Rumuz ( Nick ) Kullanımı İle İlgili

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Rumuz ( Nick ) Kullanımı İle İlgili
Merhaba arkadaşlar.Geçen zaman içerisinde oldukça aklıma takılan ve sürekli bunun konusunu açmak isteyip unutup açamadığım bir düşünceydi bu.Gerek bizim sitemiz olsun gerek başka siteler,artık teknoloji içerikli bir site olduklarından mı kaynaklanıyor bilmiyorum; ama kullanıcılarına baktığımda site üyelerinin neredeyse tamamına yakını yabancı rumuz kullanımına daha bir eğilimliler.Bu konu yalnızca üyelik adlarıyla sınırlı değil.Hayatımızın birçok alanında böyle.Neden yabancı sözcüklerle alınan üyelik isimleri,msn iletileri,imzalar,düşünceler daha çekici geliyor ? Türkçemiz bu konuda kaba bir dil gibi mi kalıyor merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Usta Şirin, greenmile, Reşwan ve 4 diğerleri

anılbaran

anılbaran

Üye
kesınlıkle katılıyorum abii hep yabancı sözcükler cesıtlı özentiler oluyo bak bana anılbaran dedın mi iş biter :oke:

• Beğen
Tepkiler: ' KalendeR '
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Genelde kendi isimlerini kullananların zaten yabancı bır rumuz kullanmaması gerekıyor.

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
katılıyorum :oke:

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Güzel bir konuya değinmişsin İsa abi. Maalesef yabancı kökenli sözcükler gittikçe yaygınlaşıyor ve bizim Türk milleti buna "DUR" demeyecek gibi.

Revengeful

Emekli Yönetici
Elimden gelse nicki Mert yapardım :D

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
ingilizce nickler daha havalı ve ilgi çekici olduğu için tercih ediliyor. mesela benimki ne güzel nicklazımdeğil :ehe

• Beğen
Tepkiler: ebuş...
Şizofren_

Şizofren_

Üye
haklısın hıc bıs sıteye uye olurken yabancı nıck kullanmadım. Ama yenı nesıl farklı. Ben kardesımın face ıletılerını okumakta zorlanıyorum. Kelımelerde harfler eksık yada her harf yozlasmıs

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Doğru bir konuya değişmişsin gardaşım .
Fakat , bunun nedeni inan bende bilmiyorum ... 2003 den beri DiaBLoS nickini kullanıyorum ...:)

• Beğen
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Yorumlarınız ve hassasiyetniz için teşekkürler arkadaşlar.Hemfikir olduğum birkaç arkadaşı görebilmek gururlandırıcı hakikaten.
Hani hep ilkokulda verilen sabit bir örnek vardır bu durumla ilgili.Tv kanallarımıza bile baktığımızda Yıldız gibi güzel bir isim varken bunun yerine Star ; Gösteri gibi güzel bir sözcük varken bunun yerine Show gibi yabancı sözcüklerin kullanılmasını anlayabilmiş değilim.Biraz daha genele yayıp konuya geniş bir bakış açısıyla bakacak olursak aslında biz Türklerin ya da bizim gibi diğer doğu toplumlarının içine işlemiş eksi bir durum var.Bu durum şu ki beyinlerimizde Batı'nın sürekli her şeyin en iyisini bildiği gibi bir metafor var.Bu durum hem özel hayatımıza hem de kelimelerimize yansıyıveriyor işte.Yani benim kullanıcı adım ' KalendeR ' yerine bu anlamla doğru orantılı unpretentious olsaydı belki daha çekici gelecekti.Çünkü İngilizce ya da bir başka dille yazılmış olan kelime popülerliği artıracak, daha fazla bilgiliymiş gibi görünecekti.
Ne diyelim... Usta Bedri Rahmi Eyüboğlunun da dediği gibi biz otobüsünü çoktan kaçırmış bir milletiz hakikaten:

En azından üç dil bileceksin

En azından üç dilde
Ana avrat dümdüz gideceksin
En azından üç dilde düşünüp rüya göreceksin
En azından üç dil
Birisi ana dilin
Elin ayağın kadar senin
Ana sütü gibi tatlı
Ana sütü gibi bedava
Nenniler küfürler masallar da caba,
Ötekiler yedi kat yabancı
Her kelime aslan ağzında
Her kelimeyi bir dişinle tırnağınla
Kök sökercesine söküp çıkartacaksın
Her kelimede bir tuğla boyu yükselecek
Her kelimede bir kat daha artacaksın
En azından üç dilde
Canımın içi demesini
Canım ağzıma geldi demesini
Kırmızı gülün alı var demesini
Nerden ince ise ordan kopsun demesini
Atın ölümü arpadan olsun demesini
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur demesini
İnsanın insanı sömürmesi
Rezilliğin dik alası demesini
Ne demesini be
Gümbür gümbür gümbürdemesini bileceksin
En azından üç dilde ana avrat dümdüz gideceksin
En azından üç dil
Çünkü sen ne tarih ne coğrafya
Ne şu ne busun
Oğlum Memiş
Sen otobüsü kaçırmış bir milletin çocuğusun

Bedri Rahmi

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı ve DiaBLoS
mangdaşire

mangdaşire

Üye
bende de problem yok.mangdaşire zaten bir Türk destanındaki karakter.ingilizce nickleri ben pek kafaya takmıyorum sonuçta o da bi dil.ama bazı dilsizler acayip nickler koyuyorlar.örneğin "&#348;&#280;&#321;&#260;M xDé" gibisinden nickler :D böyle nickler anca komik gelir hiç de güzel değil yoksa.

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı ve Silinen Üye 2149105
_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
Acaba "özenti" mi bunun adı :hmmm

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Olabilir, o da bir sebep sonuçta

'Patron

'Patron

Üye
Katılıyorum. Benımde oyleydi Değiştirdim Allah tan. Şaun gayet guzel. 1kalender 2 patron :cool :D

• Beğen
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
benim nik sadece telefuz hatası

vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
Merhaba arkadaşlar.Geçen zaman içerisinde oldukça aklıma takılan ve sürekli bunun konusunu açmak isteyip unutup açamadığım bir düşünceydi bu.Gerek bizim sitemiz olsun gerek başka siteler,artık teknoloji içerikli bir site olduklarından mı kaynaklanıyor bilmiyorum; ama kullanıcılarına baktığımda site üyelerinin neredeyse tamamına yakını yabancı rumuz kullanımına daha bir eğilimliler.Bu konu yalnızca üyelik adlarıyla sınırlı değil.Hayatımızın birçok alanında böyle.Neden yabancı sözcüklerle alınan üyelik isimleri,msn iletileri,imzalar,düşünceler daha çekici geliyor ? Türkçemiz bu konuda kaba bir dil gibi mi kalıyor merak ediyorum.

ben bu duruma olan takıntımı daha ileri götürüp takma isim bile kullanmamaya başladım.Kişisel bir tepki sadece :)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Konuyu Esra Seyhan okuyor :ıhı: Bakalım o ne dıyecek

----------Eklendi @ 23:53:35 ---------- Yazıldı @ 23:53:07 ----------

Vay be demiş bile:ehe

• Beğen
Tepkiler: 'Patron ve vapur dumanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt