Rumuz ( Nick ) Kullanımı İle İlgili

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye

öyle bişey yok. okullarda bile eski hint uygarlıgının çifleşme evrimini işliyoruz.

ben bunu ögrenmek istemiyorum ama sınavlarda çıktıgı için çalısıp ogrenmek zorundayım ?
okullardaki müfredatlarda işletilen konuların doğru olduğunu savunmuyorum ben..ki buna şiddetle karşı çıkarım..Onu milli eğitim bakanlığına sor canım :)

• Beğen
Tepkiler: ' KalendeR '

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi

yok yanluş anlattım sanırım..Nasıl desem anlatsam bir zamanlar ben de takma isim kullanıyordum üstelik de yabancıydı.izlediğim filmlerin etkisi yadsınamazdı tabiki....Takma ad kullanarak onun sahip olduğu özellikleri barındırdığımı göstermek istedim sanırım..O takma adı kullandığımda profilime girenlerin aklında o imajı yarattığım yanılgısı vardı..
Şimdi anladım.Güzel bir noktaya değindin

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Yanlış Anladın İsa Ben senin o manada konu açtıgını Söylemedim Batı Hayranlıgı 50 Senedir Bu ülkeyi Yiyip Bitiren Bir Yara ve Bunu Sadece Bir rumuzla Kurtaramayız onu söylemek İstedim

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı, ' KalendeR ' ve Burak

Burak

Üye

okullardaki müfredatlarda işletilen konuların doğru olduğunu savunmuyorum ben..ki buna şiddetle karşı çıkarım..Onu milli eğitim bakanlığına sor canım :)

sen dedinya istemediğin bişeyi kimse zorla zihnine sokamaz diye okulda sokuyorlar işte onu anlatmaya çalıştım.

• Beğen
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Yanlış Anladın İsa Ben senin o manada konu açtıgını Söylemedim Batı Hayranlıgı 50 Senedir Bu ülkeyi Yiyip Bitiren Bir Yara ve Bunu Sadece Bir rumuzla Kurtaramayız onu söylemek İstedim
Orası öyle de abicim..Dil çok önemli bir ulus için.Milleti millet yapan en büyük etken dilidir.Yabancı sözcük alınır verilir bunda sakınca yok; ama bu alınan sözcüklere sırf okunuşu farklı yazılışı farklı anlamı farklı geliyor diye hayranlık duymak ne diye ? İşte meselemiz bu

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı ve tragedie

Burak

Üye
giydiğim çorapta bile

made in italy
yazıyor. içimize işlemişler artık. dönüş yok.

vapur dumanı

vapur dumanı

Üye

sen dedinya istemediğin bişeyi kimse zorla zihnine sokamaz diye okulda sokuyorlar işte onu anlatmaya çalıştım.
şimdi bunu öğrenmek zorunda değilsin..kişisel tepkini koymalı ve ona göre davranmalısın.Kaybediceklerini umursamıyo olmalısın bu yola başvurduysan.Ben öyle yaptım işime yaramayacak hiçbir bilgiyi öğrenmedim...

----------Eklendi @ 00:53:45 ---------- Yazıldı @ 00:52:51 ----------

Şimdi anladım.Güzel bir noktaya değindin
anlatabildiysem ne mutlu.dilimin döndüğü kadar denedim işte..

• Beğen
'İbrahim'

'İbrahim'

Üye
Türkçeyi türchleştirme çalışmasının sonucu bunlar.

• Beğen
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Bunun % bilmem kaçı aynı nick'lerden dolayı böyle bir seçim yapıyorlar diyebilirim. Zaten durum böyle olunca hep sallama yabancı isimler çıkıyor karşımıza artık anlam falanda aramıyor kimse, bu sistem sadece forum siteleri içindir. Facebook'daki sistem forum sitelerinde olsa üyeler kendini bulmakda zorlanırdı buda büyük bir karışıklık olurdu. Kısacası derimki sanal alemde takılan takma isimler pekde önemli değil özenti'de olsa gösteriş'de olsa anlamıda olsa. Kimliğimizdeki isimi değiştirmedikçe, asıl kim olduğumuzu biliyorsak sorun yoktur, yeterki değişen biz olmayalım nickler değişsin.

• Beğen
greenmile

greenmile

Üye
Merhaba arkadaşlar.Geçen zaman içerisinde oldukça aklıma takılan ve sürekli bunun konusunu açmak isteyip unutup açamadığım bir düşünceydi bu.Gerek bizim sitemiz olsun gerek başka siteler,artık teknoloji içerikli bir site olduklarından mı kaynaklanıyor bilmiyorum; ama kullanıcılarına baktığımda site üyelerinin neredeyse tamamına yakını yabancı rumuz kullanımına daha bir eğilimliler.Bu konu yalnızca üyelik adlarıyla sınırlı değil.Hayatımızın birçok alanında böyle.Neden yabancı sözcüklerle alınan üyelik isimleri,msn iletileri,imzalar,düşünceler daha çekici geliyor ? Türkçemiz bu konuda kaba bir dil gibi mi kalıyor merak ediyorum.

güzel bir konuya değinmişsin ama şimdi sitenin ismi neden maksicep değil o zaman diye sormak geldi içimden:)

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı ve Burak
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
'İbrahim'

'İbrahim'

Üye
Maksicep ne ya sizde iyice abartınız trene tiren traşa tıraş diyelim bari

• Beğen
Tepkiler: greenmile ve ' KalendeR '
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi

güzel bir konuya değinmişsin ama şimdi sitenin ismi neden maksicep değil o zaman diye sormak geldi içimden:)
MaxiCep yabancı bir sözcük.Peki biz Maksicep desek Türkçeleşir mi ? Hayır,sadece telaffuz olarak harflere indirgenir.Bu senın soyledıgın Türkçenin sorunları çerçevesinde bir başka sorun,benimkisi başka.

• Beğen
Tepkiler: greenmile ve vapur dumanı
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
:ehe

----------Eklendi @ 16:12:13 ---------- Yazıldı @ 14:20:09 ----------

MaxiCep yabancı bir sözcük.Peki biz Maksicep desek Türkçeleşir mi ? Hayır,sadece telaffuz olarak harflere indirgenir.Bu senın soyledıgın Türkçenin sorunları çerçevesinde bir başka sorun,benimkisi başka.
ben anlıyorum seni modum :)

• Beğen
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
İlgine teşekkürler

vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
bak yaa moderatörde yabancı :( ben sana yönlendirici demeye karar verdim.anlamdaşlarından biriymiş :)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
:) Uygundur

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt