N900 olmasaydı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mustimik

mustimik

Üye
    Konu Sahibi
N900 olmasaydı
Son bir kaç aydır umduğumuz meego desteğinin de gelmemesiyle çok kızdık nokiaya ve bazılarımız hırsını N900 den çıkardı. Ben bu forumda her iletisine "N900 ün gücü öyle böyle değil, zamanın ötesi, her telefonu döver..vs.vs" yazan arkadaşların mesajlarını da abartılı ve fanatik buluyordum. Ama son dönemde N900 e o kadar haksızlık yapıldı ki konuyu açma gereği duydum. ncelik kendi adıma Mayıs 2010 gibi N900 almamış olsaydım, 2010 yazından sonra asla bir nokia kullanıcısı olamayacaktım, bugün bile Türkiye piyasasında nokia marka alınır kullanılır bir telefon yok arkadaşlar. 1,5 yıldır hala nokia kullanabil en ortalama kullanıcısı seviyesinin üzerinde araştıran kurcalayan deneyci bir kullanıcı kitlesi varsa bu tamamen n900 sayesinde. Evet Telefonumuz yaşlandı, ama 1,5 yıl önce çıkan hangi telefon yaşlanmadı. Aldığımız dönemde 900 lira saymıştık; p paraya İphone 3gs bile alamıyoduk ki İphone 3gs in daha iyi durumda olduğunu kim söyleyebilir? Bu arada N900 üzerinden android tanıma markete girip uygulama yükleme deneyimi de yaşadık. Belki bu tecrübeyi yaşamasak androidi çok başka bir işletim sistemi gibi görecektik. Ve de henüz bir meyvesini toplayamasak da Meego sürümlerini takip edip yükleyerek hep bi umutla yaşadık. 25 ekime kadar da 1.3 meego beklentimiz içten içe var olacak. Hani meego 1.3 gelecek de bi işimize yarayacak mı onu bilmiyoruz. Ayrıca ilk gerçek flash deneyimini yine maemo'ya yaptığımız yama sayesinde bu telefonda biz yaşadık. Hiç bir zaman N900 şöyle kral böyle baba telefon demedim ama hakkını da teslim etmeli, mevcut maemosu ile bile yıllarca bi kenarda durup kurcalanabilecek bir alet. Ve galaxy S2 de ya da İphone 4s de ne yapılabiliyosa n900 de biraz yavaş bazen takılarak aynı şeyler yapılabiliyor.

hxüxsxaxm

hxüxsxaxm

Üye
Son bir kaç aydır umduğumuz meego desteğinin de gelmemesiyle çok kızdık nokiaya ve bazılarımız hırsını N900 den çıkardı. Ben bu forumda her iletisine "N900 ün gücü öyle böyle değil, zamanın ötesi, her telefonu döver..vs.vs" yazan arkadaşların mesajlarını da abartılı ve fanatik buluyordum. Ama son dönemde N900 e o kadar haksızlık yapıldı ki konuyu açma gereği duydum. ncelik kendi adıma Mayıs 2010 gibi N900 almamış olsaydım, 2010 yazından sonra asla bir nokia kullanıcısı olamayacaktım, bugün bile Türkiye piyasasında nokia marka alınır kullanılır bir telefon yok arkadaşlar. 1,5 yıldır hala nokia kullanabil en ortalama kullanıcısı seviyesinin üzerinde araştıran kurcalayan deneyci bir kullanıcı kitlesi varsa bu tamamen n900 sayesinde. Evet Telefonumuz yaşlandı, ama 1,5 yıl önce çıkan hangi telefon yaşlanmadı. Aldığımız dönemde 900 lira saymıştık; p paraya İphone 3gs bile alamıyoduk ki İphone 3gs in daha iyi durumda olduğunu kim söyleyebilir? Bu arada N900 üzerinden android tanıma markete girip uygulama yükleme deneyimi de yaşadık. Belki bu tecrübeyi yaşamasak androidi çok başka bir işletim sistemi gibi görecektik. Ve de henüz bir meyvesini toplayamasak da Meego sürümlerini takip edip yükleyerek hep bi umutla yaşadık. 25 ekime kadar da 1.3 meego beklentimiz içten içe var olacak. Hani meego 1.3 gelecek de bi işimize yarayacak mı onu bilmiyoruz. Ayrıca ilk gerçek flash deneyimini yine maemo'ya yaptığımız yama sayesinde bu telefonda biz yaşadık. Hiç bir zaman N900 şöyle kral böyle baba telefon demedim ama hakkını da teslim etmeli, mevcut maemosu ile bile yıllarca bi kenarda durup kurcalanabilecek bir alet. Ve galaxy S2 de ya da İphone 4s de ne yapılabiliyosa n900 de biraz yavaş bazen takılarak aynı şeyler yapılabiliyor.

Bu kadar yeni telefon çıkmasına rağmen yurt dışından n900 getirttim belki bazıları salaksın der bazısı bu kadar yeni telefon varken o mu getirilir der ama n900 gibi bir telefonu 1.5yıldır hayal ediyordum daha iyisini alma imkanım var ama n900 gibi bir telefon bir ay öncesine kadar çıkmamıştı daha.. n900ün devamı olan n9 klavyesi olmadığı için sevmedim n950 satılacak olsaydı 1 sene sonrada bu telefonu almayı düşünürdüm ama şu an piyasanın en iyi ilk 10 telefonu arasına girebilecek tek nokia bence n900dür n9da sayarsak 2.nokia n900 olur... yani anlayacağınız nokia 2011 en iyi 10 telefonu arasına girecek telefonu 2009da yaptı ama bunun sonunu getiremedi hayırlısı n900 alıp pişman olan çok az insan vardır... Pişman olanda n900 telefon diye alıp kullanamayanlardır...

• Beğen
Tepkiler: osmanayman

yalnizkalp21

Üye
hoca siz ole diyosunuzda hakkatten ya benim telefonda is yerinde herkesin gözü var :) satsam 50 tane müsterisi hazir ama satmiyorum yani ole kimse kotulemesin n 900 ü:)

saruman_me

saruman_me

Üye
ben kurcalamalar sonucu 2 tanesini bozdum ama cidden fazla kurcaladık neden diye sorulucak olursa bunu sadece bi n900 sahibi anlar çünkü tlf sana verdiği çok fazla durmadan inanılmaz uygulamalar çıkarıp kendi kendini geliştiriyor şu an itibariyle ben piyasada böle bi cihaz göremiyorum dün gittim yaptırmaya kızağındaki teller gitmiş şarz soket yeride gitmiş bende yapma hocam kalsın dedim yenisini alırız doğubankta soluğu aldım ama bulamadım bulsam alırdım ama bakıcaz biri satarsa kesin alırım..çünkü n900 farklı gerçekten çok farklı..

Galaxy nExUs

Galaxy nExUs

Üye
n900 fanatiği değilim asla,ama n900'ün yaptıklarını hiç bir telefon yapamadı.yıl 2012ye yaklaştı ama yinede n900ü kafalayacak telefon yok piyasada.n9 geliyor diye cok sevindim ama onda da qwerty klavye yok.n950 piyasa çıksın n900ü satıcam.megoo felan deniliyo herkes dört gözle bekliyo,acaba maemo neyimize yetmiyo? dikey mod diyorduk artık oda hal oldu.yani eksik olan ne n900de? n950 biraz daha ince ve şık,özellikleride biraz yüksek.n900ü sevenler n950 ile devam ederler.iphone veya samsung g2 kötü telefon değil ama zevk meselesi işte.ben n900de kendimi çok güvende hissediyorum.iphone 4de bi msjj yazmak bile dert n900e alışanlar için! kapasitif ekranlı telefonlarda msj yazmaya zorlanıyorum ama n900de açıyorum klavyeyi ohh be..ya anlatamıyorum gerçekten kullanan bilir n900ün kalitesini..

mustif

mustif

Üye
Bende N900 e o kadar cok alistim ki hic bir telefon gozumde degil',belki inanmayacaksiniz elimdeki bozulur veya bir daha bulamam diye bir ay once gittim yedek bir tane daha aldim duruyor :))

Galaxy nExUs

Galaxy nExUs

Üye
yedek bende bi düşündümde dedim n950 çıkana kadar götürsün beni de birşy istemem.n70 vardı yeni cıkmıstı 6 ay kullandım sattım,n81 vardı 6 ay kullandım sattım,n97 aldım 5 ay kullandım sattım tam baygınlık vermişti symbian,nokiayı tamamen siliyordumki n900le tanıstım bi aldım hala satmadım ilk defa bu kadar uzun süreli bi telefonda kaldım.

enolaguy

Üye
N900 aslinda telefon degilki linux un basbayagi debian surumu uzerine maemo isletim sistemi yazilmis hali, evet android te oyle biliniyor ama android linux a N900 kadar hakim degil onun sadece isletim sistemi linux tabanli o kadar ama N900 basbayagi linux ve en onemlisi official bir cihaz degil bu yuzdende aslinda hackerlarin cihazi cunku nokia kaynak kodunu acip vermis ve dunyanin heryerinde var olan kullanicilar maemo org uzerinde program paylasimi yapabiliyorlar ve bu programlarin kanuni veya olmadigi nokia yi baglamiyor cunku nokia ben kaynak kodlarini gizlemedim programlarinida ben yazmiyorum isteyen istedigini yazip yayinlayabiliyor beni degil onu takip et diyip isin icinden cikabiliyor o yuzden n900 gelistiricilerin cihazi olmaya devam edecektir ve bence maemo siir gibi calismaktadir keske meego yerine maemo gelistirilseydi

saruman_me

saruman_me

Üye
N900 aslinda telefon degilki linux un basbayagi debian surumu uzerine maemo isletim sistemi yazilmis hali, evet android te oyle biliniyor ama android linux a N900 kadar hakim degil onun sadece isletim sistemi linux tabanli o kadar ama N900 basbayagi linux ve en onemlisi official bir cihaz degil bu yuzdende aslinda hackerlarin cihazi cunku nokia kaynak kodunu acip vermis ve dunyanin heryerinde var olan kullanicilar maemo org uzerinde program paylasimi yapabiliyorlar ve bu programlarin kanuni veya olmadigi nokia yi baglamiyor cunku nokia ben kaynak kodlarini gizlemedim programlarinida ben yazmiyorum isteyen istedigini yazip yayinlayabiliyor beni degil onu takip et diyip isin icinden cikabiliyor o yuzden n900 gelistiricilerin cihazi olmaya devam edecektir ve bence maemo siir gibi calismaktadir keske meego yerine maemo gelistirilseydi
kesinlikle katılıyorum..

mustimik

mustimik

Üye
    Konu Sahibi
meego= maemo 6 degil mi arkadaslar, yanlis mi biliyoruz?

mustif

mustif

Üye
meego= maemo 6 degil mi arkadaslar, yanlis mi biliyoruz?

Meego Maemo 6 degil sadece maemo programlarini calistirabiliyor aynen Android programlari calistirdigi gibi. Meego nerdeyse tamamiyla yeni bir isletim sistemi, cogu yerde Maemo 6 olarak adlandiriliyor gercekte %5'i bile maemo degil.

serserim1905

serserim1905

Üye
arkadaşlar bu güne kadar o kadar çok telefon kullandım ki sayısını bile hatırlamıyorum ama hepside nokia ydı bi kaç istisna hariç şuan vaz geçemedigim 2 telefonum var biri müzik konusunda bilegi bükülemeyen 5700 xm digeri başlı basına bi efsane olan n900. nere gitsem herkezin gözü kalıyo telde soranlara cep telefonu özelligi olan cep bilgisayarı diyorum :) suratlarını görmeniz lazımnasıl yani kardeş diyolar bende diyorum bildigin notbooku küçültmüşler içne sim kart koymuşlar olmuş sana n900 diyorum :) işletim sisteminin linüx olması zaten en büyük artısı ha ondan sıkıldın mı android kur o da mı sarmadı maegoo kur o damı sarmadı becerebilirsen plasma adlı bi işletim sistemi daha var onu kur ölümüne kucala telefonu intte her yerde pc den girer gibi sörf yap yani tam bi efsane bence aldım kullanıyorum asla pişman degilim :)

enolaguy

Üye
Bilindiği üzere Microsoft firması, Windows işletim sisteminin sahibi olarak ağırlıklı bir şekilde İntel firmasının CPU larını kullanmaktadır ancak google gibi bir devin işletim sistemi piyasasına el atıp Android gibi bir mobil işletim sistemini ortaya çıkarmasıyla gerek Microsoft gerek İntel bundan müthiş rahatsızlık duydular çünkü bugün dünyada kabul görmüş olan bilgisayarlar yıllardır İntel/Microsoft teknolojilerini kullanarak bu iki firmaya oluk gibi para kazandırırken ilerde insanlar artık bilgisayarları ceplerinde taşımak istediklerinde o sırada dünyada hangi mobil işletim sistemi en tercih edilir durumdaysa artık tüm paraların oluk gibi ona akacağını görmekteydiler. Bu yüzden microsoft zaten başından beri içinde olduğu ama başında oralı olmazken önemini sonradan kavradığı mobil sistemine ağırlık verdi çünkü ileride windows un yerini Android veya İOS sistemlerinden biri alabilirdi, Tıpkı buna benzer durumda bugün İntel CPU larını kullanmayan mobil telefonlar yarın İntel in de devre dışında kalmasına neden olacaklardı.

