Symbian belle mi? yoksa android mi? (701 hakkında)

Sponsorlu Bağlantılar

Uqur5445

Üye
ben 701 aldım 20 tane oyunum var uygulamalarda var gayet guzel cıhaz hic kasmadı arkadasta aynı gun htc aldı yavasladı cıhaz fazla degil ama beni cıldırtır o yavaslık yemişım androidi bence arayuz olarak symbian daha guzel

fatih54102

fatih54102

Üye
sana bir örnek vereyim. Biz neden windows kullanıyoruz, kullanışlı ve çok uygulamaya sahip diye. Peki neden linux tabanlı ubuntu/debian kullanmıyoruz çünkü yok denecek kadar az uygulama var. Bu mantıkla bence androidin önü açık hem 4.0 geliyormuş bu yüzden android al.

cortex47

cortex47

Üye
hala nokia dıyenlere inanamıyorum son kazigı tintinle verdı n8 c7 c6 elımızde patladı 603 bıle actı oyunu. Konu oyun deil aslında yemısım oyununu pc de oynarım ama ınsanları kerız yerıne koyuyor yenı modellerı kakalamaya calısıyor bize ama artık uyanan almaz nokia şahsen ben almam gider ios veya androidli model alırım

Arkadaşım oyunu Nokia mı yazıyor? Nokia'yı karalamak alışkanlık haline gelmiş. Sorunun anna'lı telefonlardaki gpu olabileceği aklına geldi mi hiç? Belki bcm2727, bu oyunu açmak için bcm2763 kadar güçlü değil? Adamlar bir iyilik yapıp daha iyi gpu koyuyorlar bir sonraki telefona, kullanıcı yine karalayacak ya, bizde niye yok diyor. Ben tintin'deki sorunun cpu değil, gpu'dan kaynaklandığı kanısındayım...

distakjo

distakjo

Üye
Arkadaşım oyunu Nokia mı yazıyor? Nokia'yı karalamak alışkanlık haline gelmiş. Sorunun anna'lı telefonlardaki gpu olabileceği aklına geldi mi hiç? Belki bcm2727, bu oyunu açmak için bcm2763 kadar güçlü değil? Adamlar bir iyilik yapıp daha iyi gpu koyuyorlar bir sonraki telefona, kullanıcı yine karalayacak ya, bizde niye yok diyor. Ben tintin'deki sorunun cpu değil, gpu'dan kaynaklandığı kanısındayım...

sanmiyorum gpu dan olacagini. Cunku kendileride demis 1ghz cpu lazim die.

----------Eklendi @ 07:33:18 ---------- Yazıldı @ 07:30:34 ----------

Merhabalar... Şu an c-6'dan yazıyorum... Arkadaşım... Ihtiyacın neye yönelikse o yönde bir tercih yap... Örneğin -ben sadece alo diyorum diyen bir kullanıcı için en iyi telefon 1100'dır... Ben telefonla, telefonun yazılımıyla, şusuyla busuyla uğraşmayı seviyorum telefondan başımı kaldırmam sürekli uğraşacağım bir şeyler olsun diyorsan windows mobile professionel kullanan bir cihaz tavsiye ederim çünkü sürekli problem çıkarır ve gerçekten uğraşmak zorunda kalırsın...! Ama araştırdıkça da kafan açılır tabiri caizse... Yani kısacası ihtiyaçlarını çok iyi belirle ve ona göre bir cihaz al... Ahmet'e göre mükemmel olan bir telefon mehmet'e göre iğrenç...! Olabilir... Ya da istersen sahip olacağın telefondan neler beklediğini lütfen tam olarak yaz ben de nacizhane düşüncemi memnuniyetle paylaşayım...?

wp pro :haha:

cortex47

cortex47

Üye
sanmiyorum gpu dan olacagini. Cunku kendileride demis 1ghz cpu lazim die.

----------Eklendi @ 07:33:18 ---------- Yazıldı @ 07:30:34 ----------

Tamam, bence bu yine Nokia'nın suçu değil...

TeAmo42

TeAmo42

Üye
belle ile ne kadar uygulama geleceği belli deil daha

joe_cenk

joe_cenk

Üye
Peki hangi markanın hangi modelini önerirsiniz arkadaslar?

Kalite, hız ,görsellik, uyumluluk, performans, zariflik, güç, teknoloji ve en önemlisi dayanıklılık diyorsan tek adresin nokia olsun. En son çıkan nokia telefonuda wp7 ler dışında tabikide 701 :good:

uruno

uruno

Üye
belle belle belle

tayrebaz

Üye
arkadaslar en basta soyliyim sanki takim tutuyomus gibi laf atmamiza gerek yok herkes bilgi ve deneyimlerini paylasir bizde faydalaniz ben sahsen androide kaymis durumdayin marka olarakta sony ericcson u oneriyorum tum xperia serisi android 4 ice cream sanwich e yukseliyor uygun bir cihaz olarakta xperia pro 500 tl civari ve hicbir isletim sistemide android i yakaliyamaz cunku acik kodlu ogrendigim kadariyla android 4 te 2.3.4 teki bazi sinirlandirmalarda kaldirilmis telefon size hicbir sinir koymuyor 250.000 binden fazla uygulama var gittikcede artiyor yaptiginiz herhangi bir uygulamayi hicbir problemle karsilasmadan kurabiliyorsunuz ayrica android 4 te istemedigiz sistem programlarini bile devre disi birakabiliyorsunuz.

