C6-01 Anna ve Belle'de Devam Eden Dokunmatik Ekran ve Tuş Kilidi Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
C6-01 Anna ve Belle'de Devam Eden Dokunmatik Ekran ve Tuş Kilidi Sorunu
Telefonumu 2 ay önce vatandan aldım. Ama telefonumu aldıktan sonra daha 1 ay olmadan telefon donmaya ve bazen dokunmatik ekran telefonun donuk vaziyette olmamasına rağmen tepki vermemeye başladı. Her şey sağlam gidiyor ama sonra örneğin bir mesaj geldiğinde tuş mandalını çektiğimde dokunmatik cevap vermiyor ancak alttaki menü tuşu ve çağra tuşları çok rahat çalışıyor telefonu çevirdiğimde ekranı dönüyor. Güncellemeler yaptım onlarda işe yaramadı. Nokia destek hattını aradığımda bana tuş kilidini açtıktan sonra ani bir hareketle ekrana dokunduğumda kilidin çözüleceğini söyledi gerçektende bu yöntem beni bir süre idare etti ama daha sonra buda etkisiz kaldı. Telefonumu servise gönderdim sorun her zaman olmadığı için bu sorun yok deyip formatlayıp geri gönderdiler ka ben donanım arızası olduğunu düşünmüş ve değişim umut etmiştim yönetmeliklerde 1aylık olmayan cihazlarda donanım arızasında değişeceği yazıyor. 1 hafta sonra telefon aynı sorunları tekrar vermeye başladı. Belle ile düzelir diye umuyordum ama bir değişme olmadı. Sizce sorunum nedir ne yapabilirim o kadar para verip bu tür şeylerle uğraşmak gerçekten can sıkıcı aynı sorunu yaşayan arkadaşlar ne yaparak düzelttiler görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Yok mu başka bu sorunu yaşayan? Arkadaşımda E6'da aynı sorunu yaşıyordu genel bir sorun olduğunu düşünmüştüm

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
sorun donanımsal gibi. Size önerim tekrar servise verin sorun tekrar ederse değişim isteyin.

• Beğen
Tepkiler: soyluozcan

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'ya mail attım ama geri dönmediler. Şu anlık idare ediyorum alternatif çözüm arıyorum telefonumu servise gönderme taraftarı değilim ama umarım sorun sık tekrar edip göndermek zorunda bırakmaz.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
bence tekrar etmeli ki servise ver nasıl olsa düzeltemiyorlar birsonraki servis ile kesin değişim yaparlar al sıfır cihazı kullan.

• Beğen

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Ama serviste bana belirttiğim sorunun olduğunu onaylamıyorlar ki sorun görülmedi deyip geri gönderiyorlar sorun her zaman tekrar etmediği için adamların elinde takır takır çalışacağı tutuyor bu şartlar altında adam sorun yok dediği cihazı değiştirir mi?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Elindeki servis formunu ve aynı arızadan dolayı ürünü servise bıraktığını gösteren diğer formları muhafaza ediyorsun. Daha sonra arıza tekrarlaması halinde bu sayı 3 ürün değişimini istiyorsun red gelirse tüketici hakem heyetine şikayetini bildir. Hakkını ara niye arızalı bir ürünü kullanmak zorunda kalasın ki.

• Beğen
Tepkiler: yesilyol22 ve soyluozcan

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Tamam hocam çok teşekkür ederim verdiğin bilgi için. Peki tüketici hakem heyetine başvurmak, durumun sonuçlanması ve bunun bedeli hakkında bir bilgi verebilir misin? Ve arkadaşlar benimle aynı sorunu yaşayanlar yok mu?

legolas0675

legolas0675

Üye
bu sorun bendede var ne yapabilirim ???

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Servise gönderdiğinde sorun görülmemiştir hatası alacağın malum gibi. Bence alternatif bir çözümü olmalı, nokia'ya mail attım ama hala dönmediler. Tuş kilidini mandaldan açtıktan hemen sonra menüde bir simgeye dokunduğunda kilit açılıyor fakat bu seni ne kadar idare eder bilemiyorum. Bazen telefonu aç kapa yapsanda açıldığında yine ekran kilitli oluyor

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Ayrıca bugün dikkatimi çeken bir ayrıntı var, bu olay olduğunda sanki geri planda bir program çalışıyormuş gibi batarya ısınmaya başlıyor, kilit çözüldüğünde tekrar soğuyor. Bugün tuş kilidini açtım menüye girdim baktım ekran cevap vermiyor, kırmızı tuşa bastığımda masaüstü yerine kilit aç yazan saati gösteren ekran geldi, ekrana dokundum ve kilit açıldı. Her şey yazılımsal gibi gözüküyor ama belle güncellemesinden sonra bile sorun devam ediyor.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ayrıca bugün dikkatimi çeken bir ayrıntı var, bu olay olduğunda sanki geri planda bir program çalışıyormuş gibi batarya ısınmaya başlıyor, kilit çözüldüğünde tekrar soğuyor. Bugün tuş kilidini açtım menüye girdim baktım ekran cevap vermiyor, kırmızı tuşa bastığımda masaüstü yerine kilit aç yazan saati gösteren ekran geldi, ekrana dokundum ve kilit açıldı. Her şey yazılımsal gibi gözüküyor ama belle güncellemesinden sonra bile sorun devam ediyor.
Yazılımsal olduğunu sanmıyorum servis yazılımı yeniden yüklemiştir muhtemelen. Ama istersen telefona bir hardformat at daha sonra Nokiasuite ile yazılımı tekrar yükle ve güncellemelerini yap birşey kaybetmezsin.