Kısacası Microsoft ve İntel oralı olmazlarsa gelecek dünyada Windows un yerini Android, İntel in yerini ise ARM konsorsiyumu alabilirdi. Bu yüzden gerek İntel gerek Microsoft için o sırada symbian ile sorun yaşamakta olan Nokia can simidi olarak göründü ve paylaşılamayan firma oldu çünkü Nokia her ne kadar symbian ile işletim sistemi yüzünden sorun yaşıyor gibi olsada mobil cihaz üretiminde dünyanın en tecrübeli firması olduğu ortadaydı. Önce intel Nokia yı o sırada üzerinde uğraştığı moblin sistemini birlikte geliştirmeyi ve İntel CPU larını kullanması yönünde bir ortaklığa girişilmesini ortaya attı ve bunun sonucunda Nokia o sırada var olan kendi işletim sistemi Maemo ve yine o sırada var olan İntelin Moblin işletim sistemlerinden karma bir sistem yaratma yoluna giderek Meego yu tasarladı. Meego aslında Maemodan üstün bir sistem olarak doğmadı ve tasarlanmadı ve Meego işte bu yazdığım gereklilik dahilinde ortaya çıkmış oldu. Meego nun alt yapısındaki mevcut bulunan tek üstün nokta onun ileride İntel tarafından standart olmasını ve dünya üzerindeki tüm elektrikli ve elektronik cihazlarla iletişime geçebilecek olan endüstriyel bir mobil standartıydı ve böylece evdeki çamaşır makinesinden tutun da apartmandaki asansör sistemine kadar Meego üzerinden iletişime geçilerek onların programlanmaları ve çalışmaları sağlanacaktı ve bu aslında oldukça zeki bir projeydi ama Her ne olduysa birden bizler Nokia İntel den ayrılmış Microsoftun kucağına oturmuş durumda bulduk ve Microsoft ise Nokia dan bir türlü belli bir düzene oturtamadığı windows mobile sistemini sahiplenerek onu geliştirmesini ve böylece ilerleyen dünyada tıpkı masaüstlerinde olduğu gibi cep sistemlerinde de windows standardının devam etmesini ve bunu sağlaması karşılığında windows mobile dan kendisine pay vermeyi teklif etti.

Kısacası Nokia için Maemo nun terk edilmesi kesinlikle Maemo yetersiz olduğu için değil İntel ile gidilen işbirliği sonucunda İntel tarafından kendisinin Moblin ve Nokia nın Maemo sistemlerinin birleştirilmesinin istenmesi nedeniyle oldu ve bunun devamında Nokia İntel ile ortaklığı bırakarak Microsoft a yönelerek windows mobile ile uğraşmaya başlayınca Maemo yine kenarda kalmış oldu. Bu sırada Nokia nın zaten İntel ortaklığı sırasında bir Meego cihaz tasarlamakta olması nedeniyle N9 doğmuş ve daha sonra Nokia nın windows mobile a yönlenmesi sonucunda da Nokia nın ürettiği ilk ve son Meego cihazı olmuş oldu.

Meego İntel ve Nokia ortaklığının sonucu olmuştur bugün Nokia meego cihaz üretse bunun üzerinde İntel inde hakkı olacaktır ama Maemo Nokia nın sadece kendisine ait olan bir işletim sistemidir ve bu yüzden Nokia ileride microsoft ile anlaşamazsa veya winmobile tutmazsa döneceği yer Meego değil yine Maemo olacaktır. Nokia büyük bir ihtimalle bunun farkında olarak bence Maemo ya şu an aktif destek vermesede arka cebinde taşımaktadır diyorum

saruman_me

saruman_me

Üye
satanlar sattım kurtuldum diye mesajlar yazardı bende sattım ama bozulduğu için şimdi temiz bi n900 bulamıyorum harbi sinir oldum bulduklaım çok kötü kulanılmış..

Galaxy nExUs

Galaxy nExUs

Üye
benim n900 çok temiz gözüm gibi baktım kerataya :) ama şuan satmayı düşünmüyorum 1 aya kadar n9a bakacam nasıl bise duruma göre satacam.benim telefonda bosluk tusunu üstündeki siyah boyası biraz çıktı çok boşluk tusuna basmışım demekki :)

enolaguy

Üye
En son ssu larda dikey mod destegi cikmis haberi olan varmi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...