Apple iPhone 4S vs Samsung Galaxy SII vs Nokia N9 Tarayıcı Karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

nalcam22

nalcam22

Üye
Yaşın kaç senin? 9 yaşındaymış gibi yazıyorsun çünkü de :)

Geçmişe bakalım: Symbian rakipsiz.

Birkaç yıl önceye bakalım: Symbian rakipsiz.

Şimdiye bakalım: "Toplama" işletim sistemi Android denildiği kadar tercih edilmiyor. 2011 Haziran-Temmuz aylarında yapılan bir araştırmaya göre 8 Symbian, iOS, Android. Bu ne bu? Symbian'n rakibi: iOS.

Nokia 701 zaten 1 GHz işlemci ile kendisinden üstte bulunan tek çekirdekli 1.5 GHzlik telefonlara bile meydan okuyacaktır. Symbian Belle gibi bir arayüz; HTC Sense'den sonra tercih edilebilecek en iyi arayüzdür. Uyduruk TouchWiz ile kendinizi avutun. Toplama bir UI o. Herneyse, RDA üzerinde 6 kalite ile 701'de web tarayıcıya tıklayın; 1 saniye geçmeden açılıyor. Herşey böyle 1 GHzli Belle'lerde. :) Symbian'ı ben Android'e birçok nedenden ötürü tercih edebilirim. Symbian'ı kullanmayı biliyorsanız; size sunabileceği imkanlar çok fazla.

----------Eklendi @ 12:45:36 ---------- Yazıldı @ 12:44:16 ----------

Konuşuyor işte, Symbian'ın uygulama marketi bile (ki uygulama sayısı gerçek uygulama sayısının yarısı etmez) Dünya'da 3.

701 e hızlıdiyorsunbide gs2 kullan baham babalık

Sabyan madenm bukadar iyi grçen sene satılan telefonların yüzde 56 sı sabyan bu sene isr yüzde 19 u madem bu kadar iyiniye gitgide düşüyor

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
Cydia'da mı çıktı :zuhaha: Apple'ın Android'den çaldığını kabullenmemek için öyle uyduruyorsunuz ki..

zuhaha: insan buna bakar da Symbian belle iyi, Android kötü demeye utanır :ehe

Nokia'nın Symbian'ı yerine çakma(!) touchwiz'i tercih ederim. Symbian gibi 30 tane oyunu koyunca klasörü 10 saniye de açamamazlık etmiyor en azından :)

senin uydurmalarından bin kat daha gerçekçi :zuhaha:

• Beğen
Tepkiler: chuck33
pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
Bu arada symbianda meego'de flash yok diye kendinizi kandırmayın, adobe bile telefonlarda flashı kullanmayı bırakıyor siz hala flash desteğini üstünlük olarak görüyorsunuz. :zuhaha:

----------Eklendi @ 09:35:52 ---------- Yazıldı @ 09:30:34 ----------

bir de shlashgeardaki ankete bakın, android'in ne kadar tutulduğu belli :zuhaha:

Lenneth

Üye
Android'in Avrupada kullanim oranini bir yilda yuzde 16 artti, Symbianin yuzde 16 dustu.. Ne kadar tutuldugu belli :)

nalcam22

nalcam22

Üye
Bu arada symbianda meego'de flash yok diye kendinizi kandırmayın, adobe bile telefonlarda flashı kullanmayı bırakıyor siz hala flash desteğini üstünlük olarak görüyorsunuz. :zuhaha:

----------Eklendi @ 09:35:52 ---------- Yazıldı @ 09:30:34 ----------

bir de shlashgeardaki ankete bakın, android'in ne kadar tutulduğu belli :zuhaha:
internettte gezerken video izleyememektense video izlemek üstünlüktür.

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
:zuhaha: video ileyememek mi? adobe bile html 5'e geçiyor şunun dediğine bak :kop:

----------Eklendi @ 10:47:31 ---------- Yazıldı @ 10:46:04 ----------

Android'in Avrupada kullanim oranini bir yilda yuzde 16 artti, Symbianin yuzde 16 dustu.. Ne kadar tutuldugu belli :)
anketler senin dediğnin niye yalanlıyor acaba? :)

Lenneth

Üye
:zuhaha: video ileyememek mi? adobe bile html 5'e geçiyor şunun dediğine bak :kop:

----------Eklendi @ 10:47:31 ---------- Yazıldı @ 10:46:04 ----------

anketler senin dediğnin niye yalanlıyor acaba? :)

Kullanim oranlari senin anketini yalanliyor bence :)

Uruloki

Uruloki

Üye
niye hakan hala symbian üstün ki amerikada hiç birinci olamamıştı android ise ords birinci al sana kullanım oranı shmbian "hala" birinci

Del Rey

Del Rey

Üye
701 e hızlıdiyorsunbide gs2 kullan baham babalık

Sabyan madenm bukadar iyi grçen sene satılan telefonların yüzde 56 sı sabyan bu sene isr yüzde 19 u madem bu kadar iyiniye gitgide düşüyor

Galaxy S 2 yi de kullandım. Arayüzü uyduruk ve basit. Çift çekirdekli telefona göre Raging Thunder 2yi açtığımda bile bekliyorum. Bak bunu yapan kim: Kont Androidoola.

nalcam22

nalcam22

Üye
Galaxy S 2 yi de kullandım. Arayüzü uyduruk ve basit. Çift çekirdekli telefona göre Raging Thunder 2yi açtığımda bile bekliyorum. Bak bunu yapan kim: Kont Androidoola.

hani nerde kuandın . hep bitarafından salayıp durma o yüzden teefona en iyi ürün ödülü kondu dimi

Del Rey

Del Rey

Üye
hani nerde kuandın . hep bitarafından salayıp durma o yüzden teefona en iyi ürün ödülü kondu dimi

Asıl sen yanından bile geçmediğin telefonlardan bahsediyorsun.

Her teknoloji mağazasında (MediaMarkt, Vatan Computer, Nokia vs.) her geleni uzun bir süre denemek için yeterli vaktim oluyor. Şu ana kadar kullanmak isteyipte kullanamadığım telefon yoktur. (Hepsi ile en az 1 saat vakit geçiriyorum) Galaxy S2'yi ilk geldiği gün test ettim. 0 Uygulama yüklemişti ekstradan. Gittim birkaç uygulama yükledim. Raging Thunder 2 gibi. Müthiş! Çift çekirdekli bir telefonda "Polarbit" yazısının gelmesi için bile bekliyoruz.

Galaxy S2'ye kötü demiyorum, ama çift çekirdekli 1.2 GHz işlemcinin hakkını Android yüzünden veremiyor.

nalcam22

nalcam22

Üye
Asıl sen yanından bile geçmediğin telefonlardan bahsediyorsun.

Her teknoloji mağazasında (MediaMarkt, Vatan Computer, Nokia vs.) her geleni uzun bir süre denemek için yeterli vaktim oluyor. Şu ana kadar kullanmak isteyipte kullanamadığım telefon yoktur. (Hepsi ile en az 1 saat vakit geçiriyorum) Galaxy S2'yi ilk geldiği gün test ettim. 0 Uygulama yüklemişti ekstradan. Gittim birkaç uygulama yükledim. Raging Thunder 2 gibi. Müthiş! Çift çekirdekli bir telefonda "Polarbit" yazısının gelmesi için bile bekliyoruz.

Galaxy S2'ye kötü demiyorum, ama çift çekirdekli 1.2 GHz işlemcinin hakkını Android yüzünden veremiyor.

Racing tunderi nerden ykledin ?

Del Rey

Del Rey

Üye
Racing tunderi nerden ykledin ?

Wi-Fİ ni biliyordum, Raging Thunder 2'nin de ücretsiz sürümünün çok az boyutta olduğunu biliyordum; indirdim, kurdum. :) Android Market'de de var zaten. (Blackmart Alpha'dan da indirilebiliyor)

mustif

mustif

Üye

Apple iPhone 4S:
dual-core 1 GHz ARM Cortex-A9 processor, PowerVR SGX543MP2 GPU, Apple A5 chipset
Browsermark Puanı: 87748
HTML 5 Puanı: 296+9

Samsung Galaxy SII: dual-core 1.2GHz ARM Cortex-A9 processor, Mali-400MP GPU, Exynos chipset
BrowserMark Puanı: 47991
HTML 5 Puanı: 177+1

Nokia N9:
Single-core 1GHz Cortex A8 CPU, PowerVR SGX530 GPU, TI OMAP 3630 chipset
BrowserMark Puanı: 20872
HTML 5 Puanı: 272+14

Nokia N900:
Single-core 600MHz Cortex A8 CPU, PowerVR SGX530 GPU, TI OMAP 3430 chipset
BrowserMark Puanı: 9567
HTML 5 Puanı: 161+1

N900 un sonuclarida bende boyle cikti.

Del Rey

Del Rey

Üye
Nokia N900:
Single-core 600MHz Cortex A8 CPU, PowerVR SGX530 GPU, TI OMAP 3430 chipset
BrowserMark Puanı: 9567
HTML 5 Puanı: 161+1

N900 un sonuclarida bende boyle cikti.

İyi de biz N9'dan bahsediyoruz, N900'den değil. İkisi ayrı telefonlar.

nalcam22

nalcam22

Üye
Wi-Fİ ni biliyordum, Raging Thunder 2'nin de ücretsiz sürümünün çok az boyutta olduğunu biliyordum; indirdim, kurdum. :) Android Market'de de var zaten. (Blackmart Alpha'dan da indirilebiliyor)

Dostumo teknoloji marketlerindeki vifilerin şifresini nerdenbiliyodun ve ayrıca dinime küfreden müslüman olsun diye bideyim var bilirsin dimi

Del Rey

Del Rey

Üye
Dostumo teknoloji marketlerindeki vifilerin ni nerdenbiliyodun ve ayrıca dinime küfreden müslüman olsun diye bideyim var bilirsin dimi

Afedersin ama senin hafızan balık kadar mı? Media Markt ve Vatan Computer'da bayağı sıkı fıkı arkadaşlarım var. (dedim de zaten bunu burda) Zaten tanımasan da sor söylerler herhalde.

Uruloki

Uruloki

Üye
erdem in de dediği gibi illa ki söylerler sen orda müşterisin ve cigazın internet performansına bakıcaksın nasıl olcak o iş hem çoğu cihazı açtıkları zaman bağlıyorlar kablosuz nete

denizci535

denizci535

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Masha
mustif

mustif

Üye
İyi de biz N9'dan bahsediyoruz, N900'den değil. İkisi ayrı telefonlar.

Burda sadece N9 yok 3 telefonun karsilastirmalari var buraya 4. veya 5. bir telefonu da eklemesinden kimsenin rahatsiz olmayacagini dusunmustum.

Hata yaptimsa affola

Üst Alt