Türe

Türe

Üye
arkadaslar en basta soyliyim sanki takim tutuyomus gibi laf atmamiza gerek yok herkes bilgi ve deneyimlerini paylasir bizde faydalaniz ben sahsen androide kaymis durumdayin marka olarakta sony ericcson u oneriyorum tum xperia serisi android 4 ice cream sanwich e yukseliyor uygun bir cihaz olarakta xperia pro 500 tl civari ve hicbir isletim sistemide android i yakaliyamaz cunku acik kodlu ogrendigim kadariyla android 4 te 2.3.4 teki bazi sinirlandirmalarda kaldirilmis telefon size hicbir sinir koymuyor 250.000 binden fazla uygulama var gittikcede artiyor yaptiginiz herhangi bir uygulamayi hicbir problemle karsilasmadan kurabiliyorsunuz ayrica android 4 te istemedigiz sistem programlarini bile devre disi birakabiliyorsunuz.

bırakıyorsun ama 5dk sonra tekrar çalıştırıyor kendini nexusu kullandım daha önce |-) android alacaksa sensation xe veya s2 alsn

tayrebaz

Üye
bırakıyorsun ama 5dk sonra tekrar çalıştırıyor kendini nexusu kullandım daha önce |-) android alacaksa sensation xe veya s2 alsn

samsung almasini onermem galaxy s bile android 4 e yukselmiyor ilerde ayni son s 2 ve diger modellerinde basina gelebilir.

Türe

Türe

Üye
her firma bunu yapıyor ki zaten ??

tayrebaz

Üye
bu farkli bir durum kardes o cihaz 15 milyon satti eger uretici bir kalemde 15 milyon kullaniciyi sacma bahanelerle siliyorsa bana guvenilmez gelir.

Dimi3

Dimi3

Üye
Bak dostum. Symbian malum kullanışlı ve kolay bir sistem ancak bir okadar da önü kapalı. Android ise önü açık ancak çok fazla güç sömüren bir sistem. Eğer symbian almak istiyorsan biraz daha bekle 801 di sanırsam o çıkınca alırsın. Carladan da donnadan da yararlanabilecek. Symbianın son yıllarında son damlasına kadar zevkine varırsın. 701, 603 gibi cihazlar son güncelleme olacak olan donnadan yararlanamayacak. Eğer istemiyorsan düzgün bir android bak. Ucuz androidli telefon alıp da pişman olma. Hem nokia kolaylığı hem de düzgün destek istersen wpli tellere de bakabilirsin. Şuanda yeni yeni piyasaya katılıyor ancak microsoft bir yazılım devi. İlerleyen günlerde nolacağı belli olmaz..

Edit: Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. Meizu MX gibi cihazlar neden tüm dünyada satışa çıkarılmaz ki ? Gerçekten çok kral bir telefon. Bu sayede Çin kara damgasından bir nebze kurtulmuş olurdu. Daha önce M8 ve M9 modellerine bakmıştım ve gerçekten muhteşem. Hele de MX android sistemi ve maximum güçlü donanımıyla parasını sonuna kadar hak ediyor. Sağlamlık konusunda nasıldır orası tartışılabilir ama Meizu hafife alınacak merdiven altı üretim tel satan firmalara da benzemez..

tayrebaz

Üye

bu arada yuklenen bazi programlarla ise yaramayan uygulamalari tamamiyle silebiliyorsun ornegin xperia arc daki golf oyunu gibi.

tayrebaz

Üye
bu arada bir pro daha var marketteki cogu ucretli uygulamalari ucretsiz yuklemenizi sagliyor

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye
ben Symbian belle derim. Dogru, Nokia, belleden once cok basarsizdi. ama bellenin cikmasiyla isler degisiyor tabi. her ne kadar Androidin uygulamalari Symbiandan fazla olsa da bu uygulamalarin buyuk bir kismi digerlerinin kopyasi. android marketteki temalarin da uygulama sayildigini goz onune alirsak o kadar da abartilmamali bence.
701 cok iyi bir telefon. cok hizli. rami iyi. ekrani muthis. kamerasinda otofokus olmasa bile Edof generation 2 kamersayla dosya resmleri ve yakin resimler cekmek mumkun. (40 santimetreden cekmek mumkun.)

CasuS_87

CasuS_87

Üye
Htc al derim ;)

Üst Alt