Şöyle Bir pc düşünüyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
power degimi seçersen daha iyi olur. Çünkü bu sistem 500 watt kullanir. 80 plus alman elektrik faturasini kurtarir...

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi
power degimi seçersen daha iyi olur. Çünkü bu sistem 500 watt kullanir. 80 plus alman elektrik faturasini kurtarir...

hmm onu görmemişim ekliyorum

----------Eklendi @ 21:13:29 ---------- Yazıldı @ 20:03:02 ----------

hasan SAPPHIRE HD6790 1GB 256b GDDR5 PCI DVII-HDMI-DP bu ekran kartı daha iyi hem çekirdek hızı hemde bellek hızı biraz daha fazla hemde biraz daha ucuz sadece paralel işlemci sayısı düşük

bide ram 8 gb gereksiz dedin ama bazı oyunlar 4gb ram istiyor şimdi ben 4gb ram alsam 1gb ını win7 64 bit kullansa oyuna 3gb kalır buda yetersiz olur.ben tam kalite isterim :ehe zaten battle field 6950 ve üstü ekran kartı istiyo sinir oldum :ehe

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi
can you run it de halo 2 yi test ediyordum benim işlemci hızım 2.0 Recommended i açtım hepsi destekleniyor işlemci hızına baktım oyun 3ghz istiyor ama altta not olarak şunu eklemiş : You Have: 2.0 GHz Performance Rated at: 4.00 GHz bu tek anlama geliyo oda 4ghz e kadar hızım yükselebiliyor şimdi sorun ben bunu elle nası yükselticem :ehe

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yok yukseltmıcen 4ghz mevzusunu anlamadım...

6790 konusu işte ekran kartlarında paralel ıslemcı ve nvidiada cuda cekırdekler......
Farklı kartlarda farklı paralel ıslemcı bulunur... Suan hatırlamıyorum ama dıyelım 6790 da 600 paralel ıslemcı var... 900 mhz...6850de 900 paralel ıslemcı var.800 mhz....
Herbır paralel ıslemcı 800de calısıyor... 900x800 720000 yapar... Buda mesela heralde baska bır ozellıgıydı taxel mıydı pıxelmıydı :ehe hatırlamıyom valla..
Belkıde degıldır soylemıyım...
6790ın ıse 600x900 ıse 540000 yapar.... Yanı oyle dusun dıcem yanlış lık olmasın bunu hesaplamana gerek yok..... Paralel ıslemcı sayısı yuksekse daha ıyıdır.. Oyle dusun... Frekansını ayarlarsın sen :aha:
memory hızıda uzerındekı bellegın hızı zaten bıldıgın ram gıbı.. Ddr5 1gb bellek :D... Boyle yani......
Memory ve gpu performansı daha onemlı fekansı onemlı degıl ıslem gucu onemlı

4gb ram konusu... Kafana takmak ultrada bıle oynasan 4gb dolduramazsın... Win 7 ramı kullandıkca dusuyor 300mb ye kadar dustugunu gordum...
Gerıye kaldı 3700mb....
Benım bılgısayar 4 gb bf3 oynadım bıtırdım.. Gordugum en buyuk kullanımı toplam 2900 mb.. Win 7 450mb kullanıyordu oyun 2450 mb.... Ram harddıskten okunan dosyaların tutuldugu yerdır....
Oyunlarda hanı oynarken bolum bolum oynarsın o bolumlerın yukleme ekranı vardır orayı beklersın... Orada verıler harddıskten okuyup rame atıyor.. Islemcı ram uzerınden kullanır oynarken harddısk kullanılmaz.. Ram de bır depolama bırımıdır mesela....

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi
yok yukseltmıcen 4ghz mevzusunu anlamadım...

