ideos x5 vs c6-01

Sponsorlu Bağlantılar

Del Rey

Del Rey

Üye
Android'in google tarafından desteklenen bir işletim sistemi olması, Symbian'ın ise ölü, 2016'ya kadar desteklenecek bir sistem olması..

Var mı ötesi ? :) Ölü bir sistemi savunmayın şurda.

Ya saçmalamayın; 2016'dan sonra Accenture yine de destek verecek; tutmuşsunuz destek vermeyecek, vermeyecek diyorsunuz. Size Accenture 2016'dan sonra tüm desteğini keseceğini söyleyen bir e-posta mı yolladılar?

Google tarafından desteklendi de ne oldu ya? Daha GUI'de grafik işlemciyi bile kullanamıyor.

----------Eklendi @ 19:42:13 ---------- Yazıldı @ 19:36:46 ----------

:) oww belle androidi 3 katliyir way be...

Surekli ideos x5 c6-01 tartismalarinda baska telefonlar oneriyosun yok 701 yok 603. O degil telefonlar daha piyasaya cikmadi...

Bide yurtdisindan alin diyo ya ozaman ideos x5 ide yurtdisindan. Alirsin yine arada belirgin fiyat farki Olur...

Lutfen konulari saptirmadan yorum yapin...

Tamam gelelim yurt içine; Nokia Shoptaki fiyatı 650 TL olur diyorlar; Media Markt'ta bu fiyat aralığına çok rahat alırsın 603'ü. C6-01'i de multimedya telefonu olarak alırsan hiçbir şekilde seni üzmez. Hatta Belle gelsin, bayram edersin.

603'ü kullanmadığımı mı sandın sen yoksa? :o

baranselona

baranselona

Üye
Oww google tarafindan desteklenince ne mi oldu? Arastirmalari bi takip et istersen androidin yukselisini ve symbianin dususunu gormuyorsan liseye don ve grafik okumayi ogren

----------Eklendi @ 19:45:38 ---------- Yazıldı @ 19:44:49 ----------

:) diyosun ki 603 c6-01 den ucuza satilacak

Del Rey

Del Rey

Üye
C6-01 Nokia Shop'ta 599 TL'ye gidiyor diye biliyorum. Git Media Markt'a 50 TL daha düş bir de.

----------Eklendi @ 19:50:46 ---------- Yazıldı @ 19:47:03 ----------

Oww google tarafindan desteklenince ne mi oldu? Arastirmalari bi takip et istersen androidin yukselisini ve symbianin dususunu gormuyorsan liseye don ve grafik okumayi ogren

----------Eklendi @ 19:45:38 ---------- Yazıldı @ 19:44:49 ----------

:) diyosun ki 603 c6-01 den ucuza satilacak

Sen önce Android arayüzünde Grafik İşlemciyi çalıştır. Google henüz yapmadı sanırım onu?

Menüde takılmalar oluyor Galaxy S'de bile Symbian Belle'de ise arayüz her yerde grafik işlemci kullanılıyor ve 0 kasma

512 MB RAM'li iki telefonu karşılaştırın, Google'ın Android'i RAM'i S60v5'li 128 MB RAM'li telefonlarda nasıl rehber çubuğu çok RAM yiyorsa oyunun 7-8 katı RAM yiyor
Symbian Belle ise 512 MB RAM'i Android'den çok daha verimli kullanabiliyor. Telefonu açtığında direk 412 MB boş RAM'in varken; Google'ın geliştirdiği Android'de 350 MB civarı.

baranselona

baranselona

Üye
C6-01 Nokia Shop'ta 599 TL'ye gidiyor diye biliyorum. Git Media Markt'a 50 TL daha düş bir de.
C6-01 680 lira oldu teknosada bilmem haberin var mi cep telefonlarina zam geldi... yani 603 c6-01 den ucuza gelecek diyosun... hele bi ciksin sonra konus gelip bos bos konuyla alakasiz. Yorumlar yapma daha cikmamis telefonlari katiyosun tartismaya....

----------Eklendi @ 19:55:01 ---------- Yazıldı @ 19:51:04 ----------

Cok mu istiyosun super arayuz ozaman isletim sistemini degistirmezsin sadece bi launcher yuklersin al sana super akici arayuz sorun?

coacoa

Üye
tartışmayın bırakında bir arada anna gelicek görücez diyolardı şimdi 603 cıktı hep görüyoruz hep gelecek zaman :D

baranselona

baranselona

Üye
Ben n8 i elime alip arkada 3-4 program acinca kasmaya basliyosa sacmaliyosa android x5 imde 10 tane kliteli program calisarak arkada calisip kasmiyosa. Nekadar ram yedigi falan tinlamam. Bak calisan diyorum uyku moduna geciyor degil tek tikla kaldigim yerden devm ediyorum....Birakta symbianda 300 mb olan oyun 10 mb kapliyosa androidde 900 mb olan oloyun 50 mb kaplasin.....

Del Rey

Del Rey

Üye
C6-01 680 lira oldu teknosada bilmem haberin var mi cep telefonlarina zam geldi... yani 603 c6-01 den ucuza gelecek diyosun... hele bi ciksin sonra konus gelip bos bos konuyla alakasiz. Yorumlar yapma daha cikmamis telefonlari katiyosun tartismaya....

----------Eklendi @ 19:55:01 ---------- Yazıldı @ 19:51:04 ----------

Cok mu istiyosun super arayuz ozaman isletim sistemini degistirmezsin sadece bi launcher yuklersin al sana super akici arayuz sorun?

Launcher yüklemediğimi mi sandın sen? Galaxy Tab (7") 2.3 ile beraber kaç launcher yükledim ben. NFS Shift oynarken birden launcher'a gelirken o efekt sırasında çok güzel kasılıyor :)

Teknosa'da Samsung Galaxy S 2 1699 TL, Media Markt'ta ise 1599 TL. Teknosa'da C5-03 579 TL civarı, Media Markt'ta 450. :) Farkı anlatabilmişimdir umarım.

----------Eklendi @ 20:05:11 ---------- Yazıldı @ 20:02:41 ----------

Ben n8 i elime alip arkada 3-4 program acinca kasmaya basliyosa sacmaliyosa android x5 imde 10 tane kliteli program calisarak arkada calisip kasmiyosa. Nekadar ram yedigi falan tinlamam. Bak calisan diyorum uyku moduna geciyor degil tek tikla kaldigim yerden devm ediyorum....Birakta symbianda 300 mb olan oyun 10 mb kapliyosa androidde 900 mb olan oloyun 50 mb kaplasin.....

Onun nedeni acaba ilk S^3 sürümü ve 680 MHz işlemci olabilir mi? Lenneth'in dediği gibi, bırak da o işlemci ile biraz daha kassın. Belle'yi kullandın mı bilinmez (%99 oranla orijinali kullanmadın), S^3 hiç olmadığı kadar stabil. Ki, N8'de NFS Shift aç, üzerine müzik çalar, internet bir de güncellemeye başla telefonunu, hiçbirşey olmuyor arkadaki uygulamalara.

Bu arada, sen görev yöneticisinin temel mantığını söyledin zaten; aynısı Symbian'daki temel görev yöneticisi mantığı :D Ki görev yöneticisinin de görsel olduğunu söyleyelim :) iOS'in ve Android'in de multitask özelliğini s60'lardan aldığını eklemekte de fayda var.

baranselona

baranselona

Üye
Tamam kardes sen halkilsin symbian androidden 3 kat daha stabil uber super bisi... mediamarkta cep telefonu zamlari hic ugramaz c6-01 teknosada 600tl media markttamarktta da 500 liraydi zaten dimi? sen haklisin... androidde de o saydigin islemler yapiliyor zaten... adw launcher dada wp7 launcher dada o dediklerinin hicbiri olmuyor nedense....

Del Rey

Del Rey

Üye
Tamam kardes sen halkilsin symbian androidden 3 kat daha stabil uber super bisi... mediamarkta cep telefonu zamlari hic ugramaz c6-01 teknosada 600tl media markttamarktta da 500 liraydi zaten dimi? sen haklisin... androidde de o saydigin islemler yapiliyor zaten... adw launcher dada wp7 launcher dada o dediklerinin hicbiri olmuyor nedense....

En son bu pazar Media Markt'taydım. Gittiğim zaman uzun bir süre de kalırım. Fiyatı öyle, uydurmuyorum ki. Git karşılaştır, üşenmiyorsan.

Ben sana bana böyle listele tüm elle tutulur özelliklerini dedim, sen 1'le 2'yle geçiniyorsun; onlar da birşey olsa.