• Beğen
GLADYATÖR1581

GLADYATÖR1581

Üye
Anna yüklediğimde bazan arama geldiğinde mesaj geldiğinde titremiyordu sessizde titreşimleri açık yapıuyorsdum ama gene de titremiyordu bi açıp kapatıyordum titriyordu sonra gene bisüreden sonra titremiyordu

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Yazılımsal olduğunu sanmıyorum servis yazılımı yeniden yüklemiştir muhtemelen. Ama istersen telefona bir hardformat at daha sonra Nokiasuite ile yazılımı tekrar yükle ve güncellemelerini yap birşey kaybetmezsin.
Hard Format'ın zararlı olduğu söyleniyor ama ?

Anna yüklediğimde bazan arama geldiğinde mesaj geldiğinde titremiyordu sessizde titreşimleri açık yapıuyorsdum ama gene de titremiyordu bi açıp kapatıyordum titriyordu sonra gene bisüreden sonra titremiyordu

Nadir olarak bende yaşıyordum ama belle'de rastlamadım. Tercihlerden mesaj sesini tekrar değiştirerekte bir süre idare edebilirsin. Symbian bir türlü açıklarını kapatıp stabil bir srüm çıkaramıyor.

GLADYATÖR1581

GLADYATÖR1581

Üye
hard format'ın zararlı olduğu söyleniyor ama ?

Nadir olarak bende yaşıyordum ama belle'de rastlamadım. Tercihlerden mesaj sesini tekrar değiştirerekte bir süre idare edebilirsin. Symbian bir türlü açıklarını kapatıp stabil bir srüm çıkaramıyor.

aynen katılıyorum hiç bi zaman sonradan gelen yazılımlar tamamen kusursuz olmuyor hep illa bir iki açığı oluyor tıpkı bellede video izleyemediğim gibi sonradan yüklenen temaların yüklenmemiş gibi olması

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Hard Format attım daha bismillah demeden ülke seçimini yaparken dondu telefon. Nokia destek hattını aradım hiç bir yardımda bulunmamakla beraber 6 liramada yazık ettiler. Böyle bir rezillik olamaz bu şirket yüzünden benim 600liram çöpe gidiyor. Yazıklar olsun bir daha nokia alırsamda iki olsun. Severek kullandığım telefonumu elime alasım gelmiyor daha.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Hard Format attım daha bismillah demeden ülke seçimini yaparken dondu telefon. Nokia destek hattını aradım hiç bir yardımda bulunmamakla beraber 6 liramada yazık ettiler. Böyle bir rezillik olamaz bu şirket yüzünden benim 600liram çöpe gidiyor. Yazıklar olsun bir daha nokia alırsamda iki olsun. Severek kullandığım telefonumu elime alasım gelmiyor daha.

eğer servis yakınlardaysa o donuk haliyle göster hemen
sorunun muhtemelen donanımsal
yazılımsal olma ihtimali de şöyle var telefona dead phone yöntemiyle flash atılırsa belki sorun ortadan kalkabilir çünkü servisin ve senin yaptığın güncelleştirmeler hep sorunlu yazılım üzerine yapılmış olabilir bu durumda da eski dosyalardan dolayı halen sıkıntı oluyor olabilir
en güzeli blackhawk ın dediği gibi servise tekrar gönder hatta video çekme imkanın varsa donuk haliyle video çek ki onlar da görsün sorunu

• Beğen

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
eğer servis yakınlardaysa o donuk haliyle göster hemen
sorunun muhtemelen donanımsal
yazılımsal olma ihtimali de şöyle var telefona dead phone yöntemiyle flash atılırsa belki sorun ortadan kalkabilir çünkü servisin ve senin yaptığın güncelleştirmeler hep sorunlu yazılım üzerine yapılmış olabilir bu durumda da eski dosyalardan dolayı halen sıkıntı oluyor olabilir
en güzeli blackhawk ın dediği gibi servise tekrar gönder hatta video çekme imkanın varsa donuk haliyle video çek ki onlar da görsün sorunu

Yakınlarımda servis maalesef bulunmuyor ama video işi bugün benimde aklıma geldi. Şimdi telefonda anna yazılımı varken ve üzerine belle yazılımı kurulduğunda zaten telefonun iç hafızasındaki sistem dosyaları komple değişmedi mi sadece upgrade mi oldu? Dead Phone ile flashlamanın bir faydası olabileceğine emin misiniz eğer anna'dan belle'ye upgrade olduysa ben sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum ben sistem dosyalarının komple değiştiğini düşünüyordum.

Üst Alt