6790 konusu işte ekran kartlarında paralel ıslemcı ve nvidiada cuda cekırdekler......
Farklı kartlarda farklı paralel ıslemcı bulunur... Suan hatırlamıyorum ama dıyelım 6790 da 600 paralel ıslemcı var... 900 mhz...6850de 900 paralel ıslemcı var.800 mhz....
Herbır paralel ıslemcı 800de calısıyor... 900x800 720000 yapar... Buda mesela heralde baska bır ozellıgıydı taxel mıydı pıxelmıydı :ehe hatırlamıyom valla..
Belkıde degıldır soylemıyım...
6790ın ıse 600x900 ıse 540000 yapar.... Yanı oyle dusun dıcem yanlış lık olmasın bunu hesaplamana gerek yok..... Paralel ıslemcı sayısı yuksekse daha ıyıdır.. Oyle dusun... Frekansını ayarlarsın sen :aha:
memory hızıda uzerındekı bellegın hızı zaten bıldıgın ram gıbı.. Ddr5 1gb bellek :D... Boyle yani......
Memory ve gpu performansı daha onemlı fekansı onemlı degıl ıslem gucu onemlı

4gb ram konusu... Kafana takmak ultrada bıle oynasan 4gb dolduramazsın... Win 7 ramı kullandıkca dusuyor 300mb ye kadar dustugunu gordum...
Gerıye kaldı 3700mb....
Benım bılgısayar 4 gb bf3 oynadım bıtırdım.. Gordugum en buyuk kullanımı toplam 2900 mb.. Win 7 450mb kullanıyordu oyun 2450 mb.... Ram harddıskten okunan dosyaların tutuldugu yerdır....
Oyunlarda hanı oynarken bolum bolum oynarsın o bolumlerın yukleme ekranı vardır orayı beklersın... Orada verıler harddıskten okuyup rame atıyor.. Islemcı ram uzerınden kullanır oynarken harddısk kullanılmaz.. Ram de bır depolama bırımıdır mesela....

ramden verilerim alindigini biliyodumda su pralel i. s. da aydinlattin saol :ehe

eger dedigin gibi 4gb demesine ragmen 4gb kullanmiyosa iyi :D

futbol123

futbol123

Üye
sistem iyi olmuş ancak ram hoşuma gitmedi.

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi
xms nin
Geil Plus 4GB 1600MHz DDR3 CL9 Bellek bundan daha iyi olmasinin sebebi ney ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
xms performans serısı..
Value plus orta karar dıyeyım..
Hem anakart 1600 desteklemıyor...
Zaten 1333 ıle arasında ucurum yok...

kinger1905

kinger1905

Üye
Ekrankarti olatak ben sapphire radeon hd 6950 kullaniorum yeni aldim ve super otesi harika monitor alirken de dikkat et vga giislilerden cok div girisliler dahaiyi cunku vga manuel giris olarak tanimlanio eger div giris olursa goruntu daha iyi ve net olur hemde bariz fark edio ayrica hdmi girisli olursa daha da iyi olur ama piyasada genelde vga giris li var buna dikkat et ben acer in bi modelini aldm bimeksden hem div hem hdmi girisli hdmi girisle goruntu cok iyi oluo oyun falan oynicaksan cok super ozellikle cal of duty ve battlefield oyundan bes kat keyif alirsin ayrica oyun agirlikli bi pc dusunuosan islemci intel yerine amd alabilirsn hem daha uygun hem oyun icin ideal fiyatlarida netten arastir uygun fiyat cok var

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi
Ekrankarti olatak ben sapphire radeon hd 6950 kullaniorum yeni aldim ve super otesi harika monitor alirken de dikkat et vga giislilerden cok div girisliler dahaiyi cunku vga manuel giris olarak tanimlanio eger div giris olursa goruntu daha iyi ve net olur hemde bariz fark edio ayrica hdmi girisli olursa daha da iyi olur ama piyasada genelde vga giris li var buna dikkat et ben acer in bi modelini aldm bimeksden hem div hem hdmi girisli hdmi girisle goruntu cok iyi oluo oyun falan oynicaksan cok super ozellikle cal of duty ve battlefield oyundan bes kat keyif alirsin ayrica oyun agirlikli bi pc dusunuosan islemci intel yerine amd alabilirsn hem daha uygun hem oyun icin ideal fiyatlarida netten arastir uygun fiyat cok var

hdmi kullanmayı düşünüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...