(Windows Phone 7 Launcher benzerini S60v5 telefonlara uyarlasan, onlar bile kasmaz; HTC Evo'yu al bakalım eline, HTC Sense durmadan takılıp duruyor. SG S'te ise ana ekranları görüntülemek için çimdik hareketini yaparken bile kasıyor, tekliyor.)

baranselona

baranselona

Üye
En son bu pazar Media Markt'taydım. Gittiğim zaman uzun bir süre de kalırım. Fiyatı öyle, uydurmuyorum ki. Git karşılaştır, üşenmiyorsan.

Ben sana bana böyle listele tüm elle tutulur özelliklerini dedim, sen 1'le 2'yle geçiniyorsun; onlar da birşey olsa.

(Windows Phone 7 Launcher benzerini S60v5 telefonlara uyarlasan, onlar bile kasmaz; HTC Evo'yu al bakalım eline, HTC Sense durmadan takılıp duruyor. SG S'te ise ana ekranları görüntülemek için çimdik hareketini yaparken bile kasıyor, tekliyor.)

oww :) sakin ol şampiyon şimdide s60 ımı androidden iyi olarak göstereceksin...

benim yazımı okumadın sanırım adw launcher i zaten kasmasın diye yüklersin ki ideos x5 imdeki orjinal android arayüzü 0 kasma süper bi akıcılık sağlıyor... dediğim arayüz programlarıyla çok daha stabil oluyor zaten... sen hayatında ideos x5 kullanmadın sanırım c6-01 karşılaştırması yapıyorum 603 müş 701 miş çıkmamış telefonları konuşuyosun..... c6-01 mediamarktta ne kadar?teknosada ne kadar? tabiki mediamarkt teknosaya göre hesaplı ama en fazla 10 20 lira oynar aralarında 603 ün çıkış fiyatı 850 tl civarı hesaplanırken sen kalkmış 600 liraya 603 alacaz diyosun ... telefonun modeliyle fiyat etiketini karıştırmışsın belli....

symbian androidin 3 katı hızlı ve uber süper bi işletim sistemi kardeş tamam..... sen takıl öyle symbian bölümünde...

----------Eklendi @ 20:49:18 ---------- Yazıldı @ 20:40:36 ----------

ideos x5

800 mhz işlemci - c6-01 680(arm11)
ideos x5 512 mb ram - c6-01 256 mb
ideos x5 3.8 inç ekran-c6-01 3.2 inç
ideos x5 480x800 pixel çözünürlük - c6-01 640x360 pixel
ideos x5 200 000 den fazla oyun-uygulama- c6-01 çok daha az 40-50 000
ideos x5 1500 mah batarya-c6-01 1050 mAh
ideos x5 flashplayer desteği-c6-01 internette flasplayer isteyen içerikleri açamaz
ideos x5 internet hızı 14 mbps - c6-01 10 mbps

Del Rey

Del Rey

Üye
oww :) sakin ol şampiyon şimdide s60 ımı androidden iyi olarak göstereceksin...

benim yazımı okumadın sanırım adw launcher i zaten kasmasın diye yüklersin ki ideos x5 imdeki orjinal android arayüzü 0 kasma süper bi akıcılık sağlıyor... dediğim arayüz programlarıyla çok daha stabil oluyor zaten... sen hayatında ideos x5 kullanmadın sanırım c6-01 karşılaştırması yapıyorum 603 müş 701 miş çıkmamış telefonları konuşuyosun..... c6-01 mediamarktta ne kadar?teknosada ne kadar? tabiki mediamarkt teknosaya göre hesaplı ama en fazla 10 20 lira oynar aralarında 603 ün çıkış fiyatı 850 tl civarı hesaplanırken sen kalkmış 600 liraya 603 alacaz diyosun ... telefonun modeliyle fiyat etiketini karıştırmışsın belli....

symbian androidin 3 katı hızlı ve uber süper bi işletim sistemi kardeş tamam..... sen takıl öyle symbian bölümünde...

Afedersin, 10-20 lira mı? Tebrikler ya.

Teknosa C5-03: 579 TL
Media Markt C5-03: 430 TL civarı

Teknosa Galaxy S 2: 1699 TL iken,
Media Markt SGS2: 1599 TL idi; bu sanırım kasımın başlarındaydı; şimdi ikisi de aynı oranda düşmüştür: Fark 100 TL.

Sen gelmiş 10-20 TL oynar diyorsun. Saçmalık!

603'ün 800 TL'ye satılacağını nerede okudun affedersin? Hayır, yani bana bunun basın toplantısına gitmem için davetiye bile geldi de :) Bu nedenle telefon en yüksek 700'ü bile geçmeyecek; Nokia Shoplarda 670 TL desek, Media Markt'ta 600'e bulunabilir.

baranselona

baranselona

Üye
Afedersin, 10-20 lira mı? Tebrikler ya.

Teknosa C5-03: 579 TL
Media Markt C5-03: 430 TL civarı

Teknosa Galaxy S 2: 1699 TL iken,
Media Markt SGS2: 1599 TL idi; bu sanırım kasımın başlarındaydı; şimdi ikisi de aynı oranda düşmüştür: Fark 100 TL.

Sen gelmiş 10-20 TL oynar diyorsun. Saçmalık!

603'ün 800 TL'ye satılacağını nerede okudun affedersin? Hayır, yani bana bunun basın toplantısına gitmem için davetiye bile geldi de :) Bu nedenle telefon en yüksek 700'ü bile geçmeyecek; Nokia Shoplarda 670 TL desek, Media Markt'ta 600'e bulunabilir.

c6-01 teknosada ne kadar dı mediamarkt ta ne kadar ? bırak galaxy s i galaxy s daha dün mediamarktta 1650 liraydı neden bahsediyosun koca koca tabelaları var önünde.... 603 600 liradan satılırsa ozaman kıyaslarsın ideos x5 le kafandan 600 lira demekle olmaz zaten 650 olsa fiyatı 700 lerde gelir de hadi 650 lira olsun yne ideos x5 ten 100 lira fazla olacak daha ne diye c6-01 tartışmasına 603 ü sokmaya çalışıyosun anlamadım daha telefon piyasaya çıkmamış.... bi arada 701 falan diyodun c6-01 x5 tartışmalarına...

Del Rey

Del Rey

Üye
800 mhz işlemci - c6-01 680(arm11)
ideos x5 512 mb ram - c6-01 256 mb
ideos x5 3.8 inç ekran-c6-01 3.2 inç
ideos x5 480x800 pixel çözünürlük - c6-01 640x360 pixel
ideos x5 200 000 den fazla oyun-uygulama- c6-01 çok daha az 40-50 000
ideos x5 1500 mah batarya-c6-01 1050 mAh
ideos x5 flashplayer desteği-c6-01 internette flasplayer isteyen içerikleri açamaz
ideos x5 internet hızı 14 mbps - c6-01 10 mbps

Sonunda geldi :)

800 MHz işlemciye lebtee birşey demiyorum, bu belli. Ama uygulama açarken emülatörün harcadığı devasa işlemci gücünü de eklemek gerek, C6-01 ile eşitler uygulama açtıklarında.

Buna da birşey yok; yalnız C6-01'in 900 MB oyunları olmadığından 256 MB RAM ile aynı anda 6 uygulama (oyun ve internette dahil) açabilir. Ideos X5'te boş gelen hafıza 324 MB civarı gelir, Android emülatör + uygulamalarını da katarsak...

Ekran boyutu daha geniş; ancak C6-01'in ekranı Dünyanın en parlak ekranlarından ClearBlack ekrandır. Çok daha nitelikli bir ekrandır.

X5 bunda daha üstündür, hiç koşulsuz.

Alien Dalvik'in Symbian'a portlama çalışmalarının çok yakında biteceğini biliyorsundur sanırım. Şu an bile Android uygulamaları + iOS uygulamaları + WP 7 uygulamaları + Qt + DOS + NET 60 + WGZ + WRT + C++ + Java + Ve birçok emülatör ile gelen uygulamalar ile Symbian kalabalık. Alien Dalvik de gelince coşar sanırsam.

Android'in Bataryayı da RAM gibi harcadığını da biliyorsun sanırım. Symbian akıllı telefon için 1050 MaH batarya oldukça yeterli. 1500 MaH batarya ise Android için yeterli düzey oluyor. 1050 MaH'la çalıştır Ideos X5'i yarım gün dayanamaz.

C6-01'de Belle ile Flash 10.1 içeriği çalışıyor; çok daha gelişmiş HTML 5 desteği de mevcut.

