Vodafone'nun Telefonlarda Şebeke Gösterge Farklılıkları??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Vodafone'nun Telefonlarda Şebeke Gösterge Farklılıkları??
Arkadaşlar bugün arkadaşımın teli (nokia 5800) ile kendi telimi (samsung S8000) yanyana tutup bekleme modunda şebeke sinyallerini kontröl ettim ve sonuç:
arkadaşım telinde şebeke ful 3G iken benim telde ise 2 çubuk 3G+ gösteriyordu.
Sizce arkadaşlar ikimizin hattı da Vodafone ve ikimizin de teli 3.5G'li olmasına rağmen neden böyle farklılıklar oluyor?
Sorun sim kartta mi? Yoksa telde mi? Ya da başka bilmediğimiz birşey mi var?
(konuyu yanlış yere açmış olabilirim, eğer öyleyse özür dilerim)

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Konu doğru yerde arkadaşım. Öncelikle telefon modellerinden elbet fark oluşması muhtemeldir. Taktir edersin ki wi-fi hızları bile cihazlar arasında farklılık göstermekte. Yanı kısacası telefondan telefona etkiler. Ama diğer bir soru ise bu kadar fark olur mu işte bu biraz kafa karıştırıcı ve bu kadar büyük farkta şebekeninde bir sorunu olduğu şüphesi yaratıyor...

sevdimki

Üye
bir çok telefonda 3.5g bekleme konumunda olmaz. 3g ile bekler. Internete bağlandığınızda 3.5g olur. Ayrıca bölgede iki baz istasyonu varsa iki telefon iki ayrı baz istasyonuna bağlı olabilir. Sinyal seviyelerindeki farkın sebebi bu olabilir

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar sinyal aynı baz istasyonundan alınıyor bundan eminim. Benim şahsi görüşüm samsung marka telefonların şebeke frekansları diğer marka telefonlara göre çok zayıf ve pasif kalıyor. Çünkü evde kardeşimin ve babamın telleri (lg kg300 ve nokia 1208) ile kendi telimi karşılaştırdım onlarda da Vodafone ful çekiyorken benim telde ise 2-3 çubuk 3.5G çekiyordu. Arkadaşlar bunun bir çözüm yolu ya da alternatifi var mi?

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Arkadaşlar sinyal aynı baz istasyonundan alınıyor bundan eminim. Benim şahsi görüşüm samsung marka telefonların şebeke frekansları diğer marka telefonlara göre çok zayıf ve pasif kalıyor. Çünkü evde kardeşimin ve babamın telleri (lg kg300 ve nokia 1208) ile kendi telimi karşılaştırdım onlarda da Vodafone ful çekiyorken benim telde ise 2-3 çubuk 3.5G çekiyordu. Arkadaşlar bunun bir çözüm yolu ya da alternatifi var mi?

Senin konu Samsung bölümünde daha faydalı olacaktır son mesajını samsung bölümünde paylaşırsan daha net cevaplar alabileceğini düşünüyorum arkadaşım.

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Senin konu Samsung bölümünde daha faydalı olacaktır son mesajını samsung bölümünde paylaşırsan daha net cevaplar alabileceğini düşünüyorum arkadaşım.

Anlaşıldı arkadaşım. :tşk:

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Keşke daha önce samsung kullanmış olsaydım da sorununu çözseydim arkadaşım :)

Iyi ki kullanmadın arkadaşım :)
Ben de ömrümde ilk defa samsung kullanıyorum ve galiba bu ilk son da olacak :D

----------Eklendi @ 23:06:58 ---------- Yazıldı @ 23:04:06 ----------

Keşke daha önce samsung kullanmış olsaydım da sorununu çözseydim arkadaşım :)

Iyi ki kullanmadın arkadaşım :)
Ben de ömrümde ilk defa samsung kullanıyorum ve galiba bu ilk bir son da olacak :D

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
hahahaha :) kötü bir deneyim olmuş arkadaşım senin için :) samsung dokunmatik ekran ağırlıklı cihazlar yapıyor bende dokunmatik ekranlı cihazları pek sevmiyorum nedeni ise çok kullanışlı gelmiyor çok seri mesaj yazmayı seven birim dokunmatik ekran hızımı düşürüyor :)

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Ben de çok hızlı mesaj çekiyorum ve telim de dokunmatik hiç hızında düşme olmuyor acaba telim jet olduğu için olmasın mı? :)

----------Eklendi @ 09:43:15 ---------- Yazıldı @ 09:39:00 ----------

bir çok telefonda 3.5g bekleme konumunda olmaz. 3g ile bekler. Internete bağlandığınızda 3.5g olur. Ayrıca bölgede iki baz istasyonu varsa iki telefon iki ayrı baz istasyonuna bağlı olabilir. Sinyal seviyelerindeki farkın sebebi bu olabilir

Arkadaşım inanır mısın benim telde ise bekleme modunda 3.5G çekiyor internete bağlanınca 3G moduna geçiyor :D
Acaba sorun şebekeden mi telden mi?

46maraz

Üye
arkadaşlar teknik servis tecrübesi olan biri olarak söylüyorum samsungun çoğu telefonunda var bu sorun operatörden kaynaklanmıyo bence içindeki devre elemanları samsungda şebekeye yetmeyecek şekilde tasarlanmış cihazin sar kapasitesi de yüksek ayrıca sürekli cihazlar çekim için daha çok şarj harcamak zorunda kalıyo kesinlikle samsung tavsiye etmem

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar teknik servis tecrübesi olan biri olarak söylüyorum samsungun çoğu telefonunda var bu sorun operatörden kaynaklanmıyo bence içindeki devre elemanları samsungda şebekeye yetmeyecek şekilde tasarlanmış cihazin sar kapasitesi de yüksek ayrıca sürekli cihazlar çekim için daha çok şarj harcamak zorunda kalıyo kesinlikle samsung tavsiye etmem

Aynen tavsiyene uyacam. Zaten ilk defa samsung kullaniyorum ve son da olacak!

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi

Arkadasim mademki teknik servis tecruben var ben de firsattan istifade sana danismak istiyorum:
Eger kendime yeni bir dokunmatik tel almaya karar verirsem bana sebeke cekim gucu en fazla olan ve sarjlari en iyi giden hangi markalari tavsiye edersin?
Genel olarak siralayabilir misin?
LG, Nokia, Samsung, Ericcson vs.

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye

Arkadasim mademki teknik servis tecruben var ben de firsattan istifade sana danismak istiyorum:
Eger kendime yeni bir dokunmatik tel almaya karar verirsem bana sebeke cekim gucu en fazla olan ve sarjlari en iyi giden hangi markalari tavsiye edersin?
Genel olarak siralayabilir misin?
LG, Nokia, Samsung, Ericcson vs.

Şarj konusunda en iddaalı markanın philips olduğunu düşünüyorum genelde bataryayı ön plana çıkarıyor...

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Şarj konusunda en iddaalı markanın philips olduğunu düşünüyorum genelde bataryayı ön plana çıkarıyor...

O da sadece batarya ile ön plana çıkıyor başka birşeyi yok :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...