donmuş o yüzden olmuş 2 dk sonra kendine getirdim kapatıp açtım da :)
inşallah yazılımsaldır da sorununa kolay yoldan bi çözüm buluruz

• Beğen
Tepkiler: soyluozcan

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
O kadar soğuk mu var mı C6-01in -30 küsüre kadar dayanıklılığı var diye biliyorum :) Tahminimce servisten geldiği gibi olacak. Yani 2 hafta sonra aynı sorunlarla tekrar karşılacağımı sanıyorum. İnşallah yanılırım. Yardımın için teşekkür ederim hocam.

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Telefon resmen kafayı yedi sürekli donma yapıyor fırlatıp atmamak için kendimi zor tutuyorum. %100 olarak dead flash atıcam ama gerekli bilgiyi tam olarak bulamadım, daha önce sony ericsson'a çok flash atmıştım ama nokia'da ilk defa yapıcam. anlamadığım bir kaç nokta var, dead phone flash atarken phoenixte ayarları yapıp son tuşa basma yerine kadar geldiğimizdeki süreç içinde telefon kapalı halde mi olacak?

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Telefon resmen kafayı yedi sürekli donma yapıyor fırlatıp atmamak için kendimi zor tutuyorum. 0 olarak dead flash atıcam ama gerekli bilgiyi tam olarak bulamadım, daha önce sony ericsson'a çok flash atmıştım ama nokia'da ilk defa yapıcam. anlamadığım bir kaç nokta var, dead phone flash atarken phoenixte ayarları yapıp son tuşa basma yerine kadar geldiğimizdeki süreç içinde telefon kapalı halde mi olacak?

dead phone da telefonu pc ye kapalı olarak bağlıyorsun zaten ;)
gerçi sen çözüm flashı da atmışsın :) inşallah donanımla alakalı birşey değildir

cihan628

cihan628

Üye
resmen rezillik telefonu fırlat suratlarına bende böle bişi olcak varya ufff

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Yine ufak tefek kilit sorunları oluyor ama şimdi eskisinden biraz daha iyi, telefonu kapatmama falan gerek kalmıyor kilidi dokunmatik ekrandan açtığım zaman sorun olmuyor. Şimdilik idare ediyoruz bakalım. Sorun olursa video ile birlikte göndericem KVK'ya. Yardımın için teşekkürler CanKartaL hocam.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Yine ufak tefek kilit sorunları oluyor ama şimdi eskisinden biraz daha iyi, telefonu kapatmama falan gerek kalmıyor kilidi dokunmatik ekrandan açtığım zaman sorun olmuyor. Şimdilik idare ediyoruz bakalım. Sorun olursa video ile birlikte göndericem KVK'ya. Yardımın için teşekkürler CanKartaL hocam.

kilit tuşu ile ilgili halen sorun varsa servise vermeni tavsiye ederim çünkü dead phone ile flash attığın halde sorun devam ediyorsa donanımsaldır muhtemelen anakart değişimi yapılabilir

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Sürekli olsa 1 saniye tutmam elimde telefonu ama normalde çalışıyor günde 1-2 kere tuşu açtım sanıyorsun ekrana görüntü geliyor tuş kilidi açık gibi oluyor menüye giriyorsun fakat bir bakıyorsun ekran dokunmaya tepki vermiyor. Geri geliyorsun kilitliyorsun telefonu, ekrandan açıyorsun sorun gidiyor. Çok garip. Hocam anakart değişince telefon açılmış tamir görmüş sıfatı yiyecek doğal olarak, değişim yapmaları mümkün değil mi acaba diye soracağım ama, sanırım değişim yapmazlar.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Sürekli olsa 1 saniye tutmam elimde telefonu ama normalde çalışıyor günde 1-2 kere tuşu açtım sanıyorsun ekrana görüntü geliyor tuş kilidi açık gibi oluyor menüye giriyorsun fakat bir bakıyorsun ekran dokunmaya tepki vermiyor. Geri geliyorsun kilitliyorsun telefonu, ekrandan açıyorsun sorun gidiyor. Çok garip. Hocam anakart değişince telefon açılmış tamir görmüş sıfatı yiyecek doğal olarak, değişim yapmaları mümkün değil mi acaba diye soracağım ama, sanırım değişim yapmazlar.

bu anakart değişiminin pek sorun olacağını sanmıyorum hatta daha bile iyi olabilir :)

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Hocam dünkü Harita güncellemesini yüklerken bağlantı kesildi. Sonra tekrar sorunsuz yükledim haritayı ama telefon o zamandan sonra bildiğin kafayı yedi eskisinden bile daha çok donuyor. Kesinlikle en kısa sürede tekrar gönderiyorum Garantiye. Bir öncekinde teleservice'e göndermiştim, bu sefer KVK'ya göndermeyi düşünüyorum. Artık sadece format atıp gönderilmemesi, bir donanım arızası olduğunu belirtmek için şikayet kısmına ne yazmalıyım?

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
önceki servis deneyimlerini ve kendinizin suite ile yazılımı yeniden yüklemenize rağmen düzelmediğini belirtirseniz donanımsal arıza ihtimali ile de ilgileneceklerdir muhtemelen

inanc609

Üye
Benzer bir sorun benim C7 de var hocam. Telefonu normal kullanırken (mesaj yazarken,oyun oynarken yada telde gezinirken) bir anda dokunmatik donuveriyor. Ekran ışıkları yanıyor diğer tuşlar çalışıyor ama dokunmatik işlemiyor. Ancak tuş kilidini kapatıp açınca kendine geliyor. Bir ara kendiliğinden düzelmişti uzun süre bu sıkıntıyı yaşamadım ne zamanki anna güncellemesi geldi aynı sorun gene başladı. Belle geldi bu sefer geçer heralde dedim hala devam etmekte. Yok mudur acaba bunun kesin bir çözümü

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
sıklıkla uygulama yükleyip kaldırıyormusun

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Hayır en fazla 4-5 uygulama vardır maze oyunu, youtube downloader, opera, internet radyosu vs. herkesin telefonunda olan uygulamalar. Videoyuda telefon hafızasına atıp adamların sorunu görmesini sağlamayı düşünüyorum.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
uygulama sıklıgı degil yukleyıp silmek gıbi

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Çok fazla kur-kaldır yapmıyorum zaten yeni flashladım telefonu.

Üst Alt