Buna da söylenecek bir söz yok.

Ben de C6-01'e eklemeler yapayım:

USB OTG özelliği ile istediğiniz yerde USB belleği telefona okutabilirsiniz.

Gelişmiş Bluetooth 3 sürümü entegre edilmiştir

8 MP kamerası ile 30 FPS'de 720p HD video çekimi Ideos X5'ten daha kaliteli ve daha akıcıdır. (Ideos 25 FPS de çekim yapabilir)

Nokia'nın CoverFlow'lu müzik yazılımı ve mono IHF hoparlör müzik kalitesini arttırır. Özellikle de mono IHF hoparlör daha iyi bir ses kalitesi sağlar.

Videolu görüşme Ideos X5'te yok, C6-01'de ise bulunmakta

----------Eklendi @ 21:05:11 ---------- Yazıldı @ 21:03:33 ----------

c6-01 teknosada ne kadar dı mediamarkt ta ne kadar ? bırak galaxy s i galaxy s daha dün mediamarktta 1650 liraydı neden bahsediyosun koca koca tabelaları var önünde.... 603 600 liradan satılırsa ozaman kıyaslarsın ideos x5 le kafandan 600 lira demekle olmaz zaten 650 olsa fiyatı 700 lerde gelir de hadi 650 lira olsun yne ideos x5 ten 100 lira fazla olacak daha ne diye c6-01 tartışmasına 603 ü sokmaya çalışıyosun anlamadım daha telefon piyasaya çıkmamış.... bi arada 701 falan diyodun c6-01 x5 tartışmalarına...

Kafamdan atmıyorum, internet sitelerinde 650 TL olacak yazıyor :)

Galaxy S 2 1500 küsür birşey arkadaşım, nerenden uyduruyorsun ya Galaxy S'in 1650 TL olduğunu?

Lenneth

Üye
Android'e flash 11 geleli kaç hafta olmuş, hala Belle ile flash 10.1 harika çalışıyor diyor :ehe:

• Beğen
Tepkiler: fatih_347

coacoa

Üye
adam son savaşcı ellemeyin :D

baranselona

baranselona

Üye
Sonunda geldi :)

800 MHz işlemciye lebtee birşey demiyorum, bu belli. Ama uygulama açarken emülatörün harcadığı devasa işlemci gücünü de eklemek gerek, C6-01 ile eşitler uygulama açtıklarında.

Buna da birşey yok; yalnız C6-01'in 900 MB oyunları olmadığından 256 MB RAM ile aynı anda 6 uygulama (oyun ve internette dahil) açabilir. Ideos X5'te boş gelen hafıza 324 MB civarı gelir, Android emülatör + uygulamalarını da katarsak...

Ekran boyutu daha geniş; ancak C6-01'in ekranı Dünyanın en parlak ekranlarından ClearBlack ekrandır. Çok daha nitelikli bir ekrandır.

X5 bunda daha üstündür, hiç koşulsuz.

Alien Dalvik'in Symbian'a portlama çalışmalarının çok yakında biteceğini biliyorsundur sanırım. Şu an bile Android uygulamaları + iOS uygulamaları + WP 7 uygulamaları + Qt + DOS + NET 60 + WGZ + WRT + C++ + Java + Ve birçok emülatör ile gelen uygulamalar ile Symbian kalabalık. Alien Dalvik de gelince coşar sanırsam.

Android'in Bataryayı da RAM gibi harcadığını da biliyorsun sanırım. Symbian akıllı telefon için 1050 MaH batarya oldukça yeterli. 1500 MaH batarya ise Android için yeterli düzey oluyor. 1050 MaH'la çalıştır Ideos X5'i yarım gün dayanamaz.

C6-01'de Belle ile Flash 10.1 içeriği çalışıyor; çok daha gelişmiş HTML 5 desteği de mevcut.

Buna da söylenecek bir söz yok.

Ben de C6-01'e eklemeler yapayım:

USB OTG özelliği ile istediğiniz yerde USB belleği telefona okutabilirsiniz.

Gelişmiş Bluetooth 3 sürümü entegre edilmiştir

8 MP kamerası ile 30 FPS'de 720p HD video çekimi Ideos X5'ten daha kaliteli ve daha akıcıdır. (Ideos 25 FPS de çekim yapabilir)

Nokia'nın CoverFlow'lu müzik yazılımı ve mono IHF hoparlör müzik kalitesini arttırır. Özellikle de mono IHF hoparlör daha iyi bir ses kalitesi sağlar.

Videolu görüşme Ideos X5'te yok, C6-01'de ise bulunmakta

----------Eklendi @ 21:05:11 ---------- Yazıldı @ 21:03:33 ----------

Kafamdan atmıyorum, internet sitelerinde 650 TL olacak yazıyor :)

Galaxy S 2 1500 küsür birşey arkadaşım, nerenden uyduruyorsun ya Galaxy S'in 1650 TL olduğunu?

ideos x5 te android emulatörlerle zaten 300 mb la geliyor ....

ideos x5 te pusula özelliğide mevcuttur
c6-01 de makro - autofocus yoktur
huawei ideos x5 te dolby ses teknolojiside var bu arada...
evet c6-01 in 900 mb lık oyunları yok editlenmiş ufaltılmış oyunlar....
parlak ekranın bataryayı sömürdüğünü biliyosundur umarım...
ideos x5 flashplayer 11 açıyor...
ideos x5 te ledli uyarı sistemi de mevcuttur

galaxy s 2 ankara-optimum mediamarkt girişinde koca tabela 1650 küsur du şimdi dahada artacaktır....

603 internet sitelerinde 650 lira OLACAK yazıyor 650 liraya satılıyor yazmıyor yazsada flaşsız kamerası-düşük çözünürlüklü ekranıyla olsun....

coacoa

Üye
ideos x5 te android emulatörlerle zaten 300 mb la geliyor ....

ideos x5 te pusula özelliğide mevcuttur
c6-01 de makro - autofocus yoktur
huawei ideos x5 te dolby ses teknolojiside var bu arada...
evet c6-01 in 900 mb lık oyunları yok editlenmiş ufaltılmış oyunlar....
parlak ekranın bataryayı sömürdüğünü biliyosundur umarım...
ideos x5 flashplayer 11 açıyor...
ideos x5 te ledli uyarı sistemi de mevcuttur

galaxy s 2 ankara-optimum mediamarkt girişinde koca tabela 1650 küsur du şimdi dahada artacaktır....

603 internet sitelerinde 650 lira OLACAK yazıyor 650 liraya satılıyor yazmıyor yazsada flaşsız kamerası-düşük çözünürlüklü ekranıyla olsun....
ya hocam ellerine yazık değilmi bırak sen desenki bizim telefon uçuyo o adam direk çıkar uçma of 2012 özelliği gelicek ozaman görücez der bosver de geç aklı basında adam zaten hangi telefonun üstün olduğunu bilir :D

baranselona

baranselona

Üye
ya hocam ellerine yazık değilmi bırak sen desenki bizim telefon uçuyo o adam direk çıkar uçma of 2012 özelliği gelicek ozaman görücez der bosver de geç aklı basında adam zaten hangi telefonun üstün olduğunu bilir :D

:D tmm sakinim...

fatih_347

Kapalı Hesap
sHoW YaPmA ewLaT BaBa YorGuN :naughty:

pRime.

pRime.

Üye
Android tabletim var, Android kullanıcısı da sayılırım; Symbian^3 kısmında Androidcilerin gelip tartışmaya karışması ve Symbian'a hakaretler yapması bunu gösteriyor; ki Belle'nin Android'i 3'e katlamasına rağmen. Cahil kullanıcıların gelip S60v5 ve S60v3 sürümleri üzerinden Symbian'ı değerlendirmesi aynı zamanda çok komik :) Anlayan anladı.Yurtdışında 190 Euro'ya satılması planlanıyor. Türkiye'de 890 TL mi olacak bunun fiyatı şimdi? Hatta, hadi öyle dedik; N8'in fiyatı 1500 TLye yakındı Nokia Shop'ta; aynı zamanda Media Markt'ta 1000 TL'ye almanız mümkündü. :D Güldürmeyin beni ya. Gidip yurt dışından 190 Euro'ya 603 alın; hem kâr edersiniz, hem de Symbian Belle'yi kompakt bir telefonda kullanırsınız.
Ben n8'i nokia shoptan 999tl'ye aldım erdem. Nokiashoplar daha ucuza satıyor telefonları.

Takipçi Satın Al

Üst Alt