mustimik
Üye
N900 olmasaydı
Son bir kaç aydır umduğumuz meego desteğinin de gelmemesiyle çok kızdık nokiaya ve bazılarımız hırsını N900 den çıkardı. Ben bu forumda her iletisine "N900 ün gücü öyle böyle değil, zamanın ötesi, her telefonu döver..vs.vs" yazan arkadaşların mesajlarını da abartılı ve fanatik buluyordum. Ama son dönemde N900 e o kadar haksızlık yapıldı ki konuyu açma gereği duydum. ncelik kendi adıma Mayıs 2010 gibi N900 almamış olsaydım, 2010 yazından sonra asla bir nokia kullanıcısı olamayacaktım, bugün bile Türkiye piyasasında nokia marka alınır kullanılır bir telefon yok arkadaşlar. 1,5 yıldır hala nokia kullanabil en ortalama kullanıcısı seviyesinin üzerinde araştıran kurcalayan deneyci bir kullanıcı kitlesi varsa bu tamamen n900 sayesinde. Evet Telefonumuz yaşlandı, ama 1,5 yıl önce çıkan hangi telefon yaşlanmadı. Aldığımız dönemde 900 lira saymıştık; p paraya İphone 3gs bile alamıyoduk ki İphone 3gs in daha iyi durumda olduğunu kim söyleyebilir? Bu arada N900 üzerinden android tanıma markete girip uygulama yükleme deneyimi de yaşadık. Belki bu tecrübeyi yaşamasak androidi çok başka bir işletim sistemi gibi görecektik. Ve de henüz bir meyvesini toplayamasak da Meego sürümlerini takip edip yükleyerek hep bi umutla yaşadık. 25 ekime kadar da 1.3 meego beklentimiz içten içe var olacak. Hani meego 1.3 gelecek de bi işimize yarayacak mı onu bilmiyoruz. Ayrıca ilk gerçek flash deneyimini yine maemo'ya yaptığımız yama sayesinde bu telefonda biz yaşadık. Hiç bir zaman N900 şöyle kral böyle baba telefon demedim ama hakkını da teslim etmeli, mevcut maemosu ile bile yıllarca bi kenarda durup kurcalanabilecek bir alet. Ve galaxy S2 de ya da İphone 4s de ne yapılabiliyosa n900 de biraz yavaş bazen takılarak aynı şeyler yapılabiliyor.
satsam 50 tane müsterisi hazir ama satmiyorum yani ole kimse kotulemesin n 